Pa nek preda poziciju Čoviću, što sjedi tamo?Abacija wrote: Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
Otišao je da pogura Bakira da sruši Tihića, i uslika se usput. To ti je efekat.
Pa nek preda poziciju Čoviću, što sjedi tamo?Abacija wrote: Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
Straaaašno si u krivu, strašno. Izabrani zvaničnik zastupa interese svih građana, a ne nekakvih grupa, ma kakve one bile. Inače, nalazi se u sukobu interesa. Jesi li kad čuo za sukob interesa? Uostalom, nije li ključni argument za Željkov izbor to što će on zastupati sve građane, a ne jedan narod, jednu stranku, jednu interesnu grupu?Po meni svako onaj ko je covjek, bez obzira na to koju funkciju obavlja u vlasti, ako pripada jednoj skupini cija su prava ugrozena treba da zajedno djeluje sa pripadnicima te grupe.
To mene i čudi. Znao sam da se Sule zamjerio Princu Bakiru, đe i neće, je li, ipak ga je odr'o izborima, a to Izetbegovići ne praštaju. Ali ovo, da se Suljo Zlatku zamjerio, to mi je potpuna novost. Ne bih ni saznao, da Komšić ne dođe međ' demonstrante,Banksy wrote:Pa nek preda poziciju Čoviću, što sjedi tamo?Abacija wrote: Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
Ne vjerujem da se Zlatko namjerno zamjerio. Prije će biti da je Komšo poletio da se ogrebe za slikanjeCorto Maltese wrote:To mene i čudi. Znao sam da se Sule zamjerio Princu Bakiru, đe i neće, je li, ipak ga je odr'o izborima, a to Izetbegovići ne praštaju. Ali ovo, da se Suljo Zlatku zamjerio, to mi je potpuna novost. Ne bih ni saznao, da Komšić ne dođe međ' demonstrante,Banksy wrote:Pa nek preda poziciju Čoviću, što sjedi tamo?Abacija wrote: Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
Sta ti hoces, da rasturis BiH?Banksy wrote:Pa nek preda poziciju Čoviću, što sjedi tamo?Abacija wrote: Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
Do financijskog kolapsa ce dovesti pljacka i pretjerana potrosnja politicara. Sto vlasti u pederaciji ne skresu sami sebi plate?!oldplague wrote:Straaaašno si u krivu, strašno. Izabrani zvaničnik zastupa interese svih građana, a ne nekakvih grupa, ma kakve one bile. Inače, nalazi se u sukobu interesa. Jesi li kad čuo za sukob interesa? Uostalom, nije li ključni argument za Željkov izbor to što će on zastupati sve građane, a ne jedan narod, jednu stranku, jednu interesnu grupu?Po meni svako onaj ko je covjek, bez obzira na to koju funkciju obavlja u vlasti, ako pripada jednoj skupini cija su prava ugrozena treba da zajedno djeluje sa pripadnicima te grupe.
Evo ti, ukratko, šta je uradio Željko:
Pristao je uz neopravdane zahtjeve Ljiljana koji će neumitno dovesti do finansijskog kolapsa Federacije, a sve to da svojoj stranci namakne koji glas. Koji neće namaknuti, da stvar bude gora. Osim ako Zlaja na sljedećem kongresu SDP-a ne zatekbira.
E to ti je klasični sukob interesa.
Hau jes nou, bolje je oduzimati prava trudnicama (kao sto to radi SDA i HDZ), bolje je trpati u padze pare koje su namijenjene povratnicima i surovati sa onim (Dodikom) koji sprecava povratak (kao sto to radi SDA i HDZ), bolje je ici cetniku Tadicu na noge u momentu kad je MZ trebala da izvrsi pritisak na Srbiju, a koja baj d vej se jos uvijek nije rijesila teritorijalnih pretenzija na BiH (kao sto to radi Tihic).nigdje.nikog wrote:Haj nek ste ga konacno i vi dokacili.
