Najezda Roma iz Italije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ProS

#76 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by ProS »

ja sam cuo da su cigani ovdje odnijeli most i prodavali materijal od kojeg je sacinjen :-?
cigani su uglavnom sve sto pomislimo o njima,a mozda smo mi krivi za to,drzava jeste...
ne znam gdje u svijetu zavrsavaju skole i kupaju se,ovdje takvi prodaju oruzje za to...

generalizacija ne ide nigdje :wink:
pitt

#77 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
anais_nin wrote: toga kod mene nikad ne fali :lol: :D
htjela sam samo da napises da li iza tvojih stavova stoje stavovi tj predrasude prema romima kao narodu ili predrasude prema sirotinji :) ali to ocigledno nije slucaj :D ti govoris o socijali :) i o tome kako niko nece socijalne slucajeve :)
naravno da nece... da hoce, ne bi ih ni bilo jer bi im svi pomagali... :D

mene je inace su inace djed i njegova braca naucila toleranciji... :D cim su se skinuli iz handzar divizije, otisli u partizane... :D
pa onda opet u HD :D :D
nego ti si malo zalutao ovdje bolan :D Ti pricas o socijalnim razlozima dok su se neki digli protiv ovih ljudi nsamo zato sto su romi. nista drugo nije bilo vazno da zapjene.
turban

#78 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by turban »

Jadni Romi nigdje nisu prispjeli... :(
U Beogradu su zabiljezena tri ubistva romskih mladica za kratko vrjeme... :(
yaran

#79 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by yaran »

Sramota,koji je to rasizam-nemogu da vjerujem????Pa te ljude sve treba vratiti i primiti i smijestiti ko ljude gdje pripadaju-sve u Banju Luku Dodiku! :D :-) :sax:
Atrus

#80 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Atrus »

Za sve rasiste i xenofobe: dabogda u Italiji trazili hljeba.
Kurt_Kombajn

#81 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Kurt_Kombajn »

ucim - me siklojav
skola - ishkola
vidimo se, sretnemo se - talalinas amen
idem, odoh - me fuat dzav
zajedno - ketan
gdje - kaj
dobar dan - latcho dives

lijepo - shukar
volim te - me tut kamav

vrlo interesantan je pozdrav pri odlasku - romi nemaju "do vidjenja", "zdravo", "zbogom" niti bilo sta slicno, nego:

sretan put - bahtalo drom
Alfons Kauders

#82 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote: pa onda opet u HD :D :D
nego ti si malo zalutao ovdje bolan :D Ti pricas o socijalnim razlozima dok su se neki digli protiv ovih ljudi nsamo zato sto su romi. nista drugo nije bilo vazno da zapjene.
nije ni HD sto je nekad bio... :D eh, prije 10 godina nije bilo jace bikerske kafane na balkanu... :D il si ti mislio na 13. Waffen-Gebirgs diviziju Waffen SS-a ? :D

nisam ja nidje zalutao... :D arijevci nikad ne lutaju... :D
Alfons Kauders

#83 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

Atrus wrote:Za sve rasiste i xenofobe: dabogda u Italiji trazili hljeba.
i nije ti neka kletva... :D vecina nas koji ovdje trazimo hljeba bi rado isto radili i u italiji... :D
pitt

#84 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
nije ni HD sto je nekad bio... :D eh, prije 10 godina nije bilo jace bikerske kafane na balkanu... :D il si ti mislio na 13. Waffen-Gebirgs diviziju Waffen SS-a ? :D

Aha...HD (holivud i tinjo :D :D :D)
dabogda i ti sa njim cevape u 3 sata jeo....nakon rome :D :D:D
Alfons Kauders

#85 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:
Alfons Kauders wrote:

Aha...HD (holivud i tinjo :D :D :D)
dabogda i ti sa njim cevape u 3 sata jeo....nakon rome :D :D:D
kakav crni tinja i njegovi seljakluci... :D HD ti je ba bio zakletva :D dragan vickovic, u narodu poznatiji kao vicko, je godinama drzao najjebeniju rokersku kafanu u bih... :D tuzlanska institucija, koja je, kao i vecina tuzlanskih institucija... propala... :D
pitt

#86 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by pitt »

ne diraj mi u havera :D :D propao je cijeli grad.....cim su takve ko tebe poceli izvoziti :D :D :D
omar little

#87 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by omar little »

Alfons Kauders wrote: kakav crni tinja i njegovi seljakluci... :D HD ti je ba bio zakletva :D dragan vickovic, u narodu poznatiji kao vicko, je godinama drzao najjebeniju rokersku kafanu u bih... :D tuzlanska institucija, koja je, kao i vecina tuzlanskih institucija... propala... :D
financijski? :D il' bukvalno u zemlju propala? :D :D

a gdje je bila locirana ta institucija, bez zeze ovo pitam?
Alfons Kauders

#88 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

omar little wrote:
Alfons Kauders wrote: kakav crni tinja i njegovi seljakluci... :D HD ti je ba bio zakletva :D dragan vickovic, u narodu poznatiji kao vicko, je godinama drzao najjebeniju rokersku kafanu u bih... :D tuzlanska institucija, koja je, kao i vecina tuzlanskih institucija... propala... :D

finasijski :D vecina voli dzigaru, a nas normalnih je u tz malo ostalo :D od par stotina ljudi koji su tamo redovno zalazili, u tz se sad nalazi manje od pola, ako i toliko :( hd jos uvijek radi u drugom prostoru... :D al nije to to... :D

uh, nije to lako objasnit vama sarajlijama... :D kod sacirove slasticarne... :D preko puta zgrade ptk s juga... :D doma zdravlja i kina mladost sa sjevera :D
Alfons Kauders

#89 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:ne diraj mi u havera :D :D propao je cijeli grad.....cim su takve ko tebe poceli izvoziti :D :D :D
care moj, kamo srece da su samo ovakve izvozili... izvozili su puno bolje, pametnije i vrijednije od mene, koje mi je bila cast poznavati... sad nemamo gore nikog... a od australije, preko afgana, iraka, dubajia, preko hrvatske, austrije, njemacke, svice, irske, engleske, pa do tvoje amerike - ti ex-pat tuzlaci drmaju, uzimaju pare, rade jebene poslove, a u tz su ostali samo oni koji kukaju po kafama...
omar little

#90 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by omar little »

Alfons Kauders wrote:
omar little wrote:

finasijski :D vecina voli dzigaru, a nas normalnih je u tz malo ostalo :D od par stotina ljudi koji su tamo redovno zalazili, u tz se sad nalazi manje od pola, ako i toliko :( hd jos uvijek radi u drugom prostoru... :D al nije to to... :D

uh, nije to lako objasnit vama sarajlijama... :D kod sacirove slasticarne... :D preko puta zgrade ptk s juga... :D doma zdravlja i kina mladost sa sjevera :D
nisam ja sarajka :D :D pitam jer se ne sjecam tog mjesta, mora da je posle rata to bilo otvoreno? ja sam malo starija :D pa se sjecam kad se kod sacira "izlazilo" :D :D
Alfons Kauders

#91 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Alfons Kauders »

omar little wrote: nisam ja sarajka :D :D pitam jer se ne sjecam tog mjesta, mora da je posle rata to bilo otvoreno? ja sam malo starija :D pa se sjecam kad se kod sacira "izlazilo" :D :D
kod sacira se vala izlazilo u osamdesetim, :D a to je za mene fakat rano bilo :D

da, vicko je svoju rupu otvorio poslije rata, 1996 cini mi se... :D onda su, kada su rokerske kafane u pitanju, slijedili ekv (djuka, dragan djukic, bokser - vjerovatno ga znas) i haustor (esho), a poslije je djuka otvorio under... sve te kafane su rahmetli... doduse, under jos uvijek postoji, na istom mjestu je, al nije ni blizu onog od prije 8 godina... :D
turban

#92 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by turban »

Ova tema previse ozeleni,vidi gore sve zelembaci i to se keze... :roll:
Troll_Happens

#93 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by Troll_Happens »

danas wrote:
pitt wrote:eno sad.......o drugim sumama je rijec :D :D :lol: :lol:
pa eno jaro gore vice NEBRIJU im se zene (mislim, mogao se makar toliko opismeniti da zna da se negacija pise odvojeno od glagola :D -- ali CIGE ne idu u skolu i nece da uce :oops: )
a mozda je mislio da su bradate :?

mah... :roll:
Haj ne s... omaklo se u brzini kucanja, trazis dlaku gdje je nema. Ima i brkatih ono kad udjes u granap pa ti sve brkovi igraju kad te vidi hahaha..
Zaboravio sam da kradu sahtove, klupe sve sto se prodat moze oni odvaljuju i prodaju u staro gvozdje.
Tih 10000 ne bi se nikad bosne sjetili da ih ne protjeruju sad, zasto ih protjeruju zato sto su akademici i sto mogu doprinjeti drustvu. Nego nemaju bolju alternativu to im je jedino sto je preostalo pa sad ajd primi me...
Prije par mjeseci bas u toj Italiji su neki Romi ubili neku zenu koliko se sjecam pa se policija isti dan obracunala sa istim i razvalila im ta sklonista... jest da su to bili rumuni tj rumunski cigani ali zar je bitno taman da su kineski... Pa su sad malo odlucniji u nakani valjda iskustvo da ne dozive sa nasim istu sudbinu ako nista ima Bosna primice svakojaku fukaru.
Tako ispada da sve sto ne valja dolazi u Bosnu. A sto valja ide iz iste valjda vidi da se ovde nece moci najesti hljeba s postenim radom.
Ali da nije sve crno imam nesto ovi se barem muzikom bave sto neko kaze ima onih koji su i muzicki potkovani al u k...
haj nista barem se trude.

http://de.youtube.com/watch?v=cjdJkzfRoaw
:lol: :lol: :lol: :lol:
BRCAK27

#94 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by BRCAK27 »

Nesto mi naumpade ono vrijeme kada smo i mi bili muhadžiri ,protjerani sa svojih ognjista ,,neki su imali srecu da lutaju po Europi aneki po nasoj nam Bosni ,,sjecam se da mi je Mati govorili tada kako smo dozivjeli sudbinu Roma ,,da lutamo i da trazimo dom pod ovom kapom nebeskom ,,cudno je sto tada niko nije bio gospodin ili ti kvazi krema drustva nam posrnulog, nego je bilo svima isto ,,nazalost nam mi Dobr Bosnje kao i uvjek zaboravimo bitnije stvari kao sto su bradati četnici i kiša granata koja nas je zasipala ,,nego mi naravno ovdje sad tabirimo sta cemo sa onim građanima koji imaju potpuno pravo zivjet i vratiti se u svoju domovinu ,,takođe imaju pravo gospodo draga da opsjedaju i Ferhadiju i koju god hoće ulicu jer je ovo i njihova Bosna ,,ovdje su rođeni i ovdje im je mjesto ...
Pozdrav i Selam svima!
tranquil

#95 Re: Najezda Roma iz Italije

Post by tranquil »

Alfons Kauders wrote:
omar little wrote:

e, a gdje je sada HD ? i šta bi sa onom crnom cvjećarom što je otvorena na mjestu HD-a ?
Post Reply