Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Locked
Sequoia

#126 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

Smeta ti?[/quo
te]

Zaboli me , meni ne smeta ja sam isao u crkvu kao dijete sa rajom .( nisam ogarnicen ) samo mi ne ide sa tvojim pisanjem .
fatamorgana

#127 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Hrulj wrote: Sto vas normalne tako poklase majku mu :lol:
Ma klali bi vi i gore da se dočepate kak'e vlasti ....
Sarajcica_88

#128 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote: "normalni ljudi" :lol:
Dobri ste mi.
Sto vas normalne tako poklase majku mu :lol:
I da svi cetnici izumiru ja cu dalje biti protiv vehabija jer ja za razliku od tebe ne gradim svoj citavi zivot, svoju citavu egzistenciju, oko njih.

Nemaju cetnici ama bas nikakve veze sa mojom zeljom da se osjecam slobodno i komotno u svom gradu.
Hrulj

#129 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
Smeta ti?[/quo
te]

Zaboli me , meni ne smeta ja sam isao u crkvu kao dijete sa rajom .( nisam ogarnicen ) samo mi ne ide sa tvojim pisanjem .
Krst nije samo vjerski simbol, red bi bio da tako neogranicen to naucis
Hrulj

#130 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Dobri ste mi.
I da svi cetnici izumiru ja cu dalje biti protiv vehabija jer ja za razliku od tebe ne gradim svoj citavi zivot, svoju citavu egzistenciju, oko njih.

Nemaju cetnici ama bas nikakve veze sa mojom zeljom da se osjecam slobodno i komotno u svom gradu.
A vehabije imaju :D
Sarajcica_88

#131 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote: A vehabije imaju :D
Itekako.
Sequoia

#132 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

Sarajcica_88 wrote:
Dobri ste mi.

Tacno . Cetnici su ubice . ali cemu sluze vehabije . koja je svrha njihovog postojanja . Odakle su dosli ? Ko ih placa , sta hoce , koji su im ciljevi . Ja sam za cjelovitu sekularnu , ravnopravnu bih . A oni ?
fatamorgana

#133 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Sequoia wrote:
Smeta ti?[/quo
te]

Ma oni sad imaju novu tehniku lafo kamuflaže, neki kao moderniji nikovi i "otkačeni" avatari .... prije su bili vazda abu ovaj abu onaj i avatari sa turbanima pa ih raja provalila, :lol:
Hrulj

#134 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
Sarajcica_88 wrote:
Dobri ste mi.

Tacno . Cetnici su ubice . ali cemu sluze vehabije . koja je svrha njihovog postojanja . Odakle su dosli ? Ko ih placa , sta hoce , koji su im ciljevi . Ja sam za cjelovitu sekularnu , ravnopravnu bih . A oni ?
Tko ih placa? Imas neke podatke o plati i kako to ide? Da organizujem strajk meni ne kapa nista :lol:
Vehabije nisu otvarali logore i silovali ljude, niti su bili tu kada se to radilo.
Sequoia

#135 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

fatamorgana wrote:
Sequoia wrote:
Smeta ti?[/quo
te]

Ma oni sad imaju novu tehniku lafo kamuflaže, neki kao moderniji nikovi i "otkačeni" avatari .... prije su bili vazda abu ovaj abu onaj i avatari sa turbanima pa ih raja provalila, :lol:
Komedija od ljudi . Cirkus . to nema veze sa vjerom .
Danguba

#136 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Danguba »

Sequoia wrote:
nikom nista. idemo dalje...
Sequoia

#137 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

Tko ih placa? Imas neke podatke o plati i kako to ide? Da organizujem strajk meni ne kapa nista :lol:
Vehabije nisu otvarali logore i silovali ljude, niti su bili tu kada se to radilo.
[/quote]

Pa otkud sad ovdje ? Ko ih je doveo ? sta hoce , ne razumijem . Ovo je bosna , Evropa , ovdje se pije piva , jede prsut , pada snijeg sta rade ovdje . Ne razumijem . Ovo je moja zemlja , sikter u afganistan
Hrulj

#138 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
Pa otkud sad ovdje ? Ko ih je doveo ? sta hoce , ne razumijem . Ovo je bosna , Evropa , ovdje se pije piva , jede prsut , pada snijeg sta rade ovdje . Ne razumijem . Ovo je moja zemlja , sikter u afganistan[/quote]

