Najbolji advokat
-
milimaj
#1 Najbolji advokat
Forumaši......
da li neko zna ko je najbolji advokat u gradu za rješavanje imovisko-pravnih odnosa?
Bila bih vam zahvalna za tu informaciju. Hvala!
da li neko zna ko je najbolji advokat u gradu za rješavanje imovisko-pravnih odnosa?
- Ajvi
#2 Re: Najbolji advokat
Moja preporuka ti je Alen Nakić, radi na Cobaniji meni se cini u nekoj zajednickoj kancelariji.
-
immuno
#3 Re: Najbolji advokat
Definitivno Spaho jest skup ali zato ono sto uzme uradi bez razvlacenja!
- South Blue Mama
#4 Re: Najbolji advokat
naj jaci u drzavi Ismet Hamzic
kancelarija mu je u stambenoj zgradi preko puta BKC-a
-
todd_smith
#5 Re: Najbolji advokat
4 odgovora, 4 razlicita advokata 
-
Alfa159-1.7Turbo
#6 Re: Najbolji advokat
Sad neka zatvori oci, i neka ubode prstom jednog od njih...pa koji se potrefi...

- Robyn
#7 Re: Najbolji advokat
A ovoga ti najhladnije ne preporucavam, zbog neprofesionalnosti.
Advokat Galijatović
Ulica: Jadranska 1
Poštanski broj: 71000
Mjesto: Sarajevo
Kanton-Županija: Kanton Sarajevo
Država: Bosna i Hercegovina
Osoba za kontakt: Maida Galijatović
Telefon: 033 265 740
Fax: 033 265 742
Advokat Galijatović
Ulica: Jadranska 1
Poštanski broj: 71000
Mjesto: Sarajevo
Kanton-Županija: Kanton Sarajevo
Država: Bosna i Hercegovina
Osoba za kontakt: Maida Galijatović
Telefon: 033 265 740
Fax: 033 265 742
-
smailo
#8 Re: Najbolji advokat
Ne znam ko je "najbolji", ali znam koga ti ne bih nipošto preporučio: Dženanu S. i oca joj Nusreta Gluhića sa Čaršije.milimaj wrote:Forumaši......
Što dalje od njih!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Najbolji advokat
Spisak advokata u Sarajevskoj advokatskoj komori. Uzmi šemso koga ti drago:
http://www.advokomfbih.ba/index.php?opt ... &Itemid=34
Cijena SITNICA.
http://www.advokomfbih.ba/index.php?opt ... &Itemid=34
Cijena SITNICA.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#10 Re: Najbolji advokat
denny crane 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11 Re: Najbolji advokat
ali nikako bez AlanaDecerto wrote:denny crane
-
bkozica
#12 Re: Najbolji advokat
Otiđite u advokatsku komoru i tražite da Vam daju imena advokata koji se bave imovinsko-pravnim poslovima, a onda uzmite jednog svejedno kojeg.
Nakić Alen je dobar. Imate i Dzandzanović Hamid Natko preko puta BBI centra u prolazu.
Nakić Alen je dobar. Imate i Dzandzanović Hamid Natko preko puta BBI centra u prolazu.
- veljaca
#13 Re: Najbolji advokat
Ocekivao sam vise postova na ovoj temi ....
Izgleda da advokati bas ne prate forume
Jer da nije tako - ovdje bi imali (samo)reklame pojedinaca ....

Izgleda da advokati bas ne prate forume
Jer da nije tako - ovdje bi imali (samo)reklame pojedinaca ....
- suzzy_q
#14 Re: Najbolji advokat
Vidim svi imaju neko generalno lose misljene prema advokatima. Advokatura je isto kao zivot, i u zivotu ima jako dobrih i manje dobrih ljudi, finih ili zlih, divnih ili pokvarenih, tako je naravno i u profesijama, kako advokat, tako stomatolog, doktor, notar itd...
Ja sam bila ogorčena uslugom Raiffeisen banke d.d. BiH, nisu mi htijeli isplatiti novce koje sam uplatila putem Western Union sistema za slanje novca - pare su mi propale - oni su tvrdili da nisu krivi.
