Najbolji Grad za Zivot u Americi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
hsnf

#26 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by hsnf »

XOX100 wrote: Nasi emigranti ne zive u Hollywoodu.
Pozdrav iz LA-a! :D
Samo ti mogu reci da je Hollywood neopisivi odron - ruzan, zapusten i prljav. Tamo se nema apsolutno nista vidjeti. Hollywood bulevar je obicna ubleha. Ako te zanima da zivis u drvenoj zgradi i cujes komsiju kako dise, bujrum! :-) West Hollywood je vec puno bolja opcija, ali je cak i Sunset Strip subotom navece jedno veliko nista. Mozes se provozati gore-dole, vidjeti par interesantnih mjesta i to je to. Carsija nocu je milijardu puta dinamicnija i ljepsa. Ovdje nemas gdje ni prohodati kako treba - bezveze totalno. Jedino lijepo sto mozes vidjeti u LA-a su Santa Monica (sa pjesackim zonama, radnjama, bastama, cisto i uredno), Pacific Palisades, Century City, Westwood i Pasadena (takodje pjesacka zona i jako uredno). Downtown Culver City je lijep, ali i dosta mali. Downtown Burbank je super, prava mala Pasadena. Ima sve sto treba i mozes hodati. Downtown LA je pola-pola, zapadna strana je napucana, istocna je katastrofa, iako je interesantno. Plaze zaboravi. Nisu to jadranske plaze sa mirisom borovine i restoranima, barovima, muzikom, jet-ski skuterima i sl. Samo pijesak, hladna nemirna voda i apsolutno ni jedna jedina kafana/restoran/basta/obicna stolica - nista. To je ovdje zabranjeno i na plazi mozes samo lezati na vrelom pijesku dok ti se galebovi motaju oko glave. Jedan jedini bar sa bastom na plazi je Paradise Cove u Malibuu, ali parking $30, ulaz na plazu $15 po osobi, pa tek onda naruci nesto. Za $100 dolara za dvoje, popijete po pice i mrs :-) Ako hoces prelijep (i topao) grad na zapadnoj obali, San Diego je najbolji izbor!!! 8)
XOX100

#27 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by XOX100 »

San Diego se i meni svidio.
Ima tamo i nesto Bosnjaka. Par ljudi iz Sarajeva. Vecina ih kupuje zivotne namirnice u Meksiku jer je 5 puta jeftinije.
U Tijuani je zivot.
B6Redhell

#28 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by B6Redhell »

XOX100 wrote:
sinuhe wrote:Tamo su od 60-tih. To ja 'nako da ih ima milion. Svakako da ih je najvise.
Bosnjaci iz Sandzaka su u Queens'u
(i nisu izgubili svoj naglasak i ekavicu poslije toliko vremena tamo)
U Queensu ima svega, od crnaca, indijaca,pakistanaca,itd.
A najmanje bijelaca,
Novi Pazar je ljepsi.sigurniji. ima bolje i zdrastvo i skolstvo
Za ovo potpisujem. Bas tako
jefferson

#29 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by jefferson »

XOX100 wrote:San Diego se i meni svidio.
Ima tamo i nesto Bosnjaka. Par ljudi iz Sarajeva. Vecina ih kupuje zivotne namirnice u Meksiku jer je 5 puta jeftinije.
U Tijuani je zivot.
Zato Jefferson uziva u San Diegu a ne LA :lol: :lol: :lol:
Drzi neki nas neki gril kod Meksicke granice, valjda ovi kad preskacu ogradu da imaju sta pojest i da ih drzi duze, jer kada sam pojeo jednom tu cevape, nisam ih svario 10 dana :D
klikerusa

#30 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by klikerusa »

XOX100 wrote:
sinuhe wrote:Tamo su od 60-tih. To ja 'nako da ih ima milion. Svakako da ih je najvise.
Bosnjaci iz Sandzaka su u Queens'u
(i nisu izgubili svoj naglasak i ekavicu poslije toliko vremena tamo)
U Queensu ima svega, od crnaca, indijaca,pakistanaca,itd.
A najmanje bijelaca,
Novi Pazar je ljepsi.sigurniji. ima bolje i zdrastvo i skolstvo
Naravno da u Queensu ima svega. Kad je velicine kao dva Kantona Sarajevo. Koliko ja znam, dosta se nasih vrti na Astoriji i Woodside, sto je ipak mnogo bjelje nego negdje drugo. Gdje se ovi iz Pi - Dzi ( P-G=Plav-Gusinje), krecu to oni najbolje znaju :)
xtacY

#31 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by xtacY »

Evo pisem vam iz Seattle-a...Dosao sam iz Hravtske u Seattle i tu radim u brodskoj luci.Kupio sam si stan u gradiću Burien koji je daleko od Seattle-a oko dvadesetak kilometara...Ovdije nema toliko puno kriminala,ali pola godine vrijeme kisovito i oblacno.
dog_killer

#32 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by dog_killer »

xtacY wrote:Evo pisem vam iz Seattle-a...Dosao sam iz Hravtske u Seattle i tu radim u brodskoj luci.Kupio sam si stan u gradiću Burien koji je daleko od Seattle-a oko dvadesetak kilometara...Ovdije nema toliko puno kriminala,ali pola godine vrijeme kisovito i oblacno.
kakve su cijene*
xtacY

#33 Re: Najbolji Grad za Zivot u Americi

Post by xtacY »

dog_killer wrote:
xtacY wrote:Evo pisem vam iz Seattle-a...Dosao sam iz Hravtske u Seattle i tu radim u brodskoj luci.Kupio sam si stan u gradiću Burien koji je daleko od Seattle-a oko dvadesetak kilometara...Ovdije nema toliko puno kriminala,ali pola godine vrijeme kisovito i oblacno.
kakve su cijene*
cijene su ti dosta visoke
Post Reply