Opet pucnjava u Sa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

samvan

#1 Opet pucnjava u Sa

Post by samvan »

Evo,sad sam na vijestima cuo da je nocas doslo do ponovne pucnjave u Sarajevu,cini mi se negdje na Carsiji, u kojoj je ranjen 18-godisnji djecak .Zna li iko sta vise?
Troll_Happens

#2 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Troll_Happens »

Dana 18.06.2008.godine oko 21,20 sati u ulici Put mladih muslimana, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do tuče između više lica, a potom upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je Š.E., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zadobio teške tjelesne povrede nanešene vatrenim oružjem (prostrijelna rana u predjelu lijevog ramena), a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije I PU su pronašli i lišili slobode lica: B.A., rođen 1990. godine, M.M., rođen 1989. godine, Š.M., rođen 1962. godine V.R., rođen 1982. godine, S.T., rođen 1990. godine, mldb. B.A., rođen 1990. godine i I.E. rođen 1989. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, dok se za traga za S.I., rođen 1963. godine, nastanjen u Sarajevu. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela.

:run:
Dori

#3 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Dori »

1989-1990 godiste?! :shock:
pametnica24

#4 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by pametnica24 »

A sta li s tim puterima rade ljudi koji su '62 ili '63 godiste?!!! E tek to mi nije jasno?!!!! :x
Troll_Happens

#5 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Troll_Happens »

pametnica24 wrote:A sta li s tim puterima rade ljudi koji su '62 ili '63 godiste?!!! E tek to mi nije jasno?!!!! :x

nadopuna:
Kako je rekao glasnogovornik MUP-a sarajevske županije Jusuf Zornić, pucnjavi je prethodila tučnjava. Uhićeno je šest osoba: tri zbog sudjelovanja u tučnjavi, a tri zbog pokušaja ubojstva. Još se traga za dvije osobe za koje se sumnja da su umiješane u ovaj događaj. Istraga je u tijeku, nakon koje će biti poznato više detalja.

haj sad skontaj da se tuku ljudi koji imaju skoro 5 kuka i balavci koji su na pragu zivota sa 17 18 god.. :evil:

post edited
Meshtar

#6 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Meshtar »

Ne smiju popiti pivu u kafiću, iz kladionice ih istjeraju zbog malo godina...a pucati eto smiju.
uvjek dobar gost

#7 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by uvjek dobar gost »

Kako nikoga od ovih nasilnika da zakači policijski sat.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Truba »

hm učestalo ovo nešto
uvjek dobar gost

#9 Re: Opet pucnjava u Sa

... skloništa reaktivirati.... :D
Sociolog

#10 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Sociolog »

ali ipak su to sve djeca .. sta on zna sta je pistolj s tim godinama..

post edited
mojgrad

#11 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by mojgrad »

Sociolog wrote:ali ipak su to sve djeca .. sta on zna sta je pistolj s tim godinama..

post edited

zna on bolje nego i ti i ja zajedno.
Sto to mi nismo zaginuli? Jer nas pistolj i kriminal u mladosti nije interesovao
fixer

#12 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by fixer »

najveci uspjeh zakona o prevenciji maloljetnicke delikvencije je zabranjen koncert done ares... :lol:
i umjesto da su se popucali na koncertu, djeca se pucaju na ulici.
i zar smo morali donjeti zakon o prevenciji maloljetnicke delikvencije da bi zabranili koncert koji nije prijavljen i na kojem nece biti placen porez?? :? sta to znaci, do danas su koncerti takvi prolazili bez obaveze placanja poreza?
ovo meni vishe mirishe na neuspjeli reket...
barumbarum

#13 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by barumbarum »

Sta rade one starkelje sa djecom godista 89-90? Pa pazljivom analizom inicijala aktera nemilog dogadjaja :-) moze se pretpostaviti da postoje blise rodbinske veze (otac-sin?) u dva klana u sukobu. A djeca od 18-19 godina itekako znaju sta je oruzje... bilo gdje u svijetu. Realno. I zalosno :sad:
Sociolog

#14 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Sociolog »

mojgrad wrote:
Sociolog wrote:ali ipak su to sve djeca .. sta on zna sta je pistolj s tim godinama..

post edited

zna on bolje nego i ti i ja zajedno.
Sto to mi nismo zaginuli? Jer nas pistolj i kriminal u mladosti nije interesovao

to su ipak moja generacija.. manje vise :)
Mikado

#15 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by Mikado »

Bas me interesuje hoce li se nasa vrla gradonacelnica i kantonalni premijer malo pozabavit ovim problemom ili ce putovat po egzoticnim mjestima na kojekakve manifestacije.