Takva ta "tvoja" zemlja nije bila do 1951-e.
Otkud ovdje? Radi cetnika. Eto nismo mogli vise ne vjerovati i manje drzati do vjere pa nas pobise.
Akcija i reakcija.
Najosnovniji zakon svijeta.
Sequoia

#139 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

Danguba wrote:
Sequoia wrote:
nikom nista. idemo dalje...
nisam toi rekao treba ih na sud , ali sa vehabijama se necemo rjesiti cetnika . Sefer , Vikic , Divjak je lijek za cetnika a ne vaehabija . Vehabija nam smeta .
fatamorgana

#140 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Hrulj wrote:
Sequoia wrote: Tacno . Cetnici su ubice . ali cemu sluze vehabije . koja je svrha njihovog postojanja . Odakle su dosli ? Ko ih placa , sta hoce , koji su im ciljevi . Ja sam za cjelovitu sekularnu , ravnopravnu bih . A oni ?
Nije nikakva tajna da vas plaća Saudijska Arabija iz fondova za širenje vehabizma po cijelom svijetu ...

"The Saudis have spent at least $87 billion propagating Wahhabism abroad during the past two decades, and the scale of financing is believed to have increased in the past two years[when?]. The bulk of this funding goes towards the construction and operating expenses of mosques, madrasas, and other religious institutions that preach Wahhabism. It also supports imam training; mass media and publishing outlets; distribution of textbooks and other literature; and endowments to universities (in exchange for influence over the appointment of Islamic scholars). Some of the hundreds of thousands of non-Saudis who live in Saudi Arabia and the Persian Gulf have been influenced by Wahhabism and preach Wahhabism in their home country upon their return. Agencies controlled by the Kingdom's Ministry of Islamic Affairs, Endowments, Da'wah and Guidance are responsible for outreach to non-Muslim residents and are converting hundreds of non-Muslims into Islam every year".
Sequoia

#141 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

Hrulj wrote:
Sequoia wrote:
Pa otkud sad ovdje ? Ko ih je doveo ? sta hoce , ne razumijem . Ovo je bosna , Evropa , ovdje se pije piva , jede prsut , pada snijeg sta rade ovdje . Ne razumijem . Ovo je moja zemlja , sikter u afganistan
Takva ta "tvoja" zemlja nije bila do 1951-e.
Otkud ovdje? Radi cetnika. Eto nismo mogli vise ne vjerovati i manje drzati do vjere pa nas pobise.
Akcija i reakcija.
Najosnovniji zakon svijeta.
[/quote]
:lol: :lol: :lol: Znaci oni me stite od cetnika . nisam primjetio ja mislim da su oni cetnicki jarani . I to teski jarani . I jedni i drugi bi da podijele Bosnu i Hercegovinu . i onda na 23 posto bosne da me vehabije ganjaju i spijuniraju po haustorima . :evil:
Hrulj

#142 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
:lol: :lol: :lol: Znaci oni me stite od cetnika . nisam primjetio ja mislim da su oni cetnicki jarani . I to teski jarani . I jedni i drugi bi da podijele Bosnu i Hercegovinu . i onda na 23 posto bosne da me vehabije ganjaju i spijuniraju po haustorima . :evil:[/quote]

Tko je spominjao zastitu od cetnika?
Stiti se sam. Ljudima je jednostavno dosadilo da se brane nekim nevjerovanjem i nedrzanjem do propisa islama a da svejedno gube glavu radi toga.
Krscani u Jugi ne prestadose piti i jesti krmetinu. Ali zato Bosnje islamske vjere to pocese raditi da udovolje drugima.
Krscani nisu davali djeci imena murat, ahmo itd.. ali Bosnjo jeste Vesna, Zlatka itd..
I svejedno ubijani.
Tako da vehabizam mozes nazvati gonjenjem inata.
daddy-kool

#143 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by daddy-kool »

Sequoia wrote: Pa otkud sad ovdje ? Ko ih je doveo ? sta hoce , ne razumijem . Ovo je bosna , Evropa , ovdje se pije piva , jede prsut , pada snijeg sta rade ovdje . Ne razumijem . Ovo je moja zemlja , sikter u afganistan
U kojem su te smislu ugrozili?
Sarajcica_88

#144 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Danguba wrote: nikom nista. idemo dalje...
Cetnici su zlo, znaci vehabije su dobri?

