Odakle???

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

mamica papucarka wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
mamica papucarka wrote: eeeeeeeee, sad me podsjeti. :D
Kad se saljeva stava ili straha ne moras licno doci kod tete saljevuse, vec mozes poslat komad odjece pa da ti se na to salije :D
ja znam da more na sliku :D
Bosanac, ja i ti ko Vuk Karadzic :lol: Sakupljamo narodne umotvorine :lol:
:lol: :lol: ovo je rahmetli bikin shtudent :lol:
evo još jedna:
kad se neko usere od straha onda ga napiju priko mašica stavi se posuda i preko nje se par puta mašicama prineese žar i onda se osoba napije te vode
encian

Post by encian »

stvarno svega ima. mamice, mogu misliti kako su te poprijeko gledali svaki dan kesu u rijeku bacas :lol:

i nama je nedavno umro uzi clan familije. i pricam sa tetkom, kaze nije usisala 7 dana - pa mi tako i objasni zbog cega, te sta je jos bula rekla (eh sreca pa joj nisam bila). ja sam palila i tv i prala i usisavala. nista to nije mjerilo moga zaljenja. pogotovo jos ovdje u japanu, nit mi ima ko doc na zalost nit ista. bez tv bih izludila. ionako je samo sluzio "da se nesto mice".

za curu u cosku, meni nekako logicno da ona najmanje prica sa momcima jer joj ne mozes prici mozda je to objasnjenje?

jah, kazu ne valja se zenit izmedju bajrama. ja cula da nekad, tokom turske vladavine, u SA nije bilo kadije da te vjenca u to doba jer je putovao negdje. mozda ovo?
Bumbar

Post by Bumbar »

Bosanac sa dna kace wrote:[
:thumbup: :sax: @mamo al si ti king
i nama je to bika stalno radila...
ako se ide na put onda obnese oko glave nesto se prouci i bace pare na put :D

ima i ono da se prospe voda za nekim kad krene nekud :D
to za vodu je za srecu nekakvu...ja kad sam kretala u novu skolu u 3 razred osnovne...mama tako za mnom vodu...a ja zaboravila neku svesku...kako sam se vracala tako je ona vodu svu na mene :lol:

ne sjedaj na stol gdje se jede...osusit ces se
ne sjedaj na cosak stola...neces se udati...
nemoj piti vodu iz male solje...
encian

Post by encian »

sjetih se i dvije djacke:

- ako ti crna macka predje preko puta, moras pljunuti tri puta inace ce cigani letjeti u nebo :lol:

- na putu do skole bila nekakva bandera na trotoaru ali vrlo blizu ivicnjaka. svi su prolazili imedju bandere i ivicnjaka da ne bi dobili keca. :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

-kazu ne valja pit iz krnjave case.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Post Reply