Odabri psa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ZemoBa

#1 Odabri psa

Post by ZemoBa »

Jel ima neko ko bi mogao podjeliti savjet i neko iskustvo ako ima sa nekom pasminom.
Znaci drzao bi ga u kuci neko vrijeme dok je stene, a kasniej bi ga vani, zavisi od psa mozda neki boks ili lanac, ali uz non stop setanje, druzenje itd..
Konto sam sibirskog haskija, posto nisam naletio u blizini mene da ima neko, vecinom rasprodano.. E sad, ono sto ocekujem od psa jeste da bude uz mene, da voli ljude, ali i da je pas cuvar.. ali nije od bitne vaznosti.. Najvise me kod haskija brine sto voli zavijati, a to bi smetalo svima nama u kuci.
I jos nesto, da li uzeti muskoga ili zenskoga? Zenke su jeftinije a i lakse naci, e sad zasto ne a zasto da?
LikoZeko

#2 Re: Odabri psa

Post by LikoZeko »

ne trosi pare, otidji u azil i odaberi jednog, takvi mjesanci su najbolji cuvari i jako zahvalni gazdi.
Kataklinger

#3 Re: Odabri psa

Post by Kataklinger »

Cane Corso.
ZemoBa

#4 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

LikoZeko wrote:ne trosi pare, otidji u azil i odaberi jednog, takvi mjesanci su najbolji cuvari i jako zahvalni gazdi.
Konto sam, ali nemam u blizini azil, nije mi ni bitno jel cistokrvan
ibi

#5 Re: Odabri psa

Post by ibi »

ZemoBa wrote:Jel ima neko ko bi mogao podjeliti savjet i neko iskustvo ako ima sa nekom pasminom.
Znaci drzao bi ga u kuci neko vrijeme dok je stene, a kasniej bi ga vani, zavisi od psa mozda neki boks ili lanac, ali uz non stop setanje, druzenje itd..
Konto sam sibirskog haskija, posto nisam naletio u blizini mene da ima neko, vecinom rasprodano.. E sad, ono sto ocekujem od psa jeste da bude uz mene, da voli ljude, ali i da je pas cuvar.. ali nije od bitne vaznosti.. Najvise me kod haskija brine sto voli zavijati, a to bi smetalo svima nama u kuci.
I jos nesto, da li uzeti muskoga ili zenskoga? Zenke su jeftinije a i lakse naci, e sad zasto ne a zasto da?
Ako nemas u blizini azil, onda nadji psa u gradu, odvedi ga veterinari i udomi, bit ce ti zahvalan cijeli zivot.
apsidejzi

#6 Re: Odabri psa

Post by apsidejzi »

ZemoBa wrote:
LikoZeko wrote:ne trosi pare, otidji u azil i odaberi jednog, takvi mjesanci su najbolji cuvari i jako zahvalni gazdi.
U Zenici ih imas na bacanje, ako se do sad nisu smrzli :D :D :D
ZemoBa

#7 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

Ako nemas u blizini azil, onda nadji psa u gradu, odvedi ga veterinari i udomi, bit ce ti zahvalan cijeli zivot.[/quote]

Sve je to oke, ali nije meni cilj udomiti eto tek bilo koga psa, zato i gledam da mi se svidja pas pa bi isao na cistokrvne, jer mjesanca 2 imam vec odrasla, sad bi stene i da mu posvetim vise paznje od malena.. jer mjesanci ispanu svi nikakvi kad odrastu
ZemoBa

#8 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

Najblizi azil mi je u Banja luci 50km imam do nje, ali volio bi vidjeti unaprijed kakvih pasa ima ali ne mogu pronaci nigjde ni kontakt ni sajt njihov, pa ako neko zna neka posalje
vješalica

#9 Re: Odabri psa

Post by vješalica »

ZemoBa wrote:
ZemoBa wrote:
Sve je to oke, ali nije meni cilj udomiti eto tek bilo koga psa, zato i gledam da mi se svidja pas pa bi isao na cistokrvne, jer mjesanca 2 imam vec odrasla, sad bi stene i da mu posvetim vise paznje od malena.. jer mjesanci ispanu svi nikakvi kad odrastu
vidiš li šta pišeš???
Njanjavi

#10 Re: Odabri psa

Post by Njanjavi »

