Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

weredsf

#76 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote: Kakav papanluk i malogradjanstvo, pa nije ovaj nacelnik u Novom Gradu kao i ovaj u Centru dosao sa neba nego su ga ljudi izabrali, na legitiman i demokratski nacin.
Ti sto mislis da eventualnim rodjenjem u gradu zasluzujes vise od frustracija koje imas nemas sta drugo reci nego te zaliti.
Iz sela Vukovo kod Tesnja (gdje i danas zive) su dvojica od prva tri najuspjesnija covjeka u Bosni, iz jednog sela pored Gorazda je Nijaz Hastor najuspjesniji poslovni covjek u Bosni.
A ti i tebi slicno i dalje masite svojim rodnim listom koji vam u odnosu na pomenute ljude ne znaci nista i moze vam samo izazvati dodatne frustracije...ja uzivam gledajuci vas kako se koprcate u vlastitoj malogradjanstini
Ogromnoj većini glasača pobjedničkih stranaka u Centru i NG, mogao si kandidirati ovcu za načelnika - glasali bi za nju.

Nadam se da ne pokušavaš porediti poslovne ljude koji su karijere napravili vlastitim radom i znanjem sa pijunima iz porodičnih stranačkih klanova?
Ma ja govorim o ovom malogradjastvu i prozivanja ljudi po mjestu rodjenja i o toj vrsti linca, poredjeci ta dva nacelnika koja su evo sada iz istog sela (sto je najbitnije) :D
Ja govorim o ljudima sa sela koje doticni proziva i govori da su trebali ostati tamo i njemu koji ih zbog mjesta rodjenja proziva.
Ti si ozbiljan forumas, ove gluposti oko kupovine glasova i 300.000 EU vjerujem da dozivljavas na slican nacin
weredsf

#77 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by weredsf »

misaoni wrote:Ovo "istraživanje" o rodbinskim vezama među pojedinim ljudima na različitim funkcijama, koji pripadaju različitim stranakama a imaju funkcije ovdje-ondje, zapravo potvrđuje da ovdje sve funkcioniše na plemenskim osnovama.

Stranke su (sve stranke) mehanizmi za ostvarivanje plemenskih interesa pojedinih porodica..
Ja ne znam postoji li neka ozbiljna veza medju svim ovim ljudima osim nagadjanja nekih forumasa, izgleda da nije ostao Efendic koji zivi u ovom gradu :-) :-)
Sta je sa onim generalom JNA, Hasanom Efendicem???
Styling

#78 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by Styling »

weredsf wrote:
VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote: Kakav papanluk i malogradjanstvo, pa nije ovaj nacelnik u Novom Gradu kao i ovaj u Centru dosao sa neba nego su ga ljudi izabrali, na legitiman i demokratski nacin.
Ti sto mislis da eventualnim rodjenjem u gradu zasluzujes vise od frustracija koje imas nemas sta drugo reci nego te zaliti.
Iz sela Vukovo kod Tesnja (gdje i danas zive) su dvojica od prva tri najuspjesnija covjeka u Bosni, iz jednog sela pored Gorazda je Nijaz Hastor najuspjesniji poslovni covjek u Bosni.
A ti i tebi slicno i dalje masite svojim rodnim listom koji vam u odnosu na pomenute ljude ne znaci nista i moze vam samo izazvati dodatne frustracije...ja uzivam gledajuci vas kako se koprcate u vlastitoj malogradjanstini
Ogromnoj većini glasača pobjedničkih stranaka u Centru i NG, mogao si kandidirati ovcu za načelnika - glasali bi za nju.

Nadam se da ne pokušavaš porediti poslovne ljude koji su karijere napravili vlastitim radom i znanjem sa pijunima iz porodičnih stranačkih klanova?
Ma ja govorim o ovom malogradjastvu i prozivanja ljudi po mjestu rodjenja i o toj vrsti linca, poredjeci ta dva nacelnika koja su evo sada iz istog sela (sto je najbitnije) :D
Ja govorim o ljudima sa sela koje doticni proziva i govori da su trebali ostati tamo i njemu koji ih zbog mjesta rodjenja proziva.
Ti si ozbiljan forumas, ove gluposti oko kupovine glasova i 300.000 EU vjerujem da dozivljavas na slican nacin
Ne možeš nazivati nečiju izjavu glupošću samo zato što ti se ne sviđa i što ne poznaješ činjenice. Ja sam dovoljno ozbiljna osoba da ne iznosim paušalne ocjene i ne dajem izjave ovakvog tipa bez podloge pa makar se radilo i o formu i pisanju pod nickom.
I nemoj vrijeđati inteligenciju glasača sa pričom o ovci. To je ispod svakog nivoa.
weredsf

