Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#76 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote::shock:
Jbt pored ovakog razmisljanja ne trebaju nam dusmani.
ilkbahar

#77 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ilkbahar »

Vizionar 1985 wrote:
radiša wrote:Sta ste gladovali u zenici rata nije bilo nikako.
To vi mislite. Ja mogo dvaput poginut. Okolo Zenice strasne bitke bile, pogotovo za Sarajevo se ginulo.
U okruzenju bili, a bez UN mirotvoraca skoro nikako.
Nije bilo od cega da se zivi. Stalo sve.
Nije bas glad ko negdje bila al nismo ni imali.
Poslastica nam bila kriska hljeba pouljena i posecerena malo.
Dva-Tri obroka dnevno jedva imali. Lanch pakete starije od Korejskog rata jeli.

Pali od dobrostojece srednje klase na fukaru.
Pasa moj zar mislis da je u sarajevu situacina bila bolja? Nama konvoji hrane nisu mogli uci jer smo bili zatvoreni. Spominješ hljeb namazan uljem.i secerom, mi ni to nismo imali. Secer misaona imenica. Jeo.se solo grah i tvrdi makaroni bez hljeba ili hljeb mekinjas sa malo.maslacka ko.je imo bastu. Vjerujem.da.vam.je.bilo tesko, rat je uzas, ali odakle ti ideja da smo mi.imali sta jest?
HAVANA

#78 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by HAVANA »

positive1 wrote:Znam za dosta gradjana Sarajeva koji iz nekog razloga ne vole Zenicane ili Tuzlake, znam za dosta Zenicana, koji ne vole Sarajlije, nedavno su navijaci Slobode na gostovanju u Zenici drzali transparent na kojem je pisalo anti-sarajlije...Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
Nije.Od neostvarenih i iskompleksiranih kretena.Zato sto su glupi.
ilkbahar

#79 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ilkbahar »

Vizionar 1985 wrote:
KPNCTNJAH wrote:Jesu ta tri clana u tvojoj glavi? Forumas sam sa sobom, zajebane te kriske bile :mrgreen: al' et' koliko smo razliciti pokazuje i to da su se ovdje solile pouljene kriske hljeba :oops: ono, kad bude u kuci i jedno i drugo... znalo se cekati u redu da dobijes krisku po clanu, jela se pita od zare, burek s rizom i mesom iz konzerve, to je vec bilo kurcenje :mrgreen: pita od pire krompira, leca... sjecam se da su pricali kako u Hrasnici lecu posipaju po ulici kad padne snijeg :mrgreen: lanc paketi iz Vijetnama, al' nikad bolji kikiriki puter nisam jeo nego tu :-) pila se kisnica, kopalo se po avlijama u potrazi za nekim bunarima... to su ovako neke stvari na koje se sad moze gledati kao na zajebanciju, postoji milion drugih, daleko gorih o kojim nemam namjeru pisati na forumu... sve u svemu kad skontas da je bilo onih kojim je bilo daleko gore nego nama u Sarajevu, onda je dobro da je iko normalan ostao... al' vi niste jedni od tih.. ono, znam da vam je bilo tesko, ali me nasmijava prica o vasoj patnji, iz ove perspektive...

Edit: znam da su se mnogi zajebavali s tim kako Ikar ne bi ni kerovi jeli, ali svojim ocima sam gledao kad komsija iz mahale istresa konzervu pred kera, on pridje, pomirise i ode :mrgreen:
Ne kontam. Jele se mekinje, leca itd. i doticne konzerve.
U glavi su mi po vazdan, umisljam dodatna 3 clana. :-)
I sta sad vam sarajevo krivo što ste spali u ratu na krisku hljeba? Ne kontam.poentu.
Sto se tice trenutne situacije, vjeru i Po sarajevu ima bijede vise nego dobrostojecih. Uglavnom su dobrostojeci oni koji su dosli iz drugih gradova i uliva sw u institucije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Tomahawk11 »

Cuj jeli se lunch paketi iz muzeja, dva-tri obroka dnevno...ono, inace se u ratu jede po restoranima, pun frizider i to :mrgreen:
I prica ostali gladni, Sarajevo se gradilo.... :-)
Ci-Nick

#81 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

Svi oni koji mrze imaju problem sa samim sobom,.. osjećam se kao "zemljanin", pa ne samo da volim svako parče BiH nego i svaki komad planete.
zforumas

#82 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by zforumas »

Haj'mo mi za****t sve i poceti rat u Federaciji. Ko ce cekati Dodu, Kolindu ili Vucica...dok se oni nakane mi se mozemo taman porokati fino :-)
Vitezanin

#83 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Vitezanin »

Ako je mjerilo "ljubavi" između različitih gradova to kako se nekakve skupine "navijača" ponašaju, onda smo u ratnom stanju.

Mislim da u svakoj zemlji postoji neki oblik tenzija glavni grad-drugi gradovi ili grad jedan vs grad drugi, ali to nije nikakav manjak ljubavi, mržnja itd.