Ja odavno govorim kako je komsic jedan nedoyebani klipan.
On samo radi ono sto mislim da ce mu podici popularnost, dakle - populista.
I uvijek ide nasigurno: pomaze trudnicama, pije kafe sa povratnicima, svadja se sa susjednim zemljama, ide niz dlaku ovima sto ruse Vladu (ne bi da je SDP vlada) i, naravno, voli da se slika sa Obamom.
E sad da me neko pita sta je taj covjek NAPRAVIO, dobro bi me zadevero.
Mujezinovic je posebna prica, ali o njemu u sljedecoj epizodi...
To je istina, ali to je druga tema. Ovdje se radi da ponekad u životu imamo profesiju koja nas limitira da radimo ono što nam je na srcu. To je sad slučaj Željka KOmšića. On kao predsjedavajući predsjedništva (svih) građana ove zemlje, ne može raditi protiv države. Makar to bilo i samo slikanje. I onda sutra aplicirati za Nato ispred te iste države. E, pa još čekam da mi daš primjer gdje i kad se to desilo i kome.Abacija wrote:Do financijskog kolapsa ce dovesti pljacka i pretjerana potrosnja politicara. Sto vlasti u pederaciji ne skresu sami sebi plate?!
Koja demagogija i ogranicenost.KatarinaKosaca wrote:To je istina, ali to je druga tema. Ovdje se radi da ponekad u životu imamo profesiju koja nas limitira da radimo ono što nam je na srcu. To je sad slučaj Željka KOmšića. On kao predsjedavajući predsjedništva (svih) građana ove zemlje, ne može raditi protiv države. Makar to bilo i samo slikanje. I onda sutra aplicirati za Nato ispred te iste države. E, pa još čekam da mi daš primjer gdje i kad se to desilo i kome.Abacija wrote:Do financijskog kolapsa ce dovesti pljacka i pretjerana potrosnja politicara. Sto vlasti u pederaciji ne skresu sami sebi plate?!
Ja da sam na mjestu onih iz Nata (a imaju oni svoje ljude i znaju sve šta se ovdje dešava) pomisila bih da nisu dobri u glavu.
Neće, ali prognoziram da će, barem jednom mjesečno, organizatori ovih demonstracija, organizovati podjelu besplatnog primjerak nekih novina. Recimo, Dnevnog Avaza.pun mjesec wrote:Parlament je odobrio nepostojeću lovu za borce, vlada ne može to da isplati. Dakle, udvarali su se borcima kao potencijalnim biračima...
Vlada sa Mujezinovićem na čelu ne može sprovesti odluke blesavog parlamenta i podijeliti lovu borcima. Zašto? Zato što love NEMA !
Šta će sada raditi....idu izbori....? Na koji način će kupovati glasove birača, pitam ja vas?
Hoće li izvlačiti onu lovu što su pokrali od naroda i time kupiti izbore?
Ma daj ba... Ne može izaći kao "građanin" kad je predsjednik, skontaj to već jednom. Odgovara za sve svoje postupke, baš sve. Za govornicom mu je mjesto, a ne iza Patkovića.I Komsic nije izasao kao Predsjednik nego kao gradjanin, Zlatni Ljiljan. Njegovo pravo je da kao takav izadje na proteste. Mogao im se obratiti i sa govornice ali onda bi ga vi napadali za zloupotrebu svog polozaja.