Mene su uputili odnosno preporucili da se obratimo advokatskoj kancelariji Prnjavorac, tako da smo angazirali advokata http://www.advokat-prnjavorac.com , tužili Raiffeisen banka d.d. Sarajevo i dobili sudski spor sa 100% uspjeha putem naseg advokata.
Na kraju umjesto da mi vrate 6.200 KM pripalo mi je vise od 10.000,00 KM sa kamatama.
Zelim reci, da mi apsolutno sve bilo savrseno, imali smo pripreme za rociste, gdje smo bili u advokatskom uredu 4h sjedili i uvjezbavali eventualna pitanja i precizne odgovore koje nam mogu postaviti svi advokati od dvije banke na drugoj strani.
Sve zapisnike sa sudjenja smo dobijali e-mailom, kao i svu ostalu dokumentaciju, dakle bas sve pre pre savrseno, tako da su moja iskustva fenomenalna. Takav advokat je za mene licno najbolji advokat, jer se 100% brine za svog klijenta, i takva briga mora rezultirati uspjehom.
Evo presude, koju je potvrdio i Kantonalni sud u Sarajevu prije par mjeseci:

Ja sam bila ogorčena uslugom Raiffeisen banke d.d. BiH, nisu mi htijeli isplatiti novce koje sam uplatila putem Western Union sistema za slanje novca - pare su mi propale - oni su tvrdili da nisu krivi.
Mene su uputili odnosno preporucili da se obratimo advokatskoj kancelariji Prnjavorac, tako da smo angazirali advokata http://www.advokat-prnjavorac.com , tužili Raiffeisen banka d.d. Sarajevo i dobili sudski spor sa 100% uspjeha putem naseg advokata.
Na kraju umjesto da mi vrate 6.200 KM pripalo mi je vise od 10.000,00 KM sa kamatama.
Zelim reci, da mi apsolutno sve bilo savrseno, imali smo pripreme za rociste, gdje smo bili u advokatskom uredu 4h sjedili i uvjezbavali eventualna pitanja i precizne odgovore koje nam mogu postaviti svi advokati od dvije banke na drugoj strani.
Sve zapisnike sa sudjenja smo dobijali e-mailom, kao i svu ostalu dokumentaciju, dakle bas sve pre pre savrseno, tako da su moja iskustva fenomenalna. Takav advokat je za mene licno najbolji advokat, jer se 100% brine za svog klijenta, i takva briga mora rezultirati uspjehom.

- aleckovic
#15 Re: Najbolji advokat
suzzy_q wrote:Vidim svi imaju neko generalno lose misljene prema advokatima. Advokatura je isto kao zivot, i u zivotu ima jako dobrih i manje dobrih ljudi, finih ili zlih, divnih ili pokvarenih, tako je naravno i u profesijama, kako advokat, tako stomatolog, doktor, notar itd...
Imala si izgleda pravu srecu i u odabiru advokata a i u presudi
Moja porodica je u imovinskom sporu koji se vodi vec 5 godina, do sada promjenila 5 razlicitih advokata - nikako da nadju nekog koga zanima njihov predmet uglavnom ih zanimaju samo novci - na zalost, tako da svake godine bukvalno traze drugog ko ce ih zastupati po sudovima
- kadinica
#16 Re: Najbolji advokat
Ima svakakvih advokata, ko u svakom poslu. Što je završio jednoj stranci, ne znači da će i drugoj, jer su situacije kod ljudi različite, a dosta zavisi i od sudije.
Rijetki su advokati koji čuvaju ugled profesije i dostojanstvo. Puno je više onih koji bi za marku prodali i majku i oca, koji gaze preko mrtvih da zarade nešto. A to nešto im nikada nije dovoljno.
Ja sam nešto mislila da je Alen Nakić osuđen
U pitanju je bilo nekakvo kidnapovanje i iznuda. Zamislite metoda da riješi spor 
Rijetki su advokati koji čuvaju ugled profesije i dostojanstvo. Puno je više onih koji bi za marku prodali i majku i oca, koji gaze preko mrtvih da zarade nešto. A to nešto im nikada nije dovoljno.
