Opet azil
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#76 Re: Opet azil
2006. sam satima po šumama hodao ljeti...sam bez ikakvih pomagala
a sada ne smijem smeće izbaciti 30 metara dalje od kuće bez buzdovana samo čekam odakle će iskočiti
gledam one mjauavovce ispred katedrale
oni zaista vole pse... skupljaju neke donacije i prodjoše 3 lutalice
cura ih miluje razgovara s njima a i vole je očito
problem je trebalo rješavati kad je bilo 1000 pasa
razvodjiti muške i ženske
spriječiti razmnožavanje na bilo koji način
jučer sam vidio 2-3 predivna kučića u titovoj
ko zna šta će biti s njima
a sada ne smijem smeće izbaciti 30 metara dalje od kuće bez buzdovana samo čekam odakle će iskočiti
gledam one mjauavovce ispred katedrale
oni zaista vole pse... skupljaju neke donacije i prodjoše 3 lutalice
cura ih miluje razgovara s njima a i vole je očito
problem je trebalo rješavati kad je bilo 1000 pasa
razvodjiti muške i ženske
spriječiti razmnožavanje na bilo koji način
jučer sam vidio 2-3 predivna kučića u titovoj
ko zna šta će biti s njima
- Pasiflora
#77 Re: Opet azil
Ne mogu vjerovati da si ovo uradioBlack swan wrote:...teletu je prosvirano tijelo lovačkim metkom
a drugi ga je metak uspavao da se ne muči
komšija lovac je uzeo stvar u svoje ruke i sve po zakonu u lovištu ucmekao psa
žao mi je psa ali je bio prevelik i previše se približio kućama...skoro mjesec i pol
-
bizet
#78 Re: Opet azil
ama razmisljam ja koliko je stvarno pogresno praviti azile kad narod nema sta da jede...hej, naravno da bi covjek trebao biti na prvom mjestu...a onda dodjem do zaklucka da njih u politici boli bre briga za narod...ako se ne opere novac preko azila oprace se preko neke druge stvari, od koje vjerovatno ce biti jos manje koristi...a narod ce ga pusit kao i do sad
zato hajmo prestati sa ublehackim pricama treba dati narodu, jer znate i vi koliko i ja da narod od takvih sredstava ne bi vidio nista
imaju sredstva za socijalno ugrozene, tj. nemaju dovoljna jer drzava tako smatra da je najbolje za njen narod...nikakav azil tu ne krade novac iz necijih usta...da je tako ja bi prva rekla pusti sve pse na ulicu pa nek se snalaze kako umiju i znaju da prezive, a novac od azila sav za socijalno ugrozene....bolji standard bi sigurno popravio i sliku na ulicama, pa i psima...ali znamo da je to ubleha i da od takve utopije nema nista
poceo Novogodisnji koncert...nadam se da volite malo fine muzikice...samo kao da malo nestimaju
Sretna Nova godina....puno zdravlja i srece
zato hajmo prestati sa ublehackim pricama treba dati narodu, jer znate i vi koliko i ja da narod od takvih sredstava ne bi vidio nista
imaju sredstva za socijalno ugrozene, tj. nemaju dovoljna jer drzava tako smatra da je najbolje za njen narod...nikakav azil tu ne krade novac iz necijih usta...da je tako ja bi prva rekla pusti sve pse na ulicu pa nek se snalaze kako umiju i znaju da prezive, a novac od azila sav za socijalno ugrozene....bolji standard bi sigurno popravio i sliku na ulicama, pa i psima...ali znamo da je to ubleha i da od takve utopije nema nista
poceo Novogodisnji koncert...nadam se da volite malo fine muzikice...samo kao da malo nestimaju
Sretna Nova godina....puno zdravlja i srece
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#79 Re: Opet azil
jel vi čitate ba koji je vama ko zombiji se ponašatePasiflora wrote:Ne mogu vjerovati da si ovo uradioBlack swan wrote:...teletu je prosvirano tijelo lovačkim metkom
žao mi je psa ali je bio prevelik i previše se približio kućama...skoro mjesec i pol
da
pas nije ni mačka ni ptica ni lisica ni zec
bez vlasnika pas nije kompletan
i treba ga uspavati ako mu se ne nađe udomitelj nakon 30 dana točka
- Friesian
#80 Re: Opet azil
bizet wrote:ama razmisljam ja koliko je stvarno pogresno praviti azile kad narod nema sta da jede...hej, naravno da bi covjek trebao biti na prvom mjestu...a onda dodjem do zaklucka da njih u politici boli bre briga za narod...ako se ne opere novac preko azila oprace se preko neke druge stvari, od koje vjerovatno ce biti jos manje koristi...a narod ce ga pusit kao i do sad
sretna Nova svima..