Cuj mjesanci ispadnu nikakvi kad odrastu.
Kralju ja teb ne bi dao nacrtanu civavu da cuvas, kamol neko pasce.
Naravno da ce ispast nikakav kad im je gazda bilde!
vješalica

#11 Re: Odabri psa

Post by vješalica »

hoče da se kuraži u selendri za paščetom
ono da hoda lafo zajebat u trenerKi sa kajlama oko vrata i da ga pašče vucara po ulici
ZemoBa

#12 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

A retarda od ljudi boze.
ZemoBa

#13 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

.
Njanjavi

#14 Re: Odabri psa

Post by Njanjavi »

vješalica wrote:hoče da se kuraži u selendri za paščetom
ono da hoda lafo zajebat u trenerKi sa kajlama oko vrata i da ga pašče vucara po ulici
To i ja mislim da je, kompleksi ga satrase djamijem.
Plus debilno mi pravo kako napisa, kao ima dva mjesanca a smeta ukucanima lavez.
Mozes mislit sta su ta pascad do sad istrpila kad ih krenu i za lajanje maltretirat.
Kupi ti konja druze, to ti je tih hajvan.
ZemoBa

#15 Re: Odabri psa

Post by ZemoBa »

Niste shvatili sta sam htio reci, al oke boli me briga i onako nikad pametnog savjeto ovdje dobiti.
Last December

#16 Re: Odabri psa

Post by Last December »

Imam ja lijepog mačka za tebe 8-)
Njanjavi

#17 Re: Odabri psa

Post by Njanjavi »

ZemoBa wrote:A retarda od ljudi boze.
Sto smo retardi jarane, pogledaj svoje postove, kao prvo cekicom bi te zatukao jer pasce zelis svezat na lanac!
Kao drugo, cuj smeta ukucanima sto pas laje.
Pa kupi kornjacu jarane i mirni ste.
Kao trece, ta nebuloza ispadnu mjesanci nikakvi, po cemu nikakvi?
Po izgledu ili ponasanju?
Ako im je ponasanje nikakvo, to mozes samo sebi zahvalit, ako je izgled nikakav, e to onda dovoljno kaze kakav si bilde od insana, pa nekoga ko ti je najodaniji drug na dunjaluku tek tako mozes okarakterisat kao nikakvog jer ne ispunjava tvoje uzvisene estetske kriterijume.
Ma kralju ti ko da si u boxu odgojen et :D
bh.tornjak

#18 Re: Odabri psa

Post by bh.tornjak »

ZemoBa wrote:Jel ima neko ko bi mogao podjeliti savjet i neko iskustvo ako ima sa nekom pasminom.
preporucujem tornjaka.....cuko je mrak
Innovation

#19 Re: Odabri psa

Post by Innovation »

vješalica wrote:
ZemoBa wrote:
ZemoBa wrote:
vidiš li šta pišeš???
:thumbup:
vješalica

#20 Re: Odabri psa

Post by vješalica »

Nostromo Elemental wrote:samo glupsoni i seljak vežu psa
pa mora ga svezati
da bi ga pas mogao vodati okolo haha :lol:
vješalica

#21 Re: Odabri psa

Post by vješalica »

ZemoBa wrote:A retarda od ljudi boze.

pa joj jajane šo se ljutiš
:P
irac300

#22 Re: Odabri psa

Post by irac300 »

O jbt led, ljute se što čo'jk neće pomiju, nego rasnog psa. :D
klixo

#23 Re: Odabri psa

Post by klixo »

Sibirski samojed , vise ljubimac nego cuvar.
Meni najbitnija karakteristika kod njega je da ne smrde.
Kod komsije ne mozes proci kraj baste od smrada dvojice jazavcara , kod mene ne bi ni skontao da ima cuko.
Mislim da je i sa haskijem tako ,ali za njega provjeri ipak.
spreca

#24 Re: Odabri psa

Post by spreca »

Haski nije pas cuvar i ne zavija bas tako kako ti se cini......ima moj komsija Haskija za 5-6 godina nisam cuo dvaput zavijanje...mozda samo dok je mlad....nek se javi neko ko ima
Matzan

#25 Re: Odabri psa

Post by Matzan »

Mislim da bi ti odgovarao bugarski lubeničar, samo pazi da je čistokrvan.
Post Reply