Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

sunčan dan

#1 Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by sunčan dan »

Tragom agencijskih vijesti da je Premijer Vlade Federacije BiH, Mustafa Mujezinović izjavio da su zaključci Parlamenta Federacije BiH "suludi i neprovodivi", Udruženje "Akcija građana" oštro protestvuje protiv tako nipodaštavajućeg odnosa Premijera Vlade FBiH prema najvišem zakonodavnom tijelu u Federaciji BiH.

Građani Federacije BiH plaćaju poreze i poštuju zakone jer žele vjerovati da Federacija BiH funkcionira prema principima vladavine prava i pozitivnih propisa koje usvaja Parlament FBiH kao demokratski izabrano tijelo koje zastupa interese građana i naroda koji žive u FBiH.
Ukoliko Vlada FBiH ili njen Premijer nisu u stanju da realizuju zaključke Parlamenta FBiH ili te zaključke žele omalovažavati I izigrati, smatramo da kao građani imamo pravo zatražiti ostavku Vlade FBiH ili ostavku Premijera Mujezinovića.

Također smatramo da je učešće gospodina Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH u demonstracijama u Sarajevu narušilo principe ustavnog uređenja naše zemlje, jer je nedopustivo da član Predsjedništva BiH, demokratski izabran da predstavlja institucije BiH u zemlji i inostranstvu, učestvuje u demonstracijama protiv organa vlasti koje direktno ili indirektno predstavlja.

Ne ulazeći u diskusije da li je gospodin Komšić tim svojim činom htio poslati neku poruku prema boračkoj populaciji, smatramo da je krajnje licemjerno da predstavnik vlasti demonstrira protiv institucija vlasti, bez obzira šta je bio stvarni povod takvog čina. Gospodin Komšić predstavlja Bosnu i Hercegovinu i ukoliko demonstrira protiv institucija koje čine unutrašnju strukturu BiH, on time gubi kredibilitet da zvanično zastupa Bosnu i Hercegovinu, čime se narušava ugled Bosne i Hercegovine, te narušava povjerenje u zvanične predstavnike BiH.

Udruženje "Akcija građana"
zlatiborka

#2 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by zlatiborka »

sunčan dan wrote:Tragom agencijskih vijesti da je Premijer Vlade Federacije BiH, Mustafa Mujezinović izjavio da su zaključci Parlamenta Federacije BiH "suludi i neprovodivi", Udruženje "Akcija građana" oštro protestvuje protiv tako nipodaštavajućeg odnosa Premijera Vlade FBiH prema najvišem zakonodavnom tijelu u Federaciji BiH.

Građani Federacije BiH plaćaju poreze i poštuju zakone jer žele vjerovati da Federacija BiH funkcionira prema principima vladavine prava i pozitivnih propisa koje usvaja Parlament FBiH kao demokratski izabrano tijelo koje zastupa interese građana i naroda koji žive u FBiH.
Ukoliko Vlada FBiH ili njen Premijer nisu u stanju da realizuju zaključke Parlamenta FBiH ili te zaključke žele omalovažavati I izigrati, smatramo da kao građani imamo pravo zatražiti ostavku Vlade FBiH ili ostavku Premijera Mujezinovića.

Također smatramo da je učešće gospodina Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH u demonstracijama u Sarajevu narušilo principe ustavnog uređenja naše zemlje, jer je nedopustivo da član Predsjedništva BiH, demokratski izabran da predstavlja institucije BiH u zemlji i inostranstvu, učestvuje u demonstracijama protiv organa vlasti koje direktno ili indirektno predstavlja.

Ne ulazeći u diskusije da li je gospodin Komšić tim svojim činom htio poslati neku poruku prema boračkoj populaciji, smatramo da je krajnje licemjerno da predstavnik vlasti demonstrira protiv institucija vlasti, bez obzira šta je bio stvarni povod takvog čina. Gospodin Komšić predstavlja Bosnu i Hercegovinu i ukoliko demonstrira protiv institucija koje čine unutrašnju strukturu BiH, on time gubi kredibilitet da zvanično zastupa Bosnu i Hercegovinu, čime se narušava ugled Bosne i Hercegovine, te narušava povjerenje u zvanične predstavnike BiH.