Zamjeram ja njima svašta @Abacija. Na drugim temama možeš naći izobilje toga. Ali je Žaljko Komšić dio te vlasti (predsjedavajući predsjedništva, heeeej). E, pa ne može on u 4 popodne reći, hajd, sad to više nisam sad sam građanin. MOgao je dati priopćenje, mogao je pisati u korist boračkih nadoknada, bilo što nego pridružiti se prosvjedu koji je otvoreno rekao da će i na silu da provali u zgradu institucije. MOja refleksija ovdje nije napada na Željka Komšića (čak mi je simpatično njegovo "narodsko" druženje sa građanima u nekim drugim situacijama) nego samo princip koji izaziva smijeh. Ponavljam, danas rušim Vladu ili sam prisutan tamo gdje su rekli da će je srušiti u slučaju negativnog glasanja, a sutra idem u ime države čija je to vlada da apliciram za Nato. Pa, zaista presmiješno.Abacija wrote:Ako ko rusi drzavu onda su to ovi u vladama republike sumske i pederacije. Zasto njima ne zamjeras destruktivno djelovanje?![]()
![]()
I Komsic nije izasao kao Predsjednik nego kao gradjanin, Zlatni Ljiljan. Njegovo pravo je da kao takav izadje na proteste. Mogao im se obratiti i sa govornice ali onda bi ga vi napadali za zloupotrebu svog polozaja.
To je jedna solucija ali sumnjam da ce se to desiti. Zasto? Pa jednostavno zato sto su ovo lopovi, a kao takvi njima nikad nije dosta.pun mjesec wrote:Parlament je odobrio nepostojeću lovu za borce, vlada ne može to da isplati. Dakle, udvarali su se borcima kao potencijalnim biračima...
Vlada sa Mujezinovićem na čelu ne može sprovesti odluke blesavog parlamenta i podijeliti lovu borcima. Zašto? Zato što love NEMA !
Šta će sada raditi....idu izbori....? Na koji način će kupovati glasove birača, pitam ja vas?
Hoće li izvlačiti onu lovu što su pokrali od naroda i time kupiti izbore?
Zato što nema valjane oporbe.Abacija wrote:P.S. Pitanje za domacu zadacu: Zasto EU podrzava nacionalisticku-lopovku vlast?
KatarinaKosaca wrote:Zato što nema valjane oporbe.Abacija wrote:P.S. Pitanje za domacu zadacu: Zasto EU podrzava nacionalisticku-lopovku vlast?
Ne već zato što je to legitimno i demokratski izabrana vlast još od 1990. godine.KatarinaKosaca wrote:Zato što nema valjane oporbe.Abacija wrote:P.S. Pitanje za domacu zadacu: Zasto EU podrzava nacionalisticku-lopovku vlast?
NI bolje ni gora. Opozcijie jednostavno, nema. Niti građani niti EU se nemaju prihvatiti za slamčicu spasa. Nema, keine, ne postoji.alanskoda wrote:znaci ,kakva god da je, ovakva vlast je bolja od oporbe![]()
![]()
Ne, nego zato sto EU preko Dodika i Tihica kupuju nasu drzavu. Stvaraju koloniju od nas. Istovremeno bh gradjani postaju siromasniji i siromasniji, sve do onog momenta dok ne padnemo na nivo gdje cemo biti zadovoljni tzv. "kineskim" nadnicama. Onog momenta kad se stvore uslovi za to po BiH ce procvjetati fancy fabrike velikih firmi iz EU.KatarinaKosaca wrote:Zato što nema valjane oporbe.Abacija wrote:P.S. Pitanje za domacu zadacu: Zasto EU podrzava nacionalisticku-lopovku vlast?
Oprostite što prekidam raspravu al ja još čekam odgovor, šta će konkretno poduzeti da im se pridružim, da dam podršku???viva_castro wrote:Eh sad kad se vako plaho ispričasmo hajde poduzmite nešto.
Mi svi ovdje dobro znamo da je Akcija Građana jedna odgovorna organizacija koja ne zloupotrjebljava medijski prostor samo da skrene pažnju na sebe ili da ubere poene svojih članova za neke buduće izbore. Svi mi dobro znamo da akcija građana nije poput pomenutog Komšića, koji ništa ne radi pa je našao za pravo da se nađe tu sa ljiljanima, kojih je dio, mi znamo da Akcija građana nije poput Komšića pa da samo iskorištava ozlojađenost Ljiljana da bi se medijski promovisala.
Sada će Akcija građana nešto poduzeti i nešto uraditi, jel da?