jos jedan poslusnik Bakira Alispahica
naprijed u nova osvajanja
Rasturačina.piljar wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1258 ... u-efendicu
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je prestara vijest, tacnije vec mjesec dana,u medjuvremenu su dobili prostor:))piljar wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1258 ... u-efendicu
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ne vjerujem da ovakvu glupost mozes pisati, ne branim nikoga ali nije li logicnije da ovo adresiras njegovom predhodniku koji je vodio opcinu 12 godina, sramota je da ljudi nemaju vodu ali nije sramota da se to on radi danas i pokusava rijesiti...MuaDib wrote:Slušajući sinoć intervju gospodina Efendića na MTV Igman, stekao sam dojam da je riječ o klasičnom političkom poltronu, koji nije pokazao ni najmanju dozu emancipacije prema funkciji koju obavlja. Presipanje iz šupljeg u prazno, te hvaljenje projektima koji za XXI stoljeće treba da budu sramota a ne ponos za jednu lokalnu zajednicu u sastavu glavnog grada, samo su dio njegovog oskudnog vokabulara. Sama njegova izjava da dok je na čelu opštine planira legalizirati oko 6 000 objekata, otkriva tajnu njegovog izbornog uspjeha. S druge strane vidljivo je potpuno nepoznavanje elemenata na kojima treba da se zasniva razvoj općine i usmjerava njen razvoj. A da ne govorim o tome da apsolutno ignoriše činjenicu da je Novi Grad općina u kojoj je najveća emisija aerozagađenja.
MuaDib wrote:Slušajući sinoć intervju gospodina Efendića na MTV Igman, stekao sam dojam da je riječ o klasičnom političkom poltronu, koji nije pokazao ni najmanju dozu emancipacije prema funkciji koju obavlja. Presipanje iz šupljeg u prazno, te hvaljenje projektima koji za XXI stoljeće treba da budu sramota a ne ponos za jednu lokalnu zajednicu u sastavu glavnog grada, samo su dio njegovog oskudnog vokabulara. Sama njegova izjava da dok je na čelu opštine planira legalizirati oko 6 000 objekata, otkriva tajnu njegovog izbornog uspjeha. S druge strane vidljivo je potpuno nepoznavanje elemenata na kojima treba da se zasniva razvoj općine i usmjerava njen razvoj. A da ne govorim o tome da apsolutno ignoriše činjenicu da je Novi Grad općina u kojoj je najveća emisija aerozagađenja.
weredsf wrote: Ovo je prestara vijest, tacnije vec mjesec dana,u medjuvremenu su dobili prostor:))
Na tom mjestu se pravi Bosanska pijaca i zaposaljava se sto direktno sto indirektno 30 ljudi ali vazniji je stonoteniski klub i njihova dva stola![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zivim u blizini pa mi je prica poznata
P.S.
Treba napomenuti da je vlasnik tog kluba savjetnik od Noleta, da su sveke godine dobijali ozmedju 15-30.000 KM za taj klub..
Cijela Dobrinja zna za ovo i nije mi jasno kako ih nije sramota vise
Humor ti je na nivou osmogodisnjeg djeteta,VjecitiStudent wrote:weredsf wrote: Ovo je prestara vijest, tacnije vec mjesec dana,u medjuvremenu su dobili prostor:))
Na tom mjestu se pravi Bosanska pijaca i zaposaljava se sto direktno sto indirektno 30 ljudi ali vazniji je stonoteniski klub i njihova dva stola![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zivim u blizini pa mi je prica poznata
P.S.
Treba napomenuti da je vlasnik tog kluba savjetnik od Noleta, da su sveke godine dobijali ozmedju 15-30.000 KM za taj klub..
Cijela Dobrinja zna za ovo i nije mi jasno kako ih nije sramota vise
Dobro da nije kirgistanska ili talijanska pijaca
Osmogodišnjak pita: Ko i kako će kontrolisati porijeklo proizvoda?weredsf wrote: Humor ti je na nivou osmogodisnjeg djeteta,![]()
U supstini to znaci da ce prodavati samo domaci proizvodi, ako neki dio ove recenice nije jasan mogu dodatno uprostiti da shvatis..ok!!!
Stani malo, kako mi od stonoteniskog kluba i pitanja njihova dva stola stigosmo do kontrole proizvoda na pijaci????..VjecitiStudent wrote:Osmogodišnjak pita: Ko i kako će kontrolisati porijeklo proizvoda?weredsf wrote: Humor ti je na nivou osmogodisnjeg djeteta,![]()
U supstini to znaci da ce prodavati samo domaci proizvodi, ako neki dio ove recenice nije jasan mogu dodatno uprostiti da shvatis..ok!!!
