Nurun

Rasprave o vjerskim temama.
sufitemsi

#26 Re: Nurun

Post by sufitemsi »

apsidejzi wrote: 06/10/2024 18:11
Nazalost, ovo djelo ima dva razdvojena dijela. Ima fiziku koja je sasvim OK i ima neki vjerski sadrzaj koji je nepovezan sa fizikom. Ja sam pokusavao naci zakljucke i osim one pretpostavke za 7 nebesa i zemalja (koje su i dalje nepotvrdive i samim tim beskorisne) nema nista konkretno. Mogao si komotno napisati historiju rimskog carstva i onda ubaciti kuranske isjecke. Jednostavno, ova dva dijela su nepovezana. Nema ni jedan zakljucak i osim zelje za pokazivanjem kako znas fiziku, nisi napisao nesto iz kurana sto je dokazivo. Od mene mozes dobiti cestitke za poznavanje fizike ali i dalje ostaje prekinut link sa kuranom.
:thumbup:

Na osnovu tvog komentara odlučio sam razdvojiti sadržaj o kojem pišem na više dijelova. Prvi dio je čisto matematički, namijenjen onima koji vole matematiku, ali nemaju sklonost prema vjeri. Drugi, treći i četvrti dio namijenjeni su onima kojima vjera nije prepreka, a uz to uživaju i u matematičkim analizama.

više na stranici:

https://www.bjelost.de/

P.S.

Naš narod ima običaj reći: “Ne trči pred rudu!”

Što bih i ja ovdje poručio svima koji prebrzo donose zaključke: prvo pogledajte, zatim razmislite,
pa tek onda komentarišite.

:bih:
Post Reply