Opet azil

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Friesian

#1 Opet azil

Post by Friesian »

sta reci, koju poruku poslati? svaka je prihvatljiva samo nije ta da se psi bace u kontejner.. ti isti ljudi bi ih bacali po kontejnerima a prvi se bune kad se spomene eutanazija iz bilo kog razloga.. zar im nije bolje i to nego doci u situaciju da se takva organizacija brine o njima..

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -uzeti-pse
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Opet azil

Post by Truba »

neko tele od psa mi se vrzma oko kuće
koga da zovem da ga odvede
pomagajte
Friesian

#3 Re: Opet azil

Post by Friesian »

ocito nikog jer i oni koji trebaju to ne rade.. osim sto se bune, naravno..
Truba

#4 Re: Opet azil

Post by Truba »

nije ni čudo što ljudi uzimaju sjekire i puške u ruke
Friesian

#5 Re: Opet azil

Post by Friesian »

ni ja se ne cudim.. danas slusam njih cetvoro kako komentarisu.. oni su kao u sklopu neke organizacije.. ne znam ni ko su oni a ne organizacija.. nikad vise nebuloza nisam cuo u samo jednom satu..
pakica_

#6 Re: Opet azil

Post by pakica_ »

problem je sto sad dignes balegu, a ispod nje neka organizacija za zastitu zivotinja.. i onda oni medjusobno podmecu noge jedni drugima, jer svi hoce pare od donacija za sebe.. govna!
black swan, ako imas sta da mu bacis da jede, baci mu, tako ce biti sit i nece mu bit zanimljivo da ujeda :D sretno i tebi i njemu, i nemoj ziv bio uzimat sjekiru i/ili pusku..
Friesian

#7 Re: Opet azil

Post by Friesian »

ja jedino skidam kapu ljudima koji samostalno rade to.. to je ljubav.. a svi ovi iz organizacija su fuj!!
pakica_

#8 Re: Opet azil

Post by pakica_ »

Friesian wrote:ja jedino skidam kapu ljudima koji samostalno rade to.. to je ljubav.. a svi ovi iz organizacija su fuj!!
:thumbup: :thumbup:
mene razapese s pozivima da se prikljucim kojekakvim "pomozimo zivotinjama" skupovima ljudi, al' ja to sve uredno stresem k'o rakijicu.. mrš!!
ako imam hrane, dat cu, ako nemam, pomazit cu.. nekim cukama i to puno znaci :D evo bas juce u velikom parku.. nece da jedu, samo se bacaju na mene da se maze :lol: :lol:
aldina i amelu ne bih nazvala da gori pod nogama, crkli dabogda.. kad sam vidjela stanje u "azilu", odlucila sam da, ako ne mognem da se brinem o nekom pascetu, ide mu boca ketamina i alahimanet.. humanije je to, nego da ode da zivi u azilu.. strahota!!!!!
Friesian

#9 Re: Opet azil

Post by Friesian »

svaka cast... samo se cuvaj komentara tipa 'Kako TO moze biti humano???' koji su meni milion puta bili upuceni.. :D :D
:thumbup:
Truba

#10 Re: Opet azil

Post by Truba »

ako ga jednom nahranim neće se udaljiti nikad
ako ga zaganjam i ubijem pamtit ću to čitav život i mrzit ću sebe
ali ne može se vako živjeti
gledati odakle će iskočiti tele da prepadne
psi dođu i odu a ovaj osto
Warashii

#11 Re: Opet azil

Post by Warashii »

Jos jedna tema o "jadnim" lutalicama koja ce iz nekih razloga biti zakljucana :D
bizet

#12 Re: Opet azil

Post by bizet »

Black swan wrote:ako ga jednom nahranim neće se udaljiti nikad
ako je ostao ima tu nesto onda....sve se desava sa nekim razlogom...daj mu da jede, ako imas viska i ako ce se hrana svakako upropastiti i zavrsiti u kanti za smece...a on ce biti tu dok bude...ne ostaje svaki pas vjecno, sve i kad ga hranis ode da sebi nadje boljeg selameta...a tog ne hranis i on ostao...velim ti, nije dzaba, nahrani pasce, nece ti nista biti, a uvijek ga mozes otjerati ako budes htio
bizet

