Najbolja zastita protiv kradje????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gospodar kuglastih munja
Najbolja zastita je mala etiketa na staklu , - specijalni prevoz-HIV pozitiv - 
- Citizen-X
#77 Re: Najbolja zastita protiv kradje????
Najbolje - prodaj auto - i nemas brige a imas kesniggy wrote:Ljudi, po vasem misljenju,
sta je najbolja zastita protiv kradje automobila, da li je to lavlja kandza, alarm, mul t lock, zeder, ili sta vec...
iskustva, cijene.....
Naime, moram nesto ugraditi, pa.... sam u dilemi???
Onda imas brigu kako potrosit' kes
Eh onda se opet obrati nama na forumu
- Citizen-X
Nesto slicno kao u James Bondu - SECURED natpis - i kad je pokus'o da razvali explodira mu rucka u rucigospodar kuglastih munja wrote:Najbolja zastita je mala etiketa na staklu , - specijalni prevoz-HIV pozitiv -
Dakle najbolja je zastita - napuniti trotilom rucicu na vratima, staviti potezni upaljac koji se aktivira povlacenjem i tako mu vise nikad nece past' na pamet da obija auta
-
Hendrix
Gledo sam na nekom njemačkom kanalu ekipa Tv otišla negdje u istočnu Evropu ne znam koja zemlja , usred šume ogromna radiona za prepravljanje auta i skidanje zaštita i sve živo što vam može pasti na pamet.
Glavni lik pokazuje uređaj nalik na mobitel za koji tvrdi da skida 90% el. zaštita u par sekundi i to je i kasnije demonstriro.
Za BMW X5 im treba minuta do dvije da ga obiju , upale i odvezu.
Najbolje vam je postaviti one naljepnice na šajbe od alarma i mehaničku zaštitu , jadovi koji ne znaju vidiće naljepnicu i odustati a oni stručni to ionako znaju razvalit pa vam alarm džaba i dođe onda.
A kad već uđe pored alarma mehanička će mu uzeti još par minuta vremena , bolje išta nego ništa.
Glavni lik pokazuje uređaj nalik na mobitel za koji tvrdi da skida 90% el. zaštita u par sekundi i to je i kasnije demonstriro.
Za BMW X5 im treba minuta do dvije da ga obiju , upale i odvezu.
Najbolje vam je postaviti one naljepnice na šajbe od alarma i mehaničku zaštitu , jadovi koji ne znaju vidiće naljepnicu i odustati a oni stručni to ionako znaju razvalit pa vam alarm džaba i dođe onda.
-
bad.boy_sa
ma nista to
sta ce ti kake zastite
samo ti moli boga da ti ga ne ukradu
a ako hoce da ti ga ukradu nema te sanse da ce ih nesta sprijeciti
sta ce ti kake zastite
samo ti moli boga da ti ga ne ukradu
a ako hoce da ti ga ukradu nema te sanse da ce ih nesta sprijeciti
-
walkabout
Evo jedna ideja.
Tek ja kupio auto, zaduzio se dobro i osto kokuz. A jednom se zaredale kradje gdje sam stanovao (a parkirao sam auto na ulici), nema se za osiguranje a ni za alarme.
Jedno par mjeseci sam radio sljedece - iskljucio bih bateriju u potpunosti (skriveni prekidac) !!!
Auto bez baterije ne ide !!!
Cak i ako obiju bravu, nikada nece skontati "moj" alarm - te cu ja ipak ujutro naci svoje auto gdje sam ga ostavio.
Ovo se sve desavalo relativno davno, danas su auta vise ovisna o tome da je baterija uvijek prikljucena - ali eto, mozda neko nadje ideju zanimljivom i korisnom.
Tek ja kupio auto, zaduzio se dobro i osto kokuz. A jednom se zaredale kradje gdje sam stanovao (a parkirao sam auto na ulici), nema se za osiguranje a ni za alarme.
Jedno par mjeseci sam radio sljedece - iskljucio bih bateriju u potpunosti (skriveni prekidac) !!!
Cak i ako obiju bravu, nikada nece skontati "moj" alarm - te cu ja ipak ujutro naci svoje auto gdje sam ga ostavio.
Ovo se sve desavalo relativno davno, danas su auta vise ovisna o tome da je baterija uvijek prikljucena - ali eto, mozda neko nadje ideju zanimljivom i korisnom.
-
Mislilac
E moj ti.. U ratu se skidali akumulatori, nije bilo goriva, pa opet odvozili auta... Doduše, s puškama u rukama su lopovi bili...walkabout wrote:Evo jedna ideja.
A i to se lako riješi, šlapaj i vozi.
Ne dao Bog nikom...
-
Vozdra_123
skini sajle od mjenjaca sa transmisije
nece ga ni u jednu brzinu moci staviti
a onda gledaj da napravis neku bolju bravu za haubu tako de je ne moze tako lako otvoriti i rijesiti problem
ili neki fazon sa kocnicom... krene lopov a auto nema kocnice... oops..
nece ga ni u jednu brzinu moci staviti
a onda gledaj da napravis neku bolju bravu za haubu tako de je ne moze tako lako otvoriti i rijesiti problem
ili neki fazon sa kocnicom... krene lopov a auto nema kocnice... oops..
-
WizzardFromBOZ
dok sve ovo citam uhvatim sebe kako se pitam u kakvoj sam to zemlji ja proveo najveci dio svog zivota...