Osjecanja poslije veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Sarafcina

Post by Sarafcina »

kajsija wrote:Sve zavisi kakva si osoba i koliko ti vremena treba da prebrodis tu situaciju, a i to opet zavisi od toga koliko ti je neko znacio, ako si mislila da je to ljubav tvog zivota, da s tom osobom mozes na kraj svijeta bez obzira na sve njegove mane, bez obzira sto znas da ce u nekim trenucima biti tesko, ali ti nista nije tako vazno i on ti je centar svijeta....itd. to je jako tesko prebroditi i stvarno je jedini nacin skroz prekinuti svaki kontakt, to je moje iskustvo. A mozda ga neces ni zaboraviti, mozda ostane dio u tvom srcu koji pripada njemu, ali to je dio tebe, to te oblikuje kao osobu, daje ti neku novu snagu, neke se stvari ne mogu zaboraviti, ali treba ici dalje i mozda upoznas nekog puno boljeg za tebe, ja mislim da se sve u zivotu desava s nekim odredenim razlogom i znam da glupo zvuci ona fraza - tako je bolje za tebe, ali to je istina...Ja sam bila mislim i u goroj situaciji od tebe, a sama sam sebi to napravila misleci da mogu biti u kontaktu s njim i da sam dobro, a ustvari sam zapala u tako tesku psihicku krizu, da mi je bilo sve svejedno, cak zelila da umrem...
Mislila da cemo se tamo negdje u 70-tim drzati za ruke i sjediti na klupi u vrtu nase kuce..a sad pokusavam s nekim drugim, mada i dalje se zamisljam s ovim posebnim, imam osjecaj da cemo nekad biti zajedno....eto vidis ima i gorih od tebe

eee imo sam ja jednu slicnu... neveselo zavrsilo, samo sto mi je nedavno rekla da sam trebao imatu vise strpljenja za njeno mahnitanje (njoj je kao eto jasno da je ona blesava...ali ja nisam trebao reagovati na te "udarce") ... ko da sam ja fen ili toster pa kad je kome ceif... upali... ugasi... trehni od zid ...
i kad sve konacno zavrsi...nakon par mjeseci opet dobijes poziv...mail...sms i opet bi nesto samo ne zna ni da kaze sta... ona je sretna ali me nazove jer joj je eto danas dosadno ... srecom naravan insan ko ja ... to rijesi :) ...u principu zenska pamet...
mostarac

Post by mostarac »

ja se sam sebi cudim kakav sam kamen postao.
nekad me bude i stid :roll:
MoHiKaNaC

Post by MoHiKaNaC »

sva ova prica, tj. problem s kojim se susreces me podsjeca na moju sestru...i ona dozivljava nesto slicno....mozda i malo intenzivnije....ima vec nekoliko mjeseci kako nisu zajedno ali cesto je uhvatim na telefonu kako cmizdri i prica sa njim....bezbroj puta je obecala i meni i roditeljima da ce ga ostaviti iza sebe ali cini mi se da laze i sebe i nas....pokusava ona i sa drugim momcima ali imam osjecaj da je sve to uzalud...nije ona to jos u sebi rijesilac i to je to

da ti nisi moja sestra? :)

haugh!

p.s.
ako skontas kako da se rijesis svega javi mi da prenesem sestri!
lara b.

Post by lara b. »

ma vecina nas nekada dozivi jedan zestok raskid...
neko prije, neko poslije... neko to prezivi, a neko se cijeli zivot sjeca te osobe... :-)
i ja sam bila sa momkom 5 god.i bili se zarucili, beskrajno sam ga voljela, bio je centar mog zivota i sve sam njemu prilagodila, ostala bez svojih prijatelja, druzila se iskljucivo s rajom koja je njemu odgovarala i onda odjednom se poceo sve intenzivnije druziti sa jednom djevojkom :-?
svako malo kafica,kafica i za mene vise nije imao vremena, kada izadjemo samo je nju hvalio i on pricao i istovremeno tvrdio da samo mene voli... kako mu ona nista ne znaci...
i onda jedna prepirka, raskid, on sutra dan dosao da mi kaze kako je sada s njom, kako je to valjda sudbina i nada se da cu i ja naci nekoga... :x

