Odabri psa
- Njanjavi
#26 Re: Odabri psa
I zepacki jabucar je solidna rasa 
- pirpa
#27 Re: Odabri psa
moja preporuka kad vec imas kucu, belgijski ovcar malinoa

P.S. ne obracaj paznju na ove sto ti preporucuju azil, imaju kuce,stanove pa nek ih udome..dog trust ce im dati besplatnu hranu.

P.S. ne obracaj paznju na ove sto ti preporucuju azil, imaju kuce,stanove pa nek ih udome..dog trust ce im dati besplatnu hranu.
- Njanjavi
#28 Re: Odabri psa
Kako je meni odvratno vidjet ovako dresirano pasce, sa slomljenom psihom, podanicki mentalitet i odnos totalno neprirodan.
Jbte ko da je cilj imat robota a ne psa, druga, bice koje te gleda kao druga a ne gospodara.
Nikad nisam shvatao kako neko moze tudjinu odvest psa kojeg voli da mu dresurom lomi psihu i pravi ovakvog robota od njega.
I sta da mali nema te krekere u djepu, sta mislis bil ga ovaj pas slusao ovako.
Mislim kako je samo pateticno ono uslovljavat pasce tim krekerima da radi programirane stvari.
Najocigledniji primjer koliko je insan primitivan oblik zivota.
FUJ FUJ FUJ
Jbte ko da je cilj imat robota a ne psa, druga, bice koje te gleda kao druga a ne gospodara.
Nikad nisam shvatao kako neko moze tudjinu odvest psa kojeg voli da mu dresurom lomi psihu i pravi ovakvog robota od njega.
Mislim kako je samo pateticno ono uslovljavat pasce tim krekerima da radi programirane stvari.
FUJ FUJ FUJ
- Matzan
#29 Re: Odabri psa
Vala baš.Njanjavi wrote:Kako je meni odvratno vidjet ovako dresirano pasce, sa slomljenom psihom, podanicki mentalitet i odnos totalno neprirodan.
FUJ FUJ FUJ
-
beast BiH
#30 Re: Odabri psa
Je l' imao netko retriver-a ili labradora, kakvi su?
- Njanjavi
#31 Re: Odabri psa
Prelijepa pascad, slazu se sa svima, od djece do macki i ostalih pasa.beast BiH wrote:Je l' imao netko retriver-a ili labradora, kakvi su?
I sto vise pricat sa njim od malena, prepametni su, prirodna inteligencija ono.
-
ZemoBa
#32 Re: Odabri psa
Aj to pojasni tupsonimairac300 wrote:O jbt led, ljute se što čo'jk neće pomiju, nego rasnog psa.
- uglavnomja
#33 Re: Odabri psa
Njanjavi wrote:Kako je meni odvratno vidjet ovako dresirano pasce, sa slomljenom psihom, podanicki mentalitet i odnos totalno neprirodan.
FUJ FUJ FUJ
cuj da mu je onaj ko ga hrani drug
u svakoj zajednici zivih bica postoji hijerahija, u svakom coporu, u svakom ljudskom drustvu se zna ko je glavni.
covjek je pripitomio psa da mu sluzi. i zato ga hrani
zatim je odabirom karakteristika napravio rasne pse, prema potrebama, lovacke, kucne, cuvare. borbene, pametne ...
i svaki taj pas ce biti monstrum u okruzenju u kojem nema reda, gdje se ne zna ko je gazda.
zato se psi dresiraju.
ako imas nesto protiv dresiranja pasa ... ono cekas da zivotinjski mozak pocne funkcionisati na nivou ljudskog
za pokretaca teme, ne obracaj paznju na zajedljive primjedbe, jedan dio su cukoljupci, osobe koje ne razlikuju zivotinju i covjeka, poput ovog koji veze nema sa psima, ali je branilac psecih prava , a drugi su 'nako po defaultu forumski kontrasi, ono da ispadnu pametni, da provale, uvrijede ...
plus oni placeni od strane dog trusta, ali dt je prn'o u sisu, para nema, branilaca nema, samo ovi 'vako malo cudni.
svaki pas ako je dresiran je ok.
haski nije bas najljubazniji, trazi mnogo fizickih aktivnosti, i samojed isto, to su radni psi
dalmatinci su nezgodni i nisu za vani
labradori i retriveri su fine cukice, pametne i drugarski raspolozene i poslusne
e sad hos rotvajlera, dobermana, pita, ...
a vucjak cuko na cukama, ako imas uslove.