Udruženje "Akcija građana"
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Neka su vala dokacili i Komsica, kad ne zna misliti svojom glavom vec glavom svog vjecitog lidera Zlaje, neka pokusa poparu. Zlaja ga je poslao tamo da prikupi koji predizborni poen za SDP, narocito za sebe! Nesto se Komsic i osilio u zadnje vrijeme, valjda ga ponijeli hvalospjevi po medijima.

Govnare na vlasti u FBiH treba gadjati njihovim vlastitim govnima koje su izasrali. Cuj Parlament donio odluku kojom
ponistava svoju predhodnu odluku pod pritiskom izmanipulisanih bezmislecih ljudi!

Para nema, i to se zna, a oni u roku od 10 minuta glasali da prihvataju sve zahtjeve onog Patkovica i sljedbenika mu u njega. Kad je onaj Radjo (onaj isti koji je rekao da ce borci i ljiljani doci i braniti Mamu i Taju od RULJE ako zatreba) uletio u salu i dramaticno rekao da je ograda srusena i da moze pasti krvi, ovi unutra poslanici se usrali k'o foke i podigli svoje rucice "ZA" ispunjenje svih postavljenih zahtjeva! Cak i to da ce im biti vraceno 10% vec oduzetih para!!! :D :D

Nema vise cici-mici i lale-mile, lopovska bagra na vlasti tone u vlastitim govnima, TREBA IH POGURATI DOLE, neka potonu skroz! Sto prije, to bolje!

Iz svega ovoga se vidi kakvi su to nesposobni lopovi i jedni i drugi i koliko su se izblamirali. :x :x

Pravi borci i ljiljani se nisu borili za pare, steta sto je medju njima vise laznih nego pravih!

Nazalost, pravi heroji i patriote su vecinom 2 metra pod zemljom.

Sveopsta i rigorozna revizija bi pokazala sta se tu lezihljebovica nakotilo i degradiralo casne i postene borce i heroje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by -LIBERO- »

Ne podrzvam SDP,al' mi nije jasno spominjanje Komsica u ovom saopstenju.
Jeste li svjesni koliko Komsic ima "poluga" vlasti,na ovom socijalnom/federalnom nivou?

Ima koliko SDP ima parlamentaraca (6 il' tako nesto)

Isto tako,ako ste gledali "izdanje" Komsica na tom protestu,on je bio u lezernoj varijanti farmerke i neka cesual forma,i stajao je medju svojim suborcima 92-94.,jer vjerovatno dijeli njihov stavove i poglede na ovaj problem.

Isto tako,posebno prozivati clana predsjednistva kojeg je opozicija izglasala,i iza kojeg stoje poslanici SDP-a i opozicije,je cinizam i to teski.

Al' ok,"udruzenje gradjana",ako je to nacin da vas prestanu prozivati SDP-ovim udruzenjem,onda nastavite sa proglasima i u kojima cete prozivati,po reciprocitetu,jednog bosnaka,jednog srbina i jednog hrvata,plus posebno se potrudite da nekoga iz tog opozicionog bloga ubacite u sve to.

