Najkvalitetnija liga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Koja je najkvalitetnija fudbalska liga

Italijanska
17
18%
Njemacka
12
13%
Engleska
49
53%
Spanska
8
9%
Francuska
0
No votes
Portugalska
0
No votes
Grcka
0
No votes
Turska
5
5%
Ruska
1
1%
Brazilska
0
No votes

Total votes: 92

elSaik

#76 Re: Najkvalitetnija liga

Post by elSaik »

Španci, Italijani i Englezi imaju po 20. Nijemci 18. I u Njemačkoj se razmatralo proširenje, ali su odustali od te ideje.
van Basten

#77 Re: Najkvalitetnija liga

Post by van Basten »

a šta bi sa onim što je FIFA kao naredila da se sve lige moraju smanjiti na 16 klubova, najkasnije do 2010 čini mi se? prnuli u šišu ili?
i da... fascinira me činjenica da je već 5 ljudi glasalo za tursku ligu kao najkvalitetniju :-)
cyprus

#78 Re: Najkvalitetnija liga

Post by cyprus »

van Basten wrote:i da... fascinira me činjenica da je već 5 ljudi glasalo za tursku ligu kao najkvalitetniju :-)
To ono...kako se kaže...patriotski :D :D
bijelo_dugme

#79 Re: Najkvalitetnija liga

Post by bijelo_dugme »

van Basten wrote:a šta bi sa onim što je FIFA kao naredila da se sve lige moraju smanjiti na 16 klubova, najkasnije do 2010 čini mi se? prnuli u šišu ili?
i da... fascinira me činjenica da je već 5 ljudi glasalo za tursku ligu kao najkvalitetniju :-)
Nas savez odbio prjedlog i zbog toga niko ga nije uveo...
Umjetnik a

#80 Re: Najkvalitetnija liga

Post by Umjetnik a »

Engleska
Danss

#81 Re: Najkvalitetnija liga

Post by Danss »

Ovaj vikend:
Primera - golova 44
Premier L - Golova 25 :dance:
Inace su mi Englezi malo ofalili s golovima...nestalo im inspiracije, sta li?! Sramota da onakve ''ubice'' u napadima Man U, Arsenala, Chelsea, Liverpoola, A Ville, Tottenhma ne mogu nekad dati gol. Al zato odbrana... Sa spancima to nije problem, golova uvijek bruka. E, sad, za sta smo, za rovovsku bitku u kojoj ako padne gol mi svi sretni ili utakmice sa golijadom?! :D Ono, nekad je to interesantno, al ipak svi mi gledamo utakmice najprije zbog lijepih poteza i GOLOVA. :D
ne znam jesam li upratio, al u posljednih 7-8 kola ovi Englezi bezze pravo... :zjev:
simonese

#82 Re: Najkvalitetnija liga

Post by simonese »

elSaik wrote:Nijemci - uvijek korak ispred... :thumbup:
A constant wall of noise – singing, shouting and friendly banter – accompanies this ever-changing blur of colour. The scene, though, is common-place on Saturdays at a station that often acts as a crossroads for matches across Germany's Bundesliga, the best-supported domestic football competition in the world. And yes, you did read the last part of that sentence correctly.
A ovo je ono što sam ja htio (sad da li sam uspio, upitno je) reći:
According to Malcolm Clarke, the chairman of the Football Supporters' Federation, Germany represents "many of the football values and practices we should aspire to".
Nema, Tan Džan Kjuf kupio klub, nema dug na kraju sezon 120 miliončića,...
There are also two full-time fans' representatives, with the membership structure in Germany meaning that no single person can own more than 49 per cent of a club. Bundesliga clubs must also abide by a strict regulatory framework concerning their debt levels.
Hallelujah, hallelujah...
The balancing act, it would seem, is between the relative importance of needing to generate huge turnovers to fund wages that will attract the world's best players against a system that focuses so heavily on involving their supporters
I za kraj...
Few can seriously question the rise of the Premier League over the past 15 years, yet it is doubtful whether any country has succeeded quite like Germany in transporting the soul of football from yesteryear into a safe and modern environment while still producing an klix international team and thriving domestic competition.

:thumbup:

@LSD - pa problem i jeste upravu u tome. De, nek' mi neko navede izvor gdje mogu vidjeti da su oni koji su formirali prve klubove na svijetu rekli "fudbal, to je biznis u kojem se sve vrti oko novca" a ne "fudbal, to je igra za obične ljude"...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

svaka cast,odlican post,slazem se u potpunosti
meni najdraza liga,uvijek puni stadioni,dobra fuca,svako svakog moze maznuti,
a tek 2.Bundesliga,pa imas u drugoj desetak klubova koji su nekad bili prvaci
elSaik

#83 Re: Najkvalitetnija liga

Post by elSaik »

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15277
Allianz Arena je daleko najjeftinija. Za pogledati Bayerna na domaćoj utakmici dovoljno je izdvojiti 11 eura...
Post Reply