-
zetareticula
#34 Re: Odabri psa
Imao prije 5 godina Haskija, jako lud pas
ali sa njima doslovno moras svaki dan raditi jer imaju neku divlju stranu u sebi. Trenutno imam retrivera, jako intelegentni psi i druzeljubivi pogotovo sa djecom, ali ako ti treba za neko cuvanje kuce i dvorista nebi ti preporucio
mislim da su mačke pouzdanije od njih.
- Njanjavi
#35 Re: Odabri psa
Pa upravo zbog masu tih tvojih drustveno predinstaliranih normi i sablona ponasanja insan nije ni mrdno evolucijski vec stoljecima, ni duhovno ni fizicki.uglavnomja wrote:Njanjavi wrote:Kako je meni odvratno vidjet ovako dresirano pasce, sa slomljenom psihom, podanicki mentalitet i odnos totalno neprirodan.
FUJ FUJ FUJ![]()
![]()
![]()
cuj da mu je onaj ko ga hrani drug![]()
u svakoj zajednici zivih bica postoji hijerahija, u svakom coporu, u svakom ljudskom drustvu se zna ko je glavni.
covjek je pripitomio psa da mu sluzi. i zato ga hrani
zatim je odabirom karakteristika napravio rasne pse, prema potrebama, lovacke, kucne, cuvare. borbene, pametne ...
i svaki taj pas ce biti monstrum u okruzenju u kojem nema reda, gdje se ne zna ko je gazda.
zato se psi dresiraju.
ako imas nesto protiv dresiranja pasa ... ono cekas da zivotinjski mozak pocne funkcionisati na nivou ljudskoghebatga, onda nista
![]()
za pokretaca teme, ne obracaj paznju na zajedljive primjedbe, jedan dio su cukoljupci, osobe koje ne razlikuju zivotinju i covjeka, poput ovog koji veze nema sa psima, ali je branilac psecih prava , a drugi su 'nako po defaultu forumski kontrasi, ono da ispadnu pametni, da provale, uvrijede ...ako naleti levat.
plus oni placeni od strane dog trusta, ali dt je prn'o u sisu, para nema, branilaca nema, samo ovi 'vako malo cudni.
haski nije bas najljubazniji, trazi mnogo fizickih aktivnosti, i samojed isto, to su radni psi
labradori i retriveri su fine cukice, pametne i drugarski raspolozene i poslusne
e sad hos rotvajlera, dobermana, pita, ...treba da ti budes mocan da bi ih mogao kontrolisati.
a vucjak cuko na cukama, ako imas uslove.
Mislim ok shvatio bi sta pricas da smo na samom pocetku razvoja civilizacije, ono da je pas poludivlja zvjer koju si sad ti pripitomio da ti pomaze u prezivljavanju i lovu.
Al kralju mi insani koji se toliko kurcimo nasom svjescu, nasim shatro napretkom, mi i dalje tretiramo hajvana koji nam je strasno pomogao kroz istoriju i bio toliko koristan, ti bi ga i sad tretirao kao i prije x stoljeca.
Si cuo kad za evoluciju druze, jesi cuo kad za dushevnu evoluciju, za dusevno uzdizanje, za evoluciju odnosa???
Zastupas tako rigidnu tezu kao to je tako i nema sanse ni potrebe da se mjenja.
Prestrasno koliko ogranicavajuce i nazadne stavove sto se toga tice imas.
I btw, samo da smo nacisto, ne zelim psa da mi sluzi, ne hranim ga da mi sluzi, ne treba mi sluga, vec pas.
Ne zelim strah u psu, ja u svom psu vidim razum, razumjevanje, intelekt bez uslovljavanja.
Od malena pricam sa svakim svojim kerom, ker kao inteligentno bice osjeti u vibracijama govora kad pricas pozitivu, kad negativu, kad ga ruzis kad ga hvalis, i samim tim nema potrebe za uslovljavanjem hranom, batinama, potcinjavanjem i slicnim sranjima koji su vama primatima jedini haman nacin kako uspostavit bilo kakav odnos sa zivotinjom.
Sacuvaj me boze takvih ljudi samo to mogu rec.
-
The 51st State
#36 Re: Odabri psa
zenku engleskog staforda, izgleda zajebano, a u sustini pravo blesavo i simpaticno stvorenje.
