Osnivanje KPJ
- dimitrix
#351 Re: Osnivanje KPJ
http://www.youtube.com/watch?v=I8YSNJLrzgU
Pjesma sve fino objasnjava Yugo 45......
- avicena
#352 Re: Osnivanje KPJ
Šta nedostaje ovoj u odnosu na onu? Znam da se i onda morala gurnuti koverta da bi dobio uputnicu za neku bolju bolnicu ili imati rođaka ljekara.dimitrix wrote:
A sada uzmi tu zdravstvenu i obrsi dupe.A koliko si placao studij tada kako je bilo studentima tada A KAKO SADA?
A i onda su bili studenti na budžetu kao i danas, a bili su oni koji su studirali vanredno pa ih pitaj kakve su dodatne uplatnice morali popunjavati.
- avicena
#353 Re: Osnivanje KPJ
Jel' to plafon?dimitrix wrote:http://www.youtube.com/watch?v=I8YSNJLrzgU
-
Klodovik
#354 Re: Osnivanje KPJ
Da, a posebno sve fino objašnjava sljedeći stih:dimitrix wrote:http://www.youtube.com/watch?v=I8YSNJLrzgU
Danas nam je mnogo bolje, novi grad i novi stan,
Stari nam je post'o fora, kantonalni ministar.
- dimitrix
#355 Re: Osnivanje KPJ
[/quote]
A sada uzmi tu zdravstvenu i obrsi dupe.A koliko si placao studij tada kako je bilo studentima tada A KAKO SADA?[/quote]
prkjuče gledao sašu zalepugina na htv, priačo o svojim studentskim danima, više gladan nego sit, jedno odijelo (njegovo) na njih 8 u sobi, pravo krasno studiranje, bolje od ovog danas...[/quote]
Sacekaj mislis da je bolje danas idi po studentskim domovima.A tada si bez para mogao ici na fakultet danas neces moci.Radnicko dijete nemoze da ide na Fakultet tada je i od zemljoradnika dijete moglo studirat
A sada uzmi tu zdravstvenu i obrsi dupe.A koliko si placao studij tada kako je bilo studentima tada A KAKO SADA?[/quote]
prkjuče gledao sašu zalepugina na htv, priačo o svojim studentskim danima, više gladan nego sit, jedno odijelo (njegovo) na njih 8 u sobi, pravo krasno studiranje, bolje od ovog danas...[/quote]
Sacekaj mislis da je bolje danas idi po studentskim domovima.A tada si bez para mogao ici na fakultet danas neces moci.Radnicko dijete nemoze da ide na Fakultet tada je i od zemljoradnika dijete moglo studirat
-
popajic
#356 Re: Osnivanje KPJ
Pa, mi danas nemamo ni trziste, ni bilo kakav welfare ,ni redovne penzije, a bogami ni posla za 40% radno sposobnih i veoma spremnih da rade. Gdje da rade ? Kafici i par firmica vec popunjeni, fabrike poklonjene haverima u bezcijenje.Haveri se obogatise, a narod osta izlevacen - ni fabrika, ni radnog mjesta ni love...TrzisteKlodovik wrote:Možeš imati i tržište i jaku welfare state za one koji nisu sposobni zaraditi. Samo u jednoj Britaniji šest miliona ljudi danas živi od socijale, u domaćinstvima u kojima niko niti radi, niti traži posao.nosara wrote:
Sta mislis postici tim filmovima...? Znaci, ako ja ovdje serviram film o tome kako danas neko dijete umire jer mu roditelji ne mogu kupit lijek, ja cu bit najpametniji...?
Nekada su obicni radnici imali i kucu i stan... Danas nemaju ni radno mjesto... Tebi je to ok, jer ti imas, a njih ko jebe... Meni nije ok... Vi, osvjesteni, to zovete trziste, a ja to nazivam svinjarijom... Jebi ga... Neko je sposoban da zaradi, neko nije... hitler je ove koji nisu mljeo ili spaljivao... To je ok...?
How yes no
- avicena
#357 Re: Osnivanje KPJ
Da li je onda bilo više studenata ili danas? Pogledaj statistike.dimitrix wrote:
Last edited by avicena on 03/01/2011 14:16, edited 1 time in total.