Sad bi trebali ove revolverase makar drasticno novcano kaznit (par hiljada KM) posto nema dovoljno mjesta u zatvorima.
uvjek dobar gost

#16 Re: Opet pucnjava u Sa

Situacija eskalira... iz dana u dan iz sata u sat...
Mislim da danas je u modi novi način dokazivanja, novi način zavođenja... novi načini su u modi jer izgleda ne zna se drugačije...
Nije u modi čitati knjige, posjedovati znanje, nije u modi biti kulturan, načitan i fin... u modi je biti bahat, psovati, dobacivati iz auta za djevojkama ,u modi je nositi čakiju il pištolj za pojasom, luda vožnja je u modi...
To sve je za dublju sociološku analizu.. jer nije omladina kriva.. sve to "samo" poslljedica je društva u kojem životarimo...
Da sada ne spominjem djevojke koje su i same krive jer padaju na papanske folove... jer tolerišu kad im momak nosa pištolj il pije dok vozi...
Dok sam ja mlađi bio u modi je bilo štocanje jedan na jedan il grupno ali štocanje uz eventualno korištenje hladnog oružija u vidu sohe il palice... neki su nosali i čake... u modi je donekle bilo znanje , u modi su bile zajebancije iz TLN-a koje smo svi znali na pamet... u modi je bilo kačenje ne tramvaj.... ma nemam pojma... i neće, neće ponavljam se zabrinuti ni tajo ni mama, a ni mi se nećemo šokirati i izaći na ulicu... jer takvi ljudi smo postali.....

P.S

Pod hitno uvesti društveno koristan rad kao oblik sankcije... i na taj način sankcionisati ove i slične prestupnike.... i još jedno pitanje za kraj..... gdje je sada akcioni plan za zaustavljanje i prevenciju maloljetničke delikvencije... gdje su fakat sada protesti zbog narušene sigurnosne situacije....????
Last edited by uvjek dobar gost on 20/06/2008 09:29, edited 1 time in total.
karanana

#17 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by karanana »

ja mislim da policija dobro radi svoj posao. ne prodje ni pola sata vremena od incidenta a vinovnici budu uhapseni. ne znam ima li i jedno ubistvo, ranjavanje ili pucanje u gradu koje je ostalo nerazjasnjeno i gdje su pocinioci nepoznati. prema tome, ne znam sta drugo moze policija da uradi. da zaposle jos 10 hiljada policajaca pa da ima policije vise nego gradjana?
zastoqsviram

#18 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by zastoqsviram »

uvjek dobar gost wrote:Situacija eskalira... iz dana u dan iz sata u sat...
Mislim da danas je u modi novi način dokazivanja, novi način zavođenja... novi načini su u modi jer izgleda ne zna se drugačije...
Nije u modi čitati knjige, posjedovati znanje, nije u modi biti kulturan, načitan i fin... u modi je biti bahat, psovati, dobacivati iz auta za djevojkama ,u modi je nositi čakiju il pištolj za pojasom, luda vožnja je u modi...
To sve je za dublju sociološku analizu.. jer nije omladina kriva.. sve to "samo" poslljedica je društva u kojem životarimo...
Da sada ne spominjem djevojke koje su i same krive jer padaju na papanske folove... jer tolerišu kad im momak nosa pištolj il pije dok vozi...
Dok sam ja mlađi bio u modi je bilo štocanje jedan na jedan il grupno ali štocanje uz eventualno korištenje hladnog oružija u vidu sohe il palice... neki su nosali i čake... u modi je donekle bilo znanje , u modi su bile zajebancije iz TLN-a koje smo svi znali na pamet... u modi je bilo kačenje ne tramvaj.... ma nemam pojma... i neće, neće ponavljam se zabrinuti ni tajo ni mama, a ni mi se nećemo šokirati i izaći na ulicu... jer takvi ljudi smo postali.....

P.S

Pod hitno uvesti društveno koristan rad kao oblik sankcije... i na taj način sankcionisati ove i slične prestupnike.... i još jedno pitanje za kraj..... gdje je sada akcioni plan za zaustavljanje i prevenciju maloljetničke delikvencije... gdje su fakat sada protesti zbog narušene sigurnosne situacije....????
sve udure sto si napisao, al kako mislis da iskontrolises taj drustveno koristan rad, kad je sve familijarno uvezano, svak je od nekog i neciji...
uvjek dobar gost

#19 Re: Opet pucnjava u Sa

zastoqsviram wrote:
uvjek dobar gost wrote:Situacija eskalira... iz dana u dan iz sata u sat...

P.S

sve udure sto si napisao, al kako mislis da iskontrolises taj drustveno koristan rad, kad je sve familijarno uvezano, svak je od nekog i neciji...
To bi morali kontrolisati neki novi ljudi, nikako ne postojeće tužilaštvo... jer oni su direktni krivci za eskalaciju.. policija dijelom, a dijelom neki novi službenici... u pravu si za tvrdnju da sve je familijarno uvezano, ja bih još samo dodao... i stranačko-partijski + vjerski...

