Novi val protesta

apsidejzi

#51 Re: Novi val protesta

Post by apsidejzi »

Seyfo wrote:Znači dijaspora ima drukčiju poziciju gledanja na stvari, nije relevantna i ne poznaje situaciju na terenu. I kad dođu na odmor, ne mogu steći realnu sliku stvari a hoće pametovati nama o tome kako nam je, jer znaju bolje od nas. Na to se svodi ova tema.
Pa mozda si upravu da nemamo realnu sliku. U mojoj glavi dole je mnogo korupcije, nepravde. U mojoj glavi je da imamo mnogo stele, da moras biti stranacki podoban, da svako gleda IMT. Ako ti kazes da imam iskrivljenu sliku realnosti ja cu je rado promijeniti.
putokaz1

#52 Re: Novi val protesta

Post by putokaz1 »

Šunj wrote:
putokaz1 wrote:Glupi su protesti a Protivnikti je neko koje dobio 55%
ili nekoko ima 85% Bošnjačkih načelnika
Protesti su uzme listić 02.10. i Protestujem ,Mijenjaj nemoj SDA niti DF niti SBB i sl
Mijenjaj
To su Protesti a ne paljenje zfgrade ili Arhiva itd
Vrlo cesto ovo sto si napisao ne pomaze.
https://www.youtube.com/watch?v=dBSfCLppaeE
Demonstracije na ulicama Beograda, dole Vučić Av av av! (3.4.2017.)
Demokratija ako je nas koji nismo nacionalisti manje ,ko nam je kriv,ako imamo 182 stranke 'opozicije'' ko nam je kriv,što izabrasmo lijevi DF i USD u Sarajevu ko nam je kriv.
Seyfo

#53 Re: Novi val protesta

Post by Seyfo »

apsidejzi wrote:
Seyfo wrote:Znači dijaspora ima drukčiju poziciju gledanja na stvari, nije relevantna i ne poznaje situaciju na terenu. I kad dođu na odmor, ne mogu steći realnu sliku stvari a hoće pametovati nama o tome kako nam je, jer znaju bolje od nas. Na to se svodi ova tema.
Pa mozda si upravu da nemamo realnu sliku. U mojoj glavi dole je mnogo korupcije, nepravde. U mojoj glavi je da imamo mnogo stele, da moras biti stranacki podoban, da svako gleda IMT. Ako ti kazes da imam iskrivljenu sliku realnosti ja cu je rado promijeniti.
Ovo zadnje je sve tacno ali je netacno da se nekakvim divljim protestima ili revolucijama moze nesto promijeniti. Probajte to u tim zemljama gdje ste? Takodje,dijasporci kao ti su me pitali i: zasto se ja i moj sloj naroda ne digne i ne zaprijeti ratom kad Srbi hoce referendum; zasto dozvolim krst na brdu; zasto JA dozvolim da se drzava zaduzuje kod MMFa da bi uhljebi imali plate? Zasto JA dozvolim da administracija bude toliko nesposobna i prekobrojna? Zasto JA dozvolim da cijene divljaju? Eh pa ja se mogu javno spaliti ali dzaba. Na izborima uvijek,bas uvijek budem preglasan i dzaba mi sve. Jel sad nesto jasnije?
saimidin

#54 Re: Novi val protesta

Post by saimidin »

Seyfo wrote:
apsidejzi wrote:
Ovo zadnje je sve tacno ali je netacno da se nekakvim divljim protestima ili revolucijama moze nesto promijeniti. Probajte to u tim zemljama gdje ste? Takodje,dijasporci kao ti su me pitali i: zasto se ja i moj sloj naroda ne digne i ne zaprijeti ratom kad Srbi hoce referendum; zasto dozvolim krst na brdu; zasto JA dozvolim da se drzava zaduzuje kod MMFa da bi uhljebi imali plate? Zasto JA dozvolim da administracija bude toliko nesposobna i prekobrojna? Zasto JA dozvolim da cijene divljaju? Eh pa ja se mogu javno spaliti ali dzaba. Na izborima uvijek,bas uvijek budem preglasan i dzaba mi sve. Jel sad nesto jasnije?
ma kakvo spaljivanje

vrijeme je da postanes dijaspora

:run:

za sve ostalo je kasno
Seyfo

#55 Re: Novi val protesta

Post by Seyfo »

Jbg svaka se prica zavrsi sa tim istim zakljuckom.
Roccohljup

#56 Re: Novi val protesta

Post by Roccohljup »

