Nacionalna tekstura lica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#126 Re: Nacionalna tekstura lica

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote:Vezano za Mostar i pricu o Anti - tu sam i ja primijeto da je vecina sa istocne strane ipak tamnija negoli sa zapadne i ima uze lice.
i ja sam primjetio da je tema glupa.

pričati o antropološkim razlikama na ovako malom prostoru, bez ikakvih naučnih referenci, na osnovu zapažanja: ja sam gled'o i vidio sam... u najmanju ruku je neozbiljno.

da ne kažem šta drugo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#127 Re: Nacionalna tekstura lica

Post by Chmoljo »

Redzobe wrote:Ja sam Srbin, odrastao u jednonacionalnoj sredini.. Ove teme su jako problematicne, jer narod ovo odmah povezuje sa rasizmom, sovinizmom i slicno. Smirite se ljudi,pricamo o genetici, o nekim specificnim obiljezjima naroda... pratio sam pricu oko Ante i mogu reci da se on pogresno izrazio, ne opravdavam ga nimalo ali malo je pomijesao rasu, naciju, teksture lica pa je to sve na kraju ispalo jedan bombastican naslov za novine.

Ne znam kako, ne znam zasto ali ja muskarca Bosnjaka (Muslimana) mogu prepoznati. Jednostavno osjetim. Nemojte ovo smatrati za nista lose, nisam nacionalista ali sam vise puta od pojedinih Bosnjaka cuo da i oni mogu prepoznati Srbina, odmah me skontaju ciji sam a da ni ne progovorim.. :)
Iako je bilo dosta mijesanja, svih kombinacija, vjerujem da su se neke predispozicije odrzale po kojima se to moze prepoznati. O strancima da ne govorim... prepoznas ih na kilometar.

Sto se zena u BIH tice tesko, nema teorije da skontam, a kad god bi probao skontati, zeznuo bi se. Dok je procenat uspjesnosti prepoznavanja muskaraca sigurno preko 90%. :D

Ovo bi mogla biti interesantna tema ako ostane na pravom kolosjeku, bez nekog vrijedjanja i sl. Mogli bi postaviti i nekih slika.
ti si trol.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Redzobe
Locked