Najkvalitetnija liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sesalmir
#1 Najkvalitetnija liga
Evo ovdje nastavite s prepucavanjem, ostavite premier league na miru. Mislim da se zna za koga cu ja ovdje glasati 
Last edited by sesalmir on 26/11/2008 20:46, edited 1 time in total.
- sesalmir
#2 Re: Njakvalitetnija liga
- bijelo_dugme
#3 Re: Njakvalitetnija liga
Premijer Liga BiH
-
bossanchEROS
#4 Re: Njakvalitetnija liga
Koja je najkvalitetnija fudbalska liga
Italijanska 125% Njemacka 0Nema glasova Engleska 125% Spanska 125% Francuska 0Nema glasova Portugalska 0Nema glasova Grcka 0Nema glasova Turska 0Nema glasova Ruska 125% Brazilska 0Nema glasova
a gdje je BiH liga ili kako se vec zove

Italijanska 125% Njemacka 0Nema glasova Engleska 125% Spanska 125% Francuska 0Nema glasova Portugalska 0Nema glasova Grcka 0Nema glasova Turska 0Nema glasova Ruska 125% Brazilska 0Nema glasova
a gdje je BiH liga ili kako se vec zove
- sesalmir
#5 Re: Njakvalitetnija liga
Htjeo sam i to stavit, al znam da bi svi zezancije radi za to glasali. I ispalo bi da imamo najjacu ligubijelo_dugme wrote:Premijer Liga BiH
- campa_xxx
#6 Re: Njakvalitetnija liga
Edituj prvi post ...sesalmir wrote:![]()
kako se ovaj naslov mijenja
Sad vidjeh da sam napisao ''njakvalitetnija''
![]()
- sesalmir
#7 Re: Njakvalitetnija liga
Hvala, evo sad skontah, bezze reko haj jos to da probam.campa_xxx wrote:Edituj prvi post ...sesalmir wrote:![]()
kako se ovaj naslov mijenja
Sad vidjeh da sam napisao ''njakvalitetnija''
![]()
-
LSD
#8 Re: Najkvalitetnija liga
Veliki minus pokretacu teme jer nije stavio holandsku ligu (a stavio je grcku
)...ne mogu da vjerujem da mu je grcka jaca od holandske...razumijem zašto turska (imaju tu veliku trojku Galata,Fener i Bešiktaš) kao i Portugal (Porto,Benfica i Sporting)...ali nije stavio holandsku (PSV,Ajax i Feyenoord) a stavio je grcku
...na osnovu cega samo,da mi je znati?
- bato99
#9 Re: Najkvalitetnija liga
engleska definitivno
- sesalmir
#10 Re: Najkvalitetnija liga
Iskreno ne znam ni ko ce glasati za bilo koju ispod ove prve cetiri, al eto reko da se ne buni niko. Naravno uvijek ce se neko naci. Grci su veceras pobijedili jednog intera, a holandske ekipe ove sezone su blago receno prosjecne. Holandska da je kavalitetna, nebi imali samo jednog predstavnika u ligi prvaka i nebi im se desavalo da ajax ispadne od dinama kao sto se to desilo prosle sezone.LSD wrote:Veliki minus pokretacu teme jer nije stavio holandsku ligu (a stavio je grcku![]()
)...ne mogu da vjerujem da mu je grcka jaca od holandske...razumijem zašto turska (imaju tu veliku trojku Galata,Fener i Bešiktaš) kao i Portugal (Porto,Benfica i Sporting)...ali nije stavio holandsku (PSV,Ajax i Feyenoord) a stavio je grcku
![]()
-
LSD
#11 Re: Najkvalitetnija liga
jedna lasta ne cini proljecesesalmir wrote:Iskreno ne znam ni ko ce glasati za bilo koju ispod ove prve cetiri, al eto reko da se ne buni niko. Naravno uvijek ce se neko naci. Grci su veceras pobijedili jednog intera, a holandske ekipe ove sezone su blago receno prosjecne. Holandska da je kavalitetna, nebi imali samo jednog predstavnika u ligi prvaka i nebi im se desavalo da ajax ispadne od dinama kao sto se to desilo prosle sezone.LSD wrote:Veliki minus pokretacu teme jer nije stavio holandsku ligu (a stavio je grcku![]()
![]()
P.S. i turci imaju samo jednog predstavnika u LP,ali su se nekako našli na ponudjenom spisku
- rado_vidjen
#12 Re: Najkvalitetnija liga
grcka je atraktivnija od talijanske.
