Milivoje vatrogasac ponasa se kao prasacmr__bosnjak wrote:Al jesuli onda turska imena muslimanska? Mislim ona ko Sedat, Asir, Dzevdet i tako jer nemaju veze sa Arapima i postojali su i prije islama, a onda da kazemo Sara ili Sarah je jevrejsko ime ali postoji i kod hriscana a i kos muslimana Zahra sto se na zapadu izgovara Sara. A da kazemo jeli Hans hriscansko? Jer je cisto njemacko i ja mislim da je bilo i prije hriscanstva ko i da kazemo Milivoje? Puno pitanja jel´da?Kick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !
inace ako si vjernik, recimo musliman, haram je djetetu nadijevati nemuslimanska imena... mislim da isto vazi i za katolike i pravoslavce..
Nacionalna imena?
-
buhtelj
-
senada
cija su imena -vedran, zlatan,jadranko, suncica,jasmin, narcis-a,malina, dunja, visnja, grozdana, neven, goran?zamisli - sveti jasmin, sveti vedran, sv.zlatan itdKick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !