na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MRAVOJED

#1 na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati

Post by MRAVOJED »

no coment.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

jebote ISTU TEMU SAM HTIO POKRENUTI U ROKU OD DVA MINUTA

MRŽNJA PREMA SRBIMA HRVATIMA ATEISTIMA

:( :( :( :(
Truba

Post by Truba »

I NA GRUPNJACIMA kada malo naćulim svoje uši

kroz redove se može pročitati mržnja prema Srbima i Hrvatima
pa ustaše (svaka druga riječ ustaša) ČETNIK...
pa primitivni vicevi na račun nekih religija (I TO OD VJERNIKA)

POČINJE MI SE GADITI
:( :( :(
ivi

Post by ivi »

sta vam je, ja ne primjetih nista ...

8)
regina

Post by regina »

ne znam zaista o čemu govorite...bila sam jednom na grupnjaku, ne mogu reći da sam nešto slično primjetila..., a na forumu....biti će nacioanlizma dok bude provokacija

kad ne bi bilo provokacija na tu temu, mislim da ne bi našao niti jedan nacionalistički komentar.
Truba

Post by Truba »

ivi wrote:sta vam je, ja ne primjetih nista ...
vjeruj mi ja vidim i čujem

podsmjeh zbog ateizma
podsmjeh zbog SDP-a
podsmjeh zbog hercegovačkog naglaska
pa bosanski jezik koji se nameće hrvatima i srbima
svi srbi su isti i te teorije :(

OĆU DA SAM JAPANAC DA NE ZNAM ZA OVE BIJEDNE PROSTORE :D
Hart

Post by Hart »

....i to uglavnom su puni mrznje klinci koji nisu ni bili ovdje (u BiH) ili su bili suvise mali da bi vidjeli/dozivjeli protekli rat a kamoli ucestvovali u njemu. :( :(
Mrzim mrznju jer sam je previse vidio- osjetio -otrpio

Administratori foruma, na vama je da reagirate....
Truba

Post by Truba »

regina wrote:ne znam zaista o čemu govorite...bila sam jednom na grupnjaku, ne mogu reći da sam nešto slično primjetila..., a na forumu....biti će nacioanlizma dok bude provokacija
ja sam čuo baš na tom grupnjaku na kojem si i ti bila
+ onaj na baricama + onaj prvi....

bitno je samo naćuljiti uši i šutiti :(
RPM

Post by RPM »

... kao sto rekoh ... jeb'o zajebanciju bez hase i huse ... inace uvijek se neko nadje uvrijedjen (komsijski) ... :sad:
regina

Post by regina »

Administratori ne mogu rještit problem jedne države. Forum je ogledalo društva,( ili društvo u malom, s tim što su ovdje, nažalost, urbanije strukture i oni koji su pismeni, pa je time tuga veća) ne možemo se žaliti ako nacionalizma ima na forumu, kad nam je zemlja označena tom riječi.
regina

Post by regina »

A wrote:
regina wrote:ne znam zaista o čemu govorite...bila sam jednom na grupnjaku, ne mogu reći da sam nešto slično primjetila..., a na forumu....biti će nacioanlizma dok bude provokacija

kad ne bi bilo provokacija na tu temu, mislim da ne bi našao niti jedan nacionalistički komentar.
Podsjeti me na staru mudrost "sto manje crnaca, manje rasizma".
Ako nema provokacija - nema nacionalizma. Netacno. Pravilnije je reci "nacionalizam se manifestuje kad ima provokacija, a sve vrijeme je prisutan".
a šta je starije koka ili jaje?
ivi

Post by ivi »

... ovo postaje komplikovano za mene ...

8)
regina

Post by regina »

A wrote:Provokacija cini da se nesto sto postoji ispolji. De reci mi onda da je i srpski nacionalizam rezultat neke provokacije. A ne, to je srpski, on ima neke druge korijene, ovo vazi samo za nas domaci ... To je jer nas provociraju. Inace mi ne bismo.
a provokacija postoji kad postoji i nacionalizam...neće normalan čovjek ni provocirati zar ne? ali mislim da na ovaj način nećemo ništa dokazati ni ti ni ja.

I gore mi je licemjerstvo kad se kao čudimo od kud nama zaboga nacionalizma....kad nismo ratovali, ubijali se klali...od kud zaboga sada verbalni nacionalizam....ma daaaaaaaaaaaaj

na ovim prostorima ga je bilo u vrijeme kad smo svi mislili da smo sretni. Sad kad znamo da smo nesretni upravo zbog nacionalizama, mi se kao čudimo od kud nam
arnaut

Post by arnaut »

Mislim da je ovaj forum vise zbog normalnih ljudi da mogu da razmjene misljenja, ali nekad me stvarno sokiraju neki komentari i cinjenica da ipak zivimo sa takvim ljudima koji bi sutra rado ponovo zaratili.
Da i regina je djelom u pravu kad kaze "provokacija", a ona je rezultat nezadovoljstva, a to znaci da toj osobi nesto nedostaje.
Ja ipak posjecujem forum zbog normalnih ljudi i da cujem neku provalu u nasem stilu, a nacionalizma i nacionalista ce uvijek biti i oni su svi isti, samo nemoj da nasjedas na njihove manipulacije.
Baghira

Post by Baghira »