1 mjesec se nismo culi i onda mi poceo slati sms da mi kaze kako misli na mene, poceo me zvati i na kafu,a ja glupaca imala neke nade za pomirenje i tako 8 mjeseci... ... ... :shock:
sada kaze da ce nju da zeni i iznajmili su stan, sredjuju sve... a mene i dalje zove... ali zadnja 2 mjeseca sam se JA SKONTALA DA PROMJENIM
SVOJ STAV i ne javljam se, on i dalje zove i salje provokativne poruke tipa "to me jos volis,pa ne smijes ni da se javis"...i tek sada sam uvidjela ko je on zapravo, kako je kreten,i nije mu ni do cega stalo osim do njegovog jadnog Ega :-x
sada se trudim da ne mislim na njega, da ga i ne spomenem i da me nije briga sta on misli... to forsiram i eto vec se osjecam nekako slobodnije... jer on tu vise nije bitan, bitno je sta cu ja sada da napravim od svog zivota :roll:
eto nadam se da ces iz ovoga izvuci neku pouku...
Timotije

Post by Timotije »

Mlada zelenkapice, pogledaj malo okolo, flertuj, izadji s drugim, najbitnije ne uporedjuj! Jedan dobar sex sa drugim, odmah ga 5 % manje volis pa ti vidi koliko ti toga treba. A ta, da prostis, zenska sranja tipa: uvijek ce on biti jedan dio mene isl., bice ti samoj sebi smijesna kad ga za 10 godina (a ispod ruke novi hairlija koga puno vise volis) sretnes na ulici. Sama ces se sebi nasmijati i zapitati, zbog koga se ja nako`ispatih, Boze mili?
Sto rece Mostarac, odrveni covjek s godinama, a i kad si zreliji, malo sve drugacije izgleda.
zena21

Post by zena21 »

Ma da, odrveni covjek s godinama i raznim situacijama s kojima se srecemo u toku zivota. Meni je najveci problem upravo to uporedjivanje sto timotije spomenu...
Mislim da dokle god uporedjujes nekog novog sa nekim starim, nije dobro... Hm, prokleto zensko :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zena21 wrote:Ma da, odrveni covjek s godinama i raznim situacijama s kojima se srecemo u toku zivota. Meni je najveci problem upravo to uporedjivanje sto timotije spomenu...
Mislim da dokle god uporedjujes nekog novog sa nekim starim, nije dobro... Hm, prokleto zensko :roll:

ma ... ja sam svakoj svojoj bivsoj :? govorio :oops: da me nikada :D ne poredi... ;)
jer ce sigurno naci :roll: i boljeg :-) ... i goreg 8) :)
ali ovakvog :shock: 8-) .. jok :P :)
zena21

Post by zena21 »

Sarafcina wrote:
zena21 wrote:Ma da, odrveni covjek s godinama i raznim situacijama s kojima se srecemo u toku zivota. Meni je najveci problem upravo to uporedjivanje sto timotije spomenu...

ma ... ja sam svakoj svojoj bivsoj :? govorio :oops: da me nikada :D ne poredi... ;)
Mislim da sve zavisi od dubine i ozbiljnosti veze koja je upravo zavrsila... Ako je to bilo nesto bezze, prolazno, neozbiljno, onda ne bi trebalo biti ovakvih problema. Ali ako je to bila neka digogodisnja veza, ozbiljna, koja je zavrsena iz nekog razloga, pa ne moze se samo presaltati... Bar ja ne mogu :roll:

Znaci ti si jedan jedini, unikat :P
Timotije

Post by Timotije »