Konkretno, koje nadležne službe i kako će kontrolisati je li npr. paradajz iz Buturović polja ili iz Turske?weredsf wrote:Stani malo, kako mi od stonoteniskog kluba i pitanja njihova dva stola stigosmo do kontrole proizvoda na pijaci????..VjecitiStudent wrote:Osmogodišnjak pita: Ko i kako će kontrolisati porijeklo proizvoda?weredsf wrote: Humor ti je na nivou osmogodisnjeg djeteta,![]()
U supstini to znaci da ce prodavati samo domaci proizvodi, ako neki dio ove recenice nije jasan mogu dodatno uprostiti da shvatis..ok!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav cirkusant, jasno mi je da ti se covjek ne svidja, o njegovom radu se da diskutovati ali pitati "ko i kako ce kontrolisati porijeklo proizvoda" na domacoj pijaci je ispod svakog nivoa, daj nesto bolje plizzz
Kupci ti nisu pali na pamet, ima li bolje kontrole pored one koju ce nadlezne sluzbe raditi??
Naravno tebe ne zanima cinjenica da je to skloniste bilo potpuno neiskoristeno, mjesto skupljanja narkomana i kojekakvog olosa i da unutar tog sklonista osim tih stolova nije bilo nista, o uslovima pise i ovaj roditelj i bili su uzasni.
Tebe zanima taj jeftini opurtinizam primjeren duboko uprosjecenom, frustriranom gradjaninu Sarajevske doline da popljuje sve i svasta sto radi netko ko mu se ne dopada iz ovih ili onih razloga...Odvratnooo i jadno
Otvori temu sa tim pitanjem i sigurno ces dobiti adekvatne odgovore na tu temu ili pisi tvom omrazenom nacelniku, mozda ti da adekvatno objasnjenje.Konkretno, koje nadležne službe i kako će kontrolisati je li npr. paradajz iz Buturović polja ili iz Turske?
Jedan pravi 'bosanske' pijace, drugi pravi 'voćnjake' nasred ceste, treći otvara i novim proglašava prefarbana dječija igrališta, a grada svakim danom sve manje i manje ...weredsf wrote:Otvori temu sa tim pitanjem i sigurno ces dobiti adekvatne odgovore na tu temu ili pisi tvom omrazenom nacelniku, mozda ti da adekvatno objasnjenje.Konkretno, koje nadležne službe i kako će kontrolisati je li npr. paradajz iz Buturović polja ili iz Turske?
Koliko sam shvatio ova tema sluzi da se popljuje ova rijetko dobra stvar koja je uradjena u mom naselju a to vam ne dozvoljavam jer pretpostavljam da ne zivis tu i zadnji ciganluk je mjesati se u stvar koja te se ne tice.
Ovaj klub (poznajem ljude) su dobili nove prostorije a ovo skloniste novi izgled i nova radna mjesta u njemu tj. pijacu koju ovo naselje nije imalo.
Ja kao stanovnik Dobrinje i svjedok tih dogadjaja mogu samo reci bravo za ovo, jedno devastirano i unisteno mjesto dobija novi izgled i namjenu. Svi vi koji imate problem sa tim imate problem sa zdravom pamecu ili nekih problema sa zdravom logikom.
Ne kontam, sta ti konkretno imas protiv ovog projekta na Dobrinji?????Jedan pravi 'bosanske' pijace, drugi pravi 'voćnjake' nasred ceste, treći otvara i novim proglašava prefarbana dječija igrališta, a grada svakim danom sve manje i manje ...
Ko je ovdje spominjao Damira Hadžića, niko. A vodu nemaju zato što prave divlja naselja sve uz asistenciju SDA, koji su kroz OV na razne načine i pristiscima, godinama odgađali probleme nelegalne gradnje.weredsf wrote:Ja ne vjerujem da ovakvu glupost mozes pisati, ne branim nikoga ali nije li logicnije da ovo adresiras njegovom predhodniku koji je vodio opcinu 12 godina, sramota je da ljudi nemaju vodu ali nije sramota da se to on radi danas i pokusava rijesiti...MuaDib wrote:Slušajući sinoć intervju gospodina Efendića na MTV Igman, stekao sam dojam da je riječ o klasičnom političkom poltronu, koji nije pokazao ni najmanju dozu emancipacije prema funkciji koju obavlja. Presipanje iz šupljeg u prazno, te hvaljenje projektima koji za XXI stoljeće treba da budu sramota a ne ponos za jednu lokalnu zajednicu u sastavu glavnog grada, samo su dio njegovog oskudnog vokabulara. Sama njegova izjava da dok je na čelu opštine planira legalizirati oko 6 000 objekata, otkriva tajnu njegovog izbornog uspjeha. S druge strane vidljivo je potpuno nepoznavanje elemenata na kojima treba da se zasniva razvoj općine i usmjerava njen razvoj. A da ne govorim o tome da apsolutno ignoriše činjenicu da je Novi Grad općina u kojoj je najveća emisija aerozagađenja.
