kluz franjo wrote: ↑12/03/2021 00:16
bunk wrote: ↑12/03/2021 00:09
A zadto ti ne mozes izgovoriti recenicu u kojoj jasno kazes da hdz blokira komplet federaciju a da istovremeno ne spomenes sda?
Ko se ovdje javno zalaza za gradjansku opciju.
Ja koliko sam cuo od tzv. nacionalnih stranaka jedino sda konstantno tupi o potrebi slusanja glasa " gradjanski" opredijeljenih glasaca...
Opet ti se žica između ušiju otkačila... Ali nije problem.
HDZ trenutno zloupotrebljava svoju poziciju u Domu naroda i ucjenjuje istom.
Tu poziciju je HDZ ostvario glasovima birača za kantonalne skupštine i glasanjem SDA za HDZ-ove delegate u Dom naroda FBiH.
SDA je u mandatu 2010-2014 svoju poziciju u Domu naroda koristila na isti način, kao HDZ u ovom.
Jedina stranka koja je bila u sličnoj poziciji, a da nije u te svrhe zloupotrebljavala istu je SDP u prošlom i u ovom mandatu.
Jel' ti sada lakše?
Ma nije problem otkacila se.
Ali mozes li ti napisati recenicu smislenu u kojoj ces napokon priznati ko koci sve procese od 2018 do danas.
Imenom i prezimenom.
Ko sprecava popunu US,izbor potpredsjednika fed i formiranje fed vlade.
Znam ponavljam kod mene i svih nas koji ne mastamo o tome da nas bilo ko prigrli pa ni hdz nije nam problem to vidjeti.
Ali kad je zadatak da se pokusa dodvoriti hdz na bilo koji nacin onda se pise tako kako ti pises. Nisi usamljen don fahro u avazu redovno puca u sda a kao da snsd i hdz ne postoje u BiH.
Padre kifla na facebooku isto,kao da nije citav zivot proveo u sda a zadnje 3 godine samostalno samo sda ,nigdje ne spominje hdz ili snsd..
Tako da vjerujem da uocavas uzorak ponasanja
Ili da kazem spinovanje"svi protiv jednog i jedan je kriv za sve"
Stvarnost je drugacija od predstava po fb,insta i forumima..
I da, glede Izbornog zakona.
Mozes li mi reci koju verziju podrzavas.
Onu za koju se sda sa partnerima zalaze ili onu koju gura hdz sa hns- om?