NEMA NAM SPASA
- Sanjarko
#26 Re: NEMA NAM SPASA
Dobar post.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#27 Re: NEMA NAM SPASA
Vecina te ubija, vecini odgovara cumur i plastika, vecini odgovara krš od auta, većini odgovara sve tokostarikanac wrote:I opt niko ništa! "Sve znamo", ali šuti jer "može gore". Ovo je gore od rata, ovoliki strah u narodu nije normalan. UBIJAJU NAS, a mi samo šutimo i bojimo se goreg. Pa onda stvarno nismo ni zaslužili ni mrvicu boljeg!
Državu bira ta većina
- dječak sa šibicama
#28 Re: NEMA NAM SPASA
Vlastodrzci planiraju povecati cijene centralnog grijanja, enormno, pa ce biti jos vise onih sto loze plastiku i sumpor sa malo uglja.
Meni nije zao sekunde, neka pocrkamo svi, kriv je Dodik
Meni nije zao sekunde, neka pocrkamo svi, kriv je Dodik
- Sanjarko
#29 Re: NEMA NAM SPASA
Pa to ja i govorim. Nas u Bosni, nikad manje, samim tim manje potrosaca, u EU isto tako se smanjuje populacija pa samim tim i tamo se smanjuje broj potrosaca. Aparati po njima nikad vise energetski efikasniji, a dizu cijene struje i grijanja. Kako je moguce da raste cijena struje ako je sve manji broj potrosaca i ako su aparati sve vise energetski efikasniji. Nema logike u vezi rasta cijena struje uopste. Logicnije bi bilo da pada cijena struje zbog svega navedenog.
Nego gulikoze, Elite deru narod kako god mogu da bi svoj standard na visokoj nozi odrzale.
Nego gulikoze, Elite deru narod kako god mogu da bi svoj standard na visokoj nozi odrzale.
Last edited by Sanjarko on 30/12/2018 18:03, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#30 Re: NEMA NAM SPASA
Jos su normu u proizvodnji struje svi prebacili. Nikad se vise struje nije proizvodilo.
- triconja
#31 Re: NEMA NAM SPASA
Mora industrija radit a i proizvodnja struje. Preostaje jedino da se svi strpimo jer nas vecina drzi kao taoce, sace proljece ba 
- Sanjarko
#32 Re: NEMA NAM SPASA
Realno u Bosni koja industrija. Nismo jos stigli ni nivo koliki smo imali u Jugi kako znam. Uopste u Bosni nema logike da se dize malo, malo cijena struje. Za svijet neznam. Znam za Njemacku da su i oni normu u proizvodnji struje prebacili pa su vracali struju ako se sjecam dobro po nizoj cijeni potrosacima.triconja wrote:Mora industrija radit a i proizvodnja struje. Preostaje jedino da se svi strpimo jer nas vecina drzi kao taoce, sace proljece ba
Ovdje stalno inflacija svega. Dignu plate i penzije, pa dignu poreze i cijene svega ostaloga. Govorim ja odavno svojima cim reko dignu plate i penzije odmah dignu poreze i cijene svega ostaloga tako da smo mi sve siromasniji i siromasniji.
Reko bolje da ne dizu nista i da je vrijednija para bila kad su cigare bile marka a plate oko 300 maraka.
-
focko
#33 Re: NEMA NAM SPASA
opustite se ljudi ... sutra je nova godina ako bog dan insalah da nam bude bericeta i nafake. juce bijelo dugme brena pusenje .. sutra hari ... sto samo crno gledate. izadjite prodisite punim plucima
- triconja
#34 Re: NEMA NAM SPASA
Umjesto da se sutra pokrenu protesti za cist zrak i bojkotuje docek nove godine bit ce par hitnih slucajeva za hitne kod plucnih bolesnika i to je to, regulara stanje sto bi se reklofocko wrote:opustite se ljudi ... sutra je nova godina ako bog dan insalah da nam bude bericeta i nafake. juce bijelo dugme brena pusenje .. sutra hari ... sto samo crno gledate. izadjite prodisite punim plucima
- muha_sa
#35 Re: NEMA NAM SPASA
šta ste se ba uprpili 
- Sanjarko
#36 Re: NEMA NAM SPASA
Ma nisam. Cini ti se Muha. Opusten sam jer me boli briga odavno, ali opet nije da ne marim. Svaka nova mi sve gora i gora. Ja i moji smo u sve vecoj dubiozi.muha_sa wrote:šta ste se ba uprpili
Sretni praznici svima da ih u veselju provedete i da vam nova godina bude bolja od prethodnih.
- muha_sa
#37 Re: NEMA NAM SPASA
kratak život-proleti dok kažeš keksVizionar 1985 wrote:Ma nisam. Cini ti se Muha. Opusten sam jer me boli briga odavno, ali opet nije da ne marim. Svaka nova mi sve gora i gora. Ja i moji smo u sve vecoj dubiozi.muha_sa wrote:šta ste se ba uprpili
Sretni praznici svima da ih u veselju provedete i da vam nova godina bude bolja od prethodnih.
ne valja ga trošit na nešto što ne možeš promjenit
Svako dobro tebi i tvojim najmilijim
- bosan
#38 Re: NEMA NAM SPASA
Ma uvesti par-nepar i to je to , dan trujes - dan te truju

- berenice
#39 Re: NEMA NAM SPASA
Nema - ako ovako nastave stvari nefercerat. Zato krenuti od sebe i nadati se najboljem. Da je barem 500 godina zivota, pa da se vide rezultati sopstvenog rada, ali sipak - zato kazem da se treba nadati boljemu - preduslov je, naravno, da sami napravimo prve korake. Jbga, takav grah nam pao. I ja bih voljela da je drugacije.
-
normala brate
#40 Re: NEMA NAM SPASA
Što se prije naviknete da je ovo odskočna daska za rak u buducnosti bice vam bolje..
Ja sam još mlad pa ono imam života, vas požuruju.
Ja sam još mlad pa ono imam života, vas požuruju.
- Sanjarko
#41 Re: NEMA NAM SPASA
bosan wrote:Ma uvesti par-nepar i to je to , dan trujes - dan te truju![]()
Ali fazon imam ja ideju kako rijesiti svo ovakvo zagadzenje putem izduvnih gasova ali me strah bilo radi drugih ideja koje su opasne dati bilo sta. Pa kad sam i poceo da govorim da imam ideje itd., ljudi mi poceli svasta govoriti, na muku mi moju pristali pa jos vise se razocarao i upao u razocaranost pa u depresiju radi svega pa i ovoga. Sad nisam duure, nisam ni bio ni prije ali ne ovoliko koliko sad, i sad sam rastrgan. Ne znam bi li pokusao dati ideje ili ne i kad bi htjeo dati ko bi slusao osobu sa dijagnozom a slusali su mnoge sa dijagnozama prije kao primjerice Jonh Nash-a.
Trenutno kako znam Njemci su dosli na slicnu ideju kao i ja samo oni rade na njoj u vezi necega drugoga sto zagadzuje ovako.
- musicman80
#42 Re: NEMA NAM SPASA
Rjesenje problema zagadjenog zraka u Sarajevu je jednostavno. Drzava kupi nove, efikasnije peći ovima sto lože I da subvencije za čišće gorivo. Kod nas su veci problem automobili koji su stari, ne ispunjavaju ekoloske standarde. Ljudi jednostavno kupuju auta koja su odbacili gradjani EU. Ako oni te aute ne mogu voziti, to znaci da ima razlog za to, a razlog je da su ekološki neprihvatljivi. Znači I kod nas bi trebali biti isti standardi.
Druga stvar koja doprinosi zagadjenu zraka je ta sto kod nas jedna porodica ima tri auta. Sin ili kćerka imaju auto I roditelji po auto, pa onda svi ujutro krenu na posao... Previše autombila a infrastruktura iz 80-ih. To nikako ne ide.
Druga stvar koja doprinosi zagadjenu zraka je ta sto kod nas jedna porodica ima tri auta. Sin ili kćerka imaju auto I roditelji po auto, pa onda svi ujutro krenu na posao... Previše autombila a infrastruktura iz 80-ih. To nikako ne ide.
- Sanjarko
#43 Re: NEMA NAM SPASA
Slazem se. I ovo sto si naveo su isto problemi sa kojima se suocavamo. Ali niko ih nerjesava trenutno.musicman80 wrote:Rjesenje problema zagadjenog zraka u Sarajevu je jednostavno. Drzava kupi nove, efikasnije peći ovima sto lože I da subvencije za čišće gorivo. Kod nas su veci problem automobili koji su stari, ne ispunjavaju ekoloske standarde. Ljudi jednostavno kupuju auta koja su odbacili gradjani EU. Ako oni te aute ne mogu voziti, to znaci da ima razlog za to, a razlog je da su ekološki neprihvatljivi. Znači I kod nas bi trebali biti isti standardi.
-
casanova123
#44 Re: NEMA NAM SPASA
Jucer se vratih iz Pekinga, i znate kako tamo ljudi nose one maske za disanje? Meni nikako nije bilo jasno, iz kojeg je to razloga tamo kod njih, jer je tamo 3x bolji zrak nego u Sarajevu.. Grad jedan ima 23 mil stanovnika, bezbroj auta, nenormalnu industriju, i zrak je opet ljepsi i to u najgorem godisnjem dobu za njih sto se tice zraka, i opet je bolje nego u Sarajevu.. Primijetio sam da dosta manje griju!!! Znaci u prodavnicama se ne grije skoro nikako, shopping centri su hladni i ljudi hodaju u jaknama, hoteli su na minimalcu.. 2015te godine je nastala totalna zabrana pusenja u cijeloj kini, a do tada su strasno puno pusili, a sada nisam vidio ukupno 100 ljudi unutar 10 dana da su pusili na ulici.. Iako ima toliki broj stanovnika, opet se vidjaju bogati i dobro stojeci(ako se tako mogu nazvati oni koji su jako dobro obuceni i ulickani) u metrou i busevima.
Puno stvari ne funkcionise u Sarajevu i u BiH opcenito, tako da nista to nije cudno.
U svakom slucaju, malo nekada nije fer govoriti toliko lose, jer kvalitet zraka ovisi i o prirodnim desavanjima(vjetar), koji u Becu nikad ne prestaje i zbog toga je zrak cist, nov, svjez i kvalitetan, dok je Sarajevo u kotlini i pristup vjetru je ogranicen. To nije izgovor, vec samo razlog da se u Sarajevu 10x vise paznje treba obratiti na zrak i poboljsanje istog.
Puno stvari ne funkcionise u Sarajevu i u BiH opcenito, tako da nista to nije cudno.
U svakom slucaju, malo nekada nije fer govoriti toliko lose, jer kvalitet zraka ovisi i o prirodnim desavanjima(vjetar), koji u Becu nikad ne prestaje i zbog toga je zrak cist, nov, svjez i kvalitetan, dok je Sarajevo u kotlini i pristup vjetru je ogranicen. To nije izgovor, vec samo razlog da se u Sarajevu 10x vise paznje treba obratiti na zrak i poboljsanje istog.
- Radio Sarajevo
#45 Re: NEMA NAM SPASA
Još jedna kukulele tema...
Pa kako vam se da više?
Pa kako vam se da više?