Pricas gluposti
Ja ga spominjem, ne napadas njega sto to nije rijesio u zadnjih 12 godina nego napadas ovog sto to sada mora raditi, jeste li vi normalni uopste<?????MuaDib wrote:Ko je ovdje spominjao Damira Hadžića, niko. A vodu nemaju zato što prave divlja naselja sve uz asistenciju SDA, koji su kroz OV na razne načine i pristiscima, godinama odgađali probleme nelegalne gradnje.weredsf wrote:Ja ne vjerujem da ovakvu glupost mozes pisati, ne branim nikoga ali nije li logicnije da ovo adresiras njegovom predhodniku koji je vodio opcinu 12 godina, sramota je da ljudi nemaju vodu ali nije sramota da se to on radi danas i pokusava rijesiti...MuaDib wrote:Slušajući sinoć intervju gospodina Efendića na MTV Igman, stekao sam dojam da je riječ o klasičnom političkom poltronu, koji nije pokazao ni najmanju dozu emancipacije prema funkciji koju obavlja. Presipanje iz šupljeg u prazno, te hvaljenje projektima koji za XXI stoljeće treba da budu sramota a ne ponos za jednu lokalnu zajednicu u sastavu glavnog grada, samo su dio njegovog oskudnog vokabulara. Sama njegova izjava da dok je na čelu opštine planira legalizirati oko 6 000 objekata, otkriva tajnu njegovog izbornog uspjeha. S druge strane vidljivo je potpuno nepoznavanje elemenata na kojima treba da se zasniva razvoj općine i usmjerava njen razvoj. A da ne govorim o tome da apsolutno ignoriše činjenicu da je Novi Grad općina u kojoj je najveća emisija aerozagađenja.
Pricas gluposti
Opet ti lupas gluposti, pitam te sta ti imas konkretno protiv ovog projekta osim sto piokusavas temu odvuci i razvuci do najmanjih pikanterija i tehnickih sitnica koje nisu tema naravno????StupskaBitanga wrote:A šta ćemo sa proizvodima iz Hercegovine tj Čapljine odakle se dovoze mnogi proizvodi?
O ovom šminkeru u pokušaju sam pisao na temi SDA i totalni blam od načelnika
ovo je odgovor na sveJedan pravi 'bosanske' pijace, drugi pravi 'voćnjake' nasred ceste, treći otvara i novim proglašava prefarbana dječija igrališta, a grada svakim danom sve manje i manje ...
Ovo govori koliko si frustriran da i jednu ovako rijetko pozitivnu stvar popljujes sve do Capljine..odvratnoooStupskaBitanga wrote:ovo je odgovor na sveJedan pravi 'bosanske' pijace, drugi pravi 'voćnjake' nasred ceste, treći otvara i novim proglašava prefarbana dječija igrališta, a grada svakim danom sve manje i manje ...
Sad smo presli na licno, sada sam jurisnik...aj vozdra pametnjakovicu frustriraniStupskaBitanga wrote:Dragi SDA jurišniku ja tebe razumijem valja platu zaraditi i sve je to u redu
Ali molim te odgovori mi prosto na pitanje
Da li taj tvoj idiotizam koji prelazi u namjeran slučajan ili ne
Da li će postojati komisija, kontrola inspekcija koja će utvrđivati jel šta iz Bosne ili nije?
Zašto se izostavilo onda i zvanično ime ove države?
Da li se Bosansko odnosi na državljane koji će tu prodavati ili će se pojaviti Srbijanac iz Sadnžaka ili Kosovar?
Totalni idiotluk i na ovo se troše pare?????
Zašto je načelnik "bacio" oko na firmu Zrak? Nije samo on nema on kapaciteta za to već je marioneta njegovih stranačkih pulena koji njega isturaju u prvi plan
Tužno sve zaista
Nije Damir bio idealan on je bio Nole reket a ovaj se zove halal reket jer dio reketa daje u džamiju i IZ koja kao to halali
Ti stvarno imas ozbiljnih problema, ja jedino sto sam pisao tu je pijaca, nisam spominjao Zrak, nisam spominjao nista od ovih tvojih nakupljenih frustracija a jos manje branio ovog nacelnika, branim ideju da se leglo narkomana pretvori u pijacu i zaposle ljudi, ako imas problem sa tim imam adresu na koju ces se javiti a nije u Novom Gradu.StupskaBitanga wrote:Kad se nemaju odgovori na konkretna pitanja najbolje je se naci uvrijeđen
Prosta SDA politika
Ovaj načelnik je načelnik moje opštine i logično je da se treba pratiti i komentarisati rad a da sam kojim slučajno žensko pomislio bi da upravo iza ovog nicka stoji sam Efendić jer je on česti pobornik te riječi