#13 Re: Opet azil

Post by bizet »

nismo mi nikad htjeli da se uclanjujemo u nekakve organizacije za zastitu zivotinja...ne sto ne zelimo, nego sto nam se ucinilo da nemaju dobar plan...jedno je biti entuzijasta, drugo je imati dobar i dugorocan plan
sad da su ljudi tu zbog novaca...meni se zeludac prevce na ovakve price...nije da vam ne vjerujem, ali kojeg vraga je neko uzimao i gurao se da radi sa zivotinjama ako ih istinski ne voli...jednostavno nema logike
problem pasa lutalica je realan i svi se mi suocavamo svaki dan sa coporima istih...kad ujedu covjeka naravno da nije svejedno

ja tu ne vidim izlaza...ne zelim da pomislim da ce se sintori (u ma kojem obliku) vratiti i poceti ih ponovo ubijati...vidi sliku ove kujice i kako se jadna sva ucvilila ovoj djevojci...ja sam danas oplakala gladajuci njeno lice...ma ko bi imao srca da je ubije i njenu stenad....pa to je neoprostivo...da se ne rasplakujem opet

nego, kako funkcionise udomljavanje pasa van nasih granica?....moj rodjaci koji zive vani usvojise psa iz Portugala :)
i takodje uzgajanje pasa treba staviti pod kontrolu...ljudi se zanesu, opare psa, dobiju kucice, ne mogu ih sve prodati pa onda podijele, a ovi sto ih dobiju besplatno se mahom zasite cim malo kuče naraste...i ono cesto zavrsi na ulici...a jbg, nasa svijest, u tom je fora...u nasoj svijesti prema drugima, drugom covjeku, drugoj zivotinji, okolini..
Friesian

#14 Re: Opet azil

Post by Friesian »

pa takav problem pretezno i nastaje zbog osoba slicnim onim koje su se javil na temi Sterilizacija macke, oni kojima je zao to uraditi.. i onda oni glume majku prirodu i eto nove garniture stenaca..
po meni, puno efikasnije rjesenje od sterilizacije lutalica, koje se u zadnje vrijeme vise nego promovise, je sterilizacija/kastracija kucnih pasa koji nisu u sklopu neke uzgajivacnice (pored sterilizacije i ovih ranije napomenutih).. u tom slucaju, oni koji su masno platili psa i hoce da imaju njegove/njene potomke ili eventualno koriste za razmnozavanje ako ima potencijala onda neka dobiju potvrdu od uzgajivaca i rijesen problem.. dok svi ostali u hirursku salu! kad bi to i cipovanje - evidencija bilo obavezno zakonski stanje bi se drasticno promjenilo.. e tad bi i novi vlasnici se zapitali da li da nabavljaju psa jer bi u startu morali odvojiti odredjenu sumu para pa bi se izbjeglo i 'praznicno' nabavljanje psa..
bizet

#15 Re: Opet azil

Post by bizet »

@friesian, potpuno se slazem sa tobom....jos treba uvrstiti seljake koji malo dalje od "civilizacije" ne razmisljaju o sterilizaciji psa...ili im je zao dati 100KM za sterilizaciju, ili oni bas nemaju osjecaja za tim zivotinjama...naravno sve od insana do insana

bas tako, kad bi se povela kontrola nad nama koji ih drzimo sigurno bi se slika na ulicama promijenila
zipoo

#16 Re: Opet azil

Post by zipoo »

To bi sprijecilo dalje razmnozavanje. Ali sta cemo sa ovim trenutnim ?
Ne mozes ih smjestiti u azil samo ih patis, a nesmijes ih ostaviti na ulici ljudi ce stradati. :-)
Na kraju ce se desiti ovakvo nesto.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-hadzic ... /120224124#
julisiz es grant

#17 Re: Opet azil

Post by julisiz es grant »

Ako ga počneš hraniti rizikuješ da te Aldin tuži što ga nisi sterilisao :D ...kao što je zaprijetio onoj dobroj ženi.
Nešto sumnjam da bi se tako digao kurčićem da se umjesto žene oglasio neki obrijani glavonja, sa kajlom oko vrata, ili neko iz "jet-seta".
Čuvajte se Aldina, čovjeka koji steriliše skotne kuje :D (sam izjavio, veliki poznaval životinja, koje su "njegov život")
pakica_

