Nezavisnost Sjeverne Irske

Da li ste da se Sjeverna Irska otcjepi od Velike Britanije?

DA
29
81%
NE
7
19%

Total votes: 36

zzzzz

Post by zzzzz »

I naslov teme je glup, ako smijem da primjetim. Sjeverna Irska se odvojila jos davno.....od onoga cemu je uvijek pripadala.

Sjeverna Irska je sve ono o cemu sanja RS
El_comadante

Post by El_comadante »

cyprus wrote:
El_comadante wrote:de mi odgovori na slijedeče pitanje: Šta je bolje u ovom slučaju dat Čečeni nezavisnost ili ratovati i zašto? ako ti nije problem
Mogo bi ti odgovorit kontrapitanjem: Šta je bolje Čečenima: ratovat ili ostat u Rusiji?

Ali ajd da se pozabavim i tvojim pitanjem. Naravno da je rat najgore moguće rješenje, ali postoje situacije gdje se isti ne može izbjeć. Rusija je ovom vojnom intervencijom sačuvala svoj integritet, a da nisu poduzeli ništa izgubili bi mnogo. Dakle, odgovor na tvoje pitanje glasi: bolje je ratovati (za Ruse i u konkretnom slučaju, jer inače čemu služi vojska). Jebiga, zvuči surovo, ali tako je.
Čečenima je bolje ratovati nego ostati u Rusiji. Razlog: očito se nemogu dogovoriti sa Rusima jer inače nebih tražili nezavisnost. Što se Jugoslavija raspala? Htjela srbija da vlada a ovi nisu dali. Tako je i sa Čečenima. Oni hoče normalan odnos sa Rusima ali Rusi očigledno da neče.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Ergot wrote:
Baby Jane wrote:
Ergot wrote: An bhuil Gaeilge agat? :)
sorry luv, but that's as far as my irish goes :lol: altho, i am a big fan of bertie and co :lol:
Nach é an díol trua é. :sad:
Nach díol trua mise? (nahk* DEE-uhl TROO-uh MISH-e). Isn't it an object of pity that I am? Nasmijah se...
:lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

El_comadante wrote:Tako je i sa Čečenima. Oni hoče normalan odnos sa Rusima ali Rusi očigledno da neče.
:lol: :lol: Ja stvarno ne znam šta bih ti reko nakon vake izjave.
cyprus

Post by cyprus »

zzzzz wrote:Jedno je sigurno, @cyprus ti veze sa zivotom nemas.

Ne ponasaj se kao da si pokupio svu pamet svijeta a nisi se ni povrsno informisao o stvarima o kojima dajes sud. Mijesas babe i zabe...samo tako

Evo, na primjer, raspitaj se cemu je posveceno ovo Picasovo djelo

Image
Pa cemo onda nastaviti dalje
Bar imam izgovor zašto veze nemam sa životom - još sam premlad. Imaš li ti sličan izgovor? :D

Vezano za Gerniku, raspito se ja davno. Samo ne znam kake to veze ima sa postavljenom temom, ili konkretnije sa nezavisnošću Baskije.
zzzzz

Post by zzzzz »

Kakve veze ima terorizam ETA-e sa nezavisnoscu Baskije??

Kakve veze imaju Dudajev i Basajev??

Kao sto rekoh, brkas babe i zabe
El_comadante

Post by El_comadante »

cyprus wrote:
El_comadante wrote:Tako je i sa Čečenima. Oni hoče normalan odnos sa Rusima ali Rusi očigledno da neče.
:lol: :lol: Ja stvarno ne znam šta bih ti reko nakon vake izjave.
pa kad je sve tako dobro hočeš li mi onda reći što su Čečeni počeli rat?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Cecnima je dosat vjekovne eksloatacije od Rusa, hoce ljudi da pare od gasa i drveta iz njihovr zemlje idu njima u dzep a ne da im Moskva daje na kasikicu i da zive u robovskom polozaju.
El_comadante

Post by El_comadante »

Bosanac sa dna kace wrote:Cecnima je dosat vjekovne eksloatacije od Rusa, hoce ljudi da pare od gasa i drveta iz njihovr zemlje idu njima u dzep a ne da im Moskva daje na kasikicu i da zive u robovskom polozaju.
E upravo to i ja hoču da kažem. to si potpuno u pravu.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Gledam ove silne odgovore....prvo se ispred svojih vrata mete.. :roll:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Baby Jane wrote:Gledam ove silne odgovore....prvo se ispred svojih vrata mete.. :roll:
I mete se.

Gledam emisiju Gorana Milica - Idemo na Sjever.

U posjetu Finskoj, naletio na premijera Islanda 88-95-te.

Sto je bitan igrac? Jer je prvi priznao Hrvatsku, na svijetu.

Pita covjeka o politici tog vremena - i kaze, ja sam bio premijer u godinama kafd smo konacno se rijesili rezultata 2 svijetskog rata.

Objasnio je - kako Britanija i Amerika su igrale svo vrijeme kartu prepustanja Moski - ne samo pitanja Baltickih drzava (Estonija, Litvanija, Latvija), vec i Jugoslavije.

Kao - nije bilo u interesu - cackati mecku, ako je nesto protiv Moskve.

