Muzika dok je ezan

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HadiRa

#326 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:pa pomislis li ba ti @prenosnik, koliko kamera na javnim a bome i privatnim mjestima su instalirali ameri i jevreji ?

upitaas li se ikada, cemu sve to ? jel :-D
ne znam. mozda po nalogu serijatskih sudija tako pribavljaju dokaze za blud, umjesto 4 svjedoka. :D
znas prenosnik, ti nikako da ukapiras, da je blud dobrovoljan grijeh, pazi dobrovoljan, i naravno da ga se tretira drugacije i po drugim zakonima, koji treba da su opominjajuceg karaktera.

licno ne vidim u tome nista lose.. vjeruj mi, dala bih da me kamenuju, poslije vodjenja ljubavi sa muskarcem mog zivota.. tja, sta mi treba poslije tog akta vise . :D
RNG_25

#327 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

prenosnik wrote:vidi, rng, to sto pricas ima smisla, ali je pristalije za podforum filozofije ako takvog ovdje ima, gdje se uopsteno i uz random primjere mogu vodi rasprave o solipsizmu, nihilizmu, agnosticizmu itd...
Heh, ko misli da filozofija ne zadire u apsolutno sve, u svaki vid čovjekovog djelovanja, u svaki bitak - pa i čovjekov - taj je u krivu. Nije filozofija samo "nihilizam", "agnosticizam", niti su "random primjeri". Filozofija obuhvata sve, svaku nauku, svaki stav. Filozofija nije odvojena ni od čega. Sve što uopšte možeš da pojmiš, pa čak i pitanje sopstvene egzistencije, je potencijalni objekat bavljenja filozofije.

Niti je filozofija samo "za podforum", ili "za forum", ili "za mislioce", ili "za nešto", ili "za nekoga" - nego je za svakoga. Samo kada bi svaki čovjek to htio...

Ali dobro, misli šta hoćeš, samo nemoj misliti da kritički um neće naći propuste u tvojim, ili mojim, ili bilo čijim zaključcima, argumentima, stavovima i tvrdnjama.
Last edited by RNG_25 on 25/02/2015 13:17, edited 1 time in total.
prenosnik

#328 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Istetoviras Selmu i koga briga gdje ces, s kim ces, sta ces...
:D-moze li se dzinn zaljubiti u zenu
-neprijatelj zaceca
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:11, edited 1 time in total.
prenosnik

#329 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

-neprijatelj zaceca
salik79

#330 Re: Muzika dok je ezan

Post by salik79 »

prenosnik wrote:http://iglhrc.org/sites/default/files/U ... 20Code.pdf

2: Punishment for Sodomy
Chapter 1: Definition of Sodomy
Article 108: Sodomy is sexual intercourse with a male.
Article 109: In case of sodomy both the active and the passive persons will be condemned to its punishment.
Article 110: Punishment for sodomy is killing; the Sharia judge decides on how to carry out the killing.
(a diskreciono pravo serijatskog sudije je izvrsenje smrtne kazne onako kako je opisano u kitabul kafi, tj.: spaljivanje zive osobe, kamenovanje, odsijecanje glave, bacanje sa zgrade.)

Koliko ti je ova pederska stranica pouzdan izvor informacija govori i to da clanovi kaznenog zakona 108-110 govore o drzavnoj sigurnosti i poslovnim prevarama :lol:

http://rc.majlis.ir/fa/news/show/845002 (zvanicni link kaznenog zakona I.R. Iran)

Sta reci :roll: :D
šatirana_ljubičica

#331 Re: Muzika dok je ezan

Post by šatirana_ljubičica »

HadiRa wrote:
prenosnik wrote:
HadiRa wrote:pa pomislis li ba ti @prenosnik, koliko kamera na javnim a bome i privatnim mjestima su instalirali ameri i jevreji ?

upitaas li se ikada, cemu sve to ? jel :-D
ne znam. mozda po nalogu serijatskih sudija tako pribavljaju dokaze za blud, umjesto 4 svjedoka. :D
znas prenosnik, ti nikako da ukapiras, da je blud dobrovoljan grijeh, pazi dobrovoljan, i naravno da ga se tretira drugacije i po drugim zakonima, koji treba da su opominjajuceg karaktera.

licno ne vidim u tome nista lose.. vjeruj mi, dala bih da me kamenuju, poslije vodjenja ljubavi sa muskarcem mog zivota.. tja, sta mi treba poslije tog akta vise . :D

iskreno se trudim da mislim da si se šalila...
HadiRa

#332 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:

a mozes li uopste znati ko je muskarac tvog zivota prije tog i takvog akta? :D
dabome da mogu.

sjeti se samo price o radio- valovima i vibracijama :D
HadiRa

#333 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

šatirana_ljubičica wrote:

nisam.
šatirana_ljubičica

#334 Re: Muzika dok je ezan

HadiRa wrote:

nisam.

Zaista bi voljela tako otići sa ovog svijeta ?
prenosnik

#335 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

-neprijatelj zaceca
prenosnik

#336 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

-neprijatelj zaceca
HadiRa

#337 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

HadiRa wrote:

nisam.