E u tome i jeste fol, zensko uvijek poredi! Dok ne umre! :)
izblajhana

Post by izblajhana »

lara b. wrote:ma vecina nas nekada dozivi jedan zestok raskid...
neko prije, neko poslije... neko to prezivi, a neko se cijeli zivot sjeca te osobe... :-)
i ja sam bila sa momkom 5 god.i bili se zarucili, beskrajno sam ga voljela, bio je centar mog zivota i sve sam njemu prilagodila, ostala bez svojih prijatelja, druzila se iskljucivo s rajom koja je njemu odgovarala i onda odjednom se poceo sve intenzivnije druziti sa jednom djevojkom :-?
svako malo kafica,kafica i za mene vise nije imao vremena, kada izadjemo samo je nju hvalio i on pricao i istovremeno tvrdio da samo mene voli... kako mu ona nista ne znaci...
i onda jedna prepirka, raskid, on sutra dan dosao da mi kaze kako je sada s njom, kako je to valjda sudbina i nada se da cu i ja naci nekoga... :x

1 mjesec se nismo culi i onda mi poceo slati sms da mi kaze kako misli na mene, poceo me zvati i na kafu,a ja glupaca imala neke nade za pomirenje i tako 8 mjeseci... ... ... :shock:
sada kaze da ce nju da zeni i iznajmili su stan, sredjuju sve... a mene i dalje zove... ali zadnja 2 mjeseca sam se JA SKONTALA DA PROMJENIM
SVOJ STAV i ne javljam se, on i dalje zove i salje provokativne poruke tipa "to me jos volis,pa ne smijes ni da se javis"...i tek sada sam uvidjela ko je on zapravo, kako je kreten,i nije mu ni do cega stalo osim do njegovog jadnog Ega :-x
sada se trudim da ne mislim na njega, da ga i ne spomenem i da me nije briga sta on misli... to forsiram i eto vec se osjecam nekako slobodnije... jer on tu vise nije bitan, bitno je sta cu ja sada da napravim od svog zivota :roll:
budi sretna sto si se rijesila kretena...cuj salje ti poruke "to me jos volis, pa ne smijes ni da se javis" :x :x
shin

Post by shin »

lara b. wrote:ma vecina nas nekada dozivi jedan zestok raskid...

Šta kažeš na kafu?

Image Image Image
Saian

Post by Saian »

lara b. wrote: salje provokativne poruke tipa "to me jos volis,pa ne smijes ni da se javis"...

Pa levat ti je olakshao s ovim situaciju jako :D :D :D cuj ovih poruka, em amater em kompleksas :D :D :D
Byanka

#63 Re: Osjecanja poslije veze

Post by Byanka »

mlada i zelena wrote:Ne znam je l' do mene, uglavnom zbog veze koja je okoncana jos prosle godine u martu ja se i dan danas tresem...jesam li ja preosjetljiva ili je ta osoba okrutna pa se igra sa mnom ...ali svaki put, ama bas svaki put kad pricam s njim tresem se satima...drma me neka uzasna groznica...grozno se osjecam i po mjesec dana...a on , cini mi se, uziva u tome :.......
cini ti se da uziva u tome, ti se osjecas providnom zbog svojih osjecanja, a on pojma nema...
lara b.

Post by lara b. »

ma sve vremenom izblijedi, pa se nadam da ce i on mene zaboraviti ako se ne budem javljala, ali nesto mi se cini da ovo moje nejavljanje izaziva u njemu neku radoznalost da vidi gdje sam, s kim sam... :?

