Nacionalna imena?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
buhtelj

Post by buhtelj »

mr__bosnjak wrote:
Kick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !

inace ako si vjernik, recimo musliman, haram je djetetu nadijevati nemuslimanska imena... mislim da isto vazi i za katolike i pravoslavce..
Al jesuli onda turska imena muslimanska? Mislim ona ko Sedat, Asir, Dzevdet i tako jer nemaju veze sa Arapima i postojali su i prije islama, a onda da kazemo Sara ili Sarah je jevrejsko ime ali postoji i kod hriscana a i kos muslimana Zahra sto se na zapadu izgovara Sara. A da kazemo jeli Hans hriscansko? Jer je cisto njemacko i ja mislim da je bilo i prije hriscanstva ko i da kazemo Milivoje? Puno pitanja jel´da?
Milivoje vatrogasac ponasa se kao prasac :)
senada

Post by senada »

Kick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !
cija su imena -vedran, zlatan,jadranko, suncica,jasmin, narcis-a,malina, dunja, visnja, grozdana, neven, goran?zamisli - sveti jasmin, sveti vedran, sv.zlatan itd :-)?
shadow

Post by shadow »

senada wrote: cija su imena - suncica,jasmin, narcis-a,malina, dunja, visnja, grozdana, neven?
Vidim prebiras po knjizi ljekovitog bilja :D
Post Reply