Nemoj da me nerviras....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SHOCK

Post by SHOCK »

irfan2 wrote:nervira me kad moram svaku rijec vagat.... kao da hodam po minskom polju....
:lol: :lol: :lol: uhhhhh
laradnaat

Post by laradnaat »

Beatrice_22 wrote:
laradnaat wrote:shvatam te.

pazi PMS je fiziološki proces, i promjena raspoloženja je uslovljena tim, tačnije uzburkanošću hormona. ne treba da te nervira, sasvim je prirodna stvar i treba da naiđe na razumjevanje.

a što se tiče druge stavke koju si pomenula. mislim da je mnogo bolje pričati nego šutiti. jer kada je u pitanju problem, mnogo lakše ga je riješiti, a na gore navedeni način samo se stvara nepotrebna tenzija i mogući drugi problem kao njen rezultat.
wow... ti ili nisi stvaran (fikcija za tastaturom :) ) ili si zaista jedinstven primjerak muskarca koji

1. razumije i ima u glavi osvijetljen fenomen PMS-a (mislim, ja ponekad ne skontam da imam pms)
2. razmislja razumno i logicno, uglavnom teorijski i sabrano, o musko-zenskim odnosima, dajuci prilicno upadnu, ali osvjezavajucu prednost neskrivenim osjecajima i razumijevanju. :)

to, ili si na putu postati psihijatar. witch is it, eh? :D :D
nisam na putu da postanem psihijatar, završio sam ekonomski fakultet, odjel državne finansije.
što se tiče same psihologije, samo volim da čitam i da pronalazim sve te činjenice u društvu oko sebe.
nastojim da razmišljam razumno i logično, ne samo teorijski, već da tu teoriju povežem sa realnim i da sve to rezimiram u nešto realno.
a uzimajući u obzir da jako volim da učim, nauučio sam što sam više mogao o fiziološkim procesima, koji su inače veliki bauk za nas ljude, a koji uveliko argumentiraju često i nerazumna ponašanja.

sve u svemu nisam fikcija, nisam nešto ni fin, samo imam razumjevanja
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ja se prosto rastopim kad ovo proèitam... :lol: :lol: :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Beatrice_22 wrote:
laradnaat wrote:shvatam te.

pazi PMS je fiziolo¹ki proces, i promjena raspolo¾enja je uslovljena tim, taènije uzburkano¹æu hormona. ne treba da te nervira, sasvim je prirodna stvar i treba da naiðe na razumjevanje.

a ¹to se tièe druge stavke koju si pomenula. mislim da je mnogo bolje prièati nego ¹utiti. jer kada je u pitanju problem, mnogo lak¹e ga je rije¹iti, a na gore navedeni naèin samo se stvara nepotrebna tenzija i moguæi drugi problem kao njen rezultat.
wow... ti ili nisi stvaran (fikcija za tastaturom :) ) ili si zaista jedinstven primjerak muskarca koji

1. razumije i ima u glavi osvijetljen fenomen PMS-a (mislim, ja ponekad ne skontam da imam pms)
2. razmislja razumno i logicno, uglavnom teorijski i sabrano, o musko-zenskim odnosima, dajuci prilicno upadnu, ali osvjezavajucu prednost neskrivenim osjecajima i razumijevanju. :)

to, ili si na putu postati psihijatar. witch is it, eh? :D :D
Ma veæina mu¹kih zna ¹ta ¾ene ¾ele èuti samo pitajte njih za¹to se ne pona¹aju odgovarajuæe...
Beslija

Post by Beslija »

Nek me ceka Sirnica , vruca , za hastalom , sve ce biti OK.......

jer ne mere bez jela na solju....!

a kad bi vi prestali jesti , mozda ne bi imali problema sa WC-om i poklopcem??? :D :D :D

nisam iskreno nikada bio u toliko "detaljnjoj" vezi tako da ne mogu nista ni reci....al postovi su zanimljivi pravo....stecem iskustvo....!!!!

dosad sam naucio

-- Ne diraj solju , osim ako ona ne dira
-- mani se PMSa i svih ostalih skracenica
-- Rijec "debela" izbaci iz vokabulara

:D
laradnaat

Post by laradnaat »

Beslija wrote:Nek me ceka Sirnica , vruca , za hastalom , sve ce biti OK.......

jer ne mere bez jela na solju....!

a kad bi vi prestali jesti , mozda ne bi imali problema sa WC-om i poklopcem??? :D :D :D

nisam iskreno nikada bio u toliko "detaljnjoj" vezi tako da ne mogu nista ni reci....al postovi su zanimljivi pravo....stecem iskustvo....!!!!

dosad sam naucio

-- Ne diraj solju , osim ako ona ne dira
-- mani se PMSa i svih ostalih skracenica
-- Rijec "debela" izbaci iz vokabulara

:D
ja mislim da se može i bolje naučiti:

-dogovorite se kako ćete sa šoljom
-mani se skraćenica, već saznaj šta one znače
-riječ debela ne izbacuj iz vokabulara, već promijenite ton kojim se ta riječ izgovara
-bolje da je žena i fino popunjena, nego da je morbidni anoreksični bulimični bolesnik ;)

-znači zdrav život prije svega, puno ljubavi, dobre klope koju pravite jedni drugima, i normalno najbolji način da potrošite te kalorije zajedno ;)
maccarona

Post by maccarona »

mene na ovoj temi sve nervira :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:mene na ovoj temi sve nervira :D :D :D
zar i ja? :shock: :D
maccarona

Post by maccarona »

ti ljubavi nikad :skoljka: :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:ti ljubavi nikad :skoljka: :D :D :D
:kiss: ja nikad ne pljujem :D
laradnaat

Post by laradnaat »

Beatrice_22 wrote:
laradnaat wrote: riječ debela ne izbacuj iz vokabulara, već promijenite ton kojim se ta riječ izgovara
-bolje da je žena i fino popunjena, nego da je morbidni anoreksični bulimični bolesnik
neeeeeeee, ne laradnaat, tu grijesis, stvarno grijesis. molim te vjeruj mi na rijec, ovo vazi makar u vecini slucajeva: nikad, i repeat, nikad, ni pod kojim okolnostima nemoj reci zeni da je debela, cak ni ako je to ona sama rekla sekundu prije (pogotovo ne tada!)!!!!!!!
uostalom, neke od nas su stvarno talentovane za prevodjenje i semantiku: "Elegantno si popunjena"- "Hoces da kazes da sam debela?"
"Bolje je nego da si mrsava ko grana" - "Hoces da kazes da sam debela?"
"Ma ti si moja kiflica(vjeruj, primjer iz stvarnog zivota)"- pogodi prevod.

MI ZNAMO DA SU OBLINE SEXY I DA SU BULIMIJA I ANOREKSIJA BOLESTI, a mi i ne zelimo da budemo kao one. ja ne bih voljela, medjutim, da mi iko kaze da sam elegantno popunjena u momentu kad kontam na more. Jest stereotip, ali malo je cura koje boli briga, ono bas skroz.
hvala na savjetu ;)
ma znam ja to, samo govorim!!!
to je jednostavno psihologija žene, a ja svakako da ću uvijek preferirati malo popunjenije nego "hodajuće kosti".
do ženske svijesti, teško da će ikada moći doprijeti činjenica da muškarci vole-u fizičkom smislu-kada ima šta da im dođe pod ruku, a ne da ih žulja ;)
Beslija

Post by Beslija »

laradnat....ja sam se samo salio sa onim gore "naucenim" stvarima--- :-? ...

al eto , nek si ti meni reko....svako iskustvo treba biti (sta)..edukaciono....! :)
laradnaat

Post by laradnaat »

ma znam da si se zezao, ne shvatam ja sve bukvalno ;)

ma ne brini, piši šta stigneš. iskustvo je glavna stvar, i ja sam pristalica empirizma ;)
zena21

Post by zena21 »

Jao, jao.... Pa 90% forumasha se nervira zbog WC solje?????

Zar je to vrijedno tolikog nerviranja :shock:
Kao sto neko napisa - uvijek ocistim prije nego sjednem, tako da mi je sasvim svejedno da li je daska spustena ili podignuta. Uopce ne razmisljam o tome.

