p90x 90 dana extremnih vjezbi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
johnny_blazze

#26 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

Pogledala sam i slaže se sa ovim sto ja imam. Samo sa nasim internet provajderima ima da ovo skida do sudnjeg dana :-(
eh upravo to zato sam mislio da ce se javiti neko ko radi po ovom da kaze kako je nabavio iz USA jer fkt tesko je ovako ima previse
johnny_blazze

#27 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

Jeste, forumasica je dala prave linkove i ima ukupno 3 DVD-a ove ripovane verzije. Dakle svih 12 DVD-ova sluzbenih i zvanicnih je tu.
Hvala ti na linkovima i imas i od mene sta hoces, ovaj me forumas zaintrigirao ovim vjezbama, te cu i ja da se zadam oko skidanja. HVALA!
ee vjerujes mi ja sam citao na netu i fkt je istina i moguce ali moras se strogo pridrzavati uputa vjezbi i ishrane bit ce tesko na pocetku ali vremenom postaje lakse
Ja_Ja

#28 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Ja_Ja »

Skinuo sam svih 12 DVD-a sa interneta (piratebay stranica) i nasao sam kalendar, i ostale stvari negdje na netu takodje (sve ukupno nekih 45GB). Vjezbe same po sebi su veoma teske za pocetnike poput mene i jedva nekako izdrzim citavih sat do sat i pol (zavisno od vjezbi za taj dan). Danas sam zavrsio svoj 5-ti dan (Legs & Back + Ab Ripper X). Naravno ne radim onoliko ponavljanja koliko rade oni na DVD-u ali se trudim da to sto pribliznije bude. O ucinkovitosti sistema vam ne mogu govoriti sada ali za nekih 85 dana vam mozda i kazem koju pametnu. No misljenja sam da je veoma tesko postici ekstremne rezultate ukoliko je osoba totalno van forme poput mene (mada sam gle' cuda mislio da sam u formi posto vikendom igram fudbala sa rajom :):)) tako da treba mozda i prvih 30 dana na navikavanje a ostalo za "izradu" tijela. Mislim da nije zgoreg probati pa sta bude.
johnny_blazze

#29 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

Skinuo sam svih 12 DVD-a sa interneta (piratebay stranica) i nasao sam kalendar, i ostale stvari negdje na netu takodje (sve ukupno nekih 45GB). Vjezbe same po sebi su veoma teske za pocetnike poput mene i jedva nekako izdrzim citavih sat do sat i pol (zavisno od vjezbi za taj dan). Danas sam zavrsio svoj 5-ti dan (Legs & Back + Ab Ripper X). Naravno ne radim onoliko ponavljanja koliko rade oni na DVD-u ali se trudim da to sto pribliznije bude. O ucinkovitosti sistema vam ne mogu govoriti sada ali za nekih 85 dana vam mozda i kazem koju pametnu. No misljenja sam da je veoma tesko postici ekstremne rezultate ukoliko je osoba totalno van forme poput mene (mada sam gle' cuda mislio da sam u formi posto vikendom igram fudbala sa rajom :):)) tako da treba mozda i prvih 30 dana na navikavanje a ostalo za "izradu" tijela. Mislim da nije zgoreg probati pa sta bude.

ma samo radi,a bit ce rezultat 100% samo moras pratiti ishranu ona je glavna imas onaj dnevnik i kalendar pa ce ti biti lakse,ja sam nekako se snasao na e-bay sam kupio :D et pa javi kako napreduje sretno!!!
johnny_blazze

#30 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

ma samo radi,a bit ce rezultat 100% samo moras pratiti ishranu ona je glavna imas onaj dnevnik i kalendar pa ce ti biti lakse,ja sam nekako se snasao na e-bay sam kupio :D et pa javi kako napreduje sretno!!!
Peacefor

#31 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Peacefor »

kako ide johnny_blazze ? :)

ja zavrsavam program, jos 2 sedmice mi ostale. smrsao 20 kg za 2 mjeseca :-) naravno, pridrzavao sam se ishrane ali ne bas u tolikoj mjeri da od rijeci do rijeci pratim uputstva iz knjige posto je 70% namirnica tesko ili nemoguce naci kod nas. ovaj treci mjesec tesko mrsam ali sam primjetio da i dalje gubim u struku, stomaku itd. valjda dobijam na misicnoj masi a salo se i dalje gubi pa je kilaza ista. uglavnom... program + minimum minimum slatkog (u mom slucaju nista) i masnog = uspjeh :)
nova_korisnica

#32 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by nova_korisnica »

a onaj...moze li da ja tebi dam 12 dvd-ova i ti to meni sprzis? :D :D :D
kolloring

#33 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by kolloring »

Image

Image
burek_in_space

#34 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by burek_in_space »

Evo jedan klip u vezi ovog programa, ali moram priznati da sam jaaaako sumnjichav...

