NEMA NAM SPASA
-
kostarikanac
#1 NEMA NAM SPASA
Ovo što se dešava par zadnjih godina prešlo je svaku mjeru. Ljudi UMIRU zbog "gluposti" zvano zagađenje zraka. Umireš samo zato što živiš u Sarajevu. Umireš jer je jedna stranka izabrala svoje biračko tijelo da može raditi šta želi, ložiti gume, ćumur i slično, pod parolom, sirotinja smo, daj šta god u šporet hladno nam je. Koncentracija kancerogenih čestica koja je u Sarajevu zadnjih godina zastupljena stalno bi svugdje u svijetu izazvala masovne demosnstracije, samo ovdje narod pravda kako smo "sirotinja" i daj loži šta god nađeš na putu da se "dijete ne smrzne". UMRIJET ĆEMO SVI, ako se ovo ne zaustavi. Šta da radimo, treba li svi da izađemo na ulice, ali kako ako 80% ljudi svjesno zna šta radi i truje grad i državu, ali i dalje ne popušta. Misle da su najveći prijatelji ako glasaju za iste ljude 30 godina, oni im dozvoljavaju da nas truju, a nisu svjesni da UBIJAJU SVOJ NAROD VIŠE NEGO U RATU? Šta da radimo? UMIREMO zbog zagađenja, a mnogi šute na to "samo da bi dobili dozvolu za kuću"??? NESTAT ĆEMO!!!Ovo nam ni najveći neprijatelji nisu radili. što činimo sami sebi!!! Pišite šta da radimo i kome da se obratimo, umiremo zbog nečega što se može lako spriječiti?!!!!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2 Re: NEMA NAM SPASA
Pa eto za pocetak uvedu zabranu dizelima ispod euro 4 niko je ne postuje, sta hoces onda?
Da uvedu zabranu za ugalj i plastiku koju niko ne postuje
Prozvakano milion puta i imas vec 2 aktivne teme
- JThomas
#3 Re: NEMA NAM SPASA
ono što je kancer pluća plućima, sda je društvu i državi.
-
kostarikanac
#4 Re: NEMA NAM SPASA
Ma ja, jes, dobro si, prožvakano je, šuti i UMIRI. Nemoj se pobuniti ni pod razno. Šuti, trpi, govori da nam ovo "đikani" smještaju i onda je OK. Samo trpi, možda jednog dana bude bolje. Nisi lud dići glas?!mk ultra wrote:Pa eto za pocetak uvedu zabranu dizelima ispod euro 4 niko je ne postuje, sta hoces onda?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5 Re: NEMA NAM SPASA
Kazem ti ljudi donesu pocetne mjere niko ih ne postuje, sta hoces onda? Da se bunimo protiv 90% naroda koji svjesno krsi te mjere?kostarikanac wrote:Ma ja, jes, dobro si, prožvakano je, šuti i UMIRI. Nemoj se pobuniti ni pod razno. Šuti, trpi, govori da nam ovo "đikani" smještaju i onda je OK. Samo trpi, možda jednog dana bude bolje. Nisi lud dići glas?!mk ultra wrote:Pa eto za pocetak uvedu zabranu dizelima ispod euro 4 niko je ne postuje, sta hoces onda?
- Sanjarko
#6 Re: NEMA NAM SPASA
SDA dobije 10-15% samo podrske. Problem su ovi ostali koji su slicni SDA ili nista nerade da se skine SDA itd. Pola naroda neglasa jer konta svi su isti i nisu daleko od istine jos i zato sto su apaticni, a i narod ko narod gleda da sacuva g*zicu, da prezivi samo.
- Sanjarko
#7 Re: NEMA NAM SPASA
Ako sam ja i pojedinci upravu, stvarno nam spasa nema. Mislim na vrstu ljudsku ne samo na nas narod.
-
kostarikanac
#8 Re: NEMA NAM SPASA
Ali neće preživjeti, UBIJAJU NAS, shvataš li? Isto ti je ili te ubio četnički metak, ili "tvoji branioci" koji te truju godinama, što rade u Sarajevu. Daj mu dozvolu nek loži šta hoće samo nek glasa za nas. Onda ti je bolje da te metak pogodi, nego d ate ubijaju lagano. I tebe i rodbinu, djecu i sve nas!Vizionar 1985 wrote:SDA dobije 10-15% samo podrske. Problem su ovi ostali koji su slicni SDA ili nista nerade da se skine SDA itd. Pola naroda neglasa jer konta svi su isti i nisu daleko od istine jos i zato sto su apaticni, a i narod ko narod gleda da sacuva g*zicu, da prezivi samo.
- bosan
#9 Re: NEMA NAM SPASA
Planeta zemlja ide ka samounistenju i tu vjerovatno nema povratka . Sve je do ljudi ali ljudski egoizam i pohlepa nemaju granica tako da ne vrijedi razbijat glavu . Galopiramo ka nestanku . Stranke sa ovim nemaju veze , koju god izaberes sve je to go lopov .
-
kostarikanac
#10 Re: NEMA NAM SPASA
Ništa onda, opet glasaj za ISTE, oni daju dozvolu za kuću koja loži ćumur, stavi majicu preko nosa i šuti! Naši su, samo nek ne kolju. Odlično razmišljaš...bosan wrote:Planeta zemlja ide ka samounistenju i tu vjerovatno nema povratka . Sve je do ljudi ali ljudski egoizam i pohlepa nemaju granica tako da ne vrijedi razbijat glavu . Galopiramo ka nestanku . Stranke sa ovim nemaju veze , koju god izaberes sve je to go lopov .
- Sanjarko
#11 Re: NEMA NAM SPASA
Pa ovdje Mital truje godinama. I ko sta Mitalu da uradi. Kapitalizam je zesci i borba nazalost zesca za sve. Dotle se u cijelom svijetu doslo radi Kapitalizma, pohlepe itd.kostarikanac wrote:Ali neće preživjeti, UBIJAJU NAS, shvataš li? Isto ti je ili te ubio četnički metak, ili "tvoji branioci" koji te truju godinama, što rade u Sarajevu. Daj mu dozvolu nek loži šta hoće samo nek glasa za nas. Onda ti je bolje da te metak pogodi, nego d ate ubijaju lagano. I tebe i rodbinu, djecu i sve nas!Vizionar 1985 wrote:SDA dobije 10-15% samo podrske. Problem su ovi ostali koji su slicni SDA ili nista nerade da se skine SDA itd. Pola naroda neglasa jer konta svi su isti i nisu daleko od istine jos i zato sto su apaticni, a i narod ko narod gleda da sacuva g*zicu, da prezivi samo.
Niko kako znam narodu nije dao dozvolu da lozi sta hoce u Sheheru. A grijanje, plin, struju zestoko naplacuju iako ima sve manje potrosaca toga ovdje.
Primjerice struja, stalno je poskupljuju a sve manje potrosaca ima u Bosni jer smo u demografskoj banani. Kako cijena struje raste kada ima sve manje potrosaca. Raste jer Elite odredzuju cijenu, gule narod i izvoze visak struje. Umjesto narodu da se da visak i smanji se cijena struje.
Na plin i gorivo nemozemo uticati jer nemamo mi to ali i sto se tice toga cijene su prevelike ovdje. Jeftinije oboje to u Americi nego ovdje iako Amerika ima 10x veci standard nominalni a po paritetu nekoliko puta veci.
Gule narod i na grijanju. Je li normalno da je cijena grijanja za garsonjeru od 27 kvadrata 39 km. To je godisnje 39*12=468 km.
Sta ce narod. Gleda da prezivi. A uhljebi ove na vlast i dovedu. 10-15% stanovnistva.
- Sanjarko
#12 Re: NEMA NAM SPASA
Ja procjenu radio ne osnovu nekih podataka i dosao do zakljucka da imamo oko 250 godina dok skoro neizumremo skroz. Vec bi sledece stoljece trebalo polako izumiranje da pocne. Steven Hawking, Soko kako ga ja zovem je govorio da imamo milenij.bosan wrote:Planeta zemlja ide ka samounistenju i tu vjerovatno nema povratka . Sve je do ljudi ali ljudski egoizam i pohlepa nemaju granica tako da ne vrijedi razbijat glavu . Galopiramo ka nestanku . Stranke sa ovim nemaju veze , koju god izaberes sve je to go lopov .
Ako smo upravu ja i neki pojedinci nema nam spasa na ovoj planeti. Moguce da smo je trajno unistili.
-
kostarikanac
#13 Re: NEMA NAM SPASA
I opt niko ništa! "Sve znamo", ali šuti jer "može gore". Ovo je gore od rata, ovoliki strah u narodu nije normalan. UBIJAJU NAS, a mi samo šutimo i bojimo se goreg. Pa onda stvarno nismo ni zaslužili ni mrvicu boljeg! 
-
dezurni_ucenik
#14 Re: NEMA NAM SPASA
kostarikanac wrote:I opt niko ništa! "Sve znamo", ali šuti jer "može gore". Ovo je gore od rata, ovoliki strah u narodu nije normalan. UBIJAJU NAS, a mi samo šutimo i bojimo se goreg. Pa onda stvarno nismo ni zaslužili ni mrvicu boljeg!
Ne bojimo se goreg, vec su ljudi kolektivno sjebani. Nada ne postoji ko da su se svi nekako pomirili sa svojim sudbinama.
- Sanjarko
#15 Re: NEMA NAM SPASA
Pa sta im mozemo. Imaju ljudstvo, resurse, lovu, agente, tehniku itd. Sta da koji k*rac radimo. Mi raja, narod. Ne zovemo ih Elite bez razloga. Ostatak naroda postaje ko u onim nekim filmovima Sci-Fi-ja.
Ko i proba smaknu ga itd.
Je li normalno da Mital izvozi iz Bosne do sad mozda milijardu km profita a da truje okolis i narod, da grijanje naplacuje itd. A narod suti jer trpi, jer mora da trpi jer zavisi od mrva sto Mital daje radnicima u vidu plata a ovi ostalima u vidu trosenja istih tih plata.
Je li normalno da Mital izvozi iz Bosne do sad mozda milijardu km profita a da truje okolis i narod, da grijanje naplacuje itd. A narod suti jer trpi, jer mora da trpi jer zavisi od mrva sto Mital daje radnicima u vidu plata a ovi ostalima u vidu trosenja istih tih plata.
- Sanjarko
#16 Re: NEMA NAM SPASA
Tako nekako. Kao instinktivno nekako. Jedni mozda zbog toga odumiru trenutno, drugi se mnoze zbog toga trenutno isto tako ali 2100 i neke treba da pocne polako izumiranje svih pa i ovih sto se trenutno mnoze.dezurni_ucenik wrote:Nada ne postoji ko da su se svi nekako pomirili sa svojim sudbinama.
U SHTF smo situaciji.
-
dezurni_ucenik
#17 Re: NEMA NAM SPASA
Vizionar 1985 wrote:Tako nekako. Kao instinktivno nekako. Jedni mozda zbog toga odumiru trenutno, drugi se mnoze zbog toga trenutno isto tako ali 2100 i neke treba da pocne polako izumiranje svih pa i ovih sto se trenutno mnoze.dezurni_ucenik wrote:Nada ne postoji ko da su se svi nekako pomirili sa svojim sudbinama.
U SHTF smo situaciji.
Ne moze bolje pomiriili se. U medjuvremenu daj puku novih godina proslava i besplatnih koncerata, sapunica, kladionica realitiy emisija. Nek se bjezi od stvarnih problema.
-
kostarikanac
#18 Re: NEMA NAM SPASA
Tako je! Šuti ubiće te, i tebe i mene, i sve nas. Samo šuti nek nas truju. Bolje da nas ubiju ratni profiteri sa svojim fabrikama i u opštinama gdje možeš pravit kuću gdje ti se nadigne samo ako glasaš za njih. Šuti nisi lud protiviti se. Ako te KANCER izbjegne dobar si, ali ne diži glas. Sve vidiš, ali ni riječi, oni te "brane"! Poklaće nas ako nas oni ne budu "branili". Zato šutite nek se loži ćumir i gume, samo nek "đikani" ne uđu u grad. Odlično!Vizionar 1985 wrote:Pa sta im mozemo. Imaju ljudstvo, resurse, lovu, agente, tehniku itd. Sta da koji k*rac radimo. Mi raja, narod. Ne zovemo ih Elite bez razloga. Ostatak naroda postaje ko u onim nekim filmovima Sci-Fi-ja.
- bosan
#19 Re: NEMA NAM SPASA
Ja ti fino reko sve je to go lopov a ti kako hoces . U Tuzli nije SDA glavna pa sigurno imaju cistiji zrak . Sipak .Sarajevo ne moze da rijesi snabdijevanje grada vodom a da rijesi grijanje grada . To su iznosi u milijardama koje treba investirat a nasi politicari dizu kredite da bi isplatili plate i penzije . Treba krenuti od necega i postepeno rjesavat probleme ali mi ne mozemo da krenemo nikako jer svugdje su nekakvi talovi u koje se ne smije dirati .kostarikanac wrote:Ništa onda, opet glasaj za ISTE, oni daju dozvolu za kuću koja loži ćumur, stavi majicu preko nosa i šuti! Naši su, samo nek ne kolju. Odlično razmišljaš...bosan wrote:Planeta zemlja ide ka samounistenju i tu vjerovatno nema povratka . Sve je do ljudi ali ljudski egoizam i pohlepa nemaju granica tako da ne vrijedi razbijat glavu . Galopiramo ka nestanku . Stranke sa ovim nemaju veze , koju god izaberes sve je to go lopov .![]()
Trebe poceti od auta i tehnickih pregleda , kod nas je sigurno 75% tehnicki neispravnih vozila koja su svaki dan na nasim putevima a dobila su potvrdu o ispravnosti vozila . Fino osnovati fond i puniti ga od kazni , kaznjavati tehnicke preglede i oduzimat dozvolu za rad u slucaju vise slucajeva . Ali kod nas to jednostavno ne moze proci jer je pokvarena vlast a i narod isti takav .
- Sanjarko
#20 Re: NEMA NAM SPASA
Pa gledaj. Ja imam neke ideje itd. I gle. Kada sam ljudima govorio kako sta da rijesi se putem tih ideja itd., ismijan, proglasen ludim itd. Opasne cak neke ideje itd., sam imao pa ih iz straha i nisam htjeo dati. Nista dati, pa ni ono sto valja, sto je dobro itd.kostarikanac wrote: Tako je! Šuti ubiće te, i tebe i mene, i sve nas. Samo šuti nek nas truju. Bolje da nas ubiju ratni profiteri sa svojim fabrikama i u opštinama gdje možeš pravit kuću gdje ti se nadigne samo ako glasaš za njih. Šuti nisi lud protiviti se. Ako te KANCER izbjegne dobar si, ali ne diži glas. Sve vidiš, ali ni riječi, oni te "brane"! Poklaće nas ako nas oni ne budu "branili". Zato šutite nek se loži ćumir i gume, samo nek "đikani" ne uđu u grad. Odlično!![]()
![]()
![]()
Sad i jesam lud jer me godinama kljukaju bobama pa mi bolest nabili jos goru iako sam i imao bolest ali nisam imao ovako tesku bolest.
Sad me neinteresuje u vezi toga nista skoro. A nedam ih, ideje. Pa udario brigu itd., sve na zabavu kako je Ucenik rekao.
Ko je meni podrsku dao, rijec utjehe i slicno. Pomoc neku u vidu necega. Malo ko da je dao. Vecina obrnuto, cak i porodica itd. Sad poludio skoro, ali jos nisam i drzim se jos. Tu sam sa vama idalje.
Ali gle opet svi isto cak i gore. Nema podrske, nema rijeci utjehe, pomoci itd.
- Sanjarko
#21 Re: NEMA NAM SPASA
Ponavljam opet. Ima sve manje potrosaca a sve poskupljuje. Zasto, kako. I grijanje poskupljuje iako i za to ima manje potrosaca.Primjerice struja, stalno je poskupljuju a sve manje potrosaca ima u Bosni jer smo u demografskoj banani. Kako cijena struje raste kada ima sve manje potrosaca. Raste jer Elite odredzuju cijenu, gule narod i izvoze visak struje. Umjesto narodu da se da visak i smanji se cijena struje.
Jednostavno pohlepa, podlost itd.
-
TheMule
#22 Re: NEMA NAM SPASA
kostarikanac wrote:Ovo što se dešava par zadnjih godina prešlo je svaku mjeru. Ljudi UMIRU zbog "gluposti" zvano zagađenje zraka. Umireš samo zato što živiš u Sarajevu.a smo, daj šta god u šporet hladno nam je. Koncentracija kancerogenih čestica koja je u Sarajevu zadnjih godina zastupljena stalno bi svugdje u svijetu izazvala masovne demosnstracije, samo ovdje narod pravda kako smo "sirotinja" i daj loži šta god nađeš na putu da se "dijete ne smrzne". UMRIJET ĆEMO SVI, ako se ovo ne zaustavi. Šta da radimo, treba li svi da izađemo na ulice, ali kako ako 80% ljudi svjesno zna šta radi i truje grad i državu, ali i dalje ne popušta. Misle da su najveći prijatelji ako glasaju za iste ljude 30 godina, oni im dozvoljavaju da nas truju, a nisu svjesni da UBIJAJU SVOJ NAROD VIŠE NEGO U RATU? Šta da radimo? UMIREMO zbog zagađenja, a mnogi šute na to "samo da bi dobili dozvolu za kuću"??? NESTAT ĆEMO!!!Ovo nam ni najveći neprijatelji nisu radili. što činimo sami sebi!!! Pišite šta da radimo i kome da se obratimo, umiremo zbog nečega što se može lako spriječiti?!!!!Umireš jer je jedna stranka izabrala svoje biračko tijelo da može raditi šta želi, ložiti gume, ćumur i slično, pod parolom, sirotinj
Koja hrpa nervoze i gluposti. Ljudi loze drva, Sarajevo je mali grad, i to je to. O kakvim gumama ti buncas
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#23 Re: NEMA NAM SPASA
kostarikanac wrote:Ovo što se dešava par zadnjih godina prešlo je svaku mjeru. Ljudi UMIRU zbog "gluposti" zvano zagađenje zraka. Umireš samo zato što živiš u Sarajevu. Umireš jer je jedna stranka izabrala svoje biračko tijelo da može raditi šta želi, ložiti gume, ćumur i slično, pod parolom, sirotinja smo, daj šta god u šporet hladno nam je. Koncentracija kancerogenih čestica koja je u Sarajevu zadnjih godina zastupljena stalno bi svugdje u svijetu izazvala masovne demosnstracije, samo ovdje narod pravda kako smo "sirotinja" i daj loži šta god nađeš na putu da se "dijete ne smrzne". UMRIJET ĆEMO SVI, ako se ovo ne zaustavi. Šta da radimo, treba li svi da izađemo na ulice, ali kako ako 80% ljudi svjesno zna šta radi i truje grad i državu, ali i dalje ne popušta. Misle da su najveći prijatelji ako glasaju za iste ljude 30 godina, oni im dozvoljavaju da nas truju, a nisu svjesni da UBIJAJU SVOJ NAROD VIŠE NEGO U RATU? Šta da radimo? UMIREMO zbog zagađenja, a mnogi šute na to "samo da bi dobili dozvolu za kuću"??? NESTAT ĆEMO!!!Ovo nam ni najveći neprijatelji nisu radili. što činimo sami sebi!!! Pišite šta da radimo i kome da se obratimo, umiremo zbog nečega što se može lako spriječiti?!!!!