- dimitrix
#358 Re: Osnivanje KPJ
Ma nemoj hadj se razboli negdje u Hrvatskoj da ti sta bude?I gurnes kovertu jel pa isao si se ljeciti danas umire masa ljudi sto nemogu da se lijece nikako ama bas nikako?Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)avicena wrote:Šta nedostaje ovoj u odnosu na onu? Znam da se i onda morala gurnuti koverta da bi dobio uputnicu za neku bolju bolnicu ili imati rođaka ljekara.dimitrix wrote:
A sada uzmi tu zdravstvenu i obrsi dupe.A koliko si placao studij tada kako je bilo studentima tada A KAKO SADA?
A i onda su bili studenti na budžetu kao i danas, a bili su oni koji su studirali vanredno pa ih pitaj kakve su dodatne uplatnice morali popunjavati.
- osa
#359 Re: Osnivanje KPJ
A sada uzmi tu zdravstvenu i obrsi dupe.A koliko si placao studij tada kako je bilo studentima tada A KAKO SADA?[/quote]dimitrix wrote:
Sacekaj mislis da je bolje danas idi po studentskim domovima.A tada si bez para mogao ici na fakultet danas neces moci.Radnicko dijete nemoze da ide na Fakultet tada je i od zemljoradnika dijete moglo studirat[/quote]
neistina, moje dijete je radničko i studirat će, naravno bude li na nivou koji to omogućava( danas donijela ocjene, 3 razred gimnazije 4,3 prosjek), a što se tiče zemljoradnika, ja ne znam kakve ti iz te branše poznaješ, ja ih znam nekoliko, vjeruj imaju više, nego što su ikad imali..
- dimitrix
#360 Re: Osnivanje KPJ
DObro ja ZNAM DA su iz inostranstva masa ljudi dolazila da studira kod nas?Mozda si zaboravio?A prije si mogao normalno naci posao i zivjeti bez fakulteta danas neces ni sa fakultetom?avicena wrote:Da li je onda bilo više studenata ili danas? Pogledaj statistike.dimitrix wrote:
- avicena
#361 Re: Osnivanje KPJ
Ako imaš dobar prosjek pri upisu ideš na budžetsko...do tebe je. Ko te može gurnuti na listi?dimitrix wrote:Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)
-
Klodovik
#362 Re: Osnivanje KPJ
Kina ima kapitalističku ekonomiju i autoritarnu vlast.piupiu wrote:
Sto ne mijenja cinjenicu da je ekonomija jos uvijek planska. To sto nije zatvorena planska ekonomija, kakve su bile socijalisticke ekonomije, je drugi par postoli. Poanta je da Kina ima sistem koji joj kulturoloski odgovara (jednopartijski), ekonomiju koja joj omogucuje kontrolu nad resursima i razvojnom politikom, i fleksibilnost i mudrost koja joj je omogucila da svoj sistem modernizira i prilagodi svjetskoj ekonomiji.
Kod nas, poenta je da su poluge svega toga kod nas bile u rukama SKJ. Ljudi su vladali 45 godina (cijeli jedan radni vijek i još malo), imali su prostor da djeluju po vlastitoj pameti i nahođenju i na kraju su sebe i državu doveli u stanje u kom nisu niti nudili, niti imali rješenje za bilo šta.
- osa
#363 Re: Osnivanje KPJ
ma ko to umire, što se ne može liječiti, danas je liječnička skrb, daleko bolja nego prije, doduše i vremena su druga..dimitrix wrote:Ma nemoj hadj se razboli negdje u Hrvatskoj da ti sta bude?I gurnes kovertu jel pa isao si se ljeciti danas umire masa ljudi sto nemogu da se lijece nikako ama bas nikako?Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)avicena wrote:
Šta nedostaje ovoj u odnosu na onu? Znam da se i onda morala gurnuti koverta da bi dobio uputnicu za neku bolju bolnicu ili imati rođaka ljekara.
- dimitrix
#364 Re: Osnivanje KPJ
avicena wrote:Ako imaš dobar prosjek pri upisu ideš na budžetsko...do tebe je. Ko te može gurnuti na listi?dimitrix wrote:Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)
Ma ja samo dodje lik jedno 3 sedmicu predavanja upisan nigdje na spisku nista a redovan.Mirakul sto bi reko Ceh Njemac...
- dimitrix
#365 Re: Osnivanje KPJ
osa wrote:ma ko to umire, što se ne može liječiti, danas je liječnička skrb, daleko bolja nego prije, doduše i vremena su druga..dimitrix wrote:Ma nemoj hadj se razboli negdje u Hrvatskoj da ti sta bude?I gurnes kovertu jel pa isao si se ljeciti danas umire masa ljudi sto nemogu da se lijece nikako ama bas nikako?Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)avicena wrote:
Šta nedostaje ovoj u odnosu na onu? Znam da se i onda morala gurnuti koverta da bi dobio uputnicu za neku bolju bolnicu ili imati rođaka ljekara.