I kad pomislis da si u "onom drugom taboru" naisao na nekog od nacionalizma operisanog i kad cvrsto vjerujes da su ljudi s kojima se druzis objektivni, pravedni, da su ti iskreni prijatelji, izadje istina na vidjelo u liku djevojcice koja sliku svoje tetke prokomentarisa ovim rijecima: "Vidi sto je lijepa, ista je Karadzic!" :shock: :shock: :shock: I kad takvo nesto cujes, ne mozes, a da se ne distanciras i da ne pocnes razmisljati ko je ustvari prema tebi prijateljski raspolozen, a ko glumi. Jebi ga. :(
Hart

Post by Hart »

Administratori ne mogu rještit problem jedne države. Forum je ogledalo društva,( ili društvo u malom, s tim što su ovdje, nažalost, urbanije strukture i oni koji su pismeni, pa je time tuga veća) ne možemo se žaliti ako nacionalizma ima na forumu, kad nam je zemlja označena tom riječi.
:-)
Naravno da administratori ne mogu rijesiti problem jedne drzave (zato necemo ni glasat' za njih na izborima), ali mozda mogu malo ostrije reagirati na izljeve mrznje na forumu koji uredjuju.. (pa nek se ljuti ko god hoce)... :D
Lisac

Post by Lisac »

bit ce izgleda da je u pravu Emir Imamovic kada u uvodniku DANA (br. 365) pishe :
...U apsolutnom raskoraku njegovog vecinskog stanovnishtva, razapetom nedefiniranim nacionalnim interesom, u Sarajevu se primio virus protiv kojeg se, pored temeljne borbe za vlastiti zhivot, sam grad i borio. Ako se 20004, deceniju nakon okonchanja rata u kojem na jednoj strani zaista jesu mahom bile ustashe (shto ne znachi da su vecinu na drugoj chinili "partizani"), kosharkashima iz Shirokog Brijega na svakoj utakmici skandira "gazi, gazi ustashe...", i ako se u svakodnevnom razgovoru o bilo kojem igrachu istog tima mozhe bez ograda reci da je "ustasha", onda tu nije rijech samo o uvredi i manifestaciji primitivizma, vec o uzhivljavanju u logiku u kojoj ne treba biti razlike izmedju atmosfere u onim gradovima u kojima je danashnjica posljedica okupacije i prijestolnice iz koje je borba protiv te iste okupacije vodjena...
...Ako cemo danas, po automatizmu, nashe drzhavljane iz Shirokog Brijega zvati ustashama, a nashe drzhavljane iz Trebinja u pjesmi ne vjeshati na vrbe, ne zato shto nemamo zhelje, vec da se (po nakaradnoj logici) ne uvrijede "nashi" Dejo ili Sinisha (koji nisu bili "nashi" dok su radili u Aleksandrovcu kraj banje Luke), onda smo, kako reche jedan od komandanata sarajevske odbrane popushili. Samo shto to ne zhelimo priznati pa se ubismo zgrazhavajuci se nad atmosferomm u nekakvoj Bileci ili tom istom Shirokom..."

U principu me ne iznenadjuje da onih koji se vode gore opisanom logikom ima i na ovome forumu. Ali malo bode u ochi generaliziranje stvari, te onako "djuturile" karakteriziranje kompletnog foruma. Zar isto to genraliziranje nije upravo ono shto smeta i Komiju i Mravu. Poanta je u tome da, ako nigdje drugo onda ovde, imamo privilegiju da biramo sugovornike i prijatelje. Eh sad za razvijanje intuicije koja ce nas shtititi od razocarenja, koja su se desila Panti, Komiju i inim forumashima, treba vremena a treba se bogami koji put i opech.
Truba

Post by Truba »

crna_pantera wrote:I kad pomislis da si u "onom drugom taboru" naisao na nekog od nacionalizma operisanog i kad cvrsto vjerujes da su ljudi s kojima se druzis objektivni, pravedni, da su ti iskreni prijatelji, izadje istina na vidjelo u liku djevojcice koja sliku svoje tetke prokomentarisa ovim rijecima: "Vidi sto je lijepa, ista je Karadzic!" :shock: :shock: :shock: I kad takvo nesto cujes, ne mozes, a da se ne distanciras i da ne pocnes razmisljati ko je ustvari prema tebi prijateljski raspolozen, a ko glumi. Jebi ga. :(
to je to
arnaut

Post by arnaut »

koliko vidim tebe crna bas opterecuje sta jedna djevojcica prica,
mozda je i to bila provokacija
Truba

Post by Truba »

mržnja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je više nego očita
regina

Post by regina »

komi wrote:mržnja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je više nego očita
ja je ne mrzim, zaista
Truba

Post by Truba »

regina wrote:
ja je ne mrzim, zaista
na tebe nisam pomislio ni sekunde ...hm... :D u vezi sa ovom temom 8)
RPM

Post by RPM »

... komi jes' to ti? ... :D :lol:
regina

Post by regina »

komi wrote:[
na tebe nisam pomislio ni sekunde ...hm... :D

:D :D :D :D

komi, komi.... :P

:)
ibnHome

Post by ibnHome »

mržnja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je više nego očita
ja je ne mrzim, zaista
ali se iz sigurnosnih razloga po najmilije iskreno nadam neuspjehu iste.

Stvarnost je dakle precesto drukcija od onoga sto bismo mi htjeli. Ko god pobijedi, bice kako ne zelimo.
Post Reply