Tako da smo radili neke najosnovnije stvari, jako malo za onaj nivo koji je potreban na fakultetu.
Obnova godine
- Violet_11
#26 Re: Obnova godine
Jeste, iako malo nelogično. Kada sam upisivala ekonomsku smatrala sam da će tu biti dosta matematike, i da neću imati problema na fakultetu. Imali smo mi kofol neke tri matematike, ali to je više bilo izračunavanje kamata, procenti i tako to, što bi mi značilo da sam upisala ekonomiju. A ova opšta matematika što mi je potrebna sad na fakultetu je jako slaba bila, imali smo samo dva časa sedmično, za razliku od gimnazije, koja ima 4 časa.
Tako da smo radili neke najosnovnije stvari, jako malo za onaj nivo koji je potreban na fakultetu.
- Sunrise00
#27 Re: Obnova godine
ne znam, moj ti je savjet da se zainatis i radis, a rezultati nece izostatiViolet_11 wrote:Jeste, iako malo nelogično. Kada sam upisivala ekonomsku smatrala sam da će tu biti dosta matematike, i da neću imati problema na fakultetu. Imali smo mi kofol neke tri matematike, ali to je više bilo izračunavanje kamata, procenti i tako to, što bi mi značilo da sam upisala ekonomiju. A ova opšta matematika što mi je potrebna sad na fakultetu je jako slaba bila, imali smo samo dva časa sedmično, za razliku od gimnazije, koja ima 4 časa.
-
Elokventni
#28 Re: Obnova godine
Nama su i u srednjoj govorili da smo mi tu svojevoljno tj. da taj stepen skolovanja nije obavezan. Prema tome nisam nista drugo ocekivao na fakultetu, a na kraju krajeva to je surova istina. Ispiti se ne polazu sami ali shvatam te k'o i svakog brucosa... prelaz iz srednje na fax je dosta cudan i tezak. Prvo se pomiri sa statusom studenta, a zatim sa tim nekim stavom profesora jer i sam pojam studenta oznacava znatizeljnu osobu koja se interesuje za nesto. To ti govorim cisto da imas jasnu viziju da do znanja moras doci sama. Profesor dođe ispredaje i ode...
Imas dvije opcije, prihvatiti sve to, te borbom doci do svojih snova. Ili predati se na pocetku, jasno je, ne mora svako zavrsiti fakultet.
Moja preporuka ti je plivaj uzvodno
Imas dvije opcije, prihvatiti sve to, te borbom doci do svojih snova. Ili predati se na pocetku, jasno je, ne mora svako zavrsiti fakultet.
Moja preporuka ti je plivaj uzvodno
-
numizmatic
- Neeejlaaa
#30 Re: Obnova godine
Da li mi neko može odgovoriti, ako sam sada redovan student na budžetu i ako ću obnoviti godinu, kakva je procedura prilikom upisa u drugu godinu ako bih stekla uslov, a da pri tome ne budem imala neki potreban prosjek il' nešto.. da li ću i dalje ostati redovan student na budžetu ili ću biti samofinancirajući student ???
-
sophieEl
#31 Re: Obnova godine
Nezz koliko puta obnavljaš, ali možeš obnoviti 2 ili 3 puta godinu i da ostaneš redovan student.Neeejlaaa wrote:Da li mi neko može odgovoriti, ako sam sada redovan student na budžetu i ako ću obnoviti godinu, kakva je procedura prilikom upisa u drugu godinu ako bih stekla uslov, a da pri tome ne budem imala neki potreban prosjek il' nešto.. da li ću i dalje ostati redovan student na budžetu ili ću biti samofinancirajući student ???
Tek nakon trećeg puta (na mom faksu) gubiš status redovnog studenta i privilegije uz to.
Procedura ti je ista samo što više para daješ.
-
TomANDJerry
#32 Re: Obnova godine
Mozes dva puta obnoviti (dakle tri puta biti) istu godinu , ako obnovis jos jednom- gubis pravo redovnog studiranja (prebacuju te u vanredne studente)
Mislim da mozes obnavljati vise od 2 puta da ostanes redovan , ali ne istu godinu (recimo dvaput prvu , jednom drugu)
Mislim da mozes obnavljati vise od 2 puta da ostanes redovan , ali ne istu godinu (recimo dvaput prvu , jednom drugu)
-
jeca fleetwoodmac
#33 Re: Obnova godine
kada vanredan student plaća obnovu godine, da li plaća predmet koji je pao,te da li se plaća diplomski završni rad koji je ostao neurađe? Ili se samo plaća škoalrina? Hvala
- manekenka u penziji
#34 Re: Obnova godine
Ako imaš više od 8 predmeta nepolozenih, plaćaš čitavu godinu. Ako ti je ostalo npr.5 ispita onda plaćaš 100 KM po ispitu.
-
jeca fleetwoodmac
#35 Re: Obnova godine
Zbog velikih problema tek ću sada upisati godinu,tj. obnovu. Imam jedan nepolozen ispit iz ljentog semestra i završni dodiplomski. Dakle samo to dvoje. Da li se taj rad također plaća? Na Filozofskom sam dakultetu,treća godina.
- manekenka u penziji
#36 Re: Obnova godine
To ti ne bih znala reci.
Zvrcni studentsku pa vidi sta ce ti reci.
Zvrcni studentsku pa vidi sta ce ti reci.