OSCAR

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Ateista

#101 Re: OSCAR

Post by Ateista »

_BataZiv_0809 wrote: 05/03/2025 12:12
Ateista wrote: 05/03/2025 12:06 Po meni Substance nikakve veze sa hororom nema, ali bas nikakve.
Ima scena koje nekom mogu biti odvratne i gadne, ali to nije horor ako se prikazuje nesto gadno, iako nije prvi put da cujem da neko hororom zove filmove u kojima ima nesto gadno, gdje se pojavljuju eksplicitne scene ubistava ili tako nesto.

Horor je valjda kada ima nekih elemenata koji ti izazovu osjecaj onog djecijeg straha, najcesce nesto paranormalno ili na neki nacin neobjasnivo zbog cega lik u filmu osjeca strah i samim tim gledaoci zbog empatije dozive taj strah, bar sam ja tako dozivljavao kad neko kaze horor, a ne zbog toga sto ima neke gadne scene.

Sve u svemu, Subtstance je dobar film, ima malo trashy elemenata ali cini mi se namjerno i ciljano, jako zanimljiv nacin kritike danasnjeg drustva i trendova.
Ne znam, meni je zlo doslo od one scene kad
Spoiler
Show
sebi ono ubrizga
Definitivno ima gadnih i odvratnih scena, ja na to nisam tako gadljiv pa mi nije problem gledati, ali razumijem da nekom jeste, svako ima svoje granice.
Meni je recimo veci problem gledati kad se neko nadje u nekoj bas jako neugodnoj situaciji u socijalnim interakcijama, ne mogu se sad sjetiti tacno primjera ali sjecam se da sam par puta zbog takvih stvari znao preskociti taj dio filma. :D Isto tako preskocim kad vidim da se dva muskarca ljude, iako stvarno nemam nista protiv njih i podrzavam njihovu borbu za svoja prava, ali ja to ne mogu gledati. :D
Better Man

#102 Re: OSCAR

Post by Better Man »

SuperHans wrote: 05/03/2025 12:09 Anora I brutalist. Pa šta se dešava s filmom danas da su ova govna ovoliko cijenjena
Gledao sam Brutalist i film mi je protekao u sekundi, bez da sam trepnuo i ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno niti sam se pitao kad će kraj filma. Adrien Brody je briljantno dglumio.
Nepenthe11

#103 Re: OSCAR

Post by Nepenthe11 »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#104 Re: OSCAR

Post by Velkoski »

_BataZiv_0809 wrote: 05/03/2025 09:47

Ima smisla.

P.S. jesi vidio Sindi Svini odgodila vjencanje :per:

Image

P.P.S. bio si u pravu, Beki dži grmyy :evil:
:per:
AleksoMKD

#105 Re: OSCAR

Post by AleksoMKD »

https://apnews.com/article/oscars-rule- ... 919f91b736

NEW YORK (AP) — Oscar voters will no longer be able to skip watching some of the nominated films.

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences on Monday announced that members will from now on be required to watch all nominated films in each category to be eligible to vote in the final round of Oscar voting. Up until now, Oscar voters had only been encouraged to watch the nominees, and vote in categories they felt qualified in.

E svasta.

Neverovatno da dosada ovo nije bilo obavezno.
Tito_i_Partija

#106 Re: OSCAR

Post by Tito_i_Partija »

S obzirom na kakav su cirkus Oskari odavno, nimalo me ne čudi da niko nije ni gled'o filmove.

Al' kako će kontrolisat' ko je gled'o a ko nije? Dobra ideja al' kako je sprovest? :-D
Post Reply