Aferim "gradjani" :thumbup:
ultima_palabra

#4 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by ultima_palabra »

1. Mujezinović je p...a koja se isparila u Tursku pred kriznom situacijom
2. Ne znam koliko su valjani zaključci Parlamenta s obzirom da su doneseni pod prisilom
3. Komšićev potez debelo smrdi na populizam
4. Akcija građana protestuje protiv forme, a ne protiv suštine
oldplague

#5 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by oldplague »

Isto tako,ako ste gledali "izdanje" Komsica na tom protestu,on je bio u lezernoj varijanti farmerke i neka cesual forma,i stajao je medju svojim suborcima 92-94.,jer vjerovatno dijeli njihov stavove i poglede na ovaj problem.
Kakve veze, živ mi bio, ima kako je bio obučen. On je SADA predstavnik vlasti, a kad ne bude, bujrum i uniformu obuć pa pred Parlament.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Ne podrzvam SDP,al' mi nije jasno spominjanje Komsica u ovom saopstenju.
Jeste li svjesni koliko Komsic ima "poluga" vlasti,na ovom socijalnom/federalnom nivou?

Ima koliko SDP ima parlamentaraca (6 il' tako nesto)

Isto tako,posebno prozivati clana predsjednistva kojeg je opozicija izglasala,i iza kojeg stoje poslanici SDP-a i opozicije,je cinizam i to teski.
LIčno može biti čak i simpatična solidarnost Željka KOmšića sa suborcima. Ali je nevjerojatno da je sutra skinuo "ležernu odjeću" , obukao odjelo i stavio kravatu, uzeo avion i predao aplikaciju za članstvo u Natu u ime te iste države protiv čijih je organa protestirao dan ranije. Ne znam da li je ikada igdje takav slučaj zabilježen. Obnašanje javne funkcije nosi svoje breme. A dotični je trenutno prvi čovjek u državi, tako da njegov lični sentiment nikako ne može stavljati ispred profesionalnog.
Abacija

#7 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote: LIčno može biti čak i simpatična solidarnost Željka KOmšića sa suborcima. Ali je nevjerojatno da je sutra skinuo "ležernu odjeću" , obukao odjelo i stavio kravatu, uzeo avion i predao aplikaciju za članstvo u Natu u ime te iste države protiv čijih je organa protestirao dan ranije. Ne znam da li je ikada igdje takav slučaj zabilježen. Obnašanje javne funkcije nosi svoje breme. A dotični je trenutno prvi čovjek u državi, tako da njegov lični sentiment nikako ne može stavljati ispred profesionalnog.
Ti bi se trebala strpiti sa odgovorima na drugim temama dok prvo ne odgovoris na ovaj post - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3027774 Ja jos uvijek cekam... :zzzz: :twisted:

A sto se tice Komsicevog poteza - tako se to radi u demokratskom svijetu. :thumbup: :bih:
KatarinaKosaca

#8 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by KatarinaKosaca »

Abacija wrote:A sto se tice Komsicevog poteza - tako se to radi u demokratskom svijetu. :thumbup: :bih:
Na primjer? Sarkozi prodvjedovao? Angela Merker? Ko, kad i gdje u demokratskom svijetu?
oldplague

#9 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by oldplague »

To bi bilo kao kad bi Obama obukao farmerke i otišao demonstrirati protiv guvernera Alabame recimo. Predsjednici država imaju druge instrumente za rješavanje problema u zemlji, zato su se kandidirali za izbornu funkciju. Bezze. Populizam nižeg reda. Pitam se je li Komšić i zatekbiro sa Patkovićem? :D
stochar

#10 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by stochar »

mislim da je stavljanje Komšića i Mujezinovića u isti koš u najmanju ruku zlonamjerno.

drugo - ne znam zašto se opozicioni političar, koji je uz to i dobitnik najvišeg ratnog priznanja ne bi pojavio da iskaže podršku dobitnicima najviših vojnih priznanja.

trece - da se nije pojavio, onda bi kenjali - nije se pojavio a i on je dobitnik priznanja, a njegova stranka je opoziciona oni se trebaju buniti...

cetvrto - on je na mjesto clana predsjednistva najvise dosao kao željko komšić jer ga narod voli, a najmanje kao član stranke kojoj pripada. mozda potez jeste malo populisticki, ali nije strana praksa da politicari ako bar ne dodju, onda podrze proteste odredjene skupine koja se bori za prava.

