novi colin album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Lakat Jebić

#1 novi colin album

Post by Lakat Jebić »

ljudi, tako vam Allaha /Hrista/Krista/Tita i Partije, sta je ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=PrxNwloo8eI

http://www.youtube.com/watch?v=aWU8DXAC ... re=related

i ostale pjesme mozete naci na youtube-u....

al "...sijeva minjak, puk'o ribnjak.." :-) :-) :-)
vjeha

#2 Re: novi colin album

Post by vjeha »

Lakat Jebić wrote:ljudi, tako vam Allaha /Hrista/Krista/Tita i Partije, sta je ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=PrxNwloo8eI

http://www.youtube.com/watch?v=aWU8DXAC ... re=related

i ostale pjesme mozete naci na youtube-u....

:D :D divi prstića
Karabaja

#3 Re: novi colin album

Post by Karabaja »

:D
vox-populi

#4 Re: novi colin album

Post by vox-populi »

A to kao do sada je imao super ultra kvalitetne stvari pa je ovo njasre iznenadjenje. :roll:
amrica

#5 Re: novi colin album

Post by amrica »

Manijaci :run:
Najgore sto je Cola ikad uradio, a bogami i Brega :shock:

Govorilo se ako Cola otpjeva i telefonski imenik da ce to opet biti hit i pjesma.... ali ovom brojalicom sa trubama i bubnjevima je to demantirao. Ovo je fuj fujeva :cry:
Skyfox

#6 Re: novi colin album

Post by Skyfox »

lagana ljetna pjesmica :D
Karabaja

#7 Re: novi colin album

Post by Karabaja »

nekim ljudima zbog reputacije i dugogodišnjeg staža ništa ne mogu uzeti za zlo :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: novi colin album

Post by ladyblue18 »

Lakat Jebić wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: i ja sam :shock: :lol: :lol: :lol:

Odron odrona, bas :roll:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#9 Re: novi colin album

Post by Priorat »

sve o narod voli, moze da zaboli!! :)
amrica

#10 Re: novi colin album

Post by amrica »

"Muziku za „Manijači“ komponirao je Čola, dok tekst uz Bregu potpisuje i Marina Tucaković. Nakon što je objavljen naziv numere, bilo je onih koji su prokomentirali da bi to mogla postati nova himna navijača Željezničara - popularnih „Manijaka“.

„Dnevni avaz“ objavljuje dijelove pjesme „Manijači“:

Manijače, manijače, da te nešto pitam.
Bu, ba, ili ćeš da igraš ili ću da igram.
Čikiti, čikiti, čiki hajde mali, to smo uvijek znali,
uj, uj, uj, uj, uj manijakuj.

Manijače, manijače, cipele mi gore.
Bu, ba, odavno se nije ljuljalo do zore.
Čikiti, čikiti, čiki hajde mali, to smo uvijek znali,
skači, skači, skači, skači, skači, manijači.

Ma hajde, manijak, upadaj u mravinjak..."

:run: :run: :run:
Ridjobrki

#11 Re: novi colin album

Post by Ridjobrki »

Mislim da sam provalio ko stoji iza cijele stvari. Ako izanaliziramo Bregine i Čoline pjesme u zadnjoj deceniji, razne Štikle, Gasove, Manijače i ostale možemo se samo lupiti po čelu hrkljušem i upitati se kako to ranije nismo skontali... Objašnjenje je svo vrijeme bilo tu pred našim očima... Mogućnost greške je isključena... Samo se jedna osoba u stanju onako izraziti. Dame i gospodo, čovjek čiji briljantni intelekt i suptilni izričaj cijelu posljednju decenije stoji iza Breginih ne može biti niko drugi do li... Zgembo Adislić. :roll:
MokeQc

#12 Re: novi colin album

Post by MokeQc »

cujbrega i marina zajedno....nije mogla jedna osoba napisati onakav tekst nego su bas aman dvije trebale...
ultima_palabra

#13 Re: novi colin album

Post by ultima_palabra »