#18 Re: Opet azil

Post by pakica_ »

nikome na svijetu ne zelim toliko zla koliko zelim aldinu i ameli.. kunem ih na svakom cosku, pa nek' se svaka kletva dijeli po pola.. nek' i mene snadje zlo, ako ce i njih.. sjeme im se zatrlo akoBogda!!!! fuj, kakvi ljudski odroni..
sto se toga tice, friesian, mene ljudi gledaju k'o da imam rogove na glavi kada kazem da pse treba sterilisati i kastrirati.. kao oduzimas mu ono sto mu je Bog dao, bla bla.. vala, kad mu dam sve na svijetu, mogu mu nesto i oduzeti :P mozda sam dvolicna, jer moj pas nije kastriran, al' ne bjezi po mahali da oplodjava tudje kuje.. to kad bi se prvi put desilo, njemu bi muda isla na panj.. zenkica mi je sterilisana jer sam nju nasla kad je bila malehna.. i njega da sam dobila kad je bio stene, odma' bi bio kastriran.. al' odma'!
i ja ne mogu da skontam kako kod ljudi sve mora biti ili crno ili bijelo.. il' ce cuke u azil pa umirat, il' ce na ulicu, pa ce napadat ljude.. hm.. Boga mi, u mom slucaju je sivo :D kerovima koje ja obilazim ne fali nista.. od ljudi se sklanjaju, ima par nas koje vole, al' ostale ne diraju.. njima je na ulici super.. imaju svoje skloniste, redovne obroke, sterilisane su, tako da, kad one umru, nemaju nam koga ostaviti u amanet, nema stenaca u medjuvremenu.. nista.. ljepota.. postoji tako pun klinac cuka koji zive na ulici i kojima je super, ljudi ih vole, oni vole ljude, naucili su sta je auto, sklanjaju se.. naravno da bi svakom psu bilo najbolje da ima dom i vlasnika koji ce ga paziti, al' isto tako ima i sretnih lutalica..
da se razumijemo, i ja bih bila sretna kada njih ne bi bilo na ulici, i majke mi, ma koliko zvucala okrutno nekome, prije bih ih uspavala, nego ih gledala kako ih ljudi pate.. pa crko dabogda svako ko ga zalije uljem, raznese petardom i tako to sto vidis da je namjerno! radije ga ubij, a ne da se pati izranjavan..
ma ne znam ni ja vise sta mi je bila poenta posta.. nasrala sam se svega, i halalite, al' eto, sad mi je nekako lakse, iako nista novo ni pametno nisam rekla :D
zivjela pascad!!
Truba

#19 Re: Opet azil

Post by Truba »

zovem av mjau za ono tele od psa
kaže zovite mjesnu zajednicu :lol: :lol: :lol: :lol: pa kog kurca vi tu radite molim vas da pomognete

majke mi da sam drugačiji mrtvog psa bi im pred udruženje bacio :x :x :x :x :x :x :x
Truba

#20 Re: Opet azil

Post by Truba »

bizet wrote:
ako je ostao ima tu nesto onda....sve se desava sa nekim razlogom...daj mu da jede, ako imas viska i ako ce se hrana svakako upropastiti i zavrsiti u kanti za smece...a on ce biti tu dok bude...ne ostaje svaki pas vjecno, sve i kad ga hranis ode da sebi nadje boljeg selameta...a tog ne hranis i on ostao...velim ti, nije dzaba, nahrani pasce, nece ti nista biti, a uvijek ga mozes otjerati ako budes htio
ima tu nešto... mogu prepoznati ko je dobar a ko loš kao osoba
od mene ne bježi kad mašem s lopatom na njega a druge ljude kad vidi na 100 metara odmah se ispari :x :x
imam malog psa ne mogu još tele hraniti pa viši je od ograde za ovog drugog psa kad se protegao sinoć ima 2 metra :D
pakica_

#21 Re: Opet azil

Post by pakica_ »