- dobojlija81
#37 Re: Odabri psa
Ja mislio neko nudi dabra da oplodi kuju
ubaci e
ubaci e
- uglavnomja
#38 Re: Odabri psa
za dusevnu evoluciju pasa nisam
, samo za karakteristike rasa, urodjene i ono sto im je covjek nametnuo kao obrazac ponasanja.
a kakva je to uloga pasa u razvoju planete? otkrili tocak, toplu vodu, paru, voz, auto ... windowse, drustvene mrese, smartphone ... ?
de bolan, cuko, i radni i paradni, je zivotinja, i mora biti dresiran, sve ostalo je nezdravo.
paralela, ako covjek nauci dijete da ne kaki u gace, da jede za stolom, da kaze dobar dan ... da ga salje u skole ... da li je i to ubijanje psihe djeteta, koje bi da se igra, jasa sa rajom, spava dokle hoce ...
batine niko nije spominjao. radi se o stavu da se mora znati ko je gazda.
a kakva je to uloga pasa u razvoju planete? otkrili tocak, toplu vodu, paru, voz, auto ... windowse, drustvene mrese, smartphone ... ?
de bolan, cuko, i radni i paradni, je zivotinja, i mora biti dresiran, sve ostalo je nezdravo.
paralela, ako covjek nauci dijete da ne kaki u gace, da jede za stolom, da kaze dobar dan ... da ga salje u skole ... da li je i to ubijanje psihe djeteta, koje bi da se igra, jasa sa rajom, spava dokle hoce ...
batine niko nije spominjao. radi se o stavu da se mora znati ko je gazda.
-
ZemoBa
#39 Re: Odabri psa
treba da ti budes mocan da bi ih mogao kontrolisati.
a vucjak cuko na cukama, ako imas uslove.[/quote]
Meni treba pas da je onako veci, a da je jako dobar i da je umiljat a da ima neku agresiju kada treba, e sad ne zelim pit bula da mi dere sviju po komsiluku a ni psa koji je kao macka.. nesto izmedju, vucijak je super i htio sam ga ali zive kratko, u mene 3 komsije imale i 5-6g i pocnu napadati vlasnika, od starostisenilni postanu tako veterninar reko.. a zapao sam za haskija ne mora biti cuvar ali da je dobar i da bude uz mene , sto se labradora i retrivera tice znaci oni su najbolji izbor?
a vucjak cuko na cukama, ako imas uslove.[/quote]
Meni treba pas da je onako veci, a da je jako dobar i da je umiljat a da ima neku agresiju kada treba, e sad ne zelim pit bula da mi dere sviju po komsiluku a ni psa koji je kao macka.. nesto izmedju, vucijak je super i htio sam ga ali zive kratko, u mene 3 komsije imale i 5-6g i pocnu napadati vlasnika, od starostisenilni postanu tako veterninar reko.. a zapao sam za haskija ne mora biti cuvar ali da je dobar i da bude uz mene , sto se labradora i retrivera tice znaci oni su najbolji izbor?
- ho oponopono
#40 Re: Odabri psa
...jao haski fuj...još oba plava oka...pih...
-
didzej1602
#41 Re: Odabri psa
haskiji su bas blentavi psi
mi smo imali ženku pa sigurno 7,8 godina, na kraju su je roditelji poklonili jer smo mi djeca svi odselili pa je više nije imao ko da izvodi.
nisu čuvari, nekad smo se zezali da i da nam lopov dođe ona bi počela da se sa njim igra. zavijala je konstantno, kad je grmilo, na ezan, kad joj je dosadno, baš iritantan zvuk je bio
neposlušni su, naša je bila dresirana, ali opet kad sam je puštala tipa u parku znala je da ne dođe odmah kada je zovem, nego kao krene pa pobjegne
zahtijevaju baš dosta šetnje, igre i aktivnosti.
mi smo našu baš voljeli, ali sada da uzimam ponovo psa, ne bih nikad uzela haskija, više možda labradora (za stana) ili vučjaka
nisu čuvari, nekad smo se zezali da i da nam lopov dođe ona bi počela da se sa njim igra. zavijala je konstantno, kad je grmilo, na ezan, kad joj je dosadno, baš iritantan zvuk je bio
zahtijevaju baš dosta šetnje, igre i aktivnosti.
mi smo našu baš voljeli, ali sada da uzimam ponovo psa, ne bih nikad uzela haskija, više možda labradora (za stana) ili vučjaka