ovo je prva anketa na kojoj sam ikad glaso. sto ce reci, da mi je mnogo vazno.

ovo je prva anketa na kojoj sam ikad glaso. sto ce reci, da mi je mnogo vazno.
- 2407
#13 Re: Najkvalitetnija liga
Ako cemo objektivno gledati prema statistikama onda je to definitivno Seria A tj. talijanska liga:
List of European Cup and UEFA Champions League winners by country
List of UEFA Cup winners by country
Ballon d'Or winners by league
Ovako statistika kaze i to je neko objektivno mjerilo, a ako cemo subjektivno gledati onda to moze biti i Premier(Shaban) liga
Pozdrav
Izvor:WikipediaSerie A (officially known as the Lega Calcio Serie A TIM for sponsorship reasons) is a professional league competition for football clubs located at the top echelon of the Italian football league system. It is widely regarded as one of the elite leagues of the footballing world. Historically, Serie A has produced the highest number of European Cup finalists. In total Italian clubs have reached the final of the competition on a record of twenty-five different occasions, winning the title eleven times.[1] As of 2008, Serie A is ranked third among European leagues by UEFA, based on the performance of Italian clubs in the Champions League and the UEFA Cup. [2]
In its current format, the Italian Football Championship was revised from having regional and interregional rounds, to just one solid league for the 1929–30 season onwards; the Serie A system carries on today. The championship titles won before 1929 are officially recognised by FIGC as a championship in the same way the ones since then are.
The league hosts some of the world's most famous clubs: Juventus, Milan, Inter, Roma, Lazio and Napoli. Juventus, Milan and Inter were all founding members of the G-14 a group representing the largest and most prestigious European football clubs; Serie A was the only league to produce three founding members.[3] More players have won the coveted Ballon d'Or award while playing at a Serie A club than any other league in the world.[4] AC Milan is the club with the most official international titles in the world.[5] Juventus, the most winning Italian team, is the third in Europe and sixth in the world in the same ranking. They are also the only club on the planet[6] to have won all official club competitions.[7]
Ovako statistika kaze i to je neko objektivno mjerilo, a ako cemo subjektivno gledati onda to moze biti i Premier(Shaban) liga
Pozdrav
- cyprus
#14 Re: Najkvalitetnija liga
Iskreno totalni je nonsens staviti bilo koju ligu osim ovih 5 velikih. A što se tiče grčke lige, Bože po čemu li je ona slabija od turske???LSD wrote:Veliki minus pokretacu teme jer nije stavio holandsku ligu (a stavio je grcku![]()
![]()
-
drama
#15 Re: Najkvalitetnija liga
2407 wrote:Ako cemo objektivno gledati prema statistikama onda je to definitivno Seria A tj. talijanska liga:
Izvor:WikipediaSerie A (officially known as the Lega Calcio Serie A TIM for sponsorship reasons) is a professional league competition for football clubs located at the top echelon of the Italian football league system. It is widely regarded as one of the elite leagues of the footballing world. Historically, Serie A has produced the highest number of European Cup finalists. In total Italian clubs have reached the final of the competition on a record of twenty-five different occasions, winning the title eleven times.[1] As of 2008, Serie A is ranked third among European leagues by UEFA, based on the performance of Italian clubs in the Champions League and the UEFA Cup. [2]
In its current format, the Italian Football Championship was revised from having regional and interregional rounds, to just one solid league for the 1929–30 season onwards; the Serie A system carries on today. The championship titles won before 1929 are officially recognised by FIGC as a championship in the same way the ones since then are.
