Najbolja zastita protiv kradje????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
niggy
#1 Najbolja zastita protiv kradje????
Ljudi, po vasem misljenju,
sta je najbolja zastita protiv kradje automobila, da li je to lavlja kandza, alarm, mul t lock, zeder, ili sta vec...
iskustva, cijene.....
Naime, moram nesto ugraditi, pa.... sam u dilemi???
sta je najbolja zastita protiv kradje automobila, da li je to lavlja kandza, alarm, mul t lock, zeder, ili sta vec...
iskustva, cijene.....
-
*mima*
#2 Re: Najbolja zastita protiv kradje????
Od ovoga sto si nabrojao.........nistaniggy wrote:Ljudi, po vasem misljenju,
iskustva, cijene.....
- Dust
Najbolje i najsigurnije je da se obratis nadleznim (MUP KS, kazu da nema lopova sve pohapsili) pa da ti oni kazu sta je to najbolje. Iskreno stvari stoje ovako, 100% zastite nema ali se sve svodi na sljedece ako imas lavlju kandzu kradja (otudjenje, obivanje) ce trajati duze (30 min - 1h) i lopov mora biti malo vjestiji i spretniji. Kada primjeti kandzu covjek nece da se muci i prodje dalje, trazi novu musteriju
.
stav 2. ako vozis dobro auto i imas malo vise novca, (recimo radis i imas solidna primanja) a lopov to zna (na mora licno mozemu to i tvoj prvi komsija reci), halali Huse majci ode ono preko brda i dolina.

stav 2. ako vozis dobro auto i imas malo vise novca, (recimo radis i imas solidna primanja) a lopov to zna (na mora licno mozemu to i tvoj prvi komsija reci), halali Huse majci ode ono preko brda i dolina.
-
bianconero
najbolje ti je da staviš dvije blokade, jednu elektronsku i jednu mehaničku.
npr dobar alarm i mul t lock.
npr dobar alarm i mul t lock.
-
niggy
hehe
ljudi dragi, znam da nema 100% zastite, kada Beckamu mogu dvaput maznut BMW X5, mogu i meni moj Ibizu (ne daj boze)
moje je pitanje, onako, sta je medju onim sto se nama nudi bolje,
da li neko ima neka iskustva i slicno, i naravno cijene i mjesto gdje se takve stvari mogu ugraditi!
ljudi dragi, znam da nema 100% zastite, kada Beckamu mogu dvaput maznut BMW X5, mogu i meni moj Ibizu (ne daj boze)
moje je pitanje, onako, sta je medju onim sto se nama nudi bolje,
da li neko ima neka iskustva i slicno, i naravno cijene i mjesto gdje se takve stvari mogu ugraditi!
- In_side
Ja sam u jednom momentu imala, lavlju kandzu,multi lock, alarm, i ele.blokadu da ti nekazem povrh svega toga kasko

Netreba biti rob ali u svakom slucaju treba nesto staviti kao zastitu.
Cula sam da Hudiny ima dobre zastite , mozda se varam.
-
ninja-san
Ovako,
Lavlja kandza je najsigurnija, i do sada podvlacim: ja nisam cuo da su nekom uspjeli ukrasti auto s kandzom
Cak postoje informacije da su konstruktora lavlje kandze u Beogradu ganjali auto-mafijasi da ga likvidiraju , jer im je potpuno unistio posao.
Ono sto nevalja kod Kandze je to sto jeste malo nezgrapna i tesko se stavlja a sa vremenom "razdrnda" i izlize volan i oko njega.
Zeder je dobar (konstruktor je isti kao i kod kandze ) ugradnja traje nekoliko sati pa ostavis auto jedan dan od njih da ti instaliraju (ne daju da se gleda kada instaliraju).Zeder se stavlja na osovinu volana i on zakljucava volan.
Mult lok je dobar jer zakljucava mjenjac ali tu postoji mogucnost slepanja vozila.
