Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
...a vlaska ugrozenost pod turskom se moze razvodniti vrlo lako.
Sami pjevaju o hajduciji od Djurdjevdana do Mitrovdana, sto znaci kad zahladni eto njih nazad begu. Znaju oni da su begovi milosrdni Zna beg, razumije beg. Tako su oni kontali.
kakvi su to tvoji religijski obicaji winetou, a da su drugaciji od vecine primitivnih bosnjaka?
osobu koja ide u dzamiju ili crkvu ili iskreno slavi bajram ili uskurs ili drugi vjerski praznik ne smatram dostojnom price o nacionalizmu, takvi moroni su uzrok netolerancije. siguran sam da bi te zabolila opaska o islamu kao primitivnoj religiji, dok meni nebi smetao bilo kakav komentar o svetom savi, cak bi se mozda pridruzio sali. u tome je razlika medju nama, a to da je istorija na bosnjackoj strani imalo bi smisla samo onda kada bi bosnjaci bili istorijski faktor. sto nije slucaj jer se cak i ja sjecam vremena kada nisu postojali (onda kada sam bio u srednjoj skoli) i kada mnostvo mojih skolskih drugova nisu slavili bajram, za razliku od danas. ta davna praistorijska vremena... ja sam ostao isti a oni koji su s "opstina" presli na "opcina" i sa Musliman sa velikim M presli na Bosnjak i krenuli u dzamiju tvrde da sam ja licemjeran? haha
osobu koja ide u dzamiju ili crkvu ili iskreno slavi bajram ili uskurs ili drugi vjerski praznik ne smatram dostojnom price o nacionalizmu, takvi moroni su uzrok netolerancije.
blago budalama
boze daj mu srece, za pamet je kasno
zadivljena sam kolicinom ispoljene tolerancije u prethodnim postovima istoga autora
osobu koja ide u dzamiju ili crkvu ili iskreno slavi bajram ili uskurs ili drugi vjerski praznik ne smatram dostojnom price o nacionalizmu, takvi moroni su uzrok netolerancije.
blago budalama
boze daj mu srece, za pamet je kasno
zadivljena sam kolicinom ispoljene tolerancije u prethodnim postovima istoga autora
cudi me da si i ti jedan od fanatika. citao sam neke od tvojih komentara pa mi se ucinilo da si ok, ali valjda ne one vezane za temu religije. my bad.
ovo je uzas!
nacionalizam na vrhuncu!
Ne daj Boze dragi da svi sjedimo negdje i ovako raspravljamo bilo bi krvavih ruku!
cccccccccc
nedavno sam pokrenula par tema koje nisu vezane za politiku i slicne stvari!
ugasile su se brzinom svjetlosti!
jos su mi se neki i rugali i rekli da sam luda!
ccccccccc
Djeco da vam babo nesto kaze.
Vi koji se osjecate tretirani kako nebiste zeljeli ili mislite da ne zasluzujete morate malo vise truda uloziti da ove druge navedete da kazu:e vala i nisu svi isti.Sto se babe tice vi ste meni svi isti.
Mislila sam da se ne ukljucujem u ovu diskusiju (obicno diskusije o nacionalnosti zaobilazim) ali me kolicina neistina koje su neki iznijeli i stavovi koje neki iznose, ne samo zabolili, vec i porazili.
Naime, rijec je o nama Bosancima. Zasto Bosancima, pitate se vi, zasto ne Srbima, Hrvatima i Bosnjacima?
Zato sto mislim da su nas upravo takva deklarisanja i dovela do ovog do cega smo dosli. Srbima u Bosni (ne svima) kao i Hrvatima, njihove "rezervne" domovine ce uvijek biti blize i draze nego ova u kojoj zive vijekovima zajedno sa ostale dvije. Vazda ce se jedna od njih vracati u proslost i to tacno na mjesto koje ce "potvrditi" teze o polaganju vise prava na ovaj ukleti dio zemaljske kugle. Uvijek ce jedna od njih traziti nesto na racun ostale dvije, jer misle da je to jedini nacin, ne znajuci da mozemo zivjeti jedni pored drugih i opet biti sve sto zelimo da budemo, ukljucujuci tu slobodu govora, religije, politickog opredjeljenja i svih ostalih stvari.
Porazila me je cinjenica da neki pravdaju zlocine time da "bi vi uradili isto sto i mi, da ste imali oruzje". Po toj logici, svaki put kada vidim beskucnika na ulici, moram ga ubiti jer:
1. potencijalni je pljackas jer nema nista
2. da je on na mom mjestu, uradio bi isto, mozda i gore
Jel ovo vama izgleda ispravno?
Zasto iko misli da je bol manja samo zato sto nije tvoja licno? Jer mislite da majke pate za svojom djecom zavisno kojoj naciji pripadaju? Ne, ne i opet ne. Majka ne zna za politiku, svijetle ciljeve, odbranu zemlje i svega sto je svijetlo i vrijedno umiranja. Majka zna samo za bol za izgubljenim djetetom i samo druga majka koja je izgubila dijete moze da je razumije taj bol. Ostali mogu da teoretisu i nagadaju jer je nas jezik (ljudski) siromasan da bi izrazio taj osjecaj.
Zanima me samo, koliko jos djece, sinova i kceri majki Srpskih, Hrvatskih i Bosnjackih treba da umre da bi ljudi shvatili da nijedna nacija na svijetu nije vrijedna jedne djecije suze.
Oprostite sto sam ovako opsirna bila, ali kada ti je Bosna na srcu kao sto je meni i kada je vidite jedino kao zajednicu sva tri njena naroda, onda je tesko ne reagovati. Pozdrav