The league hosts some of the world's most famous clubs: Juventus, Milan, Inter, Roma, Lazio and Napoli. Juventus, Milan and Inter were all founding members of the G-14 a group representing the largest and most prestigious European football clubs; Serie A was the only league to produce three founding members.[3] More players have won the coveted Ballon d'Or award while playing at a Serie A club than any other league in the world.[4] AC Milan is the club with the most official international titles in the world.[5] Juventus, the most winning Italian team, is the third in Europe and sixth in the world in the same ranking. They are also the only club on the planet[6] to have won all official club competitions.[7]
Pozdrav
valjda je pitanje koja je najjaca trenutno, sto bi znacilo ova sezona i nekoliko prethodnih
a ne ko je osvojio kup kupova '76....
prema tome ENGLESKA
btw nikad mi nisu bili jasni ljudi koji navijaju za milan i juventus...
gledanje utakmica istih dodje k'o neka vrsta mazohizma
- 2407
#16 Re: Najkvalitetnija liga
Malo smo disleksicni, zar ne?drama wrote: valjda je pitanje koja je najjaca trenutno, sto bi znacilo ova sezona i nekoliko prethodnih
prema tome ENGLESKA![]()
Pitanje nije koja je najjaca liga trenutno, niti je pitanje koja je najjaca uopste nego je naslov teme Najkvalitetnija liga. Posto autor teme nije definisao da li se to odnosi na trenutno, proslo ili neko drugo stanje, ja sam odgovorio za opcenito stanje. Staistika pokazuje sta pokazuje tj. da je Seria A najkvalitetnija opcenito.
Niko ovdje ne spominje niti navodi kup kupova
Engleska, prema cemu? Imena, kolega, imena....
-
ibizza
#17 Re: Najkvalitetnija liga
Za koji ti klub navijas ???drama wrote:2407 wrote:Ako cemo objektivno gledati prema statistikama onda je to definitivno Seria A tj. talijanska liga:
Pozdrav
valjda je pitanje koja je najjaca trenutno, sto bi znacilo ova sezona i nekoliko prethodnih
prema tome ENGLESKA![]()
btw nikad mi nisu bili jasni ljudi koji navijaju za milan i juventus...
gledanje utakmica istih dodje k'o neka vrsta mazohizma
Ja navijam za NAJTROFEJNIJI klub na svijetu...to je A C MILAN
P.S.jedini klub koji je iznad Milana ....je Real
- sesalmir
#18 Re: Najkvalitetnija liga
Znam ja sve to, al samo mi reci ko ce glasati za holandsku trenutno? Mislim i ove koje sam ispisao ispod prve cetiri su vise zezancije radi, sumnjam da iko za njih ozbiljno moze glasati, a i ako ima takvih onda ne prate bas nesta fudbal. Al ako ti toliko to bas bode oci nemoj glasati.LSD wrote:jedna lasta ne cini proljecesesalmir wrote:Iskreno ne znam ni ko ce glasati za bilo koju ispod ove prve cetiri, al eto reko da se ne buni niko. Naravno uvijek ce se neko naci. Grci su veceras pobijedili jednog intera, a holandske ekipe ove sezone su blago receno prosjecne. Holandska da je kavalitetna, nebi imali samo jednog predstavnika u ligi prvaka i nebi im se desavalo da ajax ispadne od dinama kao sto se to desilo prosle sezone.LSD wrote:Veliki minus pokretacu teme jer nije stavio holandsku ligu (a stavio je grcku![]()
![]()
...ovo veceras je kiks Intera a ne neka snaga grcke lige...porediti nju i holandsku je smiješno ili stvar neznanja...ako hoceš,mogu ja i argumentima pa da vidiš i sam koja je liga jaca...mada je to besmisleno kao i sama teme uostalom.
P.S. i turci imaju samo jednog predstavnika u LP,ali su se nekako našli na ponudjenom spisku
- cyprus
#19 Re: Najkvalitetnija liga
Mislim da nema dileme koja je najkvalitetnija - engleska svakako. Ali mislim da se trenutno najljepši fudbal za gledat igra u Njemačkoj.
Španija nije što je bila, Italija tako-tako, Francuzi mislim da mogu bolje od ovoga što pokazuju.
Od ostalih evropskih liga mislim da je najjača ruska, zatim idu portugalska, pa holandska, grčka, turska...
Španija nije što je bila, Italija tako-tako, Francuzi mislim da mogu bolje od ovoga što pokazuju.
Od ostalih evropskih liga mislim da je najjača ruska, zatim idu portugalska, pa holandska, grčka, turska...
Last edited by cyprus on 27/11/2008 02:16, edited 1 time in total.
- sesalmir
#20 Re: Najkvalitetnija liga
Izvinjavam se zbog nejasnoce, ali sam mislio na trenutno stanje. Iskreno svako moze istorijski posmatrati broj osvojenih trofeja i takve stvari, ali to mi nije bio cilj, niti me interesuje sta je ko uradio prije 5, 15 ili 150 godina, vec trenutno kakva je situacija.2407 wrote:Malo smo disleksicni, zar ne?drama wrote: valjda je pitanje koja je najjaca trenutno, sto bi znacilo ova sezona i nekoliko prethodnih
prema tome ENGLESKA![]()
Pitanje nije koja je najjaca liga trenutno, niti je pitanje koja je najjaca uopste nego je naslov teme Najkvalitetnija liga. Posto autor teme nije definisao da li se to odnosi na trenutno, proslo ili neko drugo stanje, ja sam odgovorio za opcenito stanje. Staistika pokazuje sta pokazuje tj. da je Seria A najkvalitetnija opcenito.
Niko ovdje ne spominje niti navodi kup kupova, mozda dokaz disleksije?
Engleska, prema cemu? Imena, kolega, imena....
- sesalmir
#21 Re: Najkvalitetnija liga
O atraktivnosti mozemo napraviti drugu temu sa drugom anketom, mene interesuje misljenje forumasa o NAJKVALITETNIJOJ. I vidim da se vec sada po ovom pitanju kvalitete, jedna liga prilicno izdvojila po broju glasova.cyprus wrote:Mislim da nema dileme koja je najkvalitetnija - engleska svakako. Ali mislim da se trenutno najljepši fudbal za gledat igra u Njemačkoj.
- cyprus
#22 Re: Najkvalitetnija liga
Pa eto reko sam - Engleska najkvalitetnijasesalmir wrote:O atraktivnosti mozemo napraviti drugu temu sa drugom anketom, mene interesuje misljenje forumasa o NAJKVALITETNIJOJ.cyprus wrote:Mislim da nema dileme koja je najkvalitetnija - engleska svakako. Ali mislim da se trenutno najljepši fudbal za gledat igra u Njemačkoj.
- sesalmir
#23 Re: Najkvalitetnija liga
Jedino sto mi je nejasno, to je da je spanska liga trenutno ovako nisko plasirana. 
- sesalmir
#24 Re: Najkvalitetnija liga
Dijelimo misljenjecyprus wrote:Pa eto reko sam - Engleska najkvalitetnijasesalmir wrote:O atraktivnosti mozemo napraviti drugu temu sa drugom anketom, mene interesuje misljenje forumasa o NAJKVALITETNIJOJ.cyprus wrote:Mislim da nema dileme koja je najkvalitetnija - engleska svakako. Ali mislim da se trenutno najljepši fudbal za gledat igra u Njemačkoj.![]()
-
papacja
#25 Re: Najkvalitetnija liga
Pa dobro gdje je Kiparska liga? Famagusta
. Moj glas Engleskoj, mada zbog naših njaviše pratim Hofenhajm i Wolsburg.