Peacefor

#35 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Peacefor »

burek_in_space wrote:Evo jedan klip u vezi ovog programa, ali moram priznati da sam jaaaako sumnjichav...
Iz licnog iskustva: nema potrebe da budes :) . Momak je postao i oficijalni trener p90x programa poslije ovoga (svako ko se registruje na beachbody stranicu dobije licnog trenera kojeg moze pitati bilo sta u vezi p90x).

ako pogledas pocetak, momak i nije bio debeo, samo malo stomaka... kasnije se izdefinisao i dobio mase (doduse, sigurno uz pomoc suplemenata). p90x je saam po sebi jaaako zahtjevan a zadnje slike su poslije 400tog dana. vise od godinu na ovom programu, uh... ne mogu zamisliti kakav bi ja bio :lol: :-)

poenta svega je: dnevno sagorjeti vise kalorija nego sto uneses. time se pravi deficit i tijelo iskoristava masne naslage. cak ima tacno i ako napravis npr deficit od 200 kalorija na kraju dana; koliko ces grama masnih naslaga izgubiti...

ma nauka :lol:

@nova_korisnica: javi se na pm :)
burek_in_space

#36 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by burek_in_space »

Peacefor wrote: Iz licnog iskustva: nema potrebe da budes :) . Momak je postao i oficijalni trener p90x programa poslije ovoga (svako ko se registruje na beachbody stranicu dobije licnog trenera kojeg moze pitati bilo sta u vezi p90x).

ako pogledas pocetak, momak i nije bio debeo, samo malo stomaka... kasnije se izdefinisao i dobio mase (doduse, sigurno uz pomoc suplemenata). p90x je saam po sebi jaaako zahtjevan a zadnje slike su poslije 400tog dana. vise od godinu na ovom programu, uh... ne mogu zamisliti kakav bi ja bio :lol: :-)

poenta svega je: dnevno sagorjeti vise kalorija nego sto uneses. time se pravi deficit i tijelo iskoristava masne naslage. cak ima tacno i ako napravis npr deficit od 200 kalorija na kraju dana; koliko ces grama masnih naslaga izgubiti...

ma nauka :lol:

@nova_korisnica: javi se na pm :)
Onda josh bolje, ako je iz lichnog iskustva. :)
Inache, nisam zagovornik korishtenja suplemenata, ne zbog straha od njih, nego iz zhelje da vidim napredak na "suhoj" osnovi. Mozhda sam zato i preletio, izrazhavajuci sumnju u ovakav napredak (gledao sam samo do 90-og dana, sad cu tek odgledati chitav klip :D ). Inache, volio bih probati ovaj program, mislim da ako je vec tako dobar, ne koshta nishta vjezhbati po njemu, poshto vec postoji odredjena mishicna masa. :mrgreen:
innovision

#37 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by innovision »

:D kako da mi smrtnici dodjemo do ovoga
Peacefor

#38 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Peacefor »

burek_in_space wrote: Onda josh bolje, ako je iz lichnog iskustva. :)
Inache, nisam zagovornik korishtenja suplemenata, ne zbog straha od njih, nego iz zhelje da vidim napredak na "suhoj" osnovi. Mozhda sam zato i preletio, izrazhavajuci sumnju u ovakav napredak (gledao sam samo do 90-og dana, sad cu tek odgledati chitav klip :D ). Inache, volio bih probati ovaj program, mislim da ako je vec tako dobar, ne koshta nishta vjezhbati po njemu, poshto vec postoji odredjena mishicna masa. :mrgreen:

a dobro... djelomicno imas pravo. nisam ni ja bio za suplemente ali kad sam malo vise "istrazio", skontao sam da to nije nista strasno, i nije neka hemija.
suplement - dodatak ishrani. pa i oni vitamini u tabletama su suplementi...

