Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
positive1

#1 Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by positive1 »

Znam za dosta gradjana Sarajeva koji iz nekog razloga ne vole Zenicane ili Tuzlake, znam za dosta Zenicana, koji ne vole Sarajlije, nedavno su navijaci Slobode na gostovanju u Zenici drzali transparent na kojem je pisalo anti-sarajlije...Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto I KAKO TO LIJECITI?
Last edited by positive1 on 11/12/2016 17:57, edited 1 time in total.
cyprus

#2 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by cyprus »

Pa, to je tipičan odnos u mnogim državama svijeta između glavnog grada i drugih većih gradova u državi, čiji se stanovnici osjećaju zapostavljeno ili u sjeni glavnog grada...
Last edited by cyprus on 08/12/2016 23:06, edited 1 time in total.
kafanski_covjek

#3 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by kafanski_covjek »

positive1 wrote:Znam za dosta gradjana Sarajeva koji iz nekog razloga ne vole Zenicane ili Tuzlake, znam za dosta Zenicana, koji ne vole Sarajlije, nedavno su navijaci Slobode na gostovanju u Zenici drzali transparent na kojem je pisalo anti-sarajlije...Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
Image
spreca

#4 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by spreca »

positive1 wrote:Znam za dosta gradjana Sarajeva koji iz nekog razloga ne vole Zenicane ili Tuzlake, znam za dosta Zenicana, koji ne vole Sarajlije, nedavno su navijaci Slobode na gostovanju u Zenici drzali transparent na kojem je pisalo anti-sarajlije...Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
nisam toplovodar da volim sarajlije :lol: ..........ali zato volim sarajke :D ..........to su ti jarane sve izmisljotine.........idiota ima svugdje......neki ni svog cacu nevole
ExNihilo

#5 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ExNihilo »

Do takvih zaključaka dođeš samo ako maloumne navijačke skupine uzmeš kao reprezentativne za širu društvenu sliku. Što nisu, je li.
ilkbahar

#6 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ilkbahar »

Sarajlije ne vole Zenicane jer je to u principu reciprocan odnos, zenica ne voili saarajlije iz razloga :" Zenica radi Sarajvo se gradi". Licno sam imala lose iskustvo sa ljudima iz zenice, jednostavno drugaciji mentlitet. Tuzla je druga prica. Tuzlaci su super, totalno urbani i kulturni. I isto tako mislim da Tuzlaci nisu nesto posebno negativno nastrojeni prema sarajevu, nemaju taj kompleks kao zenica.
avetinja

#8 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by avetinja »

Zeničani i Tuzlaci, kao i građani drugih gradova BiH, misle da u Sarajevu teče med i mlijeko sa kojeg se namiruju Sarajlije i da su sve investicije i planovi skoncentrisani samo u Sarajevu. Jednom riječju, osjećaju se zapostavljeno. Sarajlije ih ne vole zbog tog razmišljanja, a neki ih ne vole zbog toga što ih gledaju kao ljude koji su pobjegli iz svog grada da bi u glavnom gradu našli posao i sreću. Valjda zato što misle da glavni grad pripada samo onima koji su rođeni u glavnom gradu. Uglavnom, pogrešna razmišljanja sa obje strane.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Jimmy McNulty »

ExNihilo wrote:Do takvih zaključaka dođeš samo ako maloumne navijačke skupine uzmeš kao reprezentativne za širu društvenu sliku. Što nisu, je li.
Jesi li čitao postove forumaša @bacha, on je baš primjer da tako ne misle samo navijačke skupine nego i dosta ljudi izvan njih.
radiša

#10 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

positive1 wrote:Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
Sarajevo je grad a ostalo su gradovi u pokusaju,mozda odatle potice mrznja zitelja manjih mjesta.Nas, građane Sarajeva, jedino moze bezobrazluk i primitivizam ovih građana u pokusaju "isprovocirat" da ih mrzimo,inace za to nema osnove.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Jimmy McNulty »

ilkbahar wrote:Licno sam imala lose iskustvo sa ljudima iz zenice, jednostavno drugaciji mentlitet. nemaju taj kompleks kao zenica.
Kakav to mentalitet imaju Zeničani? :)
ilkbahar

#12 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ilkbahar »

Jimmy McNulty wrote:
ilkbahar wrote:Licno sam imala lose iskustvo sa ljudima iz zenice, jednostavno drugaciji mentlitet. nemaju taj kompleks kao zenica.
Kakav to mentalitet imaju Zeničani? :)
Drugaciji.... Ako te bas interesuje pisat cu al nemoj da se ko nadje povrijedjen i uvrijedjen.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Jimmy McNulty »

Piši kad već ima tema :mrgreen: ionako vas već ne volim :lol: :lol: :lol:

:D
Last edited by Jimmy McNulty on 08/12/2016 23:22, edited 1 time in total.
karanana

#14 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by karanana »

Cekaj ilkbahar....samo kokice da donesem
zigson

#15 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by zigson »

avetinja wrote:Zeničani i Tuzlaci, kao i građani drugih gradova BiH, misle da u Sarajevu teče med i mlijeko sa kojeg se namiruju Sarajlije i da su sve investicije i planovi skoncentrisani samo u Sarajevu. Jednom riječju, osjećaju se zapostavljeno. Sarajlije ih ne vole zbog tog razmišljanja, a neki ih ne vole zbog toga što ih gledaju kao ljude koji su pobjegli iz svog grada da bi u glavnom gradu našli posao i sreću. Valjda zato što misle da glavni grad pripada samo onima koji su rođeni u glavnom gradu. Uglavnom, pogrešna razmišljanja sa obje strane.
Slazem se osim sa boldiranim. Niko ne kaze da ih ne voli zbog navedenog, nego sto se ne emancipuju hehe
bach