citirat cu Edu:"... mislim jaro, nisi se ti jedini u ljubav razocar'o".
Opusteno ljudino, negdje procitah statistiku da treba 40 godina da se kolektivna svijest promijeni. Pocnes s promjenama prvo od sebe i svojim primjerom pocnes uticati na druge.
-
kostarikanac
#24 Re: NEMA NAM SPASA
Počeo davno, šta ću sad?W0rM wrote:kostarikanac wrote:Ovo što se dešava par zadnjih godina prešlo je svaku mjeru. Ljudi UMIRU zbog "gluposti" zvano zagađenje zraka. Umireš samo zato što živiš u Sarajevu. Umireš jer je jedna stranka izabrala svoje biračko tijelo da može raditi šta želi, ložiti gume, ćumur i slično, pod parolom, sirotinja smo, daj šta god u šporet hladno nam je. Koncentracija kancerogenih čestica koja je u Sarajevu zadnjih godina zastupljena stalno bi svugdje u svijetu izazvala masovne demosnstracije, samo ovdje narod pravda kako smo "sirotinja" i daj loži šta god nađeš na putu da se "dijete ne smrzne". UMRIJET ĆEMO SVI, ako se ovo ne zaustavi. Šta da radimo, treba li svi da izađemo na ulice, ali kako ako 80% ljudi svjesno zna šta radi i truje grad i državu, ali i dalje ne popušta. Misle da su najveći prijatelji ako glasaju za iste ljude 30 godina, oni im dozvoljavaju da nas truju, a nisu svjesni da UBIJAJU SVOJ NAROD VIŠE NEGO U RATU? Šta da radimo? UMIREMO zbog zagađenja, a mnogi šute na to "samo da bi dobili dozvolu za kuću"??? NESTAT ĆEMO!!!Ovo nam ni najveći neprijatelji nisu radili. što činimo sami sebi!!! Pišite šta da radimo i kome da se obratimo, umiremo zbog nečega što se može lako spriječiti?!!!!
citirat cu Edu:"... mislim jaro, nisi se ti jedini u ljubav razocar'o".
Opusteno ljudino, negdje procitah statistiku da treba 40 godina da se Pocnes s promjenama prvo od sebe i svojim primjerom pocnes uticati na drugekolektivna svijest promijeni..
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#25 Re: NEMA NAM SPASA
Nista, trudis se da ostanes pri zdravoj pameti dok mozes i gledas da ti radis najispravnije sto mozes. Treba vremena da dosta ljudi prihvati i navikne se na promjene, nikad ne znas kome si bio inspiracija dok si pricao negdje i/ili dok si nesto radio, a drugi te gledali sa strane i promatrali.kostarikanac wrote:Počeo davno, šta ću sad?
Dosta stvari kod nas je iritantno i za popraviti. Trudi se jednostavno da ti uradis najbolje sto mozes, a da sto manje uzimas k srcu stvari koje ne mozes promijeniti jer ako ne uradis tako, na kraju ce te ne daj Boze kostati zdravlja i zivaca.
Vjeruj mi, iz moje perspektive, prvi krug ljudi na koje mozes uticati svojim primjerom je tvoja porodica. Kad njih jednom "preokrenes" Imat ces dobar osjecaj da si makar malo doprinio svojoj zajednici