NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

bicebolje

#51 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

aleDP wrote:...logika kaže da je onda sad više muslimana nego prije rata. Razmisli malo.
Ajd mi logično objasni kako se broj muslimana pored stotina hiljada ubijenih i protjeranih za 20 godina mogao povećati za 400.000 ?

gjedajući zadnje izbore stanje je sljedeće
Rezultati su sljedeći i veoma lako provjerljivi na stranici izbori.ba i ne treba više od pola sata da se preračunaju.
Na osnovu rezultata za parlament BiH.

RS
Srpske stranke : 557.681 ili 90,96 %
Bošnjačke stranke : 47.949 ili 7,82 %
Hrvatske stranke : 7.457 ili 1,21 %

FBIH
Srpske stranke : 21.874 ili 2,14 %
Bošnjačke stranke : 784.183 ili 76,85 %
Hrvatske stranke : 214.236 ili 20,99 %

BiH
Srpske stranke : 579.555 ili 35,47 %
Bošnjačke stranke : 832.132 ili 50,94 %
Hrvatske stranke : 221.693 ili 13,57 %

Koliko je među njima ostalih nemoguće se izračunati. SDP, Kokuze, Našu Stranku sam stavio u bošnjačke stranke a Radom za boljitak u hrvatske.
bicebolje

#52 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

MrMaliJoe wrote:
bicebolje wrote:
Warhead wrote:Je li to znaci da automatski da je taj narud vlasnik planina, rijeka suma i cjelokupnog zemljista? Hajde molim te obrazlozi malo.
Vlasnici planina, rijeka, šuma i cjelokupnog zemljista u današnjoj BiH su ljudi i eniteti. I ono malo državne imovine kako je krenulo će se podjeliti po entitetima
Ti inače čitaš iz karte ili samo predviđaš kao vidovita Džemila. Nisam znao da su ljudi "vlasnici" planina, rijeka i šuma.
Rekao sam ljudi i entiteteti. Naravno da je privatna parcela na nekoj planini vlasništvo tog privatnog lica, šta ti je tu čudno ?
bicebolje

#53 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

stari grad Visegrad wrote:@bicebolje
Tadic je izjavio da ce Srbija uci u EU najranije 2016.
a znamo da bh srbi ne daju isped Srbije. Kao sto smo i bezvizni rezim dobili posjije Srbije.

Realno je da Bosna i hercegovina sa dananjom podjelom na etnike ne moze uci u EU pije 2020 godine.
Tako da bez obzira na popis 2011 mi ne ulazimo u EU ni 2012, ni 2013,ni 2014 ni 2015 ni....
Ne može ući nikad ako ne krenemo u proces ulaska. Mi bez popisa ne možemo ući u proces približavanja euroatnanskim integracijama niti možemo imati pristup fondovima, fino ti piše gore. Da sad krenemo ne možemo ući do 2020.

Popis će biti 2011 ili 2012. kad i u ostalim evropskim zemljama, u to ne treba sumnjati.
Been

#54 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by Been »

Nedo* wrote:
MrMaliJoe wrote: Žalosno je da ima jako puno mladih ljudi kojima serviraju identitet. Ukoliko si Bošnjak tada se podrazumjeva da si musliman, a ako si BOSANSKI HRVAT TADA SI DIJASPORA U BOSNI, ISTO VRIJEDI I ZA SRBE. A sve to je smišljeno da se "tri" naroda, tj. jedan narod ,........ Žalosno je to što ti pušiš tu foru
de ti to plasiraj hrvatima i srbima da oni to popuše
MrMaliJoe wrote: . Ako želimo multivitaminsko društvo, vjera je nešto što nosiš u srcu a ne na zlatnom lančiću. Suprotne strane, o kojima sam već pričao, ne dozvoljavaju istinski dijalog. Moja preporuka je da skineš prašinu sa udžbenika istorije/historije/povjesti, i da dok čitaš malkice mučneš mozgom.
Ako nas ima samo 10000, zašto nam onda nedopuštaju taj indentitet, tj bosanski identitet. Ako se radi samo o šačici ljudi, zašto postoji strah!???!!
ta šačica ljudi su ili oni koji su iz mješovitih brakova ili "neosvješteni" Bošnjaci, zagriženi "idolopoklonici" komunističkog sistema, dakle bivši jugosi, koji nisu svjesni svoje nesvjesti
dakle, PRVO ubjedi srbe i hrvate u svoju šuplju o BOSANSTVU, jer je najmanji problem eventualno ubjediti Bošnjake
e ako uspiješ to, omda nam se javi jer češ ad imati POKRIĆE za svoju "šuplju" koja je sad to jedino
što se tiće historije mogu ti biti profa budi siguran :oops:
Okani se saffa i preporoda, i okreni se ozbiljnoj literaturi pa ćeš o ideji "integralnog bošnjaštva" tj. bosanstva znati malo više jer je ovo što trenutno znaš opasno granični sa idiotizmom, uz dužno poštovanje...

Čuj "djeca iz mješanih brakova" i "zagriženi komunisti"... Oličenje fašizma ! Sramota !!!

BiH će uvijek imati bosance koji će se na slijedećem popisu stanovništva izjasniti kao OSTALI, a to nek' je na čast i sramotu upravo takvim kao što si ti i tebi slični u institucijama koji rade sve da se ne prizna jedina racionalna i normalna nacija u našoj zemlji...
barby02

#55 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by barby02 »

aleDP wrote:
barby02 wrote:Ako vam nije tesko, a necete javno, vi meni na pp javite AKO i KAD pocne pucati zbog treceg, petog ili 16, neke djelidbe, kusuranja, popisa - raspisa, svadbi , granica, razlaza, ulaza. . bilo sta sto podrazumjeva jace topove od Bajramskog . . eto nebilo vam mrsko, ja znam put. . .
Ako do toga dođe, sretno ti bilo...sreća pa je dosta više onih koji svojoj Bosni nikad leđe neće okrenuti...do smrti... :thumbup:
Hvala na zeljama ali me ne povlaci da razvezem jezik. . gdje si ti a gdje sam ja. . . .a ti brate ratuj i nemoj ledja okretati, niposto ! Svu ti podrsku dajem za rijeci a djelom mi obezbjedi finu kucicu sa bazencicem i onaj paket zlatnih kasika, to ide meni, a ne Aziri. . Docekaj me sa velikom mapom kretanja jer ja ti vise ni moje ulice ne prepoznajem. . . i posalji mi koju paru, valja meni vani prezivjeti. .
zemo_online

#56 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by zemo_online »

bih ima oko 3,5 mil. stan.

450.000 hrvati
1.100.000 srbi
100.000 ostali
1.850.000 bosnjaci,bosanci,muslimani ili 53%

po politickom opredjeljenju,otprilike:

350.000 hrvati
900.000 srbi
2.250.000 bosanski patrioti ili 64%
aleDP

#57 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by aleDP »

Čuj ovaj po izborima gleda...pa koliko ljudi nije izašlo na izbore, plus oni mlađi od 18 godina što nemaju pravo glasa, kad sabereš tvoje brojke i dodaš ove kategorije, dođeš na broj bošnjaka koji je i veći od ovog koji sam ja napisao.. :D

Izlaznost na izbore oko 50%...mlađi od 18 godina oko 40% ukupnog stanovništva...eto, hajd malo računaj...dodaj na ovih 832 hiljade... :-D

bicebolje wrote:
Rezultati su sljedeći i veoma lako provjerljivi na stranici izbori.ba i ne treba više od pola sata da se preračunaju.
Na osnovu rezultata za parlament BiH.

RS
Srpske stranke : 557.681 ili 90,96 %
Bošnjačke stranke : 47.949 ili 7,82 %
Hrvatske stranke : 7.457 ili 1,21 %

FBIH
Srpske stranke : 21.874 ili 2,14 %
Bošnjačke stranke : 784.183 ili 76,85 %
Hrvatske stranke : 214.236 ili 20,99 %

BiH
Srpske stranke : 579.555 ili 35,47 %
Bošnjačke stranke : 832.132 ili 50,94 %
Hrvatske stranke : 221.693 ili 13,57 %

Koliko je među njima ostalih nemoguće se izračunati. SDP, Kokuze, Našu Stranku sam stavio u bošnjačke stranke a Radom za boljitak u hrvatske.
Last edited by aleDP on 27/11/2010 13:24, edited 3 times in total.
stari grad Visegrad

#58 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by stari grad Visegrad »

bicebolje wrote:
stari grad Visegrad wrote:@bicebolje
Tadic je izjavio da ce Srbija uci u EU najranije 2016.
a znamo da bh srbi ne daju isped Srbije. Kao sto smo i bezvizni rezim dobili posjije Srbije.

Realno je da Bosna i hercegovina sa dananjom podjelom na etnike ne moze uci u EU pije 2020 godine.
Tako da bez obzira na popis 2011 mi ne ulazimo u EU ni 2012, ni 2013,ni 2014 ni 2015 ni...

Tako da sva ta ucjenjivanja o popisu i drugim stvarima a za eurointegracije ne pali. Mozda BiH niked ne udje u EU. Gdje su garancije??? Nije sva sreca uci u eu. Vise volim da Bosna i Hercegovina vrata stari sjaj nego da udje u eu..
Ne može ući nikad ako ne krenemo u proces ulaska. Mi bez popisa ne možemo ući u proces približavanja euroatnanskim integracijama niti možemo imati pristup fondovima, fino ti piše gore. Da sad krenemo ne možemo ući do 2020.

Popis će biti 2011 ili 2012. kad i u ostalim evropskim zemljama, u to ne treba sumnjati.
Popis ce biti 2021.
theTruePath

#59 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by theTruePath »

Nedo* wrote:Image

UVEĆANA TOTALNO DETALJNA KARTA
OVDJE !

krajisnici su skroz izolovani
MrMaliJoe

#60 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by MrMaliJoe »

bicebolje wrote:
Rekao sam ljudi i entiteteti. Naravno da je privatna parcela na nekoj planini vlasništvo tog privatnog lica, šta ti je tu čudno ?
Ma meni jeste za razliku od tebe i Nede, ali moraš me shvatiti. Ja sam neosvješten!
bicebolje

#61 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

aleDP wrote:Čuj ovaj po izborima gleda...pa koliko ljudi nije izašlo na izbore, plus oni mlađi od 18 godina što nemaju pravo glasa, kad sabereš tvoje brojke i dodaš ove kategorije, dođeš na broj bošnjaka koji je i veći od ovog koji sam ja napisao.. :D
Hoćeš da kažeš da su svi Srbi i Hrvati izašli na izbore čak i mlađi od 18 godina a Bošnjaci nisu ?
U oba entiteta izlaznost je bila ista.
Lupati nije zabranjeno ali šta ćemo kad bude popis pa kad se ne bude više moglo lupati. Jedino što tad ostaje je nepoštovanje rezultata popisa ali i to je za (nerealne) ljude. Realnost sucks !
MrMaliJoe

#62 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by MrMaliJoe »

theTruePath wrote:
Nedo* wrote:Image

UVEĆANA TOTALNO DETALJNA KARTA
OVDJE !

krajisnici su skroz izolovani
Ne sekiraj se ! Brzo će vas Latić prebaciti blizu Kantona Sarajevo. Još zamisli kad Zokorlić uzme Sandžak. Nema kraja veselju.
bicebolje

#63 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

aleDP wrote:...mlađi od 18 godina oko 40% ukupnog stanovništva...
Možda u centralnoj africi gdje je ljudski vijek oko 40 godina.
stari grad Visegrad

#64 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by stari grad Visegrad »

Ova krta je smijurija.
Moze li otvarac teme da ogovoi sta znace procenti. Od cega %? Koliko ljudi zivi u brdima, sumamam i u kamenjarima ? :roll:
Higer than 66%
Lower than 66%
MrMaliJoe

#65 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by MrMaliJoe »

bicebolje wrote:
iMA LI I TAMO LATIĆEVIH OSVJEŠTENIH bOŠNJAKA, DA PRIPOJIMO KOJI DJELIĆ.
popajic

#66 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by popajic »

Nedo* wrote: ...
ta šačica ljudi su ili oni koji su iz mješovitih brakova ili "neosvješteni" Bošnjaci, zagriženi "idolopoklonici" komunističkog sistema, dakle bivši jugosi, koji nisu svjesni svoje nesvjesti
dakle, PRVO ubjedi srbe i hrvate u svoju šuplju o BOSANSTVU, jer je najmanji problem eventualno ubjediti Bošnjake
e ako uspiješ to, omda nam se javi jer češ ad imati POKRIĆE za svoju "šuplju" koja je sad to jedino
što se tiće historije mogu ti biti profa budi siguran :oops:
Rece Latic i (na zalost) osta ziv :x
Dok je takvih "osvijestenih" nama je zagarantovana blagodat srednjeg vijeka! Aferim momak :-)
theTruePath

#67 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by theTruePath »

Budi šta hoćeš samo nemo drugima govorti šta trebaju biti.
I na prošlom popisu je bilo nešto preko 10.000 Bosanaca. Poput Jugoslovena, uglavnom ljudi iz mješanih brakova, toliko će vas biti i na idućem a galamite kao da vas je milion.

Tako nekako
aleDP

#68 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by aleDP »

bicebolje wrote:
aleDP wrote:Čuj ovaj po izborima gleda...pa koliko ljudi nije izašlo na izbore, plus oni mlađi od 18 godina što nemaju pravo glasa, kad sabereš tvoje brojke i dodaš ove kategorije, dođeš na broj bošnjaka koji je i veći od ovog koji sam ja napisao.. :D
Hoćeš da kažeš da su svi Srbi i Hrvati izašli na izbore čak i mlađi od 18 godina a Bošnjaci nisu ?
Lupati nije zabranjeno ali šta ćemo kad bude popis pa kad se ne bude više moglo lupati. Jedino što tad ostaje je nepoštovanje rezultata popisa ali i to je za (nerealne) ljude. Realnost sucks !
Nisam uopšte pomenuo hrvate i srbe. Ne kontaš ti, ali evo nacrtat ću ti:

Sam si napisao da je glasalo 832 hiljade Bošnjaka (zaokružit ćemo). Ako ih je izašlo oko 50%, to znači da ih sa pravom glasa (starijih od 18 godina) ima oko 1.6 miliona.

Ako uzmemo da oni zauzimaju 60% populacije, a oni ispod 18 godina 40%, dođemo do toga da ih ukupno ima 2.6 miliona, skoro pa i 2.7.

Nije to baš toliko, ali ako se vodimo tezom koju ti dokazuješ, dođemo do ove brojke.

Ako treba još neko pojašnjenje, slobodno reci, bolje nego da ovako lupaš u prazno.
bicebolje

#69 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by bicebolje »

aleDP wrote:
bicebolje wrote:
Nisam uopšte pomenuo hrvate i srbe. Ne kontaš ti, ali evo nacrtat ću ti:

Sam si napisao da je glasalo 832 hiljade Bošnjaka (zaokružit ćemo). Ako ih je izašlo oko 50%, to znači da ih sa pravom glasa (starijih od 18 godina) ima oko 1.6 miliona.

Ako uzmemo da oni zauzimaju 60% populacije, a oni ispod 18 godina 40%, dođemo do toga da ih ukupno ima 2.6 miliona, skoro pa i 2.7.

Nije to baš toliko, ali ako se vodimo tezom koju ti dokazuješ, dođemo do ove brojke.

Ako treba još neko pojašnjenje, slobodno reci, bolje nego da ovako lupaš u prazno.
:thumbup:
aleDP

#70 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by aleDP »

bicebolje wrote:
Opet se provaljuješ. U EU je oko 40%, mislim da je 38, ako se dobro sjećam tog podatka koji sam skoro na TV-u u nekoj emisiji vidio. Provjeri prije lupetanja u prazno.
MrMaliJoe

#71 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by MrMaliJoe »

theTruePath wrote:
Budi šta hoćeš samo nemo drugima govorti šta trebaju biti.
I na prošlom popisu je bilo nešto preko 10.000 Bosanaca. Poput Jugoslovena, uglavnom ljudi iz mješanih brakova, toliko će vas biti i na idućem a galamite kao da vas je milion.
Image
Tako nekako
popajic

#72 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by popajic »

@nedo,
Dobronamjeran savjet- 2 apaurina , onda knjige u ruke ...
aleDP

#73 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by aleDP »

Ma treba budalu uklonuti odavdje...ismijali smo se njegovim glupostima, a sad je dosta...
MrMaliJoe

#74 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by MrMaliJoe »

Nedo* wrote:
pih, sad vidim da nisi ni mješanac, ti si klasični srbin ili hrvat, bar prema klasinčnom POTURANJU svakom onom ko se poziva na bošnjaštvo i bosanstvo, muslimanstva !! iako dotičnom kojeg spominješ se i može "prikačiti" ta vrlina da mu je u prvom redu vjerski identitet od nacionalnog primaran
ali u mom slučaju si se duboko zajebo, u prvom redu što sam ja lično ATEISTA !!
ali Bosnu mi ne diraj !!! a jedini koji se bore za ovu Bosnu i kojima je stalo do njenog opstanka su bošnjaci pa i ovi koji su u prvom redu muslimani, nažalost nije lako se riješit tog nakaradnog termin akoje su nam KOMUNJARE POTURILE, a od kojih si i ti jedan primjerak, jer svako pozivanje na bošnjaštvo vi postovjećujete ZLONAMJERNO na pozivanje na muslimanstvo !!! što je očito i ovaj tovj slučaj, pa tako ZLONAMJERNO ZAMJENJUJUĆI TEZE
OPET omalovažavate nas kao narod
ali srećom sve je više onih koji su osvješteni, afala bogu ni srpsko-hrvatskih komunjara na vlasti koji su bili pokrovitelji takvih rabota, te vam je TRUD UZALUD SVIRAČI !!
I .....osvješteni, ......objasni mi pojam klasični srbin/hrvat. :-) :lol:
Mi ne osvješteni nemamo tu letićevu enciklopediju.

Pitanje za tebe osvješteni, može mi i Latić odgovoritu ukoliko je na liniji. Da li si možda čuo da se neki katolik ili pravoslavac izjašnjava kao Bošnjak i zašto?
Koja je odrednica katolika koji živi u BIH, može i pravoslavca, i zašto ? Šta bi se desilo ukoliko bi se na popisu, građani BIH, mogli izjašnjavati kao BOSANCI i Hercegovci?

i još jedno pitanje za kraj, šta su to komnisti-idolopoklonici ? (o.p.a primjetio sam izraz u tvom postu pa me zanima da ga Latićevski objasniš).
pemanapemani

#75 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ

Post by pemanapemani »

Evo ja sam jedan od onih "koje treba nagovarati da budu Bosanci, pa će onda Bošnjaci to lako prihvatiti". Samo što mene nije niko nagovarao. Imam jednu domovinu i ne mislim je se nikad odreći. Problem je (što sam više puta napisao) što se svima diže kosa na glavi od spomena Bosanaca. Za Hrvate i Srbe smo izdajice i poturice, a za Bošnjake ubačeni element i kopilad.
Apsurdno je što nikad nisam sreo Bosanca koji bi nekome nešto nametao i uskraćivao. Nemam iluziju da ćemo svi jednog dana postati Bosanci i Hercegovci, za to je kasno. Problem je, kako danas stvari stoje, da nam se neće dati uopšte prilika da se izjasnimo kako želimo, nego će nas odmah trpati u kategoriju ostalih. Da smo normalno društvo, kladim se da bi na popisu bilo bar 25 % Bosanaca i Hercegovaca, ali uz ovakvu satanizaciju dabogda nas bude i 5 %.
Post Reply