#16 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by bach »

Splitski pomorac napadnut je jučer u Zagrebu zbog toga što je nosio Hajdukovu majicu.

http://hr.n1info.com/a166845/Vijesti/Sp ... glavu.html

"Pomorac sam, pola svita sam proša, vratia se živ i zdrav iz Meksika, zemlje s najvećim brojem ubojstava, a u svojoj zemlji ne mogu izaći odjeven kako želim. Sramota. Bio sam s nećakom i prijateljicom na Adventu. Iz jednog kafića u Tkalčićevoj sam se spustio na Europski trg oko 22 sata. Možda su me već tada primijetili. Imao sam jaknu bez rukava, možda su primijetili bijelu majicu sa dvije trake na rukavima. Imao sam dolje Hajdukovu trenirku s grbom. To nisu primijetili, a da jesu, tko zna što bi bilo. Kućice su se zatvorile, mi smo ostali još neko vrijeme, a onda je upala grupa agresivnih mladića. Bila su petorica, visoki, snažni, maskirani. Neki su imali kapuljače, a svi su imali marame preko usta. "Što provociraš, što je ovo? Torcida, Hajduk? Da ti vidimo majicu, što piše? Što radiš u Zagrebu u tome?", vikali su. Rekao sam im: "Šta te briga koja je majica." Naguravali smo se, ja sam gledao kako da smirim situaciju, da mi ne nastradaju nećak i prijateljica. Pokušao sam skinuti majicu da ih nekako skinem sa sebe, u trenutku kada su mi ruke ostale u rukavima, kao u lisicama, dobio sam šaku u glavu. Nisam od hladnoće ni shvatio što se dogodilo. Tek sam poslije vidio da mi curi krv. Oni su zgrabili majicu i pobjegli", ispričao je splitski pomorac.

Uvjeren je da bi još gore prošao da su huligani vidjeli Hajdukov grb na trenirki. Događaj je prijavio policiji kada se vratio u Split, a slitska policija proslijedila je sve kolegama u Zagreb. Napad se dogodio svega dva metra od stupa na kojem se nalazi kamera video nadzora. Zbog toga su, sumnja pomorac, napadači i bili maskirani kako ih se ne bi prepoznalo. O neugodnom iskustvu odlučio je javno progovoriti kako bi upozorio na ovakve situacije, piše Index.
karanana

#17 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by karanana »

I treba. Sta se kurchi a zna sta je provokacija. Isto bi dobio i purger u splitu. Zna se sta se moze a sta ne moze
cyprus

#18 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by cyprus »

Ja kao Sarajlija mogu reći da me više nervira sarajevska bahatost (tipa ovog gore: "samo je Sarajevo grad..."), nego kompleksi koje imaju Zeničani i Tuzlaci...
Sanjarko

#19 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Sanjarko »

:lol:

Ja teme i kur..

Cuj ne vole se pratetak mi Saraljija volimo mi njega i on nas, jos nas malo i pogura.
Prije par mjeseci bila sa mnom u autobusu djevojka koja kod momka svog ide u Zenicu.
:kiss: =Ljubav

Neki mjesec bila Zenicanka Specijalka iz Zenice u Sarajevo ide na poso.

Jest ima netrpeljivosti al zbog para, sto dosta pa cak mozda i vise nego sto treba para ide u Sarajevo, dok mi ko Stoka u Zenici i Tuzli radimo i trujemo se po Rudnicima, Zeljezarama itd.

Ko sto neko rece Zenica i Tuzla rade Sarajevo se gradi.
Zbog toga ima netrpeljivosti, i carki al nije mrznja.
Sad ima li razloga za to ili ne, to je vec pitanje, to je drugi par opanaka.
Last edited by Sanjarko on 08/12/2016 23:45, edited 1 time in total.
radiša

#20 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by radiša »

cyprus wrote:Ja kao Sarajlija mogu reći da me više nervira sarajevska bahatost (tipa ovog gore: "samo je Sarajevo grad..."), nego kompleksi koje imaju Zeničani i Tuzlaci...
Ko ti je kriv kad nemas znanje,da imas to bi sam znao bez mene.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by _BataZiv_0809 »

Zato sto smo beskompromisno gorljivi diskutanti oko marginalnih tema i sto razloge za sopstvene probleme uvijek trazimo u drugom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by pici »

Image
channel10

#23 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by channel10 »

Temu je trebalo pokrenuti prije deset godina kad je ovoga i bilo. Sad je to manje vise iscezlo i svi smo mi tu negdje.
Sanjarko

#24 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Sanjarko »

channel10 wrote:Temu je trebalo pokrenuti prije deset godina kad je ovoga i bilo. Sad je to manje vise iscezlo i svi smo mi tu negdje.
U govnima. :evil:
FreakyStyley

#25 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by FreakyStyley »

_BataZiv_0809 wrote:Zato sto smo beskompromisno gorljivi diskutanti oko marginalnih tema i sto razloge za sopstvene probleme uvijek trazimo u drugom.
To je to. Tema, zdravo.

A dokaz da si u pravu ce, ironicno, biti upravo ova tema. Tvoj racionalni i koncizni post ce se preskociti da bi se na iducih 20 stranica prepucavalo, optuzivalo, podjebavalo itd. Zivi bili pa vidjeli.

Kvota da ce fraza "Zenica (Tuzla, umetni ime grada) radi, Sarajevo se gradi" biti upotrebljena 20 ili vise puta - 1.10.

Kvota da ce fraze "Rodjeni Sarajlija" i "Pravi Sarajlija" biti upotrebljene vise od 20 puta - 1.10.

Jackpot: Upotrijebi rijec "sarajlica".

Svaka igra, svaka dobija.

Blago nama s nama.

:bih:
Post Reply