a bila sam vec na kafi i rekla mu da se ne javlja da izbrise broj i da ga ja vise ne zelim vidjeti... on je rekao kako je izbrisao i nece me vise zvati i nakon 10dana opet se poceo javljati :-?
zato sada ignorisem, ali mi nije jasno zasto se pobogu javlja...
voljela bih cuti musko misljenje...
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

meni je jedan decko :D rek'o da to javljanje znaci provjera da vide da li je plijen tamo gdje su ga zakopali...idioti :D :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zmijaIzmaj wrote:meni je jedan decko :D rek'o da to javljanje znaci provjera da vide da li je plijen tamo gdje su ga zakopali...idioti :D :D

hehe :) bojim se da je to "javljanje" nesto malo drugacije prirode
a na kraju krajeva.. zene mogu samo u ogledalo pogledati ;) i znati "cemu javljanje" ...iako i dalje licno mislim da je generalizacija obicna zavala....
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zena21 wrote:
Sarafcina wrote:

Mislim da sve zavisi od dubine i ozbiljnosti veze koja je upravo zavrsila... Ako je to bilo nesto bezze, prolazno, neozbiljno, onda ne bi trebalo biti ovakvih problema. Ali ako je to bila neka digogodisnja veza, ozbiljna, koja je zavrsena iz nekog razloga, pa ne moze se samo presaltati... Bar ja ne mogu :roll:

Znaci ti si jedan jedini, unikat :P

naravno da sam unikat :D
zar se to ne primjeti .. i na ovom forumu :) :kravata:

:kravata:
zena21

Post by zena21 »

How yes no :D
izblajhana

Post by izblajhana »

[quote="lara b."]ma sve vremenom izblijedi, pa se nadam da ce i on mene zaboraviti ako se ne budem javljala, ali nesto mi se cini da ovo moje nejavljanje izaziva u njemu neku radoznalost da vidi gdje sam, s kim sam... :?

a bila sam vec na kafi i rekla mu da se ne javlja da izbrise broj i da ga ja vise ne zelim vidjeti... on je rekao kako je izbrisao i nece me vise zvati i nakon 10dana opet se poceo javljati :-?
zato sada ignorisem, ali mi nije jasno zasto se pobogu javlja...
voljela bih cuti musko misljenje...[/quote]

nisam musko :D ali cu ti ipak odgovoriti sta mislim...
kao sto ti je Sajo vec napisao, lik je ocigledno kompleksas...svaki put kad se osjeti nesigurnim nahrani sebe tako sto tebe nazove.
Po sadrzaju poruka koje ti salje zakljucujemo da je kreten, u drugom slucaju njegovo zvanje bi se moglo protumaciti da ga, mozda, grize savjest :roll: ...ljudi su nekada pravo sebicni, pa tako olaksavaju sebi, ne vodeci racuna o tudjim emocijama...
Moj savjet, da niposto ne izlazis vise sa njim...nemas ti njemu sta objasnjavati...neko rece da ce ti biti lakse ako se istreses, ali ja ne mislim tako...posebno ako jos uvijek imas neke emocije prema njemu sigurno mu neces reci sve sto si mislila, uvijek ce biti "eh, da sam mu rekla jos samo ovo", a i razgovor moze otici u krivom smjeru...
potrudi se da ne razbijas glavu zasto te zove...zove te, ne zato sto te voli ili zato sto se pokajao sto te izgubio, vec jednostavno...tako, bezveze...mozda surovo zvuci, ali je tako.
Sto prije postanes toga svjesna, prije ces se okrenuti sebi i drugim ljudima. Zivot ide dalje :)
lara b.

Post by lara b. »

u pravu si potpuno, ignorisem ga, valjda zove iz znatizelje, da izvidi gdje sam, s kim sam, to ga sada kopka... cula sam da se i kod prijatelja raspituje imam li koga... :-)
on se valjda na ljeto zeni i valjda ce prestati da se javlja. :x
na kafu necu ici, jer to samo pogorsava ova javljanja, kada se do sada nismo ispricali, nema potrebe ni sada...
ja sam vec krenula dalje i prekrizila ga odmah, ali jos uvijek u sebi osjetim neku bol kada se javi :-? a sto kazes on se javi bezveze, ne konta da ne bi trebao i pitam se kada ce shvatiti :roll:
Post Reply