Mene najvise nerviraju lazi i dvolicnost...
laradnaat

Post by laradnaat »

zena21 wrote:Jao, jao.... Pa 90% forumasha se nervira zbog WC solje?????

Kao sto neko napisa - uvijek ocistim prije nego sjednem, tako da mi je sasvim svejedno da li je daska spustena ili podignuta. Uopce ne razmisljam o tome.

e danas ljudi više obraćaju na sitnice, a takve stvari slabo da im smetaju.

svaka čast, odgovor je na mjestu ;)
zena21

Post by zena21 »

Beatrice_22 wrote:
zena21 wrote:Jao, jao.... Pa 90% forumasha se nervira zbog WC solje?????

:? da, mi uglavnom volimo da nas se laze, vara, dase glumi, izdaje, svadja. isto tako volimo kada voljena osoba nikada nije uz nas i kada nije raspolozena za sex. drago nam je i kada partner nije spreman da provede sa nama najteze trenutke, a lazi i dvolicnosti su nam omiljene. :roll: samo nas nervira wc solja...
Pa sto onda niko to nije napisao, nego se svi prihvatili WC solje ko da je to najbitnije u vezi - hoce li daska biti spustena ili podignuta :zzzz:
zena21

Post by zena21 »

Beatrice_22 wrote:
zena21 wrote:
Beatrice_22 wrote: :? da, mi uglavnom volimo da nas se laze, vara, dase glumi, izdaje, svadja. isto tako volimo kada voljena osoba nikada nije uz nas i kada nije raspolozena za sex. drago nam je i kada partner nije spreman da provede sa nama najteze trenutke, a lazi i dvolicnosti su nam omiljene. :roll: samo nas nervira wc solja...
Pa sto onda niko to nije napisao, nego se svi prihvatili WC solje ko da je to najbitnije u vezi - hoce li daska biti spustena ili podignuta :zzzz:
pa ja mislim da ljudi kada kazes "nervira" odmah pomisle na one izludjujuce sitnice, koje ponekad znaju biti i simpaticne. ja sam to tako shvatila jer, npr. nikada ne bih mogla reci: "nervira me to sto me vara", jer to je nest sto boli, sto je ozbiljnije, to je nesto zbog cega se veze raspadaju, to je nesto sto te muci, ozbljnije. ali bih uvijek mogla reci "nervira me sto je podignuta daska od solje." et tako. :)
Respect 8-)
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Ima li sta gore od spustene, bljestavo bijele daske?
Ima, spustena siva daska.

Muskarce u vrtice, zene u rudnike, predrasude dole, daske gore.
Zivjela jednakost spolova :D !
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote: pa ja mislim da ljudi kada kazes "nervira" odmah pomisle na one izludjujuce sitnice, koje ponekad znaju biti i simpaticne. ja sam to tako shvatila jer, npr. nikada ne bih mogla reci: "nervira me to sto me vara", jer to je nest sto boli, sto je ozbiljnije, to je nesto zbog cega se veze raspadaju, to je nesto sto te muci, ozbljnije. ali bih uvijek mogla reci "nervira me sto je podignuta daska od solje." et tako. :)
bravo Beatrice :D pa tema i jeste tako postavljena....mislim pitanje je bilo sta vas zivcira/nervira kod sadasnjeg ili bivsih partnera...znaci ono u vezi ste, dobro vam je, ali eto ima nekih sitnica koje vam zivce kopaju :D svi mi imamo svoje musice :D laganje i varanje ipak ide puno koraka ispred samo nerviranja :D
laradnaat

Post by laradnaat »

takve sitnice me ne mogu iznervirati, jer imam ruke koje su stvorene da rade
zašto se žaliti za nečim.

mogao bih i ja reći da me nervira kada poklopac bude spušten, ali me ne nervira. jednostavnim pokretom ga podignem, a kada završim ostavim podignutim i to bude to.
bolje je pronalaziti sitnice zbog kojih vam se druga osoba sviđa. mane je lako naći
Post Reply