Novi val protesta
- apsidejzi
#1 Novi val protesta
Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
Studenti, na vas je red. Vasa buducnost se sada gradi. Gdje ste? Svaki grad u BiH?
Studenti, na vas je red. Vasa buducnost se sada gradi. Gdje ste? Svaki grad u BiH?
- Point.
#4 Re: Novi val protesta
Mentalita - samo sabura, samo nek se ne puca. Sta ce dijaspora, nek ja imam za kladare i kafe, nek me jebu u mozak barem znam da su moji. To je ta prica, kakvi protesti. Lijeno do bola.apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Novi val protesta
Vremenska prognoza za April ubila se za planine a neko će i do mora jest da ima par ovih dana sa kišom ali provest će se u miru svojih odaja.
Ono u Srbiji je farsa besposlene omladine
Ono u Srbiji je farsa besposlene omladine
-
KENJAC
#6 Re: Novi val protesta
Trijes godina pobjedjuju isti i trijes godina se prica o protestima ! Produktivnije od ovog palamudjenja je otic u kladaru i bacit pet marona na Hofenhajm !
- Acid25
#7 Re: Novi val protesta
Pazi ovoga! Soroš ti garant ugurao 500 eura u đep da širiš njegove ideje po forumu!
Kakvi protesti protiv ovako dobre vlasti? Ma daj... Lako je iz dijaspore...

Kakvi protesti protiv ovako dobre vlasti? Ma daj... Lako je iz dijaspore...

- orinoco
#8 Re: Novi val protesta
Al', hajde, da ispoštujemo inicijativu i ideju. Evo, ja protestujem protiv sarajevskog KJKP "RAD", protiv idiota šefa ili vozača ili onoga ko odlučuje da kupi smeće iz kontejnera grbavičkom, ionako tijesnom i izuzetno prometnom ulicom, u vrijeme popodnevne špice. Konkretno, ulicom prema Kovačićima, preko puta Konzuma, u dijelu u kojem je postavljeno 3-4 grupe kontejnera u razmaku 100-njak metara, RAD-ovoj higijeničarskoj ekipi potrebno je 10-15 minuta da isprazni sve kontejnere, pri čemu iza kamiona naprave nepreglednu kolonu. A zbog uske ulice i pune linije, nemoguće ga je zaobići, sve do proširenja nakon raskrsnice za Vraca. Eto ga, moj protest

- apsidejzi
#9 Re: Novi val protesta
Vidim lijepo svima
i meni je. Jos koji mjesec i eto me u posjetu. Mozda tad podignem neki transparent cisto zbog integriteta. Doduse trebam obnovit licnu i pasos pa vjerovatno nece ici glatko. Imacu povod za protest.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10 Re: Novi val protesta
Kad je napunit 10 autobusa za Studentski pohod na Prag, to nije problem. Sve ostalo je previse zahmetli. Jadna li nam majka kad danasnja omladina zasjedne u funkcije 
- Maraschino
#11 Re: Novi val protesta
Kako pokrenuti nekoga na proteste ko je prikacen na sisu. 
-
statixx
#12 Re: Novi val protesta
Mi smo propustili sve vozove. Sta god da se desi bice posljedica socijalne bijede u koju su nas vlasti dovele. Zemlje Istocnog bloka davno su provele reforme i prosle kroz tanziciju. Nas je unazadio rat, a onda smo, uz ustav idealan za etnokratiju, krenuli u ekonomsku i demokratsku tranzciju. Ispostavilo se da je to nocna mora, mukotrpan put na koji se ne moze krenuti ako u zacetku nije uspostavljena pravna drzava. Tako nam se ekonomska tranzicija pretvorila u privatizacijsku pljacku, kreirajuci novopecenu etno-oligarhiju, a demokratksa u glomazan, neefikasnan administrativno-birokratski aparat, koji diktira izbore i parazitizira na tudjem radu. I sad se pitamo zasto drustvo propada, drzava nazaduje, a korupcija postaje nas modus vivendi. Ko i kako ce da nas izvadi iz govana.