peto - ono nisu bili protesti protiv, nego protesti za. znaci, trazila su se prava. na ta prava komsic moze uticati jednako kao i ostatak onih koji su dosli pred vladu fbih. ko misli da ima neke ingerencije u konkretnom slucaju, neka pogleda malo ustav i vidi nadleznosti predsjednistva. takodjer, ako bi zaista bili konacni protesti protiv vlasti, ondfa bi bilo logicno da njih predvodi opozicija.

sesto - ako se sjetite priloga na dnevnicima o protestima pred kantonom, sjeticete se i da su tu bili sadik ahmetovic, sejfudin tokic, i jozo krizanovic koji su dosli da podrze protest, a mnogi od aktivista govore kako je semiha ako vec nije imala institucionalnu odgovornost, mogla imati bar moralnu i pojaviti se s gradjanima na protestima.

sedmo - pa jebemmu znamo li vise sta hocemo koji k.?!?!?!

osmo - mislim da zeljko komsic nije ni blizu dobrog politicara, nerijetko se sluzi metodama jeftine kupovine glasova (kao i vecina ostalih), daleko je od savrenog clana i predsjedavajuceg predsjednistva, i ima milion stvari koje bi mu se mogle prigovoriti, ali na tom spisku bi pojavljivanje na protestu boraca bila sigurno jedna od posljednjih stvari!
Last edited by stochar on 04/10/2009 12:52, edited 1 time in total.
oldplague

#11 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by oldplague »

drugo - ne znam zašto se opozicioni političar, koji je uz to i dobitnik najvišeg ratnog priznanja ne bi pojavio da iskaže podršku dobitnicima najviših vojnih priznanja.
Željko Komšić je član državnog predsjedništva. Pogledati u rječnik pod opozicija. Ne lupajte bezveze, sto mu dabrova.
stochar

#12 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by stochar »

oldplague wrote:
Željko Komšić je član državnog predsjedništva. Pogledati u rječnik pod opozicija. Ne lupajte bezveze, sto mu dabrova.
procitaj cetvrto, peto i sesto, nemoj reagovati odmah na drugo, jelenskih mu rogova!
Abacija

#13 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:
Abacija wrote:A sto se tice Komsicevog poteza - tako se to radi u demokratskom svijetu. :thumbup: :bih:
Na primjer? Sarkozi prodvjedovao? Angela Merker? Ko, kad i gdje u demokratskom svijetu?
Pih, navela 2 od preko 200 drzava. Trazi dalje. ;-)
oldplague

#14 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by oldplague »

stochar wrote:
oldplague wrote:
procitaj cetvrto, peto i sesto, nemoj reagovati odmah na drugo, jelenskih mu rogova!
Sto mu gromova, ako malo razmisliš skontaćeš da sve druge stavke padaju u vodu zbog ove jedne. Izabranom zvaničniku ne priliči demonstrirati protiv vlasti. Neko ko je član predsjedništva ne može biti opozicionar, osim ako mu se baš dopada vazda biti u opoziciji, pa i kad nije. Tad mu je najbolje da se više ne kandidira, već da razapne šator ispred Parlamenta, sjedne pod njega, prekrsti noge ko Apaš, a na krilo metne svoje ordenje i jednu kašikaru. Pa dok se boje ne razliju.
Banksy

#15 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Banksy »

Budalaština.
Ali nije prvi :D
M. Kebo je na protestima češće neg Cindy Sheehan,
a sjećam se i kantonalnih poslanika na protestima pred (sa) kantonom,
cirkus živi.
Abacija

#16 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Abacija »

oldplague wrote:
Tako mi tisucu bubnjeva, predsjednistvo u nasem sistemu nema skoro nikakvu vlast. To ti najbolje pokazuje primjer ko se dogovarao u Prudu...
KatarinaKosaca

#17 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by KatarinaKosaca »