Lavlja kandza je najsigurnija, i do sada podvlacim: ja nisam cuo da su nekom uspjeli ukrasti auto s kandzom
Cak postoje informacije da su konstruktora lavlje kandze u Beogradu ganjali auto-mafijasi da ga likvidiraju , jer im je potpuno unistio posao.
Ono sto nevalja kod Kandze je to sto jeste malo nezgrapna i tesko se stavlja a sa vremenom "razdrnda" i izlize volan i oko njega.
Zeder je dobar (konstruktor je isti kao i kod kandze ) ugradnja traje nekoliko sati pa ostavis auto jedan dan od njih da ti instaliraju (ne daju da se gleda kada instaliraju).Zeder se stavlja na osovinu volana i on zakljucava volan.
Mult lok je dobar jer zakljucava mjenjac ali tu postoji mogucnost slepanja vozila.
-
zlatan01
...a moze i SAAB, tog je malo teze ukrasti.In_side wrote:Ja sam u jednom momentu imala, lavlju kandzu,multi lock, alarm, i ele.blokadu da ti nekazem povrh svega toga kasko![]()
![]()
![]()
-
LeKo
Ninja, evo sada ces cuti, sa lavljom kandzom ukraden Golf IV od mog extra dobrog prijatelja - iscupali volan i stavili neki svoj, kada ga je otkupio od njih trazili mu za dan dva da im vrati taj volan. Lokacija sa koje je ukraden Dobrinja, sa Merkatorovog parkinganinja-san wrote:Ovako,
Po meni je kasko najbolja opcija i ja je koristim.
-
ninja-san
Hehehesekretar wrote:Prekidač, dobar elektičar i 40KM.
Nagovorio kolegu da ga ugradi u Octaviju (2005to godište) , i obio ga lik, i prčkao, prčkao, prčkao i ostavio
Elem, skine struju sa pupme, sakrije prekidač i olaaaa
Sad se sjetih jednog svog prijatelja, on ima tu zastitu na golfu 3 u vidu prekidaca na skrovitom mjestu.
Jednom smo se negdje zapili, i on zove brata da dodje sa nekim da vozi njegov golf 3.
Sve je to bilo ok, ali ovaj dao kljuceve ali zaboravio da ukljuci prekidac , i verglali ljudi verglali... dok nije skontao, otiso do auta i ukljucio im prekidac.
-
Alica
Hudiny nije los....imam kolegu koji je stavio Hudynijevu zastitu i zadovoljan je...nije skupo... alipasino P. A faza (kod obdanista)...
pokusaj kod njih
Imas takodjer na Ciglanama (odmah kod tunela - Robot Komerc)..ima lik odlicne alarme..ja sam uradila sebi i odlican je..mozes da biras:))))
pokusaj kod njih
Imas takodjer na Ciglanama (odmah kod tunela - Robot Komerc)..ima lik odlicne alarme..ja sam uradila sebi i odlican je..mozes da biras:))))
-
Alica
eh da..imam i te blokade...2 komada....
)))
e to ti je prava stvar..ako hoces dacu ti br. tel pp momka koji je meni uradio...tu nema zajeba vjeruj:)))) bar za pocetak dok si ne nadjes neki dobar alarm..ali ja svoje blokade jos nisam skidala niti imam namjeru
e to ti je prava stvar..ako hoces dacu ti br. tel pp momka koji je meni uradio...tu nema zajeba vjeruj:)))) bar za pocetak dok si ne nadjes neki dobar alarm..ali ja svoje blokade jos nisam skidala niti imam namjeru
- ovo_malo_duse
Najbolja zastita "dedo" parkiram auto pod njegov prozor u avliji i netrebam ni zakljucavat. "Bumbara" pod glavom a oci ko foldzani cjelu noc. Nemoz mrav prnut da ga on necuje!!
pa bujrum. Nema bolje zastite na svijetu.
pa bujrum. Nema bolje zastite na svijetu.
- Bosanac_21
Hercegovka
(ja na stolu pa nek uzme ako smje)