Najbolji advokat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Korisničkoime

#26 Re: Najbolji advokat

Post by Korisničkoime »

suzzy_q wrote:Vidim svi imaju neko generalno lose misljene prema advokatima. Advokatura je isto kao zivot, i u zivotu ima jako dobrih i manje dobrih ljudi, finih ili zlih, divnih ili pokvarenih, tako je naravno i u profesijama, kako advokat, tako stomatolog, doktor, notar itd...

Ja sam bila ogorčena uslugom Raiffeisen banke d.d. BiH, nisu mi htijeli isplatiti novce koje sam uplatila putem Western Union sistema za slanje novca - pare su mi propale - oni su tvrdili da nisu krivi.

Mene su uputili odnosno preporucili da se obratimo advokatskoj kancelariji Prnjavorac, tako da smo angazirali advokata http://www.advokat-prnjavorac.com , tužili Raiffeisen banka d.d. Sarajevo i dobili sudski spor sa 100% uspjeha putem naseg advokata.

Na kraju umjesto da mi vrate 6.200 KM pripalo mi je vise od 10.000,00 KM sa kamatama.

Zelim reci, da mi apsolutno sve bilo savrseno, imali smo pripreme za rociste, gdje smo bili u advokatskom uredu 4h sjedili i uvjezbavali eventualna pitanja i precizne odgovore koje nam mogu postaviti svi advokati od dvije banke na drugoj strani.

Sve zapisnike sa sudjenja smo dobijali e-mailom, kao i svu ostalu dokumentaciju, dakle bas sve pre pre savrseno, tako da su moja iskustva fenomenalna. Takav advokat je za mene licno najbolji advokat, jer se 100% brine za svog klijenta, i takva briga mora rezultirati uspjehom.

Evo presude, koju je potvrdio i Kantonalni sud u Sarajevu prije par mjeseci:
Image
Jest dobar advokat to stoji.
Iako skoro 4000,00 KM na spor vrijednosti 6.000,00 KM je prilično puno osima ako nije bilo vještačenja koja ulaze u ove troškove od skoro 4000,00 KM
La_Belaj

#27 Re: Najbolji advokat

Post by La_Belaj »

Ako nekome treba advokat za imovinsko pravne odnose u Sarajevu, preporucujem advokata Dzafica, u ulici Kosevo br 13.
Pa fino skupite dokumentaciju, pravno savjetovanje je besplatno - nemate sta izgubiti, pa sami odlucite kakav je.
Ako ne moze zavrsiti nece ni uzeti u rad, a posebno nece uzeti novac za nista. Mislim da je to fer i korektno.
nen-a

#28 Re: Najbolji advokat

Post by nen-a »

Treba mi dobar advokat iz Sarajeva za maloljetničku delikvenciju ??
kica

#29 Re: Najbolji advokat

Post by kica »

nen-a wrote:Treba mi dobar advokat iz Sarajeva za maloljetničku delikvenciju ??
Sta tacno ?
nen-a

#30 Re: Najbolji advokat

Post by nen-a »

kica wrote:
nen-a wrote:Treba mi dobar advokat iz Sarajeva za maloljetničku delikvenciju ??
Sta tacno ?

Problemi (maloljetnik) ??
kica

#31 Re: Najbolji advokat

Post by kica »

sad cu ti na private poslati
ButFace

#32 Re: Najbolji advokat

Post by ButFace »

Najbolji pravnik u Sarajevu sa poznavanjem domaćih i međunarodnih propisa i zakona (sklapanje braka sa stranom državljankom, izdavanje vize, njen boravak u BIH)?

Potrebno mi da je da se sagledaju svi zakonski aspekti, izabere najbolji način i to sve detaljno objasni, buduci da sam od granicne policije i sluzbe sa strance dobio dvije totalne razlicite informacije o načinu izdavanja vize, želio bih da to pravno poduprem čisto da ne lutam i ne bacam novac uzalud

Zahvalan na svakoj informaciji
moonca

#33 Re: Najbolji advokat

Post by moonca »

Googlaj jos malo.. ne bi trebalo biti komplikovano i ne radish nista ilegalno.. :zoka: . sledece ce biti --- ko je najbolji za snimanje svadbi kao i iznajmnljivanje .. drona... :oops: :lol: ha --- jednom se zeni .. 8) :-D
forumskivojnik

#34 Re: Najbolji advokat

Post by forumskivojnik »

Moze li mi neko ovdje reci advokat kojeg pravnog smjera je nadlezan ako dozivis torturu i od strane vozaca a i od strane putnika u autobusu na medjunarodnoj liniji?
Pozvana je i policija prilikom voznje i na nasoj granici policajac rece da je nadlezna policija mjesta kroz koje je autobus prolazio u tom trenutku, vozac autobusa nije htio sacekati da se napravi izvjestaj tako da izvjestaj nije ni napravljen.
Zna li neko koji pravni pravac i koji advokat u Sarajevu je dobar, obzirom da sam ja vani a prevoznik u BiH.
DebelinJoe