-
zengi
#81 Re: Opet azil
A kako da drugacije protumacim svu ovu pricu? Eto hajd mi ti reci.kokuz_sa wrote:zengi i njegovi postovi.. basnoliko opisani
tacno ono kad ih covjek procita dodje mu da nikad u zivotu ne pomisli d aima dijete..al zato obavezno razmislja o usvajanju nekog kuceta velikih tuznih ociju iz koje isijava ljubav, toplina, prvrzenost
i tacno covjeku dodje d apozeli da negdje rokne nuklearna raketa i iskorijeni sve zle ljude koji ne vole zivotinje..a o kojima zenga prica..tj nadje ih u svakom forumasu koji se javi na temi o lutalicama
Steta je sto nemamo vremena da ti ja iznesem svoje teoreme na temu "Sta je covjek i koliko je covjek covjek i koja mu je vrijednost obzirom na sta lici.." Potrajalo bi to pa necu ali, mogu ti samo reci da kad pogledas onako realno u sta vecina ljudi izraste zahvaljujuci genetici i odgoju svojih roditelja i okoline, ubjedjen sam da bi bilo bolje za makar 95% populacije da sebi nabave zlatnu ribicu (sterilisanu) umjesto da prave djecu.
Nije ti losa ova ideja sa nuklearkom, ne samo zbog pasa nego onako za sveopste dobro.
-
zengi
#82 Re: Opet azil
Hvala drug.hawxgg wrote:@Zengi
Sta je, ni ti ne razumijes koliko je psima samo bolje kad im se odsjeku jaja.... a tek kad ih "humano" roknes, pa tu dakle sreci nema kraja.
Samo ti i ja to ne kontamo.
-
zengi
#83 Re: Opet azil
Sta ba ne mozes vjerovati??? Gdje ti zivis? Pa 95 % populacije u ovoj zemlji je ovog tipa. To su oni sto su trebali nabaviti zlatnu ribicu ali na nasu zalost nisu.Pasiflora wrote:Ne mogu vjerovati da si ovo uradioBlack swan wrote:...teletu je prosvirano tijelo lovačkim metkom
Kako ba Friesiane da ne psihoanaliziram? Sta ti eto kazes na ovog Black swan ali onako realno, bez obzira sto te podrzava u tvojoj zelji da ubijas? Eto budi makar malo realan pa mi reci, sta ti mislis o ovom profilu? Znal on ista? Koji ti mislis da je njegov kapacitet? Pazi sta lik prica, kako prica, koji mu je avatar, kako se zove....
On misli da je (vjerovatno zbog lose protumacenog Zakona o Lovu) legalno namamiti cuku (sto pokazuje koliko je cuko agresivan), odvesti ga u loviste i onda ga onako razdraganog, dok jos misli da si ga poveo na druzenje, ROKNUTI. Jos su ga ocito i gadjali petardama jer kako swan sam kaze "bacio mu je nesto ali je pas milsio da je petarda pa je pobjegao".
I sad je on kao jos cool, logican, pravedan, pametan i sarmantan i hoce da posalje slike AV-MAu tog ubijenog psa jer su kao oni krivi sto se ovo dogodilo. Nit on zna ko su AV-MAU, niti kako stvari stoje generalno glede pasa.
Pazi samo ove recenice "zao mi je psa ali je bio prevelik i previse se priblizio kucam.... skoro mjesec i pol.
Kakva je ovo recenica i sta ona znaci Bog te pito, ali swan ocito misli da ova recenica puno znaci.
Znace swane moj, znaci ona puno vise nego sto ti mislis, ali ni blizu onoga sto ti mislis da ona znaci.
@Pasiflora, vidis kakav jedan divan komsiluk... i svi se oni vole i slazu. Imaju iste stavove, vole istu muziku, zagadjuju okolinu, prosipaju stetne materije po livadama i rijekama, ubijaju pse i onda ih GARANTOVANO bacaju u potok a ne bih se iznenadio i da ga bace u bunar pitke vode. Pale smece oko kuce i iskrivljene plasticne ostatke nose negdje u civarama da istresu u prirodu a kontejneri im ispred kuce. Onda malo sjedu pa pricaju neke nebuloze od kojih ama-bas niti jedna nije tacna i sve su puke predrasude i praznovjerje i super im bude.
Tu imas konverzacija tipa "Meaehmede (ovako oni izgovaraju ime Mehmed) haj poturi onaj kolac pod onu serpu. I sad ga ti recimo pitas, sto rece Mehmedu da postavi kolac pod serpu i on ti kaze da je to zbog toga da mu rosa ne izbije kokosima oci. I ti onda (naravno ako nisi iskusan sa ovakvim profilima) stanes i kontas... kave veze ima kolac, serpa i kokosije oci.
Ili ovaj UGLAVNOM JA!!! Sta njemu iko moze reci kad je UGLAVNOM ON!
A sto se tice tebe, kad god neko spomene humano rokanje tebi se oci zasjeje i kliknes ko sivi soko "tako je" hajmo ih rokati!!! Citavo vrijeme kao razlog za te svoje humane ideje namjerno stvaras sliku kako psi na ulici zive puno puno crnjom nego sto ona u stvari jeste. Od toliko hiljada pasa nek samo na jednog neko baci petardu, evo ti Friesiana da prica o humanoj eutanaziji.