A ovo što navijači rade, a ja ću se usuditi i reći huligani, nema nikakvu težinu i više govori o njima, a ne o nečemu drugom.
edo_79

#84 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote:
positive1 wrote:Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
Sarajevo je grad a ostalo su gradovi u pokusaju,mozda odatle potice mrznja zitelja manjih mjesta.Nas, građane Sarajeva, jedino moze bezobrazluk i primitivizam ovih građana u pokusaju "isprovocirat" da ih mrzimo,inace za to nema osnove.
De pročitaj šta si napisao, pa se napij studene vode, umij se dobro i pročitaj opet ;-)

Tako ne piše jedan od VAS građana Sarajeva :thumbup:
edo_79

#85 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

cyprus wrote:Ja kao Sarajlija mogu reći da me više nervira sarajevska bahatost (tipa ovog gore: "samo je Sarajevo grad..."), nego kompleksi koje imaju Zeničani i Tuzlaci...
Pajdo ako ikad navratiš u Maglaj mahalu (to mi ovi što živimo u gradovima u pokušaju, kako reče uzoriti građanin glavnog grada) javni se imaš piće od Ede za ovaj komentar. AFERIM JARANE :thumbup:
edo_79

#86 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

Vizionar 1985 wrote:
To vi mislite. Ja mogo dvaput poginut. Okolo Zenice strasne bitke bile, pogotovo za Sarajevo se ginulo.

Najbliža bila bitka za Maglaj, koji je baj d vej 60 i kusur km od Zenice.

Ja sa starim bio 93 u Zenici, ispaljenje granate negdje u pozdićima, i čuje se kako zvižduće granata, ode dalje a konobar zaleg'o pod sto u kafiću, svi se razbježaše ja i stari mtrvi hladni, ja čaj on kafu lagano ispijamo, kaže konobar bjež jarane eto je .... kaže stari e sine moj, čim si ti nju čuo ode ona dalje

Kukuruzni hljebčić na četvoro, poslastica bila kad odeš u pakete i bog te pogleda kad zamijeniš nešto iz kuće (suđe, nakit) za par kila bijelog brašna da mati napravi bijeli hljeb.

Nemoj pričat vizionar ono što nije .... budimo realni .... niste vi rata očima vidjeli ....
Last edited by edo_79 on 09/12/2016 08:53, edited 1 time in total.
edo_79

#87 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Pa skontaj razliku ti mogo dva puta poginut meni svaki dan zivot bio u pitanju,cim glavu promolim vani.O hljebu ne da sam sanjao,jeo zaru pio kisu...
Nije ti gore bilo nego meni nema sanse.
Nećemo o ratu radiša ... znam sve kako je u sa bilo al nemoj mi žrtvu sad izigravati .... nisi ti bio jedini kome je smrt bila svakodnevnica svaki dan
KB9

#88 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by KB9 »

to su ti maloumne navijacke furke na koje se pale samo bubuljicavi kreteni
edo_79

#89 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote:Ne kaze niko da ti nisi patio ali poredit sarajevo, grad pod opsadom, granatiran,pod snajperom skoro pa 24 sata i zenicu je bezveze.To sto se gradilo poslje rata je logicno,pa nece ljudi zivjet u rusevinama.
Neda se porediti u tom smislu Sarajevo i Zenica, al nemoj brate sad od Sarajeva pravit Hirošimu, evo ti primjer i Maglaj je bio u potpunosti porušen poslije rata, u okruženju bio cijeli rat, i jedino što ga je održalo je što civili nisu imali kud, jer smo bili vezani jednim putem sa Tešnjom koji je isto tako bio u okruženju. E sad uzmi procent donacija i investicija koji je ostao u Sarajevu od kraja rata pa na ovamo, u odnosu na veličinu grada, pa taj isti procent preslikaj na Maglaj (u skladu sa veličinom grada) pa ćeš vidjet da je Maglaj još uvijek u 90-im godinama.....

Nemojmo ići u krajnosti .....
ultima_palabra

#90 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ultima_palabra »

Ovo je kao u onoj priči od Ramba Amadeusa, nacionalizam je tema za one sa prihodom do 300 eura... preko toga idu druge teme.

Isto tako i ovo. Ima nas sve skupa ko u jednom kvartu nekog velikog grada, sad trebam gledati odakle je ko... jebo to.
radiša

#91 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

edo_79 wrote: Nećemo o ratu radiša ... znam sve kako je u sa bilo al nemoj mi žrtvu sad izigravati .... nisi ti bio jedini kome je smrt bila svakodnevnica svaki dan
U poredjenju sa njim jesam,ako ne znas citat nauci,druge gradove nisam spominjo.
radiša

#92 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

edo_79 wrote:
radiša wrote:
positive1 wrote:Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
Sarajevo je grad a ostalo su gradovi u pokusaju,mozda odatle potice mrznja zitelja manjih mjesta.Nas, građane Sarajeva, jedino moze bezobrazluk i primitivizam ovih građana u pokusaju "isprovocirat" da ih mrzimo,inace za to nema osnove.
De pročitaj šta si napisao, pa se napij studene vode, umij se dobro i pročitaj opet ;-)

