Ozbiljno pitam, Ljubo, šta ti želiš?

Svi moji komentari su razumni i pristojni, čak kad kao dokaz te razumnosti, radi što potpunije ubjedljivosti, moraju se koriste i termini, poput "nokšir" i "govno u nokširu", jer i to su pojave koje su nedjeljivi dio stvarnosti, koja ne može da se objasni sama po sebi, bez Zakona postojanja, tj. bez znanja i razumijevanja pojma JA+7. Bez čijeg naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, čak ni pojava govneta u nokširu nije moguća
Samo to želim, da objasnim da opažanje, mjerenje i dokazivabje govneta u nokširu, NIJE OZBILJNA NAUKA, sve dok se ne objasni KAKO je ta pojava uopšte MOGUĆA, KO ili ŠTA je njen UZROK i na kraju, KAKO i ZAŠTO sam taj UZROK POSTOJI. To je upravo ono što svjetskoj nauci nedostaje, da bi je mogli smatrati "OZBILJNOM".
Znaci nisi otkrio sve, već bi želio da saznaš sve. I konačno da se složimo. Nisi jedini.Ljubo2 wrote: ↑17/11/2020 04:51Samo to želim, da objasnim da opažanje, mjerenje i dokazivabje govneta u nokširu, NIJE OZBILJNA NAUKA, sve dok se ne objasni KAKO je ta pojava uopšte MOGUĆA, KO ili ŠTA je njen UZROK i na kraju, KAKO i ZAŠTO sam taj UZROK POSTOJI. To je upravo ono što svjetskoj nauci nedostaje, da bi je mogli smatrati "OZBILJNOM".
Iz čega si izveo takav zaključak? Nisam rekao da Zakon postojanja nije ozbiljna nauka, već sam samo, na primjeru empirijskog, tj. čulnog, naučnog opažanja i mjerenja nokšira i govneta u nokširu, htjeo da objasnim da svjetska nauka nije ozbiljna nauka. Zato, jer se samo čulnim opažanjem i mjenjem izvanjske strane stvarnosti, ne može saznati ni ŠTA je stvarnost, ni KAKO ona postoji, ni ZAŠTO. Samo je Zakon postojanja ozbiljna nauka jer po sistemu "uzrok-posljedica" povezuje unutrašnju, vančulno opažljivu stranu stvarnosti i spoljašnju, čulno opažljivu stranu stvarnosti i tako ih jednim potezom do kraja obje objašnjava, jednu uz pomoć druge.
zasto ova laz? jesi ovo sam smislio?
zasto citiras glupe ljude?
zasto koristis logiku glupih ljudi?
zasto onda postavljas naucne, filozofske, vjerske i ideoloske? zato sto se ne slazes sa njima, jer su suludi, neuspjesni i lazni?
sta ti znaci ovo boldovano?planamac wrote: ↑17/11/2020 14:10 No kako sve više pojmova spoznajemo, tako raste i naša svjesnost da mnogo više toga i dalje ne znamo nego što smo već shvatili. Što su jači naši teleskopi, to više posmatramo čudesna nebeska prostranstva o kojima nismo ni slutili. Što više sagledavamo sićušne detalje materije, to više otkrivamo njenu dublju građu. Danas možemo da gledamo u prošlost gotovo do samog Velikog praska, divovske eksplozije iz koje su prije oko 14 milijardi godina potekle sve galaksije na nebu; no već počinjemo da naziremo da bi nešto moglo postojati i s one strane Velikog praska. Naučili smo da je prostor zakrivljen i već počinjemo da naslućujemo da je prožet kvantnim petljama koje vibriraju.
Ne možeš znati da je moja Istina, laž, ako ne znaš šta je Istina. Zato nemaš pravo reči da je moja Istina laž, a da ne kažeš šta je tvoja Istina. Jer tako meni uskraćuješ priliku da ja mojom Istinom dokažem da je tvoja istina, Laž.
Ne možeš reći da je neko glup, bez priloženog argumenta da si ti pametan. Jer tako drugima uskraćuješ priliku da ti svojim argumentima dokažu da nisi.
Zato što ne cijenim da li je logično da 2+2=4 po onome ko je to rekao, već po tome da li je logično da je 2+2=4.
Zato što nije filozofski, kao što DRUGI u ovoj temi rade, da tvrdim da nešto NIJE, ako argumentovano i logički ne dokažem i ne objasnim kako JESTE.