- avicena
#366 Re: Osnivanje KPJ
Sjećam se samo ovih iz Nesvrstanih. Nekakva razmjena studenata bila navodno, ali su morali dolarima plaćati semestre, odnosno njihove vlade ih stipendirale.dimitrix wrote:DObro ja ZNAM DA su iz inostranstva masa ljudi dolazila da studira kod nas?Mozda si zaboravio?A prije si mogao normalno naci posao i zivjeti bez fakulteta danas neces ni sa fakultetom?avicena wrote:Da li je onda bilo više studenata ili danas? Pogledaj statistike.dimitrix wrote:
Imaš već gore par video cliova iz '68 i pogledaj parole o nezaposlenosti i studendtske demonstracije u kojima su uzvikivali..."na jednog radnika, tri pravnika"...dogovorna ekonomija je tako rješavala nezaposlenost, a na stranu nepotizam i korupcija koja je gomilala birokratiju na leđa radnika.
- dimitrix
#367 Re: Osnivanje KPJ
Samo nemojte da mi govorite kako sada imate TV internet i klimu u autu a to tada niste imali

- osa
#368 Re: Osnivanje KPJ
čuj, nitko ne umire, ljudi umiru i u najboljim zdravstvenim sustavima, eliksir za besmrtnost još nije pronađen, čovjek napisa kako se u hrvatskoj umire, maltene kad god se razboliš, ja živim u hrvatskoj i mogu garantirati da nije tako, dapače...dimitrix wrote:osa wrote:ma ko to umire, što se ne može liječiti, danas je liječnička skrb, daleko bolja nego prije, doduše i vremena su druga..dimitrix wrote:
Ma nemoj hadj se razboli negdje u Hrvatskoj da ti sta bude?I gurnes kovertu jel pa isao si se ljeciti danas umire masa ljudi sto nemogu da se lijece nikako ama bas nikako?Kakvi ba studenti na budjetu danas to je samo fantazija (bolje receno stela)![]()
ma niko ba ne umire ocito ti zivis u nekom svom svijetu ideale.Nisi ti iz BIH sigurno.Mislim ne gledas ni Dnevnik ni Udri Muski niti ti znas sta je to.Ti si pravi kapitalista neka umiru ako nemaju novca briga me.SVAKA CAST
- dimitrix
#369 Re: Osnivanje KPJ
DObro ja ZNAM DA su iz inostranstva masa ljudi dolazila da studira kod nas?Mozda si zaboravio?A prije si mogao normalno naci posao i zivjeti bez fakulteta danas neces ni sa fakultetom?[/quote]
Sjećam se samo ovih iz Nesvrstanih. Nekakva razmjena studenata bila navodno, ali su morali dolarima plaćati semestre, odnosno njihove vlade ih stipendirale.
Imaš već gore par video cliova iz '68 i pogledaj parole o nezaposlenosti i studendtske demonstracije u kojima su uzvikivali..."na jednog radnika, tri pravnika"...dogovorna ekonomija je tako rješavala nezaposlenost, a na stranu nepotizam i korupcija koja je gomilala birokratiju na leđa radnika.[/quote]
a sta je bilo 78??
Sjećam se samo ovih iz Nesvrstanih. Nekakva razmjena studenata bila navodno, ali su morali dolarima plaćati semestre, odnosno njihove vlade ih stipendirale.
Imaš već gore par video cliova iz '68 i pogledaj parole o nezaposlenosti i studendtske demonstracije u kojima su uzvikivali..."na jednog radnika, tri pravnika"...dogovorna ekonomija je tako rješavala nezaposlenost, a na stranu nepotizam i korupcija koja je gomilala birokratiju na leđa radnika.[/quote]
a sta je bilo 78??
- osa
#370 Re: Osnivanje KPJ
ma kakva nezaposlenost, toga nije bilo....avicena wrote:dimitrix wrote:Sjećam se samo ovih iz Nesvrstanih. Nekakva razmjena studenata bila navodno, ali su morali dolarima plaćati semestre, odnosno njihove vlade ih stipendirale.avicena wrote:
DObro ja ZNAM DA su iz inostranstva masa ljudi dolazila da studira kod nas?Mozda si zaboravio?A prije si mogao normalno naci posao i zivjeti bez fakulteta danas neces ni sa fakultetom?
