Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Matzan

#26 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by Matzan »

almir90 wrote:Ništa nije sigurno, situacija se može preokrenuti vrlo lahko, vidit ćemo.
Da se kladimo?
Evo, ako ništa drugo, ja ću se samobanovati! :D
ultima_palabra

#27 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by ultima_palabra »

Kažu da je za 2014. godinu Telecom imao profit tek oko 80 miliona KM, nikad nije bilo ispod 130. Znači tržišni udio se gubi, nešto moraju uraditi.

Mada mislim da će prvo ići prodaja 20-tak posto, budžet će se kratkotrajno namiriti, a ostaće kontrola nad firmom.
madner

#28 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by madner »

Ja ne sumnjam da ce privatizacijom BH Telekom imati veci profit. Smanjit ce se plate i eto profita.

Vise me brine privatizacija firmi koje nisu u plusu, Britanija nije bas imala pozitivna iskustva sa tim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by _BataZiv_0809 »

Plus sto konkurencija podmicuje čivije u Telekomu :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by JoseMujica »

d i l a j l a wrote:
JoseMujica wrote:
d i l a j l a wrote:pa njegov prvi nastup je i bio da NEĆE biti prodaje Bh telekoma, manopolske bande
zašto ? pa zato što se tu uhljebljuju dajdžići, amidžići, tečići, snahe, zetovi, švalerke.... upravo od tih koji su u vlasti
ista stvar kao i sa Elektroprivredom i uostalom svim javnim preduzećima
neraskidiva veza vlasti i tih preduzeća, bastiona socijalističkog javašluka i propalog prošlog sistema
kojih na žalost ima (neku veče rekoše na FTV) blizu 200.000 zaposlenih, maltene polovina od ukupnog broja
zato i jeste ovako kako je
preporučujem da čitaš tekstove do kraj..obično sam naslov nema veze u nas sa sadržajem :wink:

Novalić u zadnjem pasusu:
- Svjedoci smo da je država, jednostavno, nemoćna i nestručna da upravlja realnim sektorom. Izostavimo li tu energetski sektor, jer nam treba nezavisnost, te, naravno, komunalni sektor, ja se ne bih libio privatizirati sve ostalo. Mi možemo govoriti i o djelimičnoj privatizaciji dijela „BH Telecoma“, kao pritisak na korporativno upravljanje. Privatizaciju je trebalo davno provesti.
a ja tebi da pažljivo čitaš moj komentar, podebljano gore
aaa sorry do mene je onda :thumbup:
ins

#31 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by ins »

Loše nam je započeo novi premijer :roll:

Ovo:
Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!
Tvrdnja da mu prethodna vlast ostavlja ovaj dug MMF je historijska neistina, pošto je taj dug "pribavila" i stand-by sklopila SDA-SBiH-HDZ vlada u mandatu Brankovica/Mujezinovica-Bevande, 2009. godine :run:

Vrlo loš početak, koji pretpostavlja da je narod blećak :-)
madner

#32 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by madner »

Nije nista slagao. Samo nije spomeno da je to duplo manje nego amanet koji je prosla vlada dobila od predprosle (SDA). :D
biske

#33 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by biske »

da je rek'o dolara pa hajd'. :arrow:
vivaldi

#34 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by vivaldi »

madner wrote:Nije nista slagao. Samo nije spomeno da je to duplo manje nego amanet koji je prosla vlada dobila od predprosle (SDA). :D
nisi u pravu
Cohers

#36 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by Cohers »

Prvi među šegrtima prvog među bh-kvislinzima, Zlatko Lagumdžija, opljačkao je oko 2 500 000 000 KM iz penzionog i zdravstvenog fonda, te iz poljoprivrednog ministarstva, izbjegličkog ministarstva i boračkog ministarstva.
VjecitiStudent

#37 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by VjecitiStudent »

Novaliću, evo milijarde!
SARAJEVO, Bosnia and Herzegovina— As much as a billion dollars has disappeared from public funds or been stolen from international aid projects through fraud carried out by the Muslim, Croatian and Serbian nationalist leaders who keep Bosnia rigidly partitioned into three ethnic enclaves, according to an exhaustive investigation by an American-led antifraud unit.
http://www.nytimes.com/1999/08/17/world ... llion.html
StupskaBitanga

#38 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by StupskaBitanga »

ultima_palabra wrote:Kažu da je za 2014. godinu Telecom imao profit tek oko 80 miliona KM, nikad nije bilo ispod 130. Znači tržišni udio se gubi, nešto moraju uraditi.

Mada mislim da će prvo ići prodaja 20-tak posto, budžet će se kratkotrajno namiriti, a ostaće kontrola nad firmom.
Poslovanje telecoma tek ce haos izazvati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39 Re: Novalić: Milijarda maraka duga nas ubija!

Post by pici »

a vidjaj baketoviH sHegrta sHo se uspuHasHe...nije sija neg je vrat...ocekujem od ovog baketovog sHegrta praznjenje svijeH trezora i s legitimnima pustosenje i ono malo aVtoputeva sHo se ima...trazili ste etHovam ga :izet:

Image

sto ne spomenu kolimko se je puta SDA neHljebima podizala po 100% plata u firmama , poslanicima, direktorima itd itd...tri puta po 5% jadnim penzionerima i to sHupku zapelo za oko...jebo on svoje sve seljacko primitivno...
Post Reply