E to mi je da budem iskren, postalo pravo sumnjivo kod tebe. Jos kad si onomad rekao da bi ti svoje pse radje uspavao nego ih pustio na ulicu... Moras priznati da si se malo previse svezao te svoje humane ideje i da meni ne preostaje nista drugo nego da pomislim da ti jedva cekas da nekome sprasis injekciju od koje ce srce da mu stane.... onako najhumanije.
I svi oni koji na bigairi hakk maksuz skrenu sa neke teme tipa AZIL, kao sto je recimo ova i pocnu spominju rokanje ma kako humano i ma kako opravdano, nek se dobro zapitaju zasto im se ta misao o ubijanju toliko vrti po glavi.
Presaberi se ti malo drug i dobro razmisli o tim svojim zeljama, to ti je moj prijateljski savjet i uopste nema potrebe da ti to meni objasnjavas i da mene ubjedjujes kako sam ja nehuman itd. itd. Ti to sam sa sobom rascisti jer za razliku od ovih drugih ti imas mozga sa kojim mozes razmisljati.
Da jos jednom napomenemo, tema je AZIL a skoro svi pisu o nekavom ubijanju.
Mozda sam ja previse sumnjicav covjek ali moram priznati da mi je sve ovo i vecina vas ovdje, malo sumnjiva.
-
zengi
#84 Re: Opet azil
Ma i ja ne znam sta ovedje radimpasce wrote:E moj druže, ti ovdje još uvijek borbu vodiš sa polarnim medvjedima (po zaštićenosti) foruma i kvazi poznavaocima pasa kojima je jedini domet puštanje dubokog korijenja po forumu.zengi wrote:Black swan, tebi je najbolje da se objesis pa da ni t,i ni mi, ni cuke nemamo vise problema.
Pazi samo sta pricas covjece!!! Mota ti se neki cuko oko kuce? Ma koga bre boli k...c sta tebi u zivtu smeta?
Evo recimo, meni smetaju likovi kao sto si ti i po mom misljenju oni su glavna kocnica razvju covjecanstva. Sta ti predlazes da ja uradim po tom pitanju?
Fresiane, opet me razocaravas sa ovom svojom nebulozom o humanoj eutanaziji. Idi molim te eutanaziraj se najhumanije sto mozes.
Pusti ih neka "savjetuju" i daju prijedloge.
- Phia
#85 Re: Opet azil
Zengi ovo ti je prototip 90% stanovnistva u bosni. Svi drugi su im krivi samo ne oni, za sve ukratko. A nema veceg primitivizma nego od njih. Psi su za njih gospoda u mojim ocima jer sta sam se nagledala krkanluka od naroda ovdje to je samo da sjednes i roknes se sto si covjek. Al eto neces jer jos uvijek ima normalnih ljudi koji jos uvijek saosjecaju. ja smao mogu poructiti ovima sto bi da humano eutanaziraju - primijenite te metode na sebe kad napravite neko sranje, bice nama svima lakse..zengi wrote:Haveru, nema potrebe da citamo ovu tvoju bolesnu pricu. Idi ti fino pa pricaj sa svojim komsijom i hvalite se jedan drugom sta i koliko ste ubili. Nije ovo drustvo za tebe.Black swan wrote:samo buši rokaaaaj
da se pristalo na radikalne metode kad je bilo 500 pasa danas ne bi bilo problema
možda bi se našlo smještaj za svih 500 pasa a danas nam se svi smiju
ko god dođe u grad kaže prljavo i puno pasa
vodite ih kući
Ide ti od mene jedna prijava.
- kokuz_sa
#86 Re: Opet azil
pa ako ti se ne gleda krkanluk kao sto kazes da je 90% stanovnistva tako..sto se ne preselis u azil..
dat ce ti 1 box, imat ces ljekara..imat ces lovu od drzave i eto..zivjet ces s gospodom (kako si nazvala pse)
dat ce ti 1 box, imat ces ljekara..imat ces lovu od drzave i eto..zivjet ces s gospodom (kako si nazvala pse)
- Phia
#87 Re: Opet azil
Prvo nas azil je ko i citava drzava - nula. A to sto pricaju da daju te pare to je bajka za rulju koja vjeruje u to - pare ce otici svugdje samo ne psima. A vjeruj radije bi zivjela sa psima nego sa bosanskim krkanima. To sto se ti nasao uvrijedjen i fol nekakav patriotizam macku svezi o rep. Ja sam rekla 90 % ljudi je takvo ako ti ne vidis to onda zivis u iluziji - samo sto ljudima nakon nekog vremena i nenormalne stvari postanu normalne jer nece da odudara od mase pa prihvata i nesto sto nikad ne bi u drugoj sredini. Mi smo mahala a zna se kakva je sema ponasanja u mahali..kokuz_sa wrote:pa ako ti se ne gleda krkanluk kao sto kazes da je 90% stanovnistva tako..sto se ne preselis u azil..