Ja sam nešto mislila da je Alen Nakić osuđen
- aleckovic
#17 Re: Najbolji advokat
Naravno - isto kao 100 ljudi 100 cudi, tako je i sa advokatima.kadinica wrote:Ima svakakvih advokata, ko u svakom poslu. Što je završio jednoj stranci, ne znači da će i drugoj, jer su situacije kod ljudi različite, a dosta zavisi i od sudije.
Ja sam nešto mislila da je Alen Nakić osuđenU pitanju je bilo nekakvo kidnapovanje i iznuda. Zamislite metoda da riješi spor
Ali ako je jedan covjek dobar, on ce uvijek biti dobar i posten, i ako radi po zakonu duzan je da ti kaze da ne pokreces spor ako nema izgleda za uspjeh i tome slicno.
Moja porodica je 5 advokata promjenila, svi kazu da mogu rjesit problem, kada dodje sudjenje, svi nesto hoce-nece, trte mrte pa neko otkaze punomoc is sve tako!
Hvala na preporuci advokat u Sarajevu vidim advokatska kancelarija ima sirok spektar segmenata u kojima zastupa svoje stranke.
Hvala jos jednom.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#18 Re: Najbolji advokat
Meni bi treb'o azuran advokat / odvjetnik / pravnik za imovinski spor [Sarajevo] pa ako neko ima dobro iskustvo sa nekim od mnogobrojnih iz Sarajeva ...? 
-
condy
#19 Re: Najbolji advokat
Ljudi razmišljaju na dva načina, kada su u pitanju njihovi advokati. Prvi način je, da ako njihov advokat dobije spor, on je za njih najbolji, hvale ga i veličaju do neba, a drugi, ako izgubi spor on je najgori, kojeg treba ocrnti i na svakom koraku predstaviti lošim.
Normalno je da ljudi očekuju rezultate od svog advokata ali ono što zaboravljaju da advokati u zastupanju njihovih interesa imaju i subjektivne ali i objektivne granice.
Tako npr. ovdje je advokat Alma Prnjavorac dobila dosta pohvale za svoj rad. Ona je u svakom slučaju to i zaslužila jer je dobila spor i ostavila veoma dobar utisak na klijenta.
Na njenoj web stranici piše " Uža specijalnost Advokatske kancelarije je zastupanje domaćih i stranih fizičkih i pravnih lica pred sudovima i organima uprave Bosne i Hercegovinine u građanskim predmetima, privrednim sporovima, te odbrana u krivičnim postupcima te drugim oblastima profesionalnog angažmana advokatske kancelarije. "
Odnosno, ispada da joj je uža specijalnost manje više sve, a što je nemoguće.
Najbolji advokat ne postoji... postoje odgovorni i stručni, koji rade po advokatskom kodeksu, i koji imaju rezultate u radu, a što predpostavlja i zadovoljne klijente, i postoje oni koji žele samo jedno a to je brzu zaradu
Kao što ima dobrih i loših sudija, tužilaca, doktora, žena
....tako ima i dobrih i loših advokata.
Normalno je da ljudi očekuju rezultate od svog advokata ali ono što zaboravljaju da advokati u zastupanju njihovih interesa imaju i subjektivne ali i objektivne granice.
Tako npr. ovdje je advokat Alma Prnjavorac dobila dosta pohvale za svoj rad. Ona je u svakom slučaju to i zaslužila jer je dobila spor i ostavila veoma dobar utisak na klijenta.
Na njenoj web stranici piše " Uža specijalnost Advokatske kancelarije je zastupanje domaćih i stranih fizičkih i pravnih lica pred sudovima i organima uprave Bosne i Hercegovinine u građanskim predmetima, privrednim sporovima, te odbrana u krivičnim postupcima te drugim oblastima profesionalnog angažmana advokatske kancelarije. "
Najbolji advokat ne postoji... postoje odgovorni i stručni, koji rade po advokatskom kodeksu, i koji imaju rezultate u radu, a što predpostavlja i zadovoljne klijente, i postoje oni koji žele samo jedno a to je brzu zaradu
Kao što ima dobrih i loših sudija, tužilaca, doktora, žena
- kica
#20 Re: Najbolji advokat
Kao i u svakom drugom zanimanju, potrebno je mnogo odricanja i napora da bi se postao odlican.