Zadnjim kvalitetnim radovima i jednog i drugog ima bar 25 godina :oops:
Ali da će ova nebuloza postati hit, to ne sumnjam :-D
Lakat Jebić

#14 Re: novi colin album

Post by Lakat Jebić »

ultima_palabra wrote:Zadnjim kvalitetnim radovima i jednog i drugog ima bar 25 godina :oops:
Ali da će ova nebuloza postati hit, to ne sumnjam :-D
ultra mega hita :mrgreen:

i to u roku od max mjesec dana
chuchumbamayumbe

#15 Re: novi colin album

Post by chuchumbamayumbe »

Imaju dvije-tri pjesme na albumu koje su bas onako, pravi Chola kakvog smo ga poznavali od prije.
Ne mogu da se sjetim naziva pjesama, osim da se jedna zove Pamuk ili tako nekako...
Obuca9

#16 Re: novi colin album

Post by Obuca9 »

Brega se davnih dana poseljačio, ali šta bi Čoli, što mu je ovo trebalo...

Ali eto valjda je stislo takvo vrijeme, da jednostavno dobre stare, lagane melodije više ne prolaze, samo se traži turbo i nešto što miriše na turbo. Čolu jednostavno volim, najdraži mi je pjevač, ali je on još sa prošlim albumom počeo da skreće sa pravog puta.

I slušajući prošli album, sam se zapitao, što su mu trebale one pjesme tipa "Moj dragane, kod mene može, do gole kože", ali nakon koncetra u Zetri, kad sam gledao prilog na nekoj od domacih TV stanica, voditeljica prije koncerta ide među raju i sreće tri djevojke, prikladne koncertu Seke Aleksić u Akvi, a ne Čolinom i pita ih: "Koja vam je najdraža pjesma", a one sve tri ko iz topa: "Sto puta" :roll: :roll:

Ali ovaj album i dalje ne mijenja i nikad ne može poništiti moje mišljenje o Čoli, kao najboljem pjevaču sa ovih prostora, ostaju oni dobri stari hitovi, njih Brega ne može unakaziti...
doktor78

#17 Re: novi colin album

Post by doktor78 »

Eh, kad se sjetim koliko sam pljuvao na prosli album, a on je remek-djelo u odnosu na OVO. Sto rece kolega iznad, od citavog albuma samo dvije pjesme mogu proci: vec pomenuta "Pamuk" i "Ljubavnici". Savjet Coli: majstore, tvoje je da pjevas, komponovanje i pisanje tekstova prepusti drugima!
vox-populi

#18 Re: novi colin album

Post by vox-populi »

doktor78 wrote:Eh, kad se sjetim koliko sam pljuvao na prosli album, a on je remek-djelo u odnosu na OVO. Sto rece kolega iznad, od citavog albuma samo dvije pjesme mogu proci: vec pomenuta "Pamuk" i "Ljubavnici". Savjet Coli: majstore, tvoje je da pjevas, komponovanje i pisanje tekstova prepusti drugima!
Pa i prepustio je, Bregi.
doktor78

#19 Re: novi colin album

Post by doktor78 »

vox-populi wrote:
doktor78 wrote:Eh, kad se sjetim koliko sam pljuvao na prosli album, a on je remek-djelo u odnosu na OVO. Sto rece kolega iznad, od citavog albuma samo dvije pjesme mogu proci: vec pomenuta "Pamuk" i "Ljubavnici". Savjet Coli: majstore, tvoje je da pjevas, komponovanje i pisanje tekstova prepusti drugima!
Pa i prepustio je, Bregi.
Ne,ne, vecinu tekstova i muzike na albumu potpisuje upravo Cola, zbog toga gornja opaska.
bosanski

#20 Re: novi colin album

Post by bosanski »

Od stepena koliko ce ova pjesma biti hit zavisi sudbina oktobarskih izbora :|
Neelix