jednostavna matematika; ako hoces misice trebaju ti proteini... proteini - meso, piletina, riba, tuna, soja... iliiii protein powder. kad vjezbas, misici traze proteine, a ako ih ne budes unosio gubices i misice zajedno sa salom.
i onda sta je jednostavnije... svaki dan jesti pola kile piletine npr ili popiti 4 mjerice powdera... nije problem toliko napraviti i pojesti koliko cinjenica da je jeftinije kupiti prah nego svaki dan jesti pola kile piletine hehe. a isti djavo. sto se tice ostalih suplemenata, slazem se sa tobom :)

ako nemas puno stomaka i mozes izdrzati 3 mjeseca bez slatkog (cokolade, keksovi itd; mogu prirodni dzemovi, med..) garantujem ti da ce ti se do kraja 3eg mjeseca pokazati plocice :-D
burek_in_space

#39 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by burek_in_space »

Peacefor wrote:

a dobro... djelomicno imas pravo. nisam ni ja bio za suplemente ali kad sam malo vise "istrazio", skontao sam da to nije nista strasno, i nije neka hemija.
suplement - dodatak ishrani. pa i oni vitamini u tabletama su suplementi...

jednostavna matematika; ako hoces misice trebaju ti proteini... proteini - meso, piletina, riba, tuna, soja... iliiii protein powder. kad vjezbas, misici traze proteine, a ako ih ne budes unosio gubices i misice zajedno sa salom.
i onda sta je jednostavnije... svaki dan jesti pola kile piletine npr ili popiti 4 mjerice powdera... nije problem toliko napraviti i pojesti koliko cinjenica da je jeftinije kupiti prah nego svaki dan jesti pola kile piletine hehe. a isti djavo. sto se tice ostalih suplemenata, slazem se sa tobom :)

ako nemas puno stomaka i mozes izdrzati 3 mjeseca bez slatkog (cokolade, keksovi itd; mogu prirodni dzemovi, med..) garantujem ti da ce ti se do kraja 3eg mjeseca pokazati plocice :-D
Vec pisah na temi o teretani zashto sam "protiv" suplemenata, a znanjem o njima sam relativno dobro potkovan, pa da se ne ponavljam i ovdje, a niti je to toliko vazhno za samu temu.

Lako cu za slatko, samo nikako mi ne ide kafa s medom :mrgreen: , a pijem bash slatku kafu. :-?
Ostalo bi se moglo redukovati, kontam ovo mase definisati pred more malo. :oops:
Peacefor

#40 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Peacefor »

burek_in_space wrote: Lako cu za slatko, samo nikako mi ne ide kafa s medom :mrgreen: , a pijem bash slatku kafu. :-?
Ostalo bi se moglo redukovati, kontam ovo mase definisati pred more malo. :oops:
a onaj klinac, bobice... kako se zove ono, za secerase :lol: ili i to spada u suplemente hehe
burek_in_space

#41 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by burek_in_space »

Peacefor wrote:
burek_in_space wrote: Lako cu za slatko, samo nikako mi ne ide kafa s medom :mrgreen: , a pijem bash slatku kafu. :-?
a onaj klinac, bobice... kako se zove ono, za secerase :lol: ili i to spada u suplemente hehe
Natren ili kako se vec pishe :D ono meni nishta ne zasladi kafu. :-? :mrgreen:
johnny_blazze

#42 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

ma to za secerase mozes,haha kad sam postavio temu tek sad poceli da pisete :D a dobra je stvar ja sam dosta citao o ovom,hit u USA samo tesko za europu nabaviti ovako ko skine pa se dogovarajte sa njim inace e-bay,amazon.... nista to,kod njih BiH ne postoji.....ali ishrana je vaznije od treninga to ce te moci i procitati sam Tony Horton to kaze
KPNCTNJAH

#43 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by KPNCTNJAH »

