Nizak pritisak
Moderator: anex
-
hananah
#1 Nizak pritisak
Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala 
- pitt
#4 Re: Nizak pritisak
Pa otidji kod hecima nek ti da kakve tablete za dizanje pritiska. nije se sa tim zajebavat.hananah wrote:Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala
-
FortunaBela
#6 Re: Nizak pritisak
Kafa ti je trenutni kik, najbolje bi bilo da piješ dosta tečnosti, i pokušaj ishranom to korigovati....hananah wrote:Sta da se radi, osim kafe, jer ona samo trenutno digne pritisak. Mene interesuje da li znate nesto cime se moze stabilizirati pritisak, kod mene je 90/65 a poneki dan cak i nizi i samo bih spavala
-
Šandor
Inace nemam nikakvih problema sa pritiskom.
Ali, jednom su me uhvatili tek sto sam oci otvorio....nisam se cestito ni razbudio a kamo li ustao.....izmjerise mi pritisak.....i opao ne znam tacno koliko....85/60 cini mi se.....cim sam se digao i prosetao za jedno sat vremena bilo je ok. Valjda spavanje smanjuje pritisak.
Uglavnom, to jutro sam bio pravo mahmuran. Kao da sam citavu proslu noc pio.

Ali, jednom su me uhvatili tek sto sam oci otvorio....nisam se cestito ni razbudio a kamo li ustao.....izmjerise mi pritisak.....i opao ne znam tacno koliko....85/60 cini mi se.....cim sam se digao i prosetao za jedno sat vremena bilo je ok. Valjda spavanje smanjuje pritisak.
Uglavnom, to jutro sam bio pravo mahmuran. Kao da sam citavu proslu noc pio.
-
FortunaBela
Stara koka dobra supa....pitt wrote:Meni nigdje jos:D To ja za vas starke govorim
:D:D:D
-
FortunaBela
To si ti pobrkao sa kokotom, žilavo i masno....

-
FortunaBela
Upravo tako...Šandor wrote:Kako koja.FortunaBela wrote:Stara koka dobra supa....![]()
-
FortunaBela
Maji, čokolada samo trenutačno podiže šećer, šećer se unosi u organizam sa kolihidratima... to znači bolja i češća ishrana....Harrys wrote:Vi se zezate,a kad sam predlozio cokoladu,ozbiljno sam mislio.
Pritisak je nizak zbog nedostatka secera,pa ga sa cokoladom digne.
-
Harrys
Maja,znam ja to,ovo je privremeno,a moze da razlozi pa da svaki sat uzme jednu-dvije kocke cokolade.FortunaBela wrote:Maji, cˇokolada samo trenutacˇno podizˇe sˇec´er, sˇec´er se unosi u organizam sa kolihidratima... to znacˇi bolja i cˇesˇc´a ishrana....Harrys wrote:Vi se zezate,a kad sam predlozio cokoladu,ozbiljno sam mislio.
-
FortunaBela
Maji, ona hoće da digne pritisak, a ti joj nudiš afrodizijake....Harrys wrote:Maja,znam ja to,ovo je privremeno,a moze da razlozi pa da svaki sat uzme jednu-dvije kocke cokolade.FortunaBela wrote:Maji, cˇokolada samo trenutacˇno podizˇe sˇec´er, sˇec´er se unosi u organizam sa kolihidratima... to znacˇi bolja i cˇesˇc´a ishrana....Harrys wrote:Vi se zezate,a kad sam predlozio cokoladu,ozbiljno sam mislio.
-
FortunaBela
Ne znam ja ništa, možda još dodati uz čokoladu koju jagodu i jednu čašu šampanjca....Harrys wrote:Nije joj to dovoljno,morala bi da nastavi sa tuskarcem.
-
neko iz mase
uzmi mene umjesto tableta, dizacu ti pritisak na svakom sabahu