A onda pored toga sto si odlican u svom poslu, moras jos niz faktora i elemenata da ispunjavas da se sve poklopi u svemu...
no kako god, sretno svima u izboru najbolje od najboljih za sebe, bez obzira kojeg profesionalca trazite....
A onda pored toga sto si odlican u svom poslu, moras jos niz faktora i elemenata da ispunjavas da se sve poklopi u svemu...
no kako god, sretno svima u izboru najbolje od najboljih za sebe, bez obzira kojeg profesionalca trazite....
- Zviz
#21 Re: Najbolji advokat
condy wrote:Ljudi razmišljaju na dva načina, kada su u pitanju njihovi advokati. Prvi način je, da ako njihov advokat dobije spor, on je za njih najbolji, hvale ga i veličaju do neba, a drugi, ako izgubi spor on je najgori, kojeg treba ocrnti i na svakom koraku predstaviti lošim.
Najbolji advokat ne postoji... postoje odgovorni i stručni, koji rade po advokatskom kodeksu, i koji imaju rezultate u radu, a što predpostavlja i zadovoljne klijente, i postoje oni koji žele samo jedno a to je brzu zaradu![]()
Kao što ima dobrih i loših sudija, tužilaca, doktora, žena....tako ima i dobrih i loših advokata.
Ja uopste nisam misljenja kad mi advokat nesto sredi da je dobar ili ako mi jedva nesto sredi da je los. Imam dovoljno razuma da u principu i sam mogu procitati jel' nesto sto zelim i pravno moguce. Pa odprilike procijenim pa onda trazim pravni savjet pa tek potom se odlucim da ili ne da pokrenem pitanje. Tako da nisam klientelija koja leti glavom kroz zid. Licno gledam na komunikaciju. Kad ima nesto da mi javi. Znaci kad je nesto novo da mi ostavi e-mail ili telefonom pozove pa ubrzo objasni. A ne da istovraim do brdo para pa jos da ga zovem i zapitkujem.
Imam konkretan problem zelim da povratim vlasnistvo jer imam vazece darovne ugovore koji nisu sprovedeni kako treba i brdo dokaza. I zatim bi htjeo da prevedem imovinu sa drzavnog na licno vlasnistvo. Zato meni treba advokat koji obozava predmete poput mog. Naravno da advokat radi za pare, nece za havu ali nemogu ni ja znat' koji advokat sta voli, jer to u BiH nije bas tako dostupna infomacija kao na zapadu. A nemogu da kucam od varata do varata i da zapitkujem hej jel tebi ide ovo od ruke ili ne... pa pitam jel' ko koristio advokata za nesto poput mog problema.
- kica
#22 Re: Najbolji advokat
@zviz razumjem te.
Prvo sto se tice to drzavno na svoje, to ti je jako tesko.
Drugo imaj na umu da imovinski sporovi u BiH traju do 10 godina, prvostepeni pa drugostepeni postupak, pa jos ako poniste ono sa prvog nivoa pa ponovo vrate nanova moze ti se razvuc jos koliko hoces...
Zato pamti zlatno pravilo "dobar savjet para vrijedi"
Prvo sto se tice to drzavno na svoje, to ti je jako tesko.
Drugo imaj na umu da imovinski sporovi u BiH traju do 10 godina, prvostepeni pa drugostepeni postupak, pa jos ako poniste ono sa prvog nivoa pa ponovo vrate nanova moze ti se razvuc jos koliko hoces...
Zato pamti zlatno pravilo "dobar savjet para vrijedi"
- kica
#23 Re: Najbolji advokat
aleckovic wrote:Naravno - isto kao 100 ljudi 100 cudi, tako je i sa advokatima.kadinica wrote:Ima svakakvih advokata, ko u svakom poslu. Što je završio jednoj stranci, ne znači da će i drugoj, jer su situacije kod ljudi različite, a dosta zavisi i od sudije.
Ja sam nešto mislila da je Alen Nakić osuđenU pitanju je bilo nekakvo kidnapovanje i iznuda. Zamislite metoda da riješi spor
Ali ako je jedan covjek dobar, on ce uvijek biti dobar i posten, i ako radi po zakonu duzan je da ti kaze da ne pokreces spor ako nema izgleda za uspjeh i tome slicno.