Black swan wrote:zovem av mjau za ono tele od psa
kaže zovite mjesnu zajednicu :lol: :lol: :lol: :lol: pa kog kurca vi tu radite molim vas da pomognete

majke mi da sam drugačiji mrtvog psa bi im pred udruženje bacio :x :x :x :x :x :x :x
av mau ce ti ga odvest u pracu jer nema vise av mau.. av mau je sad "tu" samo da kupi donacije od glupih ljudi koji im jos uvijek salju pare, vise nista pod Bogom ne rade.. doduse, nisu bas nikad nesto aman radili.. sklone ti pasce lupam s dobrinje i istresu ga na bjelave.. a ti aman zahvalan sto ga vise nema.. to su tol'ki probisvijeti pohlepni, da im iskreno zelim da svaku marku koju su ukrali od usta zivotinja potrose na hemoterapiju.. ne mozes vjerovat koliko im zlo zelim :oops:
a u vezi ova dva metra- u strahu su vel'ke oci :lol:
evo ima i kod mene u ulici kuja vec 3 mjeseca zivi tu, hranimo je, pojimo je, a ona se boji ljudi i bog.. ne mora znaciti da ce svaki pas samo cekati kad da napadne ;) zato se dogovori s mahalom, ako imate bilo sta, bacite mu da jede, i nece imat potrebu da napada ikoga jer nece biti gladan.. drugo, za to gdje ces ga.. tu ti ne mogu pomoci..
i btw, ako ih MZ nazove, on ti ode u pracu, a Boga mi ti je humanije da ga ti lopatom dotuces, nego gore da ga saljes..
bizet

#22 Re: Opet azil

Post by bizet »

Black swan wrote:
bizet wrote:
ima tu nešto... mogu prepoznati ko je dobar a ko loš kao osoba
od mene ne bježi kad mašem s lopatom na njega a druge ljude kad vidi na 100 metara odmah se ispari :x :x
imam malog psa ne mogu još tele hraniti pa viši je od ograde za ovog drugog psa kad se protegao sinoć ima 2 metra :D
kako ti pricas o tom velikom psu vec danima, tako ja mogu tacno da ga zamislim kako je dosao i odlucio bas vasu kucu da cuva :D ...inace vise volim vece pse nego manje, pa sam im i sklonija (a nesto malo me nekad davno ujelo i ostadose nekakve traume od male pascadi...da mi je ko rekao da cu usvojiti skoro identicnog x godina poslije, rekla bih da je lud)

sve ti je pakica dobro rekla :thumbup: ...u najgorem slucaju nemoj ga ni hraniti, barem mu vode iznesi i pusti ga na miru...sta znam, nisam pametna...ja ih hranim kad mi koji dodje...ali moji psi im ne daju da se zadrze, pa nemam tih problema sa sta cu sa jos jednim psom
Friesian

#23 Re: Opet azil

Post by Friesian »

ma ja sam vec negdje spominjao sam proces sklanjanja psa s ulice.. uglavnom princip je sljedeci: nazoves av mau a oni ti kazu da zoves MZ.. a kad nazoves njih onda moras - uslikati psa, traziti mu broj licne karte ili bilo kojeg ID dokumenta.. traziti rodni list ili ti pedigree ali posto ih vecina to nema dovoljna je i potvrda o kretanju.. takodjer, nemoj zaboraviti ni CIPS-ovu prijavnicu psa ali ne smije biti starija od 6 mjeseci.. naravno uz molbu upucenu psu da ne ide nigdje jer ako promjeni MZ opet treba ispocetka.. dok se ta procedura odradi isteklo je 6 mjeseci i sve moras ponovo jer je istekla CIPS-ova prijavnica :D
to ti je to, ukratko.. hehe
Pasiflora

#24 Re: Opet azil

Post by Pasiflora »

:lol: :lol: :lol: :lol:
@Friesian, genijalno :thumbup:
Truba

#25 Re: Opet azil

Post by Truba »

mislim da je grad kad padne noć... ako je snijeg... totalno pseći
evo gledam s prozora kolju se 3 psa... ova dva što su došli vidim da su pravi profići... :roll: :roll: :roll:
ovo je posao za snajper diviziju
dosta je više političke korektnosti
Locked