Uzimanje sto vise tecne hrane ,(supa npr )duzi boravci na otvorenom u prirodi, setnje ,a bogami i redovno sexanje pomazehananah wrote:Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala
Nizak pritisak
Moderator: anex
-
aris_angel1s
#26 Re: Nizak pritisak
-
neko iz mase
#27 Re: Nizak pritisak
sto znaci da ako imam visok pritisak, moram jesti cvrstu hranu, po mogucnosti sjediti u kuci (lezati) i ne pokretati searis_angel1s wrote:Uzimanje sto vise tecne hrane ,(supa npr )duzi boravci na otvorenom u prirodi, setnje ,a bogami i redovno sexanje pomazehananah wrote:Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala
-
mačak u čizmama
što ne uzmeš neki kustin film, evo, recimo ovaj zadnji
izuzetno dobar film, a tebi će dić pritisak...garant
kulturom protiv pritiska
izuzetno dobar film, a tebi će dić pritisak...garant
kulturom protiv pritiska
- Kurt_Kombajn
Joj i ja patim od toga citavog zivota, kod mene ekstremno...Jos kada ljeto dodje i visoke temperature, nonstop me rastura glavobolja, jedva hodam...a poslije dugog sjedenja, kad ustanem, sve mi se smraci, i moram se uhvatiti za zid ili stolicu da ne padnem...
I jos sam primijetio nesto interesantno: nisam poguzija, i slabo, odnosno skoro nikad ne jedem slatko...ali ujutro, kad se probudim, osjecam nevjerovatno jaku potrebu za necim slatkim...kao da sam ovisan...ne osjecam glad u pravom smislu, ali prije nego sto oci otvorim ja posegnem za cokoladom koja stoji pripremljena, jer znam sta me ceka, a u toku dana nikada ne osjetim potrebu ili zelju za slatkisima
...e sad, ne znam ima li to kakve veze sa pritiskom...
...ali, ima i pozitivnih strana: ljeti se skoro uopste ne znojim
I jos sam primijetio nesto interesantno: nisam poguzija, i slabo, odnosno skoro nikad ne jedem slatko...ali ujutro, kad se probudim, osjecam nevjerovatno jaku potrebu za necim slatkim...kao da sam ovisan...ne osjecam glad u pravom smislu, ali prije nego sto oci otvorim ja posegnem za cokoladom koja stoji pripremljena, jer znam sta me ceka, a u toku dana nikada ne osjetim potrebu ili zelju za slatkisima
...ali, ima i pozitivnih strana: ljeti se skoro uopste ne znojim
-
FortunaBela
Za sve koji imaju nizak pritisak je najvažnije da unose jako puno tečnosti u organizam. Provjeri krvnu sliku...a što se tiče potrebe za slatkišima na sabahu, to je normalno, u toku noći si potrošio sve zalihe šećera, i bilo bi ti bolje da jedeš doručak, nego da se zadovoljavaš sa brzim energetskim kikom.....
Onako kako jedeš, tako se i osječaš....
Onako kako jedeš, tako se i osječaš....
-
FortunaBela
Ma ne znam ja za nju, šta njoj treba, ali za sebe znam garant....Harrys wrote:FortunaBela wrote:Ne znam ja nisˇta, mozˇda josˇ dodati uz cˇokoladu koju jagodu i jednu cˇasˇu sˇampanjca....Harrys wrote:Nije joj to dovoljno,morala bi da nastavi sa tuskarcem.
Moze komotno,samo kad ces vise znati.
-
Harrys
FortunaBela wrote:Ma ne znam ja za nju, sˇta njoj treba, ali za sebe znam garant....Harrys wrote:FortunaBela wrote: Ne znam ja nisˇta, mozˇda josˇ dodati uz cˇokoladu koju jagodu i jednu cˇasˇu sˇampanjca....Moze komotno,samo kad ces vise znati.
FortunaBela wrote:Jagode, sˇampanjac, i cˇokolada, joosˇ samo dobar taslak fali.....
-
hananah
Ma ja srecom nemam glavobolje, inace ne jedem puno masno, puno slano i slatko jako malo. Mozda bih trebala vise da jedem slano i slatko, ne znam. Tecnosti pijem zaista jako puno. Sexam se umjereno, haha, kad mi spadne, pritisak mislim, nije mi ni do cega pa ni sexa 
- Kareem Abdul-Jabbar
#35 Re: Nizak pritisak
hananah wrote:Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala
-
FortunaBela
Da, crno na bijelo....glasni i jasno, bez ikakvih zavrzlama....Harrys wrote:FortunaBela wrote:Ma ne znam ja za nju, sˇta njoj treba, ali za sebe znam garant....Harrys wrote:Moze komotno,samo kad ces vise znati.
U pravu si.Vec si se izjasnila
![]()
FortunaBela wrote:Jagode, sˇampanjac, i cˇokolada, joosˇ samo dobar taslak fali.....
-
pametnica
i ja imam nizi ....pritisak 
kazu da je lakse iznijet trudnocu s nizim ..pritiskom
al ja jedem i masno i slano..i pijem dosta tekucine...i mnogooooooooooo cokolade
znam da kafa dize pritisak...ali momentalno
ruzno je to,jednostavno idem ulicom i zijevam(k'o stoka) a naspavana
kazu da je lakse iznijet trudnocu s nizim ..pritiskom
al ja jedem i masno i slano..i pijem dosta tekucine...i mnogooooooooooo cokolade
ruzno je to,jednostavno idem ulicom i zijevam(k'o stoka) a naspavana
-
FortunaBela
Eto uvijek nešto upali da ga digne.....hananah wrote:E sad ste mi Harise i Fortuno digli pritisak sa svojim kvotiranjemSamo nastavite, kad god mi se spusti da bi mi se digao ja cu klik na ovu temu
![]()
![]()
![]()
![]()
-
FortunaBela
Ništa nije perverzno dok ne škodi zdravlju....hananah wrote:Ne jedem slatko tako ni cokoladu, i necu ma koliko ga cokolada diglajer se od cokolade deblja pa onda jos veci belaj sa pritiskom i to onda samo u krug ide
vise cokolade - vise kila - a on (pritisak perverznjaci
) sve nizi
-
Harrys
FortunaBela wrote:Da, crno na bijelo....glasni i jasno, bez ikakvih zavrzlama....Harrys wrote:FortunaBela wrote: Ma ne znam ja za nju, sˇta njoj treba, ali za sebe znam garant....U pravu si.Vec si se izjasnila
![]()
-
FortunaBela
Ja ga barem dižem, a kako to tebi ide....hananah wrote:De bona Fortuno kvotiraj da mi ga jope dignes
-
FortunaBela
Naravno, maji....Harrys wrote:FortunaBela wrote:Da, crno na bijelo....glasni i jasno, bez ikakvih zavrzlama....Harrys wrote:U pravu si.Vec si se izjasnila
![]()
Jasno ko dan.
Sa rijeci treba preci na djela.