Abacija wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pih, navela 2 od preko 200 drzava. Trazi dalje. ;-)
Pa, navedi ti primjer, jer ti kažeš da je normalno u demokratskom svijetu. Ja sam rekla da ne znam niti jedan slučaj. Daj nam ga ti.
Što se tiče druge teme, rekla sam ti kad budem imala vremena da linkam i tražim da ću to uraditi, a nemoj mi sad određivati prioritete gdje smijem napisati, a gdje ne. Onako je malo smiješno. ;-)
Abacija

#18 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote: Pa, navedi ti primjer, jer ti kažeš da je normalno u demokratskom svijetu. Ja sam rekla da ne znam niti jedan slučaj. Daj nam ga ti.
Što se tiče druge teme, rekla sam ti kad budem imala vremena da linkam i tražim da ću to uraditi, a nemoj mi sad određivati prioritete gdje smijem napisati, a gdje ne. Onako je malo smiješno. ;-)
Trazi, trazi pa ces naci. :zoka:

Koji je tebi razuman rok da nam postavis odgovor na onoj temi? Je li to 28. oktobar ili 31, decembar? Samo reci.
stochar

#19 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by stochar »

ako nas išta dokrajči, onda će to biti površnost.

opet onaj s dabrovima nije sve pročitao, i nije mu jasno kako ne može sve pasti zbog stavke 2 mog posta. evo da citiram ponovo jednu stavku za njega, a neka i Kosaca procita:

sesto - ako se sjetite priloga na dnevnicima o protestima pred kantonom, sjeticete se i da su tu bili sadik ahmetovic, sejfudin tokic, i jozo krizanovic koji su dosli da podrze protest, a mnogi od aktivista govore kako je semiha ako vec nije imala institucionalnu odgovornost, mogla imati bar moralnu i pojaviti se s gradjanima na protestima.

i jos jednom za ovog s dabrovima: ono nisu bili protesti protiv, ono su protesti za. znaci, ljudi protestovali za svoja prava!
KatarinaKosaca

#20 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by KatarinaKosaca »

Abacija wrote:
KatarinaKosaca wrote: Pa, navedi ti primjer, jer ti kažeš da je normalno u demokratskom svijetu. Ja sam rekla da ne znam niti jedan slučaj. Daj nam ga ti.
Trazi, trazi pa ces naci. :zoka:

Koji je tebi razuman rok da nam postavis odgovor na onoj temi? Je li to 28. oktobar ili 31, decembar? Samo reci.
Nemam ja šta tražiti. Tvoja je rečenica da je sasvim normalno u demokratskom svijetu. Pa daj bar jedan primjer te normalnosti.
Rekla sam ti da ću odgovoriti na drugoj temi, a na presije ne pristajem, niti rokove. NIje posao, forum je ;-)
Arc_Angel

#21 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Arc_Angel »

ja koliko znam Komsic je zlatni ljiljan, odnosno dobio je zlatni ljiljan zbog svoje hrabrosti u ratu. u cemu je problem, zato sto je u isto vrijeme i clan predsjednistva?
Po meni svako onaj ko je covjek, bez obzira na to koju funkciju obavlja u vlasti, ako pripada jednoj skupini cija su prava ugrozena treba da zajedno djeluje sa pripadnicima te grupe.

da li bi mozda prema stavu "udruzenja gradjana" komsić bas zato sto je clan predsjednistva trebao da se solidarishe sa vlasti koja je do srzi trula fizicki i moralno, kao sto je i korumpirana, ili da postupi kao covjek na osnovu svojih ljudskih stavova i osjecaja?

Ovdje nije problem komsic zato sto je bio medju protestantima, ovdje je problem jer je komsic;

1. zlatni ljiljan
2. nije truo i korumpiran
3. sto iskazuje ljudsku solidarnost i time direktno baca rukavicu u lice vladajucoj eliti.
4.clan predsjednistva DRZAVE BiH an FBiH
5. zato sto ima ogromnu podrsku javnosti

da li treba jos da nabrjam??????