#79 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by weredsf »

Ne možeš nazivati nečiju izjavu glupošću samo zato što ti se ne sviđa i što ne poznaješ činjenice. Ja sam dovoljno ozbiljna osoba da ne iznosim paušalne ocjene i ne dajem izjave ovakvog tipa bez podloge pa makar se radilo i o formu i pisanju pod nickom.
I nemoj vrijeđati inteligenciju glasača sa pričom o ovci. To je ispod svakog nivoa.
Tvoja objektivnost prestaje tamo kada si spomenuo da je trebao pobjediti Kravic, obzirom da pricate istu mantru pomistit cu da si ti licno Kravic :-) :-)
Jesi li ti prijavio takve stvari, zasto si sutio godinu dana.....Samo da te podsjetim zasto Kravic nije mogao dalje od 3-4 hiljade...
Image

Uploaded with ImageShack.us
Styling

#80 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by Styling »

weredsf wrote:
Tvoja objektivnost prestaje tamo kada si spomenuo da je trebao pobjediti Kravic, obzirom da pricate istu mantru pomistit cu da si ti licno Kravic :-) :-)
Jesi li ti prijavio takve stvari, zasto si sutio godinu dana.....Samo da te podsjetim zasto Kravic nije mogao dalje od 3-4 hiljade...
Image

ploaded with ImageShack.us
Ne branim ja nikoga, ali i Kravić demokratski izabran je bolji od ovog SDA pulena izbaranog prevarom. barem bi sjeo u fotelju voljom naroda, pa kakva god ona bila. Mada, ispred njega je po glasovima bio kandidat SDP-a.
weredsf

#81 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by weredsf »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Image

Ne branim ja nikoga, ali i Kravić demokratski izabran je bolji od ovog SDA pulena izbaranog prevarom. barem bi sjeo u fotelju voljom naroda, pa kakva god ona bila. Mada, ispred njega je po glasovima bio kandidat SDP-a.
Branis naravno jer kao sto vidis pricate istu pricu, ja bih volio vidjeti taj mehanizam za kupovinu preko 18.000 glasova, bas bih ga volio vidjeti.
Razlika medju njima je veca od deset hiljada, vjerovatno kupljenih glasova... :bih: :bih:
VjecitiStudent

#82 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
VjecitiStudent wrote: Ogromnoj većini glasača pobjedničkih stranaka u Centru i NG, mogao si kandidirati ovcu za načelnika - glasali bi za nju.

Mjesto rođenja je naravno nebitno, npr. neki od izvanrednih gradonačelnika Sarajeva su bili rođeni negdje drugo.
S druge strane, nepotizam, je naš strašni problem i za svaku je osudu i sve moguće sankcije.

U masovnu kupovinu glasova,ne vjerujem. Puno je lakše i manje rizično muljati na druge načine, mutiti pri brojanju, poslije izbora kupovati pojedine odbornike i slično.
Ko god ima kakvih znanja o kupovini glasova, nek skupi dokaze i pošalje, jal' tužilaštvu i CIK-u, jal' medijima, naći će se valjda neko da objavi kredibilne dokaze ako postoje.
Banksy

#83 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by Banksy »

weredsf wrote: Ma ja govorim o ovom malogradjastvu i prozivanja ljudi po mjestu rodjenja i o toj vrsti linca, poredjeci ta dva nacelnika koja su evo sada iz istog sela (sto je najbitnije) :D
A možda su i trebali ...

Čovjek sam koji je rođen na selu i to moje rodno mjesto mi mnogo znači. Tamo sam doživio lijepe trenutke u djetinjstvu. Ali, i svako drugo selo mi mnogo znači.
Ima nešto u selu...

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, Sarajevo

Styling

#84 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by Styling »

weredsf wrote:
Styling wrote:
weredsf wrote:
Image

Branis naravno jer kao sto vidis pricate istu pricu, ja bih volio vidjeti taj mehanizam za kupovinu preko 18.000 glasova, bas bih ga volio vidjeti.
Razlika medju njima je veca od deset hiljada, vjerovatno kupljenih glasova... :bih: :bih:
Ako te interesuje mogu ti i objasniti mehanizam za kupovinu glasova.
bosna sar

#85 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću

Post by bosna sar »

Joj kako ste jadni je... vas kravic znas li da kravic nije politicar neg doktor.
Ovaj Momak Semir ima skole koliko vi svi sto klikate tastature i naj pametniji ste.
Niste sposobni nista drugo osim kritikovat naravno preko tastature.
Nek vas je stid.
Pokrenite revoluciju.!!
Post Reply