Da, cjelokupnu stvarnost smo vidjeli, opipali omirisali, premjerili i spoznali IZ VANA i još uvijek gotvo ništa o njoj ne znamo. Tako da nam sada ne ostaje drugo, već da pokušamo da je pogledamo, opipamo, omirišemo, premjerimo i spoznamo IZNUTRA. Možda tako otkrijemo da se logika i rješenje tajne po kojoj stvarnost postoji ipak nalazi UNUTRA.
Svaka radnja, fizička ili psihička, ima svoj i početak i kraj. Svaka počinje iz mirovanja, diže se do maksimuma, zatim slabi, pada i završava u mirovanju. To je princip "disanja" ili princip "jaje-pile-koka" ili "kvantni vakuum- sintropija-entropija". To je nužnost pretakanja Svijesti kroz njena tri priodna oblika i stanja prilikom vječitog samoodržavanja. Ova nužnost proizilazi iz vječitog naizmjeničnog umaranja Svijesti prilikom naprezanja i kretanja i opuštanja radi odmaranja.

Nego, deder ti meni pojasni jednu stvar...
na stranu sto si na moja pitanja nesto pisao bez da si dao odgovor, ali ovdje si se zaboravio prelogovati. ovo pitanje je bilo upuceno planamcu...
Ponavljam, nauka koja priznaje da je istinito samo ono što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo, je GLUPA nauka, koja nikad neće uspjeti da otkrije ISTINU o postojanju stvarnosti. Zato što stvarnost ima dvije strane, opažljivu SPOLJAŠNJU i neopažljivu UNUTRAŠNJU. I zato što spoljašnja OPAŽLJIVA strana stvarnosti koju nauka istražuje i priznaje, istinski ne postoji, već unutrašnja NEOPAŽLJIVA, koju nauka svojom čulnom metodom ne može ni da dotakne. A posebno je glupa što je za opstanak ljudskog društva više štetna, nego korisna, jer, koliko god je smislila sredstava koja su korisna za čovjekovo održanje, još više je smislila i proizvela sredstava za čovjekovo samouništenje. Samo ko je glup ovo ne može da razumije, čak ako mu se i više puta ponovi.
Naprotiv, nauka nema nikakvu definiciju Kvantnog vakuuma, s obzirom da je nematerijalan i da naučne, čulne metode na njega nisu primjenljive. Jedino što nauka zna o Kvantnom vakuumu jeste da je nepresušni izvor energije od koje nastaje Univerzum i život u njemu, a šta je energija, naučnici pojma nemaju.
Tačno je da u nauci postoje dokazi da energija raspolaže sa svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i tačno je da ja te naučne dokaze koristim da izvedem zaključak da je Kvantni vakuum polje nepokrenute, nematerijalne Svijesti.
"Blago onima sa siromašnim duhom, jer njihovo je kraljevstvo nebesko" (Biblija). Jer su NERAZUMNI (čitaj: glupi), jer bi samo da se ZABAVLJAJU. Pa su im i svjetski ratovi, ljudska stradanja, patnja i siromaštvo, haos i zlo svake vrste, ZABAVA. Koji se bez razumijevanja i znanja Zakona postojanja ne mogu prevladati. A, nažalost, eto, i Zakon postojanja im je samo "ZABAVA".
Svako ima pravo da komentariše svačiji post. Moj odgovor na tvoje pitanje koje si uputio Planamcu, ne sprečava Planamca da i on dadne svoj odgovor. Koji, siguran sam, neće da bude drugačiji od moga.
Odgovori na pitanje koje si postavio su u više navrata i na razne načine već dati u ovoj temi i ne da mi se da se više, po ko zna koji put, ponavljam. Ali ako želiš sažetiji i kraći odgovor, možeš da pogledaš ovaj moj 27 minutni viideo:Nowicki wrote: ↑18/11/2020 22:15Pročitao sam uvodni post i ako sam shvatio dobro tvrdi se da je sve jedna vječna svijest. Ovih sedam procesa nisam baš skužio skroz, ne da mi se baš čitati 50 strana. Postavio bi pokretaču teme odakle je dobio uticaj za svoje stavove. Iz indijske filozofije, evropske, ezoterije ili nešto drugo? Vidim da se spominje Dekart.