:sax: :sax: :sax: :sax:
Corto Maltese

#22 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Corto Maltese »

Ne ulazeći u raspravu ko je opozicija, a ko pozicija, mene zaima zašto čovjek bi čovjek koji od kraja rata na ovamo stalno radi i nije ni dana proveo na socijali daje podršku onima koji traže guzovače? Hoće li i on dati otkaz, to jest ostavku?
Banksy

#23 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Banksy »

Abacija wrote: Tako mi tisucu bubnjeva, predsjednistvo u nasem sistemu nema skoro nikakvu vlast. To ti najbolje pokazuje primjer ko se dogovarao u Prudu...
Predsjedništvo = vlast.

Član Predsjedništva na demonstracijama protiv vlasti = jeftini populizam.

Ono, može, niko ne brani. Ali je smiješno, jeftino, providno i kontraproduktivno.

Ako se već ima tako silna želja da ih se podrži, ima saopštenje, ima obraćanje javnosti u smislu ''uz vas sam, opravdani zahtjevi, radiću da se poboljša'' i sl.
Na koncu, ima on poveliku platu u Predsjedništvu. A koliko znam, naknade za Ljiljana se nije odrekao.
Znam ih desetine koji raznorazne boračke naknade ne uzimaju, a mogli bi, jer rade, zaposleni su, pa im obraz ne dopušta da grebu od države tamo gdje ne moraju.
Abacija

#24 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by Abacija »

Banksy wrote:
Abacija wrote: Tako mi tisucu bubnjeva, predsjednistvo u nasem sistemu nema skoro nikakvu vlast. To ti najbolje pokazuje primjer ko se dogovarao u Prudu...
Predsjedništvo = vlast.

Član Predsjedništva na demonstracijama protiv vlasti = jeftini populizam.

Ono, može, niko ne brani. Ali je smiješno, jeftino, providno i kontraproduktivno.

Ako se već ima tako silna želja da ih se podrži, ima saopštenje, ima obraćanje javnosti u smislu ''uz vas sam, opravdani zahtjevi, radiću da se poboljša'' i sl.
Na koncu, ima on poveliku platu u Predsjedništvu. A koliko znam, naknade za Ljiljana se nije odrekao.
Znam ih desetine koji raznorazne boračke naknade ne uzimaju, a mogli bi, jer rade, zaposleni su, pa im obraz ne dopušta da grebu od države tamo gdje ne moraju.
Vlast imaju Dodik, Tihic i Covic. Zna Kvisko kome ce otici na mezu.
oldplague

#25 Re: Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Post by oldplague »

stochar wrote:ako nas išta dokrajči, onda će to biti površnost.

opet onaj s dabrovima nije sve pročitao, i nije mu jasno kako ne može sve pasti zbog stavke 2 mog posta. evo da citiram ponovo jednu stavku za njega, a neka i Kosaca procita:

i jos jednom za ovog s dabrovima: ono nisu bili protesti protiv, ono su protesti za. znaci, ljudi protestovali za svoja prava!
To što su to radili i drugi ne znači da to valja, da je moralno i da ne tukne. Djedovih mi pera, kakvi su to afirmativni protesti ako se prijeti silom, probijanjem kordona, upadom u Parlament, premlaćivanjem poslanika i rušenjem vlasti? A niko mi ne odgovori je li Željko i tekbiro na tim protestima ZA (Bakira).

Neko gore reče kako u nas Predsjedništvo nema nikakvih ovlasti, pa se, lafo, ne računa kao da si na vlasti. Osim što je to budalaština bez premca, odgovorite mi na sljedeća dva pitanja:

a) Ako je tako, zašto je Komšić izabran u to Predsjedništvo?
b) Ako je tako, zašto se Željko kandidirao za Predsjedništvo?
Post Reply