Opet pucnjava u Sa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote: Znas kako?

Skupimo par pravnika sto forumaju, oni istraze zakone, onda napisu prijedlog zakona kao i mehanizme za sprovodjenje istog, daju ga relvantnoj instituciji da ga preda Vijecu Ministara, VM odobri zakon i onda prst u uho i uzivamo.
ma Real Khan vec istrazio, cak i neistrazeno, tvoje je samo da iscitas njegove postove, fino uoblicis, predas sadiku bahticu, on vec zna sta ce sa tim da radi, i ja na kraju lijepo zasviram....
Ma divno, ti vec ZNAS da nema nista od toga....

Murate...ne podbadaj znam gdje zivis! :D
x0z0y0

#27 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by x0z0y0 »

treba njih sve poslat u onim drececim uniformama na ferhadiju da metu...od jutra do mraka
ovakvima nista ne pali
posaljes ih u zatvor - izadju gori nego sto su usli
na tim radnim akcijama neki ce se i izvuc pa pola vremena presjedit kofol nesto kuckajuci
ovako - treba ih medju raju..da se ofiraju s metlom...jer lafac s pistoljem moze sve samo da se ne ofira
pa dok curice koje su vodali setaju a oni metu..pa 'em bi ih ponizili do kraja da se sakriju u misiju rupu poslije..'em bi nam ferhadija bila ko suza :D
zastoqsviram

#28 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Ma divno, ti vec ZNAS da nema nista od toga....

Murate...ne podbadaj znam gdje zivis! :D
ma znam samo da ovde narod(i) zeli(e) VODJU, i uvjek izaberu domanovicevog, jos kad znamo da smo troglava azdaja, veselju nikad kraja...
a prica o demokratiji, gradjanskoj inicijativi i sl. civilizacijskim tekovinama, to je stvar kontinuiteta vremena u miru, nadogradjivanja sistema, kakav god daje na pocetku, a ne rusenja svakih 30-40 godina, pa aj jovo-nanovo...
moj cinizam, koji se vjerovatno i osjeti, i jeste zbog cinjenice da sam se rodio i pubertet prozivio u jednom sistemu (da ne kazem drzavi), a sad sam u necem... ma ni sam ne znam gdje sam, radim u rs, a zivim u federaciji, a osjecam se ko mujo iz onog predratnog vica, koji kaze:
ZALI SE TRUDNA FATA PRIJATELJICI:
- NE ZNAM TI DRAGA MOJA, HOCE LI MI DIJETE BITI SRBIN IL HRVAT
- KAKO BONA, SRBIN IL HRVAT, PA ZAR TI MUZ NIJE MUJO
- MA JEST, AL ON SVAKI DAN KAD DODJE KUCI KAZE "PUN MI JE Q I SRBA I HRVATA"
e i meni isto, i jednih i i drugih i naravno trecih, jos pride mi je pun i demokratije, papanluka, evropskih standarda...
ako se neko pita, a sta bi ja, odgovor bi bio: normalnog ljudskog razgovora i zaje....ije koja nikog ne vrijedja...
nista, valja meni kod urologa, a nek se puca po ovom forumu, kad bi kako samo tu i ostalo...
zivili
Mikado

#29 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Mikado »

Mi imamo Krivicni zakon, samo je potrebno izmijeniti odredjene odredbe (sankcije) i srediti ovo sudstvo koje je najveci krivac. Policija odradi svoji dio, uhapsi pocinioca i preda ga sudu, tuzilac podigne optuznicu i trazi tesku kaznu, medjutim na kraju Sud trazi sve moguce olaksavajuce oklonosti i na kraju se kriminalac nadje na ulici u vrlo kratko periodu.
Post Reply