Moja porodica je 5 advokata promjenila, svi kazu da mogu rjesit problem, kada dodje sudjenje, svi nesto hoce-nece, trte mrte pa neko otkaze punomoc is sve tako!
Hvala na preporuci advokat u Sarajevu vidim advokatska kancelarija ima sirok spektar segmenata u kojima zastupa svoje stranke.
Hvala jos jednom.
Slazem se sa tobom aleckovic
-
condy
#24 Re: Najbolji advokat
Komunikacija, razumjevanje i pristupačnost je jako bitna za dobar odnos advokat-klijent. Pored toga, od advokata se traži posebno stručnost i dobra procjena predmeta. Nabrojano ti može pomoći u procjeni advokata. Svaki advokat koji je komunikativan, pristupačan, staložen i stručan ostavlja izuzetan dojam na stranku, i onda kada joj saopšti loše vijesti.Zviz wrote:condy wrote:Ljudi razmišljaju na dva načina, kada su u pitanju njihovi advokati. Prvi način je, da ako njihov advokat dobije spor, on je za njih najbolji, hvale ga i veličaju do neba, a drugi, ako izgubi spor on je najgori, kojeg treba ocrnti i na svakom koraku predstaviti lošim.
Najbolji advokat ne postoji... postoje odgovorni i stručni, koji rade po advokatskom kodeksu, i koji imaju rezultate u radu, a što predpostavlja i zadovoljne klijente, i postoje oni koji žele samo jedno a to je brzu zaradu![]()
Kao što ima dobrih i loših sudija, tužilaca, doktora, žena....tako ima i dobrih i loših advokata.
Ja uopste nisam misljenja kad mi advokat nesto sredi da je dobar ili ako mi jedva nesto sredi da je los. Imam dovoljno razuma da u principu i sam mogu procitati jel' nesto sto zelim i pravno moguce. Pa odprilike procijenim pa onda trazim pravni savjet pa tek potom se odlucim da ili ne da pokrenem pitanje. Tako da nisam klientelija koja leti glavom kroz zid. Licno gledam na komunikaciju. Kad ima nesto da mi javi. Znaci kad je nesto novo da mi ostavi e-mail ili telefonom pozove pa ubrzo objasni. A ne da istovraim do brdo para pa jos da ga zovem i zapitkujem.
Imam konkretan problem zelim da povratim vlasnistvo jer imam vazece darovne ugovore koji nisu sprovedeni kako treba i brdo dokaza. I zatim bi htjeo da prevedem imovinu sa drzavnog na licno vlasnistvo. Zato meni treba advokat koji obozava predmete poput mog. Naravno da advokat radi za pare, nece za havu ali nemogu ni ja znat' koji advokat sta voli, jer to u BiH nije bas tako dostupna infomacija kao na zapadu. A nemogu da kucam od varata do varata i da zapitkujem hej jel tebi ide ovo od ruke ili ne... pa pitam jel' ko koristio advokata za nesto poput mog problema.
Napisao sam ti koliko se sjećam, neka zapažanja u vezi imovinskih odnosa poslije smrti tvog pretka, i to možeš koristiti u svojim razgovorima sa advokatima. Pokretati sudske sporove trebaš ukoliko imaš veoma značajan interes za to, i ako postoji izvjesna vjerovatnoća, da ćeš moći okončati spor u svoju korist, u suprotnom, to je gubljenje živaca, vremena, zdravlja i novca.
- Zviz
#25 Re: Najbolji advokat
@ Cody da objasnio si i jako sam zahvalan, ali ovaj komad zemlje nema nista sa onim problemom. Ovo je dio zemlje gdje smo zivili i imamo papire i brdo dokaza ali iz nekih okolnosti darovni ugovori nisu sprovedeni kako treba i ako u nekim dokumentima cijelokupna procedura je u potpunosti ispostovana. Ali poslje rata je vlasnistvo zemlje opet pripalo mom djedu i njegovom brat, a opet po drugom pitanju smo stekli vlasnistvo, barem koliko ja mogu da odgonetnem, jer smo na 'tudjoj' zemlji izgradili objekat dugonamjerne potrebe a 'vlasnici' zemlje se nisu nikada zalili u zadnjih 30tak godina, nego su naprotiv podrzali sve pa su i te draovne napravili.