Zaista bi voljela tako otići sa ovog svijeta ?
da dusa.

neznam jesi li bila u situaciji da volis muskarca na taj nacin, prvenstveno, bez tjelesnog spoja. .. i da onda dodjes u situaciju, da se spojis, s tim savrsenstvom Allahovog stvaranja, sa takvim insanom.. pa to su sasvim druge galaksije i stanja duha i tijela.

dakle da skratim, zasto da ne. .. zivot i nije vise od sacice jada :D
HadiRa

#338 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:
dabome da mogu.

sjeti se samo price o radio- valovima i vibracijama :D
"dok svira radio sta bih ti radio" :lol:
pametnije ti je da ne zachatavas temu :-)
šatirana_ljubičica

#339 Re: Muzika dok je ezan

HadiRa wrote:
da dusa.

neznam jesi li bila u situaciji da volis muskarca na taj nacin, prvenstveno, bez tjelesnog spoja. .. i da onda dodjes u situaciju, da se spojis, s tim savrsenstvom Allahovog stvaranja, sa takvim insanom.. pa to su sasvim druge galaksije i stanja duha i tijela.

dakle da skratim, zasto da ne. .. zivot i nije vise od sacice jada :D
Ako si vjernica, a koliko sam vidjela -da jesi, onda je to ako se usudim reći, preskupa cijena za odlazak pred Allaha u namjernom grijehu.
Jeste ovaj dunjaluk šačica jada, ali ipak na njemu smo i trebamo da se trudimo da što više dušu očistimo pred odlazak .... da je približimo stanju u kakvom je bila kada nam je data...
HadiRa

#340 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

Ako si vjernica, a koliko sam vidjela -da jesi, onda je to ako se usudim reći, preskupa cijena za odlazak pred Allaha u namjernom grijehu.
Jeste ovaj dunjaluk šačica jada, ali ipak na njemu smo i trebamo da se trudimo da što više dušu očistimo pred odlazak .... da je približimo stanju u kakvom je bila kada nam je data...

da ne odemo daleko i u Zelena polja Ljubavi.. ja sam rekla da bih uradila to, po cijenu da otkrijem savrsenu Tajnu Ljubavi, ukoliko ju ne budem mogla otkriti na dozvoljen mi nacin.

a mi nismo pozvani da sudimo ljudima, jel tako.. mi cak ne smijemo ni sami sebi presuditi, jer postoji Vrhovni Sudac, koji je uz to jos i Najmilostiviji :-D

i jos bih dodala, Dusa je ista i danas kakva je bila i kada nam je udahnuta.. jednako mlada i cista.

to sto je prljavo je Srce. ;-)
šatirana_ljubičica

#341 Re: Muzika dok je ezan

HadiRa wrote:

da ne odemo daleko i u Zelena polja Ljubavi.. ja sam rekla da bih uradila to, po cijenu da otkrijem savrsenu Tajnu Ljubavi, ukoliko ju ne budem mogla otkriti na dozvoljen mi nacin.

a mi nismo pozvani da sudimo ljudima, jel tako.. mi cak ne smijemo ni sami sebi presuditi, jer postoji Vrhovni Sudac, koji je uz to jos i Najmilostiviji :-D

i jos bih dodala, Dusa je ista i danas kakva je bila i kada nam je udahnuta.. jednako mlada i cista.

Hadira, cijenim tvoju lijepu namjeru, i lijepo ophođenje ali moram reći da se ne slažem u potpunosti sa tobom.
Ja ti kao prvo ne sudim, niti mi je to bila namjera, pitala sam te i skrenula pažnju na to, jer smatram da ljubav prema muškarcu nije toliko vrijedna na ovom svijetu.
A duša se prlja itekako, zašto je onda u suri El-Fajr, spomenuta upravo duša, tj.da će biti spašen onaj ko je očisti?Ne navodi se srce nego duša.
HadiRa

#342 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

HadiRa wrote:

Hadira, cijenim tvoju lijepu namjeru, i lijepo ophođenje ali moram reći da se ne slažem u potpunosti sa tobom.
Ja ti kao prvo ne sudim, niti mi je to bila namjera, pitala sam te i skrenula pažnju na to, jer smatram da ljubav prema muškarcu nije toliko vrijedna na ovom svijetu.
A duša se prlja itekako, zašto je onda u suri El-Fajr, spomenuta upravo duša, tj.da će biti spašen onaj ko je očisti?Ne navodi se srce nego duša.
da. hvala na ljepsim rijecima satirana_ljubicica :)

slazem se da ju je moguce uprljati. prvi primjer za prljanje ciste Duse je Iblisov l.a. postupak spram Adema a.s.

ja sam u gornjem postu pisala o idealnom slucaju, koji je dostizan, obicnom covjeku.. zaista jeste dostizan i moguce je zadrzati cistu Dusu, kao od Boga nam datu. naravno, uz malena odricanja. :-D

znas, postoji predaja, nemogu sad da se sjetim kako ide u originalu, ali zena moze u Dzennet, samo spojena sa muskarcem .. zvuci mozda smijesno ali ima podlogu.
šatirana_ljubičica