#35 Re: Najbolji advokat

Post by DebelinJoe »

forumskivojnik wrote: 02/08/2022 18:05 Moze li mi neko ovdje reci advokat kojeg pravnog smjera je nadlezan ako dozivis torturu i od strane vozaca a i od strane putnika u autobusu na medjunarodnoj liniji?
Pozvana je i policija prilikom voznje i na nasoj granici policajac rece da je nadlezna policija mjesta kroz koje je autobus prolazio u tom trenutku, vozac autobusa nije htio sacekati da se napravi izvjestaj tako da izvjestaj nije ni napravljen.
Zna li neko koji pravni pravac i koji advokat u Sarajevu je dobar, obzirom da sam ja vani a prevoznik u BiH.
Građansko pravo i obligacije. Btw, de malo pojasni situaciju pa skontam kojeg se advokata da ti preporucim.
forumskivojnik

#36 Re: Najbolji advokat

Post by forumskivojnik »

DebelinJoe wrote: 02/08/2022 18:11
forumskivojnik wrote: 02/08/2022 18:05 Moze li mi neko ovdje reci advokat kojeg pravnog smjera je nadlezan ako dozivis torturu i od strane vozaca a i od strane putnika u autobusu na medjunarodnoj liniji?
Građansko pravo i obligacije. Btw, de malo pojasni situaciju pa skontam kojeg se advokata da ti preporucim.
Ja evo dobih odgovor da su nadlezni advokati koji se bave krivicnim/prekrsajnim pravom.

Naime sve je pocelo rabiiatskim ponasanjem vozaca autobusa kada mu je ukazano da glasnu muziku narodnjacku ili smanji ili ugasi radio pa je zavrsilo vrijedjanjem od strane putnika zbog kupljene duple karte. Naime ja sam kupila duplu kartu da pored mene niko ne sjedi a "gospodje" koje su se rasirile svaka na po dva sjedista sa jednom kartom su formirale copor i obasule me salvom uvreda u cemu su im se kasnije pridruzila i 3-4 muska putnika koji su, za vrijeme voznje, ispijali limenke pive jednu za drugom.
Vozaci autobusa uopce nisu reagovali a kada sam ja pozvala policiju, na granici, mene su optuzili "ona pravi problem", ona je nazvala firmu i zalila se na nas. U svakom slucaju nisu htjeli ni da sacekaju da policija napravi izvjestaj, tako da taj izvjestaj nije ni napravljen.
Ja sam jedan dio tih uvreda snimila mobitelom, najprije samo glasove a u jednom trenutku i lica tih osoba.
Policajac je rekao da je to nezakonito i trazio da to izbrisem sa mobitela sto sam ja i uradila.
U svakom slucaju uvreda je bilo i na nacionalnoj osnovi jer sam ja postavila hipoteticko pitanje: "Sta ako ja nisam Bosanka, sta ako sam ja Srpkinja?" Tek su tada krenule salve uvreda i psovki.
forumskivojnik

#37 Re: Najbolji advokat

Post by forumskivojnik »

Eto ako imas nekog u Sarajevu za preporuciti napisi.
Heller

#38 Re: Najbolji advokat

Post by Heller »

forumskivojnik wrote: 02/08/2022 18:44

Ja evo dobih odgovor da su nadlezni advokati koji se bave krivicnim/prekrsajnim pravom.

Naime sve je pocelo rabiiatskim ponasanjem vozaca autobusa kada mu je ukazano da glasnu muziku narodnjacku ili smanji ili ugasi radio pa je zavrsilo vrijedjanjem od strane putnika zbog kupljene duple karte. Naime ja sam kupila duplu kartu da pored mene niko ne sjedi a "gospodje" koje su se rasirile svaka na po dva sjedista sa jednom kartom su formirale copor i obasule me salvom uvreda u cemu su im se kasnije pridruzila i 3-4 muska putnika koji su, za vrijeme voznje, ispijali limenke pive jednu za drugom.
Vozaci autobusa uopce nisu reagovali a kada sam ja pozvala policiju, na granici, mene su optuzili "ona pravi problem", ona je nazvala firmu i zalila se na nas. U svakom slucaju nisu htjeli ni da sacekaju da policija napravi izvjestaj, tako da taj izvjestaj nije ni napravljen.
Ja sam jedan dio tih uvreda snimila mobitelom, najprije samo glasove a u jednom trenutku i lica tih osoba.
Policajac je rekao da je to nezakonito i trazio da to izbrisem sa mobitela sto sam ja i uradila.
U svakom slucaju uvreda je bilo i na nacionalnoj osnovi jer sam ja postavila hipoteticko pitanje: "Sta ako ja nisam Bosanka, sta ako sam ja Srpkinja?" Tek su tada krenule salve uvreda i psovki.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FaKKe

#39 Re: Najbolji advokat

Post by FaKKe »

Moze li preporuka za advokata koji se bavi problematicnim komšijama. Imam iznad sebe fabriku buke. Hvala unaprijed.
Post Reply