Tako ne piše jedan od VAS građana Sarajeva :thumbup:
Ko ti je kriv kad zivis u gradu u pokusaju a hoces da si glavni baja.Nemere sine.To je osobina vas,na zalost.
edo_79

#93 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote: Ko ti je kriv kad zivis u gradu u pokusaju a hoces da si glavni baja.Nemere sine.To je osobina vas,na zalost.
Znaš šta ću ti reći druže, kad vidim kako se ''kulturno'' ponašate o vi uzoriti građani glavnoga nam grada, drago mi je što sam građanin grada u pokušaju. Živi ti u uvjerenju da si glavni baja, uzoriti građanin glavnog grada BiH, a ja ću i dalje biti normalan čovjek, koji se ne stidi odakle je, niti zbog toga gleda s visoka na druge ljudi ili ih prezire.

@ ultima_palabra svaka ti je na mjestu prijatelju :thumbup:
edo_79

#94 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote:
edo_79 wrote: Nećemo o ratu radiša ... znam sve kako je u sa bilo al nemoj mi žrtvu sad izigravati .... nisi ti bio jedini kome je smrt bila svakodnevnica svaki dan
U poredjenju sa njim jesam,ako ne znas citat nauci,druge gradove nisam spominjo.
A šta misliš da se ti za promjenu naučiš bontonu malo, nekako mi se previše gledaš ''s visoka'' za uzoritog građana glavnog grada BiH.
radiša

#95 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

edo_79 wrote:
radiša wrote: Ko ti je kriv kad zivis u gradu u pokusaju a hoces da si glavni baja.Nemere sine.To je osobina vas,na zalost.
Znaš šta ću ti reći druže, kad vidim kako se ''kulturno'' ponašate o vi uzoriti građani glavnoga nam grada, drago mi je što sam građanin grada u pokušaju. Živi ti u uvjerenju da si glavni baja, uzoriti građanin glavnog grada BiH, a ja ću i dalje biti normalan čovjek, koji se ne stidi odakle je, niti zbog toga gleda s visoka na druge ljudi ili ih prezire.

@ ultima_palabra svaka ti je na mjestu prijatelju :thumbup:
Ja sam na zemlji vazda bio ali se vi "građani" vazda nesto kofrcite pa kad vam se odgovori onda vam krivo.Budite ono sto jeste,ali budite.
radiša

#96 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

edo_79 wrote:
radiša wrote:
A šta misliš da se ti za promjenu naučiš bontonu malo, nekako mi se previše gledaš ''s visoka'' za uzoritog građana glavnog grada BiH.
Za bontom znam sve do trenutka kad se moje rijeci pokusaju izvrtat i kad vidim bezobrazluk u onome ko me citira.Ljudima odgovaram kako oni zele,nikako drugacije,njihovim jezikom. :D
edo_79

#97 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by edo_79 »

radiša wrote: Za bontom znam sve do trenutka kad se moje rijeci pokusaju izvrtat i kad vidim bezobrazluk u onome ko me citira.Ljudima odgovaram kako oni zele,nikako drugacije,njihovim jezikom. :D
Nebih se baš složio s tobom ... al hajd nek ti bude ... :mrgreen:
radiša

#98 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

edo_79 wrote:
radiša wrote: Za bontom znam sve do trenutka kad se moje rijeci pokusaju izvrtat i kad vidim bezobrazluk u onome ko me citira.Ljudima odgovaram kako oni zele,nikako drugacije,njihovim jezikom. :D
Nebih se baš složio s tobom ... al hajd nek ti bude ... :mrgreen:
Sto se nebi slozio pa prvi si izvrno ono sto sam napiso i reko si da se ne pravim zrtvom,nemam se sta pravit sarajevo i zenica u ratu su bili nebo i zemlja i to je realnost,nikakvo pravljenje i glumljenje zrtve.Sto se tice uvodne recenice za gradove u pokusaju na sta vas se vecina vrijeđa pa i to je realnost samo zavisi kako ce ko na to gledat.Sarajevo jeste grad ali je za pariz recimo nula.
Alfons Kauders

#99 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Alfons Kauders »

Ukratko - Tuzla ne voli Sarajevo radi odnosa istog prema Tuzli... Od kojeg je jedino bio gori odnos VRS prema Tuzli, s Majevice... S tim da su cetnici tuzlanskoj privredi pricinili dosta manje materijalne stete od Sarajeva.

Drugim rijecima, sasvim opravdano i zasluzeno. Ne vidim zasto se Sarajevo buni? Niste valjda kontali da nas mozete jebat u zdrav mozak 25 godina, i da vas nakon svega volimo?

Kada prestanete birati Bakira i kada nam prestanete klepati pare, mozda od nas cujete neku finu rijec. :D Mada sumnjam. Sarajevo je u Tuzli davno polozilo. :D
pirmin

#100 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by pirmin »

Nea veze, zato Banja Luka voli Sarajevo
Horde :srce: Vultures

8-)

:D
Post Reply