Svi su oni rođaci u istoj stranci... sudci.. policajci... ista banda.... (jedna pjesma od TBF-a)....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
Evo ovako: Recimo da imas 10 pocinalaca iz Federacije...posaljes ih na drustveno korisni rad u RS(i obratno), recimo da rade na odryavanju/adaptiranju/pomoci nekom starackom domu. Kao kontrolore/cuvare uposlis decertificirane policajce, koji ce imati relativno odrijesene ruke, pa u slucaju pokusaja bijega, batine. Yeah, tuzite me Obdusmanu za ljudska prava, ali ja cu uvijek biti misljenja da neko ko je u stanju sa 16 ili 18 godina uzeti pistolj, isti upotrijebiti i lisiti zivota ili tesko raniti drugu osobu NE ZASLUZUJE tretman "ugrozenog/neshvacenog/blabla"...slobodno radite savjetodavno sa njima, ali nek se i oznoje dobro dok odrape kaznu. Pa ce klinac vise dici pistolj ili noz na drugog.
zastoqsviram

#21 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Evo ovako: Recimo da imas 10 pocinalaca iz Federacije...posaljes ih na drustveno korisni rad u RS(i obratno), recimo da rade na odryavanju/adaptiranju/pomoci nekom starackom domu. Kao kontrolore/cuvare uposlis decertificirane policajce, koji ce imati relativno odrijesene ruke, pa u slucaju pokusaja bijega, batine. Yeah, tuzite me Obdusmanu za ljudska prava, ali ja cu uvijek biti misljenja da neko ko je u stanju sa 16 ili 18 godina uzeti pistolj, isti upotrijebiti i lisiti zivota ili tesko raniti drugu osobu NE ZASLUZUJE tretman "ugrozenog/neshvacenog/blabla"...slobodno radite savjetodavno sa njima, ali nek se i oznoje dobro dok odrape kaznu. Pa ce klinac vise dici pistolj ili noz na drugog.
sve potpisujem, ALI KAKO doci do takvog uredjenja...
izbori :cry:
protesti :cry: :cry:
odgoj i obrazovanje :cry: :cry: :cry:
cini mi se da je svima nama moj nick srednje ime....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote: Evo ovako: Recimo da imas 10 pocinalaca iz Federacije...posaljes ih na drustveno korisni rad u RS(i obratno), recimo da rade na odryavanju/adaptiranju/pomoci nekom starackom domu. Kao kontrolore/cuvare uposlis decertificirane policajce, koji ce imati relativno odrijesene ruke, pa u slucaju pokusaja bijega, batine. Yeah, tuzite me Obdusmanu za ljudska prava, ali ja cu uvijek biti misljenja da neko ko je u stanju sa 16 ili 18 godina uzeti pistolj, isti upotrijebiti i lisiti zivota ili tesko raniti drugu osobu NE ZASLUZUJE tretman "ugrozenog/neshvacenog/blabla"...slobodno radite savjetodavno sa njima, ali nek se i oznoje dobro dok odrape kaznu. Pa ce klinac vise dici pistolj ili noz na drugog.
sve potpisujem, ALI KAKO doci do takvog uredjenja...
izbori :cry:
protesti :cry: :cry:
odgoj i obrazovanje :cry: :cry: :cry:
cini mi se da je svima nama moj nick srednje ime....
Znas kako?

Skupimo par pravnika sto forumaju, oni istraze zakone, onda napisu prijedlog zakona kao i mehanizme za sprovodjenje istog, daju ga relvantnoj instituciji da ga preda Vijecu Ministara, VM odobri zakon i onda prst u uho i uzivamo.
zastoqsviram

#23 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Znas kako?

Skupimo par pravnika sto forumaju, oni istraze zakone, onda napisu prijedlog zakona kao i mehanizme za sprovodjenje istog, daju ga relvantnoj instituciji da ga preda Vijecu Ministara, VM odobri zakon i onda prst u uho i uzivamo.
ma Real Khan vec istrazio, cak i neistrazeno, tvoje je samo da iscitas njegove postove, fino uoblicis, predas sadiku bahticu, on vec zna sta ce sa tim da radi, i ja na kraju lijepo zasviram....
saban murat

#24 Re: Opet pucnjava u Sa

Post by saban murat »

a da osnujemo neki pokret!!! :D :D :D
uvjek dobar gost

#25 Re: Opet pucnjava u Sa

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote: Znas kako?

ma Real Khan vec istrazio, cak i neistrazeno, tvoje je samo da iscitas njegove postove, fino uoblicis, predas sadiku bahticu, on vec zna sta ce sa tim da radi, i ja na kraju lijepo zasviram....
Bez javnog, masovnog i kontinuiranog pritiska nema ništa.... ulica, mediji... javni pritisak na poslanike i ostale činovnike koji samo misle na sebe.... i nema nazad, mislim nama zamora i posustajanja....
Post Reply