#21 Re: novi colin album

Post by Neelix »

na proslom albumu je bila ona balaseviceva...cini mi se "sacuvaj me boze njene ljubavi" da se zove...i to je sve sto je vrijedilo...ostalo je bilo smece dostojno sinana sakica.
colin "decline" je zapoceo sa "misticnom" ao nono bijela, tako "duboke", "ekscentricne" i nadasve "metaforicne" stihove jos niko dotad nije napisao. ali, polako, cola nadmasuje sam sebe, preko neprevazidjene "suva drva odozdo a sirova odozgo", do ovog djubreta.

kad se sjetim pjesama poput "ti si mi u krvi", "april u beogradu", "jedina", "negdje na dnu srca"....kontam wtf se desilo sa tim covjekom :shock:
emerik

#22 Re: novi colin album

Post by emerik »

Neelix wrote:kad se sjetim pjesama poput "ti si mi u krvi", "april u beogradu", "jedina", "negdje na dnu srca"....kontam wtf se desilo sa tim covjekom :shock:
Prestao mu Kornelije Kovač komponovati pjesme.
Ghibli

#23 Re: novi colin album

Post by Ghibli »

Na sljedecem albumu nek' komotno napravi remake one dobre stare "Dotak'o sam dno zivota!", radi oslikavanja situacije!
Colin sunovrat u blato balkanskog primitivizma se desio njegovim povezivanjem sa najpoznatijim balkanskim primitivcem i kokosarom, lopinom koja podjoni sta god misli da je aktuelno (od bugarskih i makedonskih cigana nadalje), koja bijelom svijetu prodaje muda pod bubrege, a nazalost i odredjenom dijelu nase populacije (mada vise iz sentimentalnih nekih razloga), ko je "pisac" filmske muzike (a u stvari samo stara muzika od BD koju je prepjevao i odsvirao na drugim instrumentima, ubrzao/usporio po potrebi), ljigom onom ljigavom sto se onako smijulji kad ga pritisnes uza zid i sve te folove kroz neki smijesak provlaci, finjak k'o fol: Goranom Bregovicem...
Ne mogu da vjerujem da je covjek otpjevao ona sranja i prije, a kamo li ovo sad (sudim po komentarima i citatima, dno dna!), i kako mu niko ne kaze, pa halooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!
Svasta......
new_jazzWa

#24 Re: novi colin album

Post by new_jazzWa »

poslije ovoga od Cole ne treba da nas cude ni Seke,ni Cece, ni Mice,pogotovo Pice...kad je on spao na ovakav sund onda se vise nema o cemu pricati...
Better Man

#25 Re: novi colin album

Post by Better Man »

Neelix wrote:na proslom albumu je bila ona balaseviceva...cini mi se "sacuvaj me boze njene ljubavi" da se zove...i to je sve sto je vrijedilo...ostalo je bilo smece dostojno sinana sakica.
colin "decline" je zapoceo sa "misticnom" ao nono bijela, tako "duboke", "ekscentricne" i nadasve "metaforicne" stihove jos niko dotad nije napisao. ali, polako, cola nadmasuje sam sebe, preko neprevazidjene "suva drva odozdo a sirova odozgo", do ovog djubreta.

kad se sjetim pjesama poput "ti si mi u krvi", "april u beogradu", "jedina", "negdje na dnu srca"....kontam wtf se desilo sa tim covjekom :shock:
Sačuvaj me, bože, njene ljubavi nije jedina Balaševićeva na prošlom albumu tu je i Svadbarskim sokakom i to je ono što vrijedi na tom albumu. Ao nono bijela je tekst koji je napisao pjesnik Branko Radičević (ako nisam pogriješio ime), dakle ni Čola ni neko drugi nema veze sa tekstom. Najbolje pjesme koje je Čola snimio poslije rata napisao mu je Balašević. Čolin najbolji i najkvalitetniji period je vezan za prva 3 albuma gdje su se kao autori javljali Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Goran Bregović (dok je pisao normalne pjesme), Bajaga i Ranko Boban (napisao Glavo luda sa Bregom). Ovo danas je loše izuzev Balaševićevih pjesama, jedne Bajagine i pjesme Sergeja Jesenjina za koju je muziku napisao Kornelije Kovač.
Post Reply