Ridjobrki wrote:Mislim da sam provalio ko stoji iza cijele stvari. Ako izanaliziramo Bregine i Čoline pjesme u zadnjoj deceniji, razne Štikle, Gasove, Manijače i ostale možemo se samo lupiti po čelu hrkljušem i upitati se kako to ranije nismo skontali... Objašnjenje je svo vrijeme bilo tu pred našim očima... Mogućnost greške je isključena... Samo se jedna osoba u stanju onako izraziti. Dame i gospodo, čovjek čiji briljantni intelekt i suptilni izričaj cijelu posljednju decenije stoji iza Breginih ne može biti niko drugi do li... Zgembo Adislić.
novi colin album
Moderator: _BataZiv_0809
- bingov buraz
#26 Re: novi colin album
- frfi.
#27 Re: novi colin album
meni je glavna ona gdje broji na njemackom do 10
nakon sto sam poslusala tu brojalicu na samom pocetku pjesme odlucila sam ne dati priliku albumu

nakon sto sam poslusala tu brojalicu na samom pocetku pjesme odlucila sam ne dati priliku albumu
- Lakat Jebić
#28 Re: novi colin album
koja je jesenjinova pjesma?Better Man wrote:Sačuvaj me, bože, njene ljubavi nije jedina Balaševićeva na prošlom albumu tu je i Svadbarskim sokakom i to je ono što vrijedi na tom albumu. Ao nono bijela je tekst koji je napisao pjesnik Branko Radičević (ako nisam pogriješio ime), dakle ni Čola ni neko drugi nema veze sa tekstom. Najbolje pjesme koje je Čola snimio poslije rata napisao mu je Balašević. Čolin najbolji i najkvalitetniji period je vezan za prva 3 albuma gdje su se kao autori javljali Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Goran Bregović (dok je pisao normalne pjesme), Bajaga i Ranko Boban (napisao Glavo luda sa Bregom). Ovo danas je loše izuzev Balaševićevih pjesama, jedne Bajagine i pjesme Sergeja Jesenjina za koju je muziku napisao Kornelije Kovač.Neelix wrote:na proslom albumu je bila ona balaseviceva...cini mi se "sacuvaj me boze njene ljubavi" da se zove...i to je sve sto je vrijedilo...ostalo je bilo smece dostojno sinana sakica.
colin "decline" je zapoceo sa "misticnom" ao nono bijela, tako "duboke", "ekscentricne" i nadasve "metaforicne" stihove jos niko dotad nije napisao. ali, polako, cola nadmasuje sam sebe, preko neprevazidjene "suva drva odozdo a sirova odozgo", do ovog djubreta.
kad se sjetim pjesama poput "ti si mi u krvi", "april u beogradu", "jedina", "negdje na dnu srca"....kontam wtf se desilo sa tim covjekom
- Neelix
#29 Re: novi colin album
to sto je neki pjesnik napisao tekst, ne znaci da ga je zdravko morao otpjevati. valjda je mogao vidjet o kakvoj je nebulozi rijec 
- atko
#30 Re: novi colin album
Sta vam je ba ... brega se zajebava ... zna lisac vrlo dobro da ove kontraverzne budalastine na balkanu prodju fantasticno ... 50% balkanaca se lozi na te stvari 50% se zgrazava dakle 100% njih bruji o Otome 
- Zlocin&Kazna
#31 Re: novi colin album
Mislim da si pogodio sustinu showbiza...atko wrote:Sta vam je ba ... brega se zajebava ... zna lisac vrlo dobro da ove kontraverzne budalastine na balkanu prodju fantasticno ... 50% balkanaca se lozi na te stvari 50% se zgrazava dakle 100% njih bruji o Otome
-
cikavelja
#32 Re: novi colin album
Jbote, a ja mislio da sam poludio i da samo ja kontam da je ovo sto je sad napravio smece, uber smece potpisano majstorom tame i tmine, starosrpskim duvacem, bregom. Ovo je odron, jazuk ovo 70 MB sto potrosi na skidanje, ned'o Bog da sam platio, ranio bi se u koljeno 2 x- i jos, neko pomenu ono ajn cvaj draj................ pa sta je ono matero mila, jel' on ovo nas jebe ? 
- alibaba_i_30_godina
#33 Re: novi colin album
Nisam ga jos preslusao ... mrsko mi nakon impresija drugih ljudi 
- Better Man
#34 Re: novi colin album
Pjevaj, pjevaj na kletoj gitari! nalazi se na albumu Čarolija.Lakat Jebić wrote:koja je jesenjinova pjesma?Better Man wrote:Sačuvaj me, bože, njene ljubavi nije jedina Balaševićeva na prošlom albumu tu je i Svadbarskim sokakom i to je ono što vrijedi na tom albumu. Ao nono bijela je tekst koji je napisao pjesnik Branko Radičević (ako nisam pogriješio ime), dakle ni Čola ni neko drugi nema veze sa tekstom. Najbolje pjesme koje je Čola snimio poslije rata napisao mu je Balašević. Čolin najbolji i najkvalitetniji period je vezan za prva 3 albuma gdje su se kao autori javljali Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Goran Bregović (dok je pisao normalne pjesme), Bajaga i Ranko Boban (napisao Glavo luda sa Bregom). Ovo danas je loše izuzev Balaševićevih pjesama, jedne Bajagine i pjesme Sergeja Jesenjina za koju je muziku napisao Kornelije Kovač.Neelix wrote:na proslom albumu je bila ona balaseviceva...cini mi se "sacuvaj me boze njene ljubavi" da se zove...i to je sve sto je vrijedilo...ostalo je bilo smece dostojno sinana sakica.
colin "decline" je zapoceo sa "misticnom" ao nono bijela, tako "duboke", "ekscentricne" i nadasve "metaforicne" stihove jos niko dotad nije napisao. ali, polako, cola nadmasuje sam sebe, preko neprevazidjene "suva drva odozdo a sirova odozgo", do ovog djubreta.
kad se sjetim pjesama poput "ti si mi u krvi", "april u beogradu", "jedina", "negdje na dnu srca"....kontam wtf se desilo sa tim covjekom
- ja.neron
#35 Re: novi colin album
svi poslijeratni čolini albumi su odron i raja mu dolazi na koncerte radi ovih starih(prijeratnih) pjesama 
- Lakat Jebić
#36 Re: novi colin album
komentar na youtube-u za ovu pjesmu s bregom
RibicaSA (1 day ago) Show Hide
ovo se zove stara sarajevska skola!
aaa ne sad , sami papci su nam prepravili ovaj grad i graand furke! uzas!

- nellington
#37 Re: novi colin album
Lakat Jebić wrote:komentar na youtube-u za ovu pjesmu s bregom
![]()
![]()
- ultima_palabra
#38 Re: novi colin album
Hajde da se i sa neronom složim u nečemuja.neron wrote:svi poslijeratni čolini albumi su odron i raja mu dolazi na koncerte radi ovih starih(prijeratnih) pjesama
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#39 Re: novi colin album
![]()
![]()
-
pupi_boa
-
Gospoda Ministarka
#41 Re: novi colin album
nellington wrote:Lakat Jebić wrote:komentar na youtube-u za ovu pjesmu s bregom
![]()
![]()
![]()
![]()
Klasik Sarajevske škole, shepherd's r'n'r
- BiH-x
#42 Re: novi colin album
![]()
![]()