Protesti imaju smisla jedino ako ce obuhvatiti sve nezadovoljne i potlačene skupine (u biti 99% naroda) kao sto su penzioneri, nezaposleni, studenti, borci, radnici unistenih firmi, sindikati, itd., te ako neko (pojedinac, stranka, organizacija, udruženje, zajednica, itd.) stane iza toga i povede bunt. Sve drugo ce se zavrsiti na pojedinačnim okupljanjima samo neke od gore pobrojanih grupa koje ama baš nikad ne urodi plodom, ili kao 2014 kad niko (sem fahre palikuće) nije preuzeo stvari u svoje ruke.
seln

#57 Re: Novi val protesta

Post by seln »

Da citiram Matana iz "Prosjaci i sinovi":

a oces u protestante? Mores brate u protestante, mores u lutorane, mores u 'riscane... mores di god 'oces.
SmokingMan

#58 Re: Novi val protesta

Post by SmokingMan »

orinoco wrote:Ide vikend, možda poslije
Sačekaj,zar prvo nećemo svi na kafu u Metropolis.Pa ako ne bude Wi-fi-a možda i odemo na proteste.
Roccohljup

#59 Re: Novi val protesta

Post by Roccohljup »

SmokingMan wrote:
Sačekaj,zar prvo nećemo svi na kafu u Metropolis.Pa ako ne bude Wi-fi-a možda i odemo na proteste.
da snimiš video za youtube :)
SmokingMan

#60 Re: Novi val protesta

Post by SmokingMan »

Roccohljup wrote:
SmokingMan wrote:
da snimiš video za youtube :)
Taću ja,mobitel mi je 45 maraka,nema ni kamere.

Raja ionako kada sjede u krugu razgovaraju preko Viber.Dosadno ljudima da gldedaj jedni druge. :D
Haris.ba

#61 Re: Novi val protesta

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote:Protesti imaju smisla jedino ako ce obuhvatiti sve nezadovoljne i potlačene skupine (u biti 99% naroda) kao sto su penzioneri, nezaposleni, studenti, borci, radnici unistenih firmi, sindikati, itd., te ako neko (pojedinac, stranka, organizacija, udruženje, zajednica, itd.) stane iza toga i povede bunt. Sve drugo ce se zavrsiti na pojedinačnim okupljanjima samo neke od gore pobrojanih grupa koje ama baš nikad ne urodi plodom, ili kao 2014 kad niko (sem fahre palikuće) nije preuzeo stvari u svoje ruke.
Kakvi ba protesti?

Penzioneri i nezaposleni i studenti i borci i radnici uništenih firma i sindikalisti - svi imaju pravo glasa. I svi mogu da glasaju. Bili su izbori 2016. Evo, sada će brzo 2018. Bili su izbori od 1991. godine. Ne sviđa ti se rezultat - ja ću prvi izaći i boriti se svim sredstvima da se poštuje volja naroda.

Svi potlačeni, svi buntovni - a na dan izbora nigdje nikoga.
Roccohljup

#62 Re: Novi val protesta

Post by Roccohljup »

Haris.ba wrote:
Roccohljup wrote:Protesti imaju smisla jedino ako ce obuhvatiti sve nezadovoljne i potlačene skupine (u biti 99% naroda) kao sto su penzioneri, nezaposleni, studenti, borci, radnici unistenih firmi, sindikati, itd., te ako neko (pojedinac, stranka, organizacija, udruženje, zajednica, itd.) stane iza toga i povede bunt. Sve drugo ce se zavrsiti na pojedinačnim okupljanjima samo neke od gore pobrojanih grupa koje ama baš nikad ne urodi plodom, ili kao 2014 kad niko (sem fahre palikuće) nije preuzeo stvari u svoje ruke.
Kakvi ba protesti?

Penzioneri i nezaposleni i studenti i borci i radnici uništenih firma i sindikalisti - svi imaju pravo glasa. I svi mogu da glasaju. Bili su izbori 2016. Evo, sada će brzo 2018. Bili su izbori od 1991. godine. Ne sviđa ti se rezultat - ja ću prvi izaći i boriti se svim sredstvima da se poštuje volja naroda.

Svi potlačeni, svi buntovni - a na dan izbora nigdje nikoga.
Sve znam, samo kazem eto ako im ne valja sta mogu da urade. Al džaba, svi ce oni opet glasati 2018 (par deka gore dole) za istu bagru i tako u nedogled.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#63 Re: Novi val protesta

Post by KatarinaKosaca »

Sad ste kao svi za proteste a organizirali ste bas na ovim forumu kolektivnu pljuvacinu za terorisye, narkomane, pLJenumase, lagali da na Skenderiji netko bije prolaznike itd. Nego, SDP bi opet na vlast, pa opet preko ovog foruma
Post Reply