NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
-
Walthie
-
michio
#2 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Mogu li ja zauzeti ta nenaseljena podrucja 
- mO k3
#3 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
e tu cu ja da uletim sa mojim klanom i da napravim svoj entitet....e nenennene bidne federalna jedinica !!!!michio wrote:Mogu li ja zauzeti ta nenaseljena podrucja
- EdoFmjam
#4 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Nije ovo tacno, toliko od mene
- mO k3
#5 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
zasto nije tacno...??EdoFmjam wrote:Nije ovo tacno, toliko od mene
- Warhead
#6 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Vjerovatno zato sto se dosta plaviŽenski Dr.Med wrote:zasto nije tacno...??EdoFmjam wrote:Nije ovo tacno, toliko od mene
Inace, treba razlikovati teritorijalnu rasprostranjenost i gustocu naseljenosti. Npr. uzmite ovu teritoriju juzno od Bosanske Krupe i Mrkonjica. Jasno je da su tu Srbi u vecini ali kad bi ih sve sakupio vjerovatno bi ih bilo manje nego stanovnika na Alipasinom u Sarajevu.
-
Frankyee
#7 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
cemu sluzi ova mapa ? jel to za Treci se crtaju granice
- bailaor
- vox-populi
#9 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Tri krvna zrnca meni, tri krvna zrnca tebi, tri ostavimo za kasnije i jos cetiri imamo da se mijenjamo. Super igra.
-
bicebolje
#10 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Zato su Hrvati izvisili u srednjoj Bosni.
- Warhead
#11 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Nema nikakve, jer sve dok postoji drzava Bosna i Hercegovina ne bi trebalo biti njihovo i nase. Mogu oni smatrati i Sarajevo svojim pa ga htjeti odcjepiti, stvar je hocemo li im dopustiti da bude tako.Nedo* wrote:Warhead wrote:
Vjerovatno zato sto se dosta plavi
Inace, treba razlikovati teritorijalnu rasprostranjenost i gustocu naseljenosti. Npr. uzmite ovu teritoriju juzno od Bosanske Krupe i Mrkonjica. Jasno je da su tu Srbi u vecini ali kad bi ih sve sakupio vjerovatno bi ih bilo manje nego stanovnika na Alipasinom u Sarajevu.
i kakve to veze ima, to se smatra "njihovom" teritorijom, uzmi paralelu sa ruskim Sibirom, tamo je naseljenost 1 stanovnik/km 2
ko nam je kriv kad su nas stjesnili na malom prostoru, vršeći etničko čišćenje Bošnjaka iz republike Smrdske
za usporedbu evo kakva je etnička mapa BH bila 1991.god.
Klikni !
-
sa obzirom na...
#12 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Ovo pokazuje jedan fenomen o kome se malo prica, fenomen kojie je zapoceo zadnjih 50-80 godina turske vladavine, pojacan agrarnom reformom iz 30-tih godina 20 vijeka te cementiran posljednim ratom.
To je cinjenica da su Srbi teritorijalnim pokrivanjem, a ne brojem, vecinski faktor BIH.
U tursko doba begovi su titularno bili vlasnici odredjene zemlje ali tu su bili naseljeni pravoslavna raja kmetovi, koja je zadnjih 50 godina turske vladavine, ekonomski ojačala kroz jacanje srpskog trgovackoj sloja, postala samosvjesna i politicki aktivna.
Mozda neko ne zna ali su Saborne crkve u Sarajevu i Mostaru bile napravljene ne za vrijeme AU vec za zadnjih decenija turske vladavine, i da je sultan, mislim da se zvao ,Topal Pasa planirao reforme kojim bi izjednacio sve religije i ukinuo dominaciju islama.
Uglavnom Turska predaje BIH AU u sljedecem stanju: po zadnjem popisu koje je Turska provela pravoslavno stanovnistvo je bilo vecinsko, teritorijalnim zauzimanjem takodje vecinsko.
Zato oni koji se cude ovolikoj plavoj boji, citajte malo istoriju.
To je cinjenica da su Srbi teritorijalnim pokrivanjem, a ne brojem, vecinski faktor BIH.