#343 Re: Muzika dok je ezan

HadiRa wrote: da. hvala na ljepsim rijecima satirana_ljubicica :)

slazem se da ju je moguce uprljati. prvi primjer za prljanje ciste Duse je Iblisov l.a. postupak spram Adema a.s.

ja sam u gornjem postu pisala o idealnom slucaju, koji je dostizan, obicnom covjeku.. zaista jeste dostizan i moguce je zadrzati cistu Dusu, kao od Boga nam datu. naravno, uz malena odricanja. :-D

znas, postoji predaja, nemogu sad da se sjetim kako ide u originalu, ali zena moze u Dzennet, samo spojena sa muskarcem .. zvuci mozda smijesno ali ima podlogu.
Ne znam za taj hadis,a s obzirom na druge hadise i ajete, moguće da je daif, jer inače bi bio u kontradikciji sa njima, no, nevažno sad...
spojena sa muškarcem, da-ali ne baš s onim s kojim mi želimo
neki muškarac ti je suđen kao životni saputnik a neki kao iskušenje
ne mora to biti baš taj koji je tebi idealan
nasa

#344 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Nesto vas citam I kontam kako su zenske ideje o ljubavi, muskarcima itd. mahom, pogotovo u praksi, razlicite od muskih ideja...doduse nisam musko pa :D ali mislim da zene drugacije dozivljavaju ljubav, ideju kako to treba da bude I sl.
šatirana_ljubičica

#345 Re: Muzika dok je ezan

nasa wrote:Nesto vas citam I kontam kako su zenske ideje o ljubavi, muskarcima itd. mahom, pogotovo u praksi, razlicite od muskih ideja...doduse nisam musko pa :D ali mislim da zene drugacije dozivljavaju ljubav, ideju kako to treba da bude I sl.

Da, slažem se, i to je uglavnom precijenjeno...
Capajebo

#346 Re: Muzika dok je ezan

Post by Capajebo »

nasa wrote:Nesto vas citam I kontam kako su zenske ideje o ljubavi, muskarcima itd. mahom, pogotovo u praksi, razlicite od muskih ideja...doduse nisam musko pa :D ali mislim da zene drugacije dozivljavaju ljubav, ideju kako to treba da bude I sl.
Musko : deder mi skuhaj da pojedem sta, i volit cu te najvise na ovom svijetu :mrgreen:
Zena : nije mi nista! :twisted: :mrgreen:
nasa

#347 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Nije tema ali ...zene, u vecini slucajeva, imaju bas romanticne predstave o ljubavi.E onda negdje u odrastanju se to mijenja u zavisnosti od drustva, okolnosti...Nije da mislim da muskarci nemaju vec nije isto, ne zamisljaju to bas na nacin kao zene, a pogotovo tamo od puberteta i tako...Ne znam, ja sam odrasla okruzena muskim clanovima porodice pa sam stekla takav dojam da bas nismo imali slicne ideje :D
Kikibombona

#348 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

HadiRa wrote: slazem se, da bi arapi samljeli jednog krivog jevreja u fasirano..

ali jos uvijek je humanije nego samljeti 500 do 800 neduznih djece, zena i ljudi, za jednog jevreja , u fasirano meso.. ili se varam ?
Pristrasna si djevojko!

Izrael ne moze jos za hiljadu godina ubiti ljudi ovim tempom koliko je Sadam ubio za 20 godina.

Ovaj ISIL, koji inspiraciju nalazi u islamu je 100 puta vece zlo nego je Izrael ikada bio.

Cvrsto sam uvjeren da su ljudi poput tebe slagali sebi, pa onda lazu sve redom......

Nema objektivnog vjernika kada je u pitanju vjera i odbrana vlastitog tora! To kazem svojoj majci, to cu reci tebi, forumskom drugu Saliku ili bilo kome drugom.
nasa

#349 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Kakva su ti to poredjenja, svasta
Kikibombona

#350 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

HadiRa wrote: znas prenosnik, ti nikako da ukapiras, da je blud dobrovoljan grijeh, pazi dobrovoljan, i naravno da ga se tretira drugacije i po drugim zakonima, koji treba da su opominjajuceg karaktera.

To si samo ti......

Da li je ispravno kazniti covjeka po vjerskim propisima iako vjeru smatra izmisljotinom i prevarom?

To je klasicno nasilje.

To je kao da ja donesem zakon po kojem cu amputirati noge svakoj zeni koja nosi suknju ispod koljena! :shock:

Mogu kao Muhamed izmisliti da mi je Bog tako rekao..... Ko bi mogao dokazati suprotno?

Sto se tice preljube, razne okolnosti do toga dovode...... Da mene zena prevari, ostavio bih je ili joj oprostio, ili bi mozda nakon toga i ja nju varao.... Al da je ubijem radi toga? Da je samo udarim? Ma radije bih udario i ubio sebe!

Kada je u pitanju odnos prema homoseksualnosti, serijat je zakon koji sadrzi elemente genocida.
Post Reply