Maloprije naletim na ovu temu i hajd reko da vidim o cemu je rijec :-D ovi linkovi na prethodnim stranicama sad ne rade, pa sam malo trazio na netu i nasao ovdje ... http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t ... highlight= ... mislim da su to svi DVD-ovi ... sreca pa imam rs premium jos par dana :D mene zanima gdje u Sarajevu mogu nabaviti ovu spravu sto koristi lik sa videa .. ranije sam koristio cijev od plina, ali nije mi to vise sigurno :-) znam da se moze i napraviti, ali radije bi da to kupim ako ima negdje ...
johnny_blazze

#44 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

nikakva sprava najobicnije vratilo samo ga usminkali,ovakvo isto samo na netu mozes kupiti ali tesko da ces u BiH moci da narucis,jednostavno kupi vratilo sto ide na stokove od vrata
innovision

#45 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by innovision »

hm moglo bi se probadi

p.s. treba ipak neke opreme
innovision

#46 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by innovision »

cesljam ebay skupo brate pravo

ima li ko sa flatom da se ponudi??
Plavo-bijeli

#47 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Plavo-bijeli »

Evo i ja maksuz radi ove teme se prijavio na forum :) Krenuo sam prije 2 sedmice... Potrudio se našao sve linkove, kupio vratilo .. 30 km u skenderiji , odlično služi, te kupio spravu za sklekove u top shopu... Inaće prvu sedmicu sam haman propustio cjelu nakon 15 minuta vježbe "plyometrics"i sam dobio takvu upalu mišića da nisam mogao hodat kako treba sve do iduće sedmice (valjda jer sam već imao problema sa koljenima prije ...) ... Nisam ni sad totalno je mogao završit , ali nemam više tolku upalu mišića.. Što se tice "calendara" ovako idem prvi mjesec... Ponedjeljak : Chest and back, navečer ab ripper ; utorak: Plyometricsi ; srijeda: Shoulders and arms , navečer ab ripper , četvrtak Yoga X ; petak Legs and back , navečer ab ripper ; subota: Kenpo X ; nedjelja: jednu odmaram drugu radim x stretch.
Što se tiće prehrane.. malo sam je zasad promjenio... više jedem piletinu i tunjevinu .. da bi unosio te proteine , ali eto moram još obavezno ukinuti hamburgere što ih jedem svako jutro u školi i tako to.. al eto idem polako :-D

Ako ima neko da preporuči fin program šta jest svaki dan dobro bi mi došao... Imam ovaj od p90xa program al čitav je na engleskom , poznajem engl dobro al neda mi se čitat i nerazumijem pola jela tamo :x ..

Nadam se da će bit velik uspjeh nakon 3 mjeseca :-D
johnny_blazze

#48 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

haj fino samo treniraj,za ishranu ne moras ti sad jesti sto tamo pise,sta ja znam u programu imas losos a to je pravo skupo ti jedi npr pastrmku,ugl zdrava ishrana prvi mjesec sa vise proteina trudi se ako nista da izbacis jukn food jbg u skoli probaj nes drugo da jedes idi u prodavnicu i kupi sebi jogurt ab kulturu i kifli izbjegavaj sosove,majonezu,kecap koristi zacine origano biber i tako to mozes i semfa ali to malo samo zbog okusa cimet ili nes ugl malo na netu se informisi skini tabele ishrane i vidi sta valja sta ne...sretno !!! :)
Plavo-bijeli

#49 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Plavo-bijeli »

Mah nafurao sam se opasno na ovaj program :lol: govore svi da ću ono prestat za 2 3 sedmice, al stimulišem se svaki drugi dan gledajuci rezultate pojedinaca nakon 3 mjeseca... Ma ništa nakupovat ću tih jogurta.. samo problem što blizu škole nigdje nema prodavnica, a jogurt da stoji 2 3 sata u toploj torbi... Ma uglavnom nastojaću da polako ukidam totalno hamburgere... ;-) Evo zanimljiv tekst sa jednog foruma što se tiće ishrane pa ko hoće neka pročita ;)