Sad mi zao, kad je rat bio u Ceceniji, skupaljale se neke pare, i ja doniram $50. Bio me strah u to vrijeme, posto su lovili kojekakve "humanitarne agencije" koje sponzoriraju Islamiste, da nece pare doci na pravo mjesto, al' kad vidim ta govna Ruska, zao mi je sto je hladni rat zavrsen trebalo je njih komsati kao sto Ceceni rade, jedini narod koji se vratio iz Sibira uspravne glave.

Cak je i Tito svojevremeno o njima govorio, imao je priliku nakon sto je pobjegao iz logora u kojem je bio zatocen u toku 1 svijetskog rata kod Ruskog kralja - kao Austro-Ugarski kaplar koji je ranjen u bitci, pa je pobjegao i proveo dio vremena u podzemlju, u jednom interviju je navodno spominjao kako je zivjeo i sa nekim od muslimana u Rusiji, ne znam da li su bili Ceceni ili su Azerbejdzanici, Osetija, Dagestan - dodje mi to kao sve jedno da su bili neustrasivi borci iako primitivni, zene su krpelje vadile iz gaca i zubima ih grizli kolika je to sirotinja bila.

Sve u svemu ako Srbadija hoce da cuje pricu o heroju neka procita knjigu poznatog pravoslavca, Lava Nikolajevica Tolstoja - Haji Murat, napisanu o istinskom junaku tog kraja, a ne Njegoseve vizije kreirani junaka i neka se sjete - da tamo nekad negdje, za vrijeme Turaka, kad su protjerali ovu katolicku raju, koja je pobjegla pod najezdom i kad su trebali naseliti ljude, jer su bile prazne granice, Turci htjedose dovesti s Karpata i Urala, muslimane - al' ne dadose domaci bezi, age i kadije - plasise se da sa njima podjele sto je zemlje bilo, pa kazu - imaju pokorni ovi - Srbi, sto nisu ruke digli na Turke, od Kosova do Velike Seobe, daj nam njih namakni, da budu gradjani 2-gog reda i jos zahvalini i za to jer biti gradjanin 2-gog u Bosni je biti 1-vog reda u Raskoj pod Turcima i Srbima Poturcenim. Tako i nastade 1 manastir Pravoslavni u Bosni, nijedne crkve nije bilo Srpske, prije nego sto su Turci dosli, a danas je tu RS, etnicki ociscena Srpska zemlja, zaljevana sljivom od svih kumova, Rusa, Rumuna, Grka, pa na kraju i Bugara, koji imaju 1 milion muslimana u Bugarskoj, pa mi pricaju emigranti njihovi - kontajuci valjda da sam ja Srbin iz Bosne, kako mrze i gledaju i tu manjinu kako da protjeraju u Tursku.

Zaboravilo se medjutim dosta toga, pa mi danas kad pomislim na Ruse, Hitler sve nesto srcu drazi. Kud ih ne satra kod Staljingrada, ako nista svabe su za 40 godina u Sarajevu napravili vise nego Turci za 500 i Kraljevina a i ona KPJ prije 1970-tih, i prije Olimpijade.

Sto kaze Mesa Selimovic, boj se ovna, boj se govna, a kad ces zivjeti. Zato se i kolju Ceceni, s Rusima. A nije ni nasa borba daleko od te bila, sreca samo, sto je Moskva malo dalja, i malo joj ruke podsjekose, ovi iz Zapadne Europe, da i do nas ne dodje, inace bi nam bilo, ko u Groznom, na dobar dan.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Zypern,

Sinko, jedan prijateljski savjet. Nemoj trositi svoje znanje na zatucan polusvijet.
Vjeruj mi kada ti kazem, zaista oni nisu toga vrijedni. Sto je najgore, ti ispadas negativac po njima, jer ne zelis praviti doslovno od sebe idiota da bi se prilagodio plemensko-mahalskim-patriJotskim klisejima.

Hajde pozdrav!
Shamrock

Post by Shamrock »

Garibaldi wrote:Zypern,

Sinko, jedan prijateljski savjet. Nemoj trositi svoje znanje na zatucan polusvijet.
Vjeruj mi kada ti kazem, zaista oni nisu toga vrijedni. Sto je najgore, ti ispadas negativac po njima, jer ne zelis praviti doslovno od sebe idiota da bi se prilagodio plemensko-mahalskim-patriJotskim klisejima.

Hajde pozdrav!
:thumbup:
Shoba

Post by Shoba »

sjeverna irska irskoj isto ko RS kod nas......s tim sto su englezi to otrgli kako treba....i to davno..... :roll:
Ergot

Post by Ergot »

Baby Jane wrote:
Ergot wrote:
Baby Jane wrote:sorry luv, but that's as far as my irish goes :lol: altho, i am a big fan of bertie and co :lol:
Nach é an díol trua é. :sad:
Nach díol trua mise? (nahk* DEE-uhl TROO-uh MISH-e). Isn't it an object of pity that I am? Nasmijah se...
:? :? :?

Nach é an díol trua é = it's a shame/pity.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Ergot wrote:
Baby Jane wrote:
Ergot wrote: Nach é an díol trua é. :sad:
:? :? :?

Nach é an díol trua é = it's a shame/pity.
Znam sta znaci, vec ti samo dajem primjer...google pa vidi :D
Post Reply