Imaš već gore par video cliova iz '68 i pogledaj parole o nezaposlenosti i studendtske demonstracije u kojima su uzvikivali..."na jednog radnika, tri pravnika"...dogovorna ekonomija je tako rješavala nezaposlenost, a na stranu nepotizam i korupcija koja je gomilala birokratiju na leđa radnika.
- piupiu
#371 Re: Osnivanje KPJ
Ne bi. To o cemu ti pricas zove se eugenika i tipicno je fasisticka izmisljotina bazirana na ideologiji superiorne i ciste rase. Ovo o cemu ja pricam je zanosvano na konsezusu savremene psihologije i psihijatrije, ako ih smatras naukama. One to tvrde na osnovu savremenih istrazivanja, i ne bave se idejom genetskog naslijedja zbog kojeg bi dio populacije trebalo izolovati i pobiti, nego se bave zalosnom cinjenicom da odredjeni dio mozga sociopate ne funkcionise kako je Bog zamislio i ne moze se popraviti. Stoga isti ne poznaje pojam empatije, itd, it sl ... i neizljeciv je, barem savremenim metodama zapadne medicine.osa wrote:koja to nauka tvrdi, sukladno tim postavkama, djecu kriminalaca, bi trebalo, šta???????piupiu wrote:StekLA. Malo na Balkanu, malo na zapadu. Ne vidim u cemu je problem. Ako je sociopatija/psihopatija urodjena zbog nedostatka funkcije odredjenih dijelova mozga, kao sto nauka tvrdi, koljaci se zaista radjaju. Ako vise vjerujes u 'nurture' nego u 'nature', onda se tom definicijom sociopata/psihopata moze izlijeciti, a nauka tvrdi da je to nemoguce. U cemu je problem?osa wrote:
gdje si ti obrazovanje stekao, ovo bi mnogi nazvali fašizmom, ja neću, volim biti oprezan s tim izrazom...
Izivinjavam se na off-topic-u, replika je bila neophodna.
- dimitrix
#372 Re: Osnivanje KPJ
Ljudi Umiru ne zbog bolesti vec zbog nedostatka novca stari mladi svi prije nije bgm bilo tako imao si sansu da se boris za sebe sad te nece ni da pogledju.
http://www.youtube.com/watch?v=xlDAUKSh9CQ
o ovome govorim pregledaj nauci nesta.
http://www.youtube.com/watch?v=xlDAUKSh9CQ
o ovome govorim pregledaj nauci nesta.
- avicena
#373 Re: Osnivanje KPJ
Početak propasti i sistema i države...dimitrix wrote: a sta je bilo 78??
http://www.slobodnaevropa.org/section/Svjedoci/134.htmlStipe Šuvar, jedan od čelnika Saveza komunista iz Hrvatske: "Birokratsko-nacionalistički monoliti su ojačali već za Titova života. Poslije njegove smrti i odlaska nekih velikih autoriteta jugoslavenskog društva, kao što su Kardelj, Bakarić, a među Srbima Milentije Popović i još mnogi drugi, mi novi, pomiješani sa starim iz Titova vremena, preuzeli smo vruć krumpir kojeg nismo uspjeli ohladiti i izbaciti iz ruku, a da se svi ne opržimo. A kasnije se zemlja i raspala."
-
Klodovik
#374 Re: Osnivanje KPJ
U SFRJ je 1989. godine inflacija bila 2.700%, nezaposlenost (zvanična) je bila 15%, stvarna je bila i veća, štrajkova je bilo kao u priči, a MMF kucao na vrata zbog kredita iz 70-ih i "podrške" reformama. Da ne govorim dalje.popajic wrote: Pa, mi danas nemamo ni trziste, ni bilo kakav welfare ,ni redovne penzije, a bogami ni posla za 40% radno sposobnih i veoma spremnih da rade. Gdje da rade ? Kafici i par firmica vec popunjeni, fabrike poklonjene haverima u bezcijenje.Haveri se obogatise, a narod osta izlevacen - ni fabrika, ni radnog mjesta ni love...Trziste![]()
How yes no
- dimitrix
#375 Re: Osnivanje KPJ
Nezaposlenost bila ali minimalna za razliku od danas i predjite malo u 70 godine..
Evo ti tvoja Hrvatska.... a u BIH je i gore
http://www.jutarnji.hr/350-tisuca-nezap ... ag/915131/
Evo ti tvoja Hrvatska.... a u BIH je i gore
http://www.jutarnji.hr/350-tisuca-nezap ... ag/915131/