Istina, potpisali su, i US BiH ga je 2016. protumačio na način koji je zamišljen, za to je glasala većina stranih, srpski i hrvatski suci a bošnjački i jedan strani(mislim) je bio protiv. Al eto Hrvati su derišta. Treba pomiriti Ljubić i Sejdić-Finci.Point. wrote: ↑11/03/2021 19:28Je li propisan trenutni IZ u Dejtonu? Jesu li i sami Hrvati pristali i potpisali IZ? Šta to traže Bošnjaci puno više od propisanog?Cassius Longinus wrote: ↑11/03/2021 16:26Svatko ima pravo na svoj dojam. Međutim nisu Hrvati u BiH došli jučer niti išta od ikoga traže osim onoga što je potpisano u Daytonu i što su bili u stanju izboriti. Vi ste ti koji traže više (puno više) od potpisanog pa sad ti vidi tko je derište.
Bošnjaci, što sam već napisao x puta otvoreno traže potpuno rastavljanje bilo kakvih mehanizama zaštite Hrvata kao konst. naroda koji je malobrojniji i koji u demokraciji po načelu jedan čovjek jedan glas vidi samo i jedino svoj nestanak ili barem potpunu marginalizaciju.
To se može argumentirati, evo ti primjer, 25 godina Daytona, skup u Zagrebu, svi stranci, dođe Silajdžić i mrtav-ladan ispali da treba presude Haaga sprovesti na teren i da ne može nešto što je genocid i UZP biti potvrđeno na terenu. A presude ICTY explicite tiču se samo individua. Kasnije kod Hadžifejzovića njih dva masturbiraju na gradžansku (biće biće, mora biti sistem).
O drugim primjerima i izjavama Bakira, novinara, analitičara koji idu u tom smjeru neskriveno sam već pisao. Zaziva se rat, lomljenje okova, ukidanje konstitutivnosti Hrvata, ukidanje RS, "ovladavanje DN". Eto nek su Hrvati derišta, šta god to značilo.
Ono što svi moraju shvatiti jest da u momentu kada Bošnjaci krenu "lomiti okove" i drugi kreću u isto. Na kraju krajeva imamo opsežno iskustvo iz SFRJ, u momentu kada je Slobo krenuo rušiti federalni okvir sa ukidanjem SAP-ova, upadom u platni sistem, manipulacijama sa Predsjedništvom (gle podudarnosti), zavjerom sa JNA (opsežna dokumentacija, potpuno nelegalno), država se naprosto urušila i to ne prvo od Hrvata ili Bošnjaka nego od Slovenaca.
I zato, takvo ponašanje sa bilo čije strane treba izbjeći jer je riječ o opasnom avanturizmu.