Cetnici su ubili 60 000 Bosnjaka, znaci u redu je da vehabije ubiju njih nekoliko?

Cetnici su silovali hiljadu zena, znaci u redu je ako vehabije sikaniraju i maltretiraju desetine njih nakon rata?

Hoce li drustvo ikada ici naprijed ako sva zla ovog drustva uporedjujemo sa cetnicima?
fatamorgana

#145 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

A evo šta nam hruljček piše na drugoj temi: Pad sa nedozvoljenim

Zeljo_do_groba je napisao/la:
Nista, onda pronadji 5 stoja, dobices uslovnu kaznu, vidi sa postarom to sto sam ti rekao ako zivis sa starcima, sretno da se izvuces sto bezbolnije, stvar radi koje se toliko ispasta je blago receno smijesna... Ako te pitaju kod koga si kupio, reci da znas gdje se okupljaju inace i da si samo prisao i pitao imaju li nesto, da nisi redovan konzument i sl.

1g = 5-10KM, kazna 500KM i uslov 6 mjeseci i to ako si bio fin...
Imas nelegalno pistolj, narusavanje javnog reda i mira, itd. = 500 KM i mozda 6 mjeseci ali vecinom ne...

Jedno radio jer si se zelio opustiti, zjbancija i sl. a u drugom slucaju kabadahija, nasilnik, opasan za drustvo, nas zakon fino to izjednaci...

P.S. Ne slusaj savjet daxona, ne pokusavaj to ni u ludilu, sebe neces spasiti, u krajnjem nakon 2 godine neces to imati u dosijeu, a ovako mozes zavrsiti polomljen, razbijen sa grbacom od dilera na ledjima za sav zivot, pogotovo ako ga sje*es...

Bez tih sto kupuju, nema ni kabadahija koji to prodaju i jasu narodu na grbaci.
Treba to sve povjesat
Hrulj

#146 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Danguba wrote: nikom nista. idemo dalje...
Cetnici su zlo, znaci vehabije su dobri?

Cetnici su ubili 60 000 Bosnjaka, znaci u redu je da vehabije ubiju njih nekoliko?

Cetnici su silovali hiljadu zena, znaci u redu je ako vehabije sikaniraju i maltretiraju desetine njih nakon rata?

Hoce li drustvo ikada ici naprijed ako sva zla ovog drustva uporedjujemo sa cetnicima?
Hoce, kad se cetnici pogube
Sequoia

#147 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sequoia »

daddy-kool wrote:
Sequoia wrote: Pa otkud sad ovdje ? Ko ih je doveo ? sta hoce , ne razumijem . Ovo je bosna , Evropa , ovdje se pije piva , jede prsut , pada snijeg sta rade ovdje . Ne razumijem . Ovo je moja zemlja , sikter u afganistan

U dzamiji jednom starijem covjeku iza ledja udarali po nogama da ih rasiri jer klanja ,, naopako ,, npr , ima primjera puno
Hrulj

#148 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sequoia wrote:
daddy-kool wrote:

U dzamiji jednom starijem covjeku iza ledja udarali po nogama da ih rasiri jer klanja ,, naopako ,, npr , ima primjera puno
To je jednako ovom
Image

Joj sto volim kad pokazete kakve ste osobe
hAZNADAR

#149 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by hAZNADAR »

Sarajcica_88 wrote:
Na muslimanskim forumima i sajtovima, tj na stranicama sa islamskim tematikom (put vjernika, islambosna itd) postoji definitivno veci animozitet prema katolicima.
.
Netacno opet - nisu to muslimanski forumi i sajtovi - vec vehabijski. Vehabije su sekta i nista vise, isto kao jehovi, subotari, amishi, gnostici,... - razlika je samo u tome sto su vehabije agresivne. Svi sektasi pricaju da propovjedaju cistu vjeru - samo oni ispravni,.. onaj ko u to vjeruje je ili neupucen ili zeli da tako vjeruje zatgo da blati cijelu vjeru konto sacice ekstrema.
Sarajcica_88

#150 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Nema sta, narkomani, vehabije, silovatelji, lopovi, svi nek rade sta hoce. Nemamo pravo osudjivati nikog ko nije pocinio genocid :-)
Locked