- Matzan
#13 Re: Novi val protesta
apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
A koji bi bio povod za proteste?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Novi val protesta
poslije denisa ni za sta ne prosvjedujem
mofu doci jesino da vbidim kako vas mlate
mofu doci jesino da vbidim kako vas mlate
- Prpa.ba
#15 Re: Novi val protesta
Ne postoji kriticna masa ljudi koji misle da moze bolje, niti postoji dovoljna masa ljudi koji znaju bolje.
- hekaton
#16 Re: Novi val protesta
I sta kazes kako je u svedskoj? Hladno al standard jebiga.apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
-
Juliuscezar
#17 Re: Novi val protesta
kakvi su ocevi omladina je zlatna
- Kikibombona
#18 Re: Novi val protesta
Studenti su nam katastrofa. Nema nade.
- Muhamed Đakmić
#19 Re: Novi val protesta
Joj majke mi kad vas čitam ovako, rekao bih da pišete iz perspektive likova koji su čitav život proveli u nekakvoj revolucionarnoj borbi.
Nemate vi niko šta govoriti studentima, kad ste svi imali priliku u svoje vrijeme protestovati, pa to niste napravili, ili niste napravili adekvatno.
Isto mogu poručiti i sebi jer nisam ni ja više student, samo ja im makar ne pametujem jer sam svjestan da je promjena ovdje nemoguća.
Nemate vi niko šta govoriti studentima, kad ste svi imali priliku u svoje vrijeme protestovati, pa to niste napravili, ili niste napravili adekvatno.
Isto mogu poručiti i sebi jer nisam ni ja više student, samo ja im makar ne pametujem jer sam svjestan da je promjena ovdje nemoguća.
-
Niemand
#20 Re: Novi val protesta
Ti ovo ozbiljno? Studenti? Omladina? Pa jedino bi eventualno mogli protestvovati ispred njemacke ambasade da se malo ubrza to sa terminima.
I velis vasa buducnost.. bas kul zvuci.
Lijep pozdrav.

Lijep pozdrav.
- apsidejzi
#21 Re: Novi val protesta
U Svedskoj je lijepo al je u BiH jos ljepse, makar po narodnom zadovoljstvu. Sace Prvi Maj pa ti pokazem sta rade ljudi u Svedskoj za taj dan pa uporedimo. Tebi da ne valja bunio bi se.hekaton wrote:I sta kazes kako je u svedskoj? Hladno al standard jebiga.apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
- apsidejzi
#22 Re: Novi val protesta
Naravno da je vasa. Moja sigurno nije.Veliki broj ljudi ocekuje da ode vani ali nece moci svi. Vi koji ostanete... protestvujte. Evo komsije to rade. Treba samo jedan da krene. Bilo ko. Ti, koji ces kliknuti na moj "Quote / Odgovori". Svako od vas ko je otvorio i procitao ili pisao na ovoj temi. Samo jedan transparent napisati, objaviti na facebooku i pozvati ljude da te slijede, stati pred zgradu vlade pola sata. Makar nesto...Niemand wrote:Ti ovo ozbiljno? Studenti? Omladina? Pa jedino bi eventualno mogli protestvovati ispred njemacke ambasade da se malo ubrza to sa terminima.
Lijep pozdrav.![]()
Meni fakat ovo vise postaje smjesno. Po forumima se siri mrznja prema Bakiru, po razgovorima u kafanama isto tako, al kad treba uraditi nesto konkretno, i kad imaju svi uslovi ispunjeni... niko nista.
Ovo me podsjeti na slucaj otmice jednog aviona u Sudanu prije par desetljeca. Tri otmicara rekli da imaju bombu u avionu, pilot skuzio da nemaju i na razglas pozvao putnike da mu pomognu savladati otmicare. Niko nije ustao. Sve sto je trebalo je potuci se protiv njih. Sakama. Nisu ni noza imali. Nista. Od 200 putnika niko se nije digao i avion ostao bez goriva i srusio se u vodu. Pilot se nije mogao boriti protiv trojice. Nevjerovatno koliko slicnosti u ljudskom ponasanju. Neki mazohizam, sta li... Valjda svako ceka da onaj drugi to uradi, a ja cu se prikljuciti "kada protesti postanu ozbiljni". Neka neko drugi za mene to uradi. Nek neko drugi smjeni Bakira. A svi letite u otetom avionu.
Ja ti ga smjeniti sigurno necu nego bih bas mogao poceti glasati za njega. Imam pravo glasa i cisto ono iz zeze zaokruzit koga hocu. Jer mi je svejedno. Tu sam par sedmica godisnje. Al sta me briga, tebi se o glavi radi. Meni je lijepo.
Last edited by apsidejzi on 07/04/2017 08:44, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#23 Re: Novi val protesta
Kakvi ba protesti?apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
Izbori bili prosle godine, narod izabrao, kraj price.
- apsidejzi
#24 Re: Novi val protesta
Izbori nisu jedini demokratski alat u kontroli vlasti. Gdje su protesti u Zenici koja se smrzla zimus a smrznuce se i iduce zime jer kreteni nece da izglasaju projekat za obnovu kotlova. Prosla zima, a iduce cemo opet kukat. U Zenici u kojoj nema srba i hrvata da blokiraju vlast na nacionalnom kljucu. Makar tu se moze "glatko" donijeti odluka. A znas zasto nema odluke? Zato sto nema odgovornosti. A nema odgovornosti jer nemaju kome biti odgovorni. Niko se ne buni. Zamisli da si ti gazda firme (ako vec nisi) i da ti neki radnik pristane na platu upola manju nego ostali radnici. Bi li mu ti sam povecavao platu ako se on ne buni?Alfons Kauders wrote:Kakvi ba protesti?apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
Ja zaista vise ne pusim socijalnu pricu u smislu: nema se para, nema posla, vlast ne valja... Nema ko nece da ima.
- Alfons Kauders
#25 Re: Novi val protesta
Ljudi birali.apsidejzi wrote:Izbori nisu jedini demokratski alat u kontroli vlasti. Gdje su protesti u Zenici koja se smrzla zimus a smrznuce se i iduce zime jer kreteni nece da izglasaju projekat za obnovu kotlova. Prosla zima, a iduce cemo opet kukat. U Zenici u kojoj nema srba i hrvata da blokiraju vlast na nacionalnom kljucu. Makar tu se moze "glatko" donijeti odluka. A znas zasto nema odluke? Zato sto nema odgovornosti. A nema odgovornosti jer nemaju kome biti odgovorni. Niko se ne buni. Zamisli da si ti gazda firme (ako vec nisi) i da ti neki radnik pristane na platu upola manju nego ostali radnici. Bi li mu ti sam povecavao platu ako se on ne buni?Alfons Kauders wrote:Kakvi ba protesti?apsidejzi wrote:Nesto nigdje ne vidim inicijativu za novim protestima u BiH a sad je idealna prilika da se pokrenu. U srbiji se pravo usijalo i samo se ugledati na njih. Ne bih da ispadne da sam licemjeran jer pisem iz dijaspore i ne ih isao na te prosteste, ali mi fakat zapelo za oko da niko ne pokrece inicijativu. Samo da jedna osoba odredi mjesto i vrijeme te da se pocne pojavljivati na tom mjestu dva tri dana, sama, jos bi joj se neko pridruzio...
Ja zaista vise ne pusim socijalnu pricu u smislu: nema se para, nema posla, vlast ne valja... Nema ko nece da ima.
Dogodine ce imati priliku da opet biraju. I to je za mene kraj price. Moje je da postujem njihov izbor.