Onda bih lako odredio kome verovati. Elem mogao bih da kažem nešto o steroidima, ne iz ličnog iskustva već iz iskustva ljudi iz moje bliže okoline koji su izmenjeni njihovim delovanjem. Uzimali su steroide u
više ciklusa. Jedan se napumpao. ali je počeo da ćelavi, drugi se napumpao kao likovi iz crtaća ali je dobio veoma ružne promene po celoj koži i još zdravstvenih problema, treći se napumpao sa 40kg za njegovu visinu i uzrast suvišne mase, koje se jako teško otarasiti. Znači 3 lika, svi napumpani, ali niko bez suvišnih efekata, to mi je malo sumnjivo. Steroidi su vrlo rizični. Uzgred, ne bih rekao da je bilo ko od njih potpuno srećan zbog efekata steroida. O estetskim aspektima ne vredi raspravljati ali 'PREpumpani' tj. 'PREdimenzionisani' mišići (puni vode) koji se dobijaju upotrebom steroida su po meni ružni, a mislim da dosta ljudi misli isto. Ako hoćete da malo ličite na Hulka a briga vas za zdravlje. Go for it!
Iako jako malo znam o ovim stvarima, evo rećiću vam neke svoje stavove o stvarima koje se ovde diskutuju: Ako hoćete da 'stvorite' mišićnu masu neophodni su:
1. Dobra hrana - proteini i aminokiseline su cigle koje grade mišiće ima ih u belancetu, nemasnim sirevima i kačkavaljima, nemasnom mleku i jogurtu, ribi (Tuna), piletini (belo meso), ćuretini, govedini, soji, pasulju, grašku, kikirikiju; ugljeni hidrati su gorivo koje trošimo (naročito kad vežbamo) i ima ih u šećeru i medu, žitaricama, povrću i voću; vitamini i minerali služe za normalan rad organizma, ima ih u žitaricama, voću i povrću; masti imaju svoju ulogu u organizmu, ali ih ne treba previše unositi, korisne masti su u ribi, košticama i semenkama, maslinama. Sve Proteine treba jesti u izobilju ali izbegavati masne sireve mleka i mesa i ne jesti previše žumanaca, ne pržiti hranu već jesti kuvano ili pečeno. Izbegavati slatkiše, šećer , zašećerene sokove, beli hleb i testa od belog brašna, već jesti integralne žitarice, hlebove i testa, integralni pirinač, bareno povrće, a naročito sveže salate i sveže voće. Treba jesti 5-6 puta dnevno znači na svaka 2 do 3 sata, svaki obrok treba da sadrži proteine, naročito doručak i obrok posle treninga, a ugljene hidrate uzmite pre treninga, naravno ishrana treba da bude bogata i vitaminima i mineralima; sve u svemu obilno i raznovrsno. Piti mnogo vode i nimalo alkohola. Ne soliti preterano. Ako vam je nešto bljutavo, tu su začini :)
2. Trening opterećenja - Kad dižete teške tegove vi mučite i oštećujete svoje mišiće
3. Odmor i spavanje - Kad odmarate vaši oštećeni mišići se popravljaju i povećavaju koristeći aminokiseline i proteine iz hrane jer očekuju da ćete ih opet maltretirati pa se spremaju bolje :), uzgred se luči testosteron za snagu. Zato je potrebno stalno povećavati težine koje dižete, da ne razmazite mišiće već da ih terate da stalno rastu. Spavajte minimalno 8 sati.
To su 3 stuba izgradnje mišića. E sad, suplementi - dodaci kao što im i ime kaže služe da dopune praznine u ishrani. Znači ako iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da kontinuirano jedete 5-6 kvalitetnih obroka dnevno i neunosite dovoljno proteina, ugljenih hidrata ili vitamina i minerala. Uzmite proteinski prašak ili slično (whey je najbolji), aminokiseline (najbolje glutamin), ako fale vitamini ili minerali uzmite šumeće tablete koje ih imaju (što više to bolje), a ako fali od svega uzmite neku zamenu za obrok, neki kompleksan preparat tipa MegaMass. Što se tiče kreatina, po mnogima je to najbolji dodatak, ali još uvek postoje kontroverze oko njega tako da sami odlučite da li oćete. Za detalje oko svega ovoga pitajte nekog ko zna čitajte, surfujte. Ako striktno poštujete ove stvari nekoliko meseci i ne porastu vam mišići, mora da ste genetski frik. Pozdrav svima. Izvinite na opširnosti. Informacije koje sam dao ne mogu da škode, što znači da ...
johnny_blazze

#50 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

pa dobro jogurt je bio samo primjer na tebi je da malo improviziras i skontas,jarane samo citaj o sihrani lahko ces se prilagoditi dok se malo uhodas nije tesko :)
Post Reply