U tursko doba begovi su titularno bili vlasnici odredjene zemlje ali tu su bili naseljeni pravoslavna raja kmetovi, koja je zadnjih 50 godina turske vladavine, ekonomski ojačala kroz jacanje srpskog trgovackoj sloja, postala samosvjesna i politicki aktivna.
Mozda neko ne zna ali su Saborne crkve u Sarajevu i Mostaru bile napravljene ne za vrijeme AU vec za zadnjih decenija turske vladavine, i da je sultan, mislim da se zvao ,Topal Pasa planirao reforme kojim bi izjednacio sve religije i ukinuo dominaciju islama.
Uglavnom Turska predaje BIH AU u sljedecem stanju: po zadnjem popisu koje je Turska provela pravoslavno stanovnistvo je bilo vecinsko, teritorijalnim zauzimanjem takodje vecinsko.
Zato oni koji se cude ovolikoj plavoj boji, citajte malo istoriju.
-
zemo_online
#13 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
zasto ova mapa ne moze biti istinita?
pr1.opcina odzak najmanje 40% bosnjaci,na mapi crvena skroz.
pr2.opcina bos.petrovac,bosnjaci najmanje 40%,na mapi skoro skroz plava.
pr3.unsko-sanski kanton,preko 90% bosnjac,mapa ima dosta plavih dijelova.i
pr1.opcina odzak najmanje 40% bosnjaci,na mapi crvena skroz.
pr2.opcina bos.petrovac,bosnjaci najmanje 40%,na mapi skoro skroz plava.
pr3.unsko-sanski kanton,preko 90% bosnjac,mapa ima dosta plavih dijelova.i
- madner
#14 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Mene zanima kako se doslo do ovih podataka kada nismo imali popis stanovnistva.
-
vonSchtigliz
#15 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Odmah u pocetku da kazem da je ova mapa netacna i uopste nije detaljna kao sto je predstavljas a recicu ti i zasto. Evo kad uzmemo samo prikaz Banjaluke mozes vidjeti kako se radi o manipulaciji. Predstavljene su sve MZ po selima dok su gradske MZ sve svrstane u jednu tako dobijes da se sva Manjaca gdje je broj stanovnika oko 100 do 500 po selima i sva se plavi dok naprimjer gradske MZ sa vecinskim Bosnjackim stanovnistvom kao sto su Gornji Seher, Novoselija,Hiseta, Mejdan1,2,3 ili Vrbanja uopste nepostoje a svaka ima uprosjeku po nekoliko hiljada stanovnika.
-
michio
#16 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Vrbanja je prikazana zelenom bojom, a na Histeama, Šeheru i Mejdanu Bošnjaci nisu bili većina.
- Warhead
#17 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Nedo, ne tjesim se ja nicim. Ovakvim mapama i jeste cilj da pokazu kakvo je fakticno stanje na terenu da bi se sutra lakse postigli odredjeni ciljevi. Samo je stvar koliko ce Bosnjaci biti spremni da eventualno pristanu na takve ciljeve i formalno odcjepljenje. Znas kako se kaze, nista nije gotovo dok sve nije gotovo. A ako ima volje i zelje onda ni boja na mapi gdje je naseljenost izrazito mala ne znaci puno.Nedo* wrote:samo se ti tješi,Warhead wrote:
Nema nikakve, jer sve dok postoji drzava Bosna i Hercegovina ne bi trebalo biti njihovo i nase. Mogu oni smatrati i Sarajevo svojim pa ga htjeti odcjepiti, stvar je hocemo li im dopustiti da bude tako.
pa postojanje BH se i dovodi u pitanje upravo zato što im je već DOPUŠTENO da imaju "svoj" dio i što je praktički BH i podijeljena te dotični i mogu da PRIJETE nekakvim referndumima i otcjepljenjimai "potiču" i treću stranu da se isto tako ponaša
- madner
#18 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Kolika ono bjese izlaznost? Morat ce covjek sve u neodredjeno prebacitNedo* wrote:pretpostavljam na osnovu poslejdnjih glasanja i biračkih spiskova !!madner wrote:Mene zanima kako se doslo do ovih podataka kada nismo imali popis stanovnistva.
-
vonSchtigliz
#19 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Vidi se da se slabo razumijes u karte. Ono sto je prikazano zelenom bojom je MZ Bastasi a u ostalim MZ koje sam nabrojao Bosnjaci su bili vecina.michio wrote:Vrbanja je prikazana zelenom bojom, a na Histeama, Šeheru i Mejdanu Bošnjaci nisu bili većina.
- Warhead
#20 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Ostavili su i njima Bosna i Hercegovinu. Znaci, nista jos nije gotovo. I ne znam sta propagiras sa ovakvim stavovima, da je sve izgubljeno zbog nekakve karte koju je pravio ko zna ko i ko zna kako. Izgleda, kad bi se pitao,ti bi sutra aminovao odcjepljenje.Nedo* wrote:a hoće li ih ko pitati, je li nas ko pitao kada je 1995.g fašistička tvorevina Smrdska bila pred PORAZOM i to vojnim kada se jedino tako i mogao poraziti fašizam, šta misliš da su tako saveznici ostavili HItleru sličnu republiku npr. oko Berlina i bivšoj Istočnoj Njemačkoj !!Warhead wrote:
Nedo, ne tjesim se ja nicim. Ovakvim mapama i jeste cilj da pokazu kakvo je fakticno stanje na terenu da bi se sutra lakse postigli odredjeni ciljevi. Samo je stvar koliko ce Bosnjaci biti spremni da eventualno pristanu na takve ciljeve i formalno odcjepljenje. Znas kako se kaze, nista nije gotovo dok sve nije gotovo. A ako ima volje i zelje onda ni boja na mapi gdje je naseljenost izrazito mala ne znaci puno.
samo su nama osatvili FAŠISTIČKU tvorevinu i fašiste i dan danas da nam zagorčavaju život
-
bicebolje
#21 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Pogledaj zadnje rezultate glasanja u tim MZvonSchtigliz wrote:Odmah u pocetku da kazem da je ova mapa netacna i uopste nije detaljna kao sto je predstavljas a recicu ti i zasto. Evo kad uzmemo samo prikaz Banjaluke mozes vidjeti kako se radi o manipulaciji. Predstavljene su sve MZ po selima dok su gradske MZ sve svrstane u jednu tako dobijes da se sva Manjaca gdje je broj stanovnika oko 100 do 500 po selima i sva se plavi dok naprimjer gradske MZ sa vecinskim Bosnjackim stanovnistvom kao sto su Gornji Seher, Novoselija,Hiseta, Mejdan1,2,3 ili Vrbanja uopste nepostoje a svaka ima uprosjeku po nekoliko hiljada stanovnika.
http://izbori.ba/Finalni2010/Finalni/Na ... inice.aspx
Gornji Šeher i Novoselija - danas Srpske toplice
Hiseta - danas Kočićev vijenac
Mejdan - danas Obilićevo
Vrbanja - danas Vrbanja
U svim pobjedio SNSD, ono bošnjačkih glasova što je bilo u BL, velika većina je stigla poštom.
Ova mapa se može provjeriti po rezultatima izbora ali to je ogroman posao.
Last edited by bicebolje on 27/11/2010 11:23, edited 1 time in total.
- MrMaliJoe
#22 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Fakat, vide se i krvna zrnca, ali nisam siguran jesu li ovi u svijetlim nijansama pravi Bošnjaci, Hrvati i Srbi. I još nešto, ovdje ti fale etnički eskimi !!!!
-
stari grad Visegrad
#23 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Sta mislite zamazati oci? Milste a je mjerodavno dijeliti po teritoriji a ne po broju stanovnka. Zbog cega bi se 1 sirio na 1 km2 a drugi se zadovoljio sa 2 m2?
Npr. ako
10 etnica zivi na 10 km2 onda je to jena boja, prema zadatom crtezu
1 000 etnika zivi na 10km2 to je druga boja, a ako
30 000 etnika zivina na 10 km 2 onda je to opet treca boja itd.
znaci da je 10 etika isto sto i 30 000. jer jedinica povrsine je ista 10km2. Malo sutra.
Kako vas nij stid ptrurati ovakve crteze?
Zasto ne djelite povrsinu sa brojem stanovnika? Zato sto neprijateljima Bosne i Hercegovine ne odgovara.
Kada bi teritoriju podjelili prema broju stanovnika odna bi hrvatima pripalo maksimalno 10% teritorije, a srbima maximalno 25% teritorije.
A pogledajmo sta je bilo 91? zbog cega je 2010 mjerodavna godina? Sto nije mjerodavna 1800? Kako vas nije stid ubijati i tjerati ljude sa svoga ognjista a onda crtati karte. To mogu samo fashisti i nacisti.
Npr. ako
10 etnica zivi na 10 km2 onda je to jena boja, prema zadatom crtezu
1 000 etnika zivi na 10km2 to je druga boja, a ako
30 000 etnika zivina na 10 km 2 onda je to opet treca boja itd.
znaci da je 10 etika isto sto i 30 000. jer jedinica povrsine je ista 10km2. Malo sutra.
Kako vas nij stid ptrurati ovakve crteze?
Zasto ne djelite povrsinu sa brojem stanovnika? Zato sto neprijateljima Bosne i Hercegovine ne odgovara.
Kada bi teritoriju podjelili prema broju stanovnika odna bi hrvatima pripalo maksimalno 10% teritorije, a srbima maximalno 25% teritorije.
A pogledajmo sta je bilo 91? zbog cega je 2010 mjerodavna godina? Sto nije mjerodavna 1800? Kako vas nije stid ubijati i tjerati ljude sa svoga ognjista a onda crtati karte. To mogu samo fashisti i nacisti.
- Warhead
#24 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Treci put ti govorim, nista nije gotovo dok sve nije gotovo. A zakljucio sam da bi aminovao po svemu sto si do sada rekao i prema nastupu. Sto se tice instrumenata najvaznija je volja i moral da se sprijeci. Ako ima toga naci ce se i instrumenti i nacin.Nedo* wrote:kakve veze ima ova kartaWarhead wrote:
Ostavili su i njima Bosna i Hercegovinu. Znaci, nista jos nije gotovo. I ne znam sta propagiras sa ovakvim stavovima, da je sve izgubljeno zbog nekakve karte koju je pravio ko zna ko i ko zna kako. Izgleda, kad bi se pitao,ti bi sutra aminovao odcjepljenje.
ja govorim o faktičkom stanju, samo onaj ko namjerno zažmuri ne vidi to
ostavili im BH veliš, tako da ni na prelazu u Rači na otvaranju novog mosta nema table da se ulazi u BH, ali ima oznaka Smrdske, na najobičnijem primjeru se vidi koliko im znači BH, kao lanjski snijeg
po čemu si ti zaključio da bi ja aminovao ocjepljenje, ja tebe pitam koje istrumente imaš da to spriječiš ??? konkretno odgovori bez okolišanja
- MrMaliJoe
#25 Re: NAJDETALJNIJA etnička mapa BH po opštinama i MZ
Faktičko stanje je da najdetaljniju mapu etnički torisane BIH nema ni CIA. Ovdje ti fale oni koji će se u popisu stanovništva izjasniti kao BOSANCI I HERCEGOVCI!Nedo* wrote:kakve veze ima ova kartaWarhead wrote:
Ostavili su i njima Bosna i Hercegovinu. Znaci, nista jos nije gotovo. I ne znam sta propagiras sa ovakvim stavovima, da je sve izgubljeno zbog nekakve karte koju je pravio ko zna ko i ko zna kako. Izgleda, kad bi se pitao,ti bi sutra aminovao odcjepljenje.
ja govorim o faktičkom stanju, samo onaj ko namjerno zažmuri ne vidi to
ostavili im BH veliš, tako da ni na prelazu u Rači na otvaranju novog mosta nema table da se ulazi u BH, ali ima oznaka Smrdske, na najobičnijem primjeru se vidi koliko im znači BH, kao lanjski snijeg
po čemu si ti zaključio da bi ja aminovao ocjepljenje, ja tebe pitam koje istrumente